En Yüksek Süratler Açıklandı: Mercedes Zirvede, McLaren Sonuncu

Auto Motor und Sport, ilk Barcelona testinin en yüksek süratlerini açıkladı.

Habere göre ilk testin en yüksek süratine 339,6 km ile Mercedes ulaştı. Mercedes’i 338,5 ile Williams, 338,5 ile Sauber, 337,5 ile Haas ve 336,4 ile Force India takip etti.

Ferrari en yüksek süratte 331,2 ile en hızlı 8. takım olurken McLaren 324,3 ile sonuncu oldu.

İlk sektörde Force India 284,9 km ile en hızlı takım olurken, Ferrari 283,4 ile ikinci, Red Bull 281,9 ile üçüncü, Williams 281,2 ile dördüncü ve Renault 281,2 ile beşinci oldu.

Mercedes 275,5 ile yedinci olurken, Manor 271,3 ile sonuncu oldu.

İkinci sektörde Force India 281,2 ile en hızlı takım olurken Ferrari 275,5 ile ikinci, Red Bull 274,8 ile üçüncü, McLaren 274,1 ile dördüncü ve Haas 272,7 ile beşinci oldu.

Mercedes bu istede 270,6 ile ancak yedinci olabildi. Haas ise 262,1 ile sonuncu oldu.

Takım En Yüksek Takım 1. Sektör Takım 2. Sektör
Mercedes 339,6 km/h Force India 284,9 km/h Force India 281,2 km/h
Williams 338,5 km/h Ferrari 283,4 km/h Ferrari 275,5 km/h
Sauber 338,5 km/h Red Bull 281,9 km/h Red Bull 274,8 km/h
HaasF1 337,5 km/h Williams 218,2 km/h McLaren 274,1 km/h
Force India 336,4 km/h Renault 281,2 km/h HaasF1 272,7 km/h
Manor 335,4 km/h HaasF1 275,5 km/h Renault 272,7 km/h
Renault 332,3 km/h Mercedes 275,5 km/h Mercedes 270,6 km/h
Ferrari 331,2 km/h Sauber 275,5 km/h Williams 269,3 km/h
Toro Rosso 327,3 km/h McLaren 279,0 km/h Manor 265,3 km/h
Red Bull 325,3 km/h Manor 271,3 km/h HaasF1 262,1 km/h
McLaren 324,3 km/h Toro Rosso Toro Rosso

Yorumlar

“En Yüksek Süratler Açıklandı: Mercedes Zirvede, McLaren Sonuncu” için 43 yanıt

  1. Mclaren ön grupla arai açmış galiba

  2. Şafak Soysal avatarı

    En basit anlamda tabloya ilk baktığımda yaptığım çıkarım birçok takımın Mercedes’i aerodinamik anlamda yakaladığı yönünde. Bu sene “umuyorum ki” yakın geçecek. Ama işler temennilerden çok daha gerçekçi duruyor. Mercedes’in, diğer takımların yaklaşmasıyla, tökezlediği bir yıl görebiliriz.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bana biraz reklam kokan hareket gibi geldi. 0.5sn falan yok titreşimleri hesaplıyoruz. Oldu paşam o zaman sezon bitti şimdiden. Bu tür zımbırtıları yıllarca diğer takımlar kullanmadı mı zaten ? Benzer sistemi Red Bull da yıllarca kullandı diye duymuştum Ferrari ise aynalara o sensörlerden yerleştirmişti. Hatta McLaren de kızılötesi kamera tarzı arka kısma ölçüm için bir cihazdan bahsediliyordu. Yani aman aman bir fark yaratacağına inanmıyorum

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      bir kaç foto

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        bu da benzer

  4. Ferrari yine nal toplayacak
    hamilton şampiyon olacak
    rosberg hamiltonu kovalayacak
    mclaren ise tekrar arai arayacak

  5. Honda’nın iyi bir motor yapamayacağı belliydi, bu kadar kötüsünü beklemesek de. Honda ve Renault sadece belirli bir dönem parlayıp sönmüş üreticiler, artık eskisi gibi şampiyonluk kazandıran motorlar üretebileceklerini sanmıyorum.

    1. Sana katılmıyorum dostum neden mi çünkü bu üreticilerin geçmişinde Turbo v6 motorlar üzerinde tecrübesi olmamıştır şu anda v8 motorlara geçilse bu söylediklerin yok olur gider Mercedes ağladı ağladı turbo motorları getirdi neden mi kazanmak için Turbo sezonu olduğu sürece Mercedes kazanmaya devam edecek ben bunu her sene söylüyorum tekrardan söylemeye devam edicem,Bunlar sporu tehdit etti kazanamazsak spordan ayrılırız diye FIA ne yaptı kuralları değiştirdi onlara bir nevi yardımcı oldular ve Brawn 2 sene önce yapmış olduğu çalışma meyvesini vermeye başladı ve halada aynı şekilde devam ediyor… V8 lerde Schumi Rosberg döneminde neden hızlı değillerdi KERS V8 VE DRS bunlar varken neden güçlü değildiler neden schumi son kariyerinde sampluk yaşatmadılar umarım söylediğimi az çok anlamışındır..

      1. Blitzen Benz avatarı

        Reno disinda tum takimlarin motorlari dondurulmustu.Gelisim izni olsa siralama yine ayni olacakti.

      2. Blitzen Benz avatarı

        Aksine onceki Turbo doneminee Mercedes disinda hepsi F1deydi.

      3. Honda V8 V10 döneminde sıradandı. Renault da 2 sene parlayıp söndü. Motorun değil aeorodinaminin ön planda olduğu Red Bull şampiyonluklarında da en iyi motor Renault değildi. Neydiler ki ne olsunlar şimdi?

        1. Blitzen Benz avatarı

          Honda V10 doneminde en guclu motoru(Toyota ile birlikte 960 hp yapmisti.Hatta son yarisa 1.000 hp ile geldikleri soyleniyordu.) yapmisti.Ama V8de kayboldular.

        2. 6 sene üsüste gelen williams-Renault,Benetton Renault dominasyonunu nereye koyacaksın?
          dur tahmin edeyim Williams ve Benetton Şasisi olmaza diyeceksin

          o zaman 2. soru?
          Ferrari’de yarışırken M.SChamacher’in Damon Hill için söylediği dünyanın en iyi motoruyla Şampiyon olmak kolay demecini de zaten M.Schumacher motor’dan anlamadığı için söylemiştir diyeceksin.

          Her üreticinin inişli çıkışlı grafiği olur istatislikler yalan söylemez

  6. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Mercedes’in gizli sırlarını açıklıyorum. Çoğu bilgisayarda wireless bağlantı sağlayan wireless telekomünikasyon şirketi Qualcomm; Qualcomm Snap Pirelli yöntemiyle lastik titreşimi analiz edip Mercedes’e 0.5 saniyelik sıralama avantajı sağladığı dedikodusunu aldık 😀 Doğru mudur? bilmem ama Paddy Lowe kendi açıklamış. 🙂

    Bana kalırsa herhangi bir takım kendine avantaj sağlayan bir uygulama veya ortaklığı kamuoyu ile paylaşmaz. Buradan iki sonuç çıkar ya diğerleri haddinden fazla yaklaştı kafa karıştırmak istiyorlar veya diğerlerinden fazla uzaklaştılar onlar da benzer uygulamaları kullansın diye Bernie’nin emriyle kendilerini ifşa ediyorlar.

    Mercedes son dönemde geçmiş 2 yıldan daha fazla konuşuluyor ve fazlaca haber yapılıyor. Çok laf az iş felsefesine yöneldilerse F1 heyecanı için iyi. Ferrari nispeten daha az gündemde ve suskun. “Suskun atın çiftesi pek olur” atasözü son umut kaynağımız. “Hızlı koşan atın dışkısı seyrek düşer” atasözüne oranla bu sene bu atasözü 1-2 puan öne geçmiş gibi. Çünkü Ferrari alışık olmadığımız kadar suskun. Yine de rezil olabilme ihtimalimizin , risk almakla beraber arttığını anladıkları için susuyorlarsa onu bilemem tabii.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      2015 Honda’si 326.9 yaptıysa 2016 Honda’si 330 lari rahat gecer o zaman.

      1. Bence de geçer ilk testteki sıralamalrı dikkate almamak lazım zira kim neyi test ediyor hangi yakıt yüküyle turluyor net değil.

  7. raikkonen1088 avatarı

    Yani bence nereden baktığınla alakalı. 1. sırada McLaren geliyor. gerisi hikaye

  8. Bu ara merso’nun hava giriş kanalı pilotun kafası kadar olmuş.

  9. Blitzen Benz avatarı

    Motorsport.comda Mercedes’in Qualcom ile isbirligi sonucu yeni Wi-fi sistemi ile lastik konusunda avantaj saglayabilecegine dair bir haber var.

    1. Yukarda da yazmışlar ama anlayamadım, tam olarak nasıl avantaj sağlıyorlar wi-fi ile?

      1. Blitzen Benz avatarı

        Rakip sitede yazinin cevirisi var.

  10. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ferrari sever arkadaşların yeni bilgiler hakkında merak ettikleri olabilir. Bir kaç detay paylaşalım ;

    İyi yönler ve kötü yönler var :

    -Araçta hız var,ancak çok dayanıklı değil,
    -Araç pist üzerinde SF15T Den daha iyi ve saf durumda, ancak Mercedes ile tam olarak aynı düzeyde değil,
    -Vettel ve Kimi, Mercedes sürücüleri kadar çizgiyi iyi takip edemiyorlar çünkü arabanın ön kısmı henüz çok iyi değil ve biraz önden kayma olabiliyor,
    -Bunun iki sebebi var ; ön süspansiyon ayarı ve arka kısım downforce seviyesi. Kola kutusu diye tabir edilen alanda daha fazla boşluk olduğu söyleniyor. Aracın arkası daha fazla downforce ürettiği için ön kısım onu takip edemeyince bir aero dengesizliğine sebep oluyormuş,
    -Bütün bunlar tamir olabilir yani düzelebilir. Bir ön kanat ve süspansiyon ayarları ile. Daha iyi bir ön kanat ve daha iyi bir arka kanat planlıyor takım. Şu an çok basic konumda bir araç var. Ön kısımdan yeterli downforce alınamıyor,
    -Vettel turlarını 50 kg yakıt ile turlamış doğruysa ve Motor henüz tam randıman %100 çalışmamış. Dayanıklılık süphesinden kasamamışlar,önümüzdeki hafta %100 randımanla kasılacakmış ve yeni motor ilk yarışa geliyor,
    -Lastikler geçen seneki araçtan daha çabuk ısınıp ideal ısıya geliyorlar,
    -Arka lastikler biraz kolay aşınıyor ama Mercedes gibi bir sorun yok. Duyulana göre Mercedes arka lastikleri çabuk bitiriyor ama çözümleri hazırmş yani yapmayı planlıyorlar,
    -Ferrari-Mercedes arasında 0.2-0.4sn bir fark olması bekleniyor yada tahmin ediliyor,
    -Felipe Massa özellikle hızlı virajlarda Ferrarileri takip edemediğini söylemiş,

    1. Ben şöyle bir şey gördüm forumlarda tırtıklı bir arka kanat denemiş Ferrari. Arkadaki downforce’u kontrol altına alıp istedikleri seviyeye çekmek için denenmiş olabilir diye düşünüyorum.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Evet fotodan haberim var 😉

    2. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Zaten ön kanat problemini çözsek araç çok iyi.Galiba yeni ön kanat getirecekler.Bilgiler için sağol

    3. 0,2 0,4 normal 0,0 beklemiyor kimse. lastik kullanımını da hesaba katınca çok iyi

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Bence de iyi olur sıralama turunda özellikle.

        1. Lastik kullanımına çok güveniyoruz ama bugün başka bir F1 sitesinde “Qualcomm anlaşması Mercedes’e 2016’da büyük bir avantaj mı getirecek?” başlıklı yazıyı okuyunca bende güven felan kalmadı.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Bir tane Türk forumu dışında ben ciddi bir kaynakta esamesini bile görmedim. Belli ki ahım şahım bir durum yok. Malum forumun haberine ise pek itibarım yoktur. Yine de bu hiçbir şey olmadığı ya da olmayacağı anlamına gelmiyor ama dediğim gibi ; onlardan bu sebepten ötürü korkmayı gerektirecek bir durum yok.

            1. Blitzen Benz avatarı

              Haberin asli motorsport.comda.

  11. Hasan YALÇINKAYA avatarı
    Hasan YALÇINKAYA

    İşin aksi tarafı ferrarinin 2015 motorunu kullanan Sauber 338.5 yapmış ferrari 2016 motoruyla 331 şaka gibi hiçte inandırıcı değil

    1. Küçük takımların hızlı görünerek sponsor kapma cabası. Motoru baya zorlamışlar anlayacağın. Nasıl olsa eski araç eski motor zorla gitsin 🙂

  12. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Böyle bir pistte önemi yok. Çoğu kişinin zorladığını hatta tam güncel motorunu getirmediğini düşünürsek daha iyi. Haas ve Sauber de Ferrari motoru kullanıyor mesela. Ayarlar ayrıca bir boyut ve Rosberg aynı araçla Hamilton dan 7-8km yavaş kalmıştı 😉

  13. hiç kimse zorlamadı şahsi görüşüm ferrari en çok zorlayandı ama onlarda tam göstermedi kkendini.Aldanmanın lüzumu yok

  14. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Asil tablo 2.testlerden sonra Belli olacak. Hic zorlamayan bir McLaren var ortada. 2.testlerden sonra da boyle olursa duzlukte yine geride kalacagiz demektir.

    1. düzlüklerde çaresi kalacakları kadar yavaş kalmamaları önemli olan. düzlüklerde savunma ya da geçiş yapabilecek duruma gelirlerse maximum hız o kadar önemli olmaz.

    2. düzlükte yavaş kalıcagımız kesin bir şey zaten önemli olan ne kadar yavaş kalıcagımız 🙂

    3. Top speed Hız farkı 10 km altına düşerse bu tölere edilebilir. En azından virajlarda vs. hızlıyız o da iyi.

  15. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Facebook’ta etkinlik başlatmışlar.
    ****TV8 Mail Etkinliği****
    Merhaba arkadaşlar,
    Biliyorsunuz 2016 yılında F1 yayınlarını hangi kanalın yayınlayacağı netleşmedi ve son haberler de pek iç açıcı değil. Bu yüzden hep birlikte bu etkinliğe katılarak sesimizi duyurmamız gerek. Acun Ilacalı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama da basketbol sevelerlerin isteği üzerine NBA yayın haklarını aldıklarını açıkladı. Biz de F1 severler olarak şifresiz olarak izleyebileceğimiz TV8 kanalını mail yağmuruba tutmalıyız. F1 yayınlarını haklarını almaları için baskı yapmalıyız. Belki bu şekilde şifresiz olarak yayınları izleyebiliriz.
    Aşağıda taslak olarak metin paylaşıyoruz ve göndereceğimiz adres linkini veriyoruz.
    Göndereceğimiz site: http://www.tv8.com.tr/sayfa-izleyici-temsilcisi
    Ulaşmak istediğiniz departman : Spor
    Yazma nedeniniz: Öneri
    Metin:
    “Merhabalar,
    Dünyanın en çok izlenen motorsporları organizasyonlarından Formula 1 yarışlarını TV8’de görmek istiyoruz. Dünyada canlı olarak milyonlarca kişinin izlediği F1 yarışlarını Türkiye’de hangi kanalın yayınlayacağı henüz belli değil. Sizden isteğimiz Formula 1 yarışlarını TV8 ekranlarında görmek. Lütfen isteğimizi dikkate alınız. İyi çalışmalar. ”
    Metin örnek olarak paylaşılmıştır. Sizde kendi cümlelerinizle metin değiştirerek gönderebilirsiniz.
    Ayrıca, Twitter ve Facebook üzerinden de metinlerimizi gönderebiliriz.
    TV8 Facebook: https://www.facebook.com/TV8
    TV8 Twitter: https://twitter.com/tv8
    Acun Ilıcalı Twitter: twitter.com/acunilicali

    1. Aynen Ben yolladım şimdi Umarım karşılık görürüz lütfen herkez yapsın 10 sn sürüyor 🙂

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes’in virajlarda saldırmadığı net belli…Düzlükte motoru denemişler oda tam performansmı bilmiyoruz aslında bu haber saklansada ispanya gp sıralamalarından sonra karşılaştırsak güzel olurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir