2016 Atlanta – Johnson Yarışı Pitte Kazandı

yazar:

kategori:

NASCAR Sprint Cup’ta sezonun 2. yarışı Atlanta Motor Speedway’de yapılan ” Folds Of Honor Quiktrip 500 ” de zafer Jimmie Johnson’ın oldu.

Son pite 3. sırada giren fakat taze lastikleri ve hızlı pitiyle 1 sn geride girdiği pitten tam 15 sn önde çıkmayı başaran Hendrick Motorsports pilotu, son 3 turdaki güvenlik aracından sonraki yeniden başlamada Kyle Busch’a geçilmeyedi ve son tura girerken yaşanan kaza nedeniyle sarı bayrak altında biten mücadelede Atlanta’daki 5., kariyerinin 76. zaferine ulaştı. Johnson, NASCAR’ın zafer listesinde Dale Earnhardt’ı yakalayarak 7. liğe ortak oldu.

Sıralamalarda pole pozisyonunu kazanan fakat aracındaki kural ihlali nedeniyle 39. ve son sıraya düşürülen Kyle Busch, harika bir yükselişle yarışı 2. sırada tamamlarken 3. sırada Johnson’ın takım arkadaşı Dale Earnhardt Jr. yer aldı.

Polede başlayan Kurt Busch, yarış ilerledikçe gerilere düşse de son tura girerken sarı bayrak öncesi 4. sıraya çıkmayı başarırken Carl Edwards 5., yarışı kazanacak gibi gözüken fakat pitlerde hiç beklemediği şekilde geriye düşen Kevin Harvick 6. oldu. Harvick, son yeniden başlamada 2. olmasına rağmen Truex ve Edwards’ın dokunmalarıyla 1 tur içerisinde 4 sıra kaybetti. Martin Truex Jr. 7., kariyerinin en iyi sonucuyla çaylak sezonundaki, 24. başlayan Chase Elliott’ın 8. olurken Brad Keselowski ve Ricky Stenhouse Jr. ilk 10’u tamamladılar.

210 tur ile NASCAR tarihindeki en uzun süre yeşil bayrak tur rekorunun kırıldığı, son 5 turu saymazsak hiç temas, duvar sürtünmesi, lastik patlaması gibi olayların yaşanmadığı, seri standartlarına göre fazla temiz geçen yarışta lider pite giren Matt Kenseth, 124. turda pit yolundaki mekaniker hatasıyla pitten geçme cezası aldı ve sarı bayrakta çıkmayınca kaybettiği zamanı telafi edemeyerek 19. olabildi.

39 pilotun 39’unun da finiş gördüğü yarış sonrası Hamlin’den sonra Johnson’da Chase’i garantilemiş oldu.

Sezonun 3. yarışı ” Kobalt 400 “, 6 Mart Pazar 22.30’da Las Vegas’ta koşulacak.

FOH500-1
FOH500-2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir