"Artık Dünyanın Tanıdığı Schumacher Olmayacak"

yazar:

kategori:

2006 sezonunun ardından emekliliğe ayrılan Schumacher, 2010’da Mercedes GP ile Formula 1’e dönme kararı alarak tüm dünyayı şaşırtmıştı.

Şu ana kadar Schumacher, beklenenin çok ötesinde kaldı ve pilotlar klasmanında 9. sırada bulunuyor.

Stewart “Keşke Michael, inanılmaz başarıları ve oluşturduğu ismin ardından dönmeseydi.”

“Yine seri bir şekilde kazanan birisi olmazsa, onun artık dünyanın tanıdığı Michael Schumacher olmayacağına şüphe yok.”

“Juan Manuel Fangio’nun bir yarışı çoktu ancak Michael’in bir sezonu daha da çok.”

“Michael son senesinde şampiyon olamamıştı ve ardından geri geldi. Bu yüzden başardıklarının algılanışında değişikliğe neden olabilir.” dedi.

Stewart, Schumacher’in 2006’da emekli olmak için çok aceleci davrandığını söyledi.

Stewart “Sorun şu ki Michael çok erken emekli oldu, kendi sisteminden daha fazlasını almadan ayrıldı.”

“Bu konuda biraz daha düşünseydi ve karar için daha fazla zaman verilseydi, emekli olmazdı.”

“Henüz gücü bitmediği için Almanya’da motor yarışlarına katıldı ve birden çok düştü. Bunun bir anlamı yoktu.”

“Mercedes harika bir fırsat gibi göründü ancak bu durumda Jim Clark olsaydı o dönmezdi.”

“Ben emekli olduğumda 6 milyon gibi bir çok teklif gelmesine rağmen asla dönme isteğim olmadı.”

“Ben üstesinden gelmiştim ancak Michael bunu yapamadı.” dedi.


Yorumlar

  1. kuratcan ve kan mevsimi nin yorumlarında doğruluk var bende o nedenle zaten sapla samanı karıştırmayın diyorum.bide 7 şampiyonluk bitarafa şimdiki durum bi tarafa.schumi gibi bi pilottan herkesin beklentisi şampiyonluk ama rosberg için ise bu beklenti daha düşük ama rosberg beklentileri yeterince karşıladı şu ana kadar.

  2. Arkadaşlar şu yazdığınız yorumları geriye dönük bir roman edasıyla okur musunuz?
    Biz kimi destekliyoruz? Bu öfkenin sebebini anlayamadım gerçekten. Sakin olun bence ustalarla çaylakları karşılaştırmak mantıksız. Schumacher'in neden Mercedesle spora döndüğünü ve 3 yıllık misyonunu unutmayın Ferrari'de 4 yıllık içinde sistem oturdu şimdi aynı ekip Mercedes için çalışıyor.Schumacher bu riskleri elbette hesab etti ama bence F1 tutukusunun yanında bunu kendi açısından milli bir görev olarak düşündü.Sağlam bir alt yapı oluşturursa yeni Schumacher'ler neden olmasın.Tabi bu benim görüşüm.

  3. alp:senin aradığın kantar bursa da şeftali tartar.

  4. sapla samanı karıştırmayalım.hem nalına hem mıhına vuruyorsunuz.şimdi 3 yıl iinde schumi rosbergi geçerse ser ser sevineceksiniz.ama geçemezse bahaneniz hazır o 7 dünya şampiyonu bu dırım onun şanına leke sürmez diyeceksiniz. yaşı 41 o nedenle geride kaldı diyeceksiniz.yazdığınız kelimeler bunu gösteriyor.

  5. kan mevsimi avatarı

    bu nasıl bi mantık ya.ne alaka geçmişteki başarıları lekelemek.o süper 7 li bi tarafa şimdiki performansı bi tarafa.ben inanıyorum ki sumi eski formuna dönecek ve bir çok keyifli yarış izlettirecek bize tabi bu mercedes gp ye de bağlı..

  6. cetman ne oldu atıp tutuyordun şimdi rölanti konuşmalara döndün.Merak etme ben adamıma güveniyorum çünkü 15 yıldır F1'i ve onu izliyorum 3-5 yıllık mazisi olan adamla karıştırmayasın Schumacher'i.

  7. cetman ne oldu atıp tutuyordun şimdi rölanti konuşmalara döndün.Merak etme ben adamıma güveniyorum çünkü 15 yıldır F1'i ve onu izliyorum 3-5 yıllık mazisi olan adamla karıştırmayasın Schumacher'i.

  8. arkadaş bi rahat bırakın şu adamı önüne gelen schumi üzerinden reklam yapıyor

  9. Schumacherin takımla ilişkisinden bahsedilmişken bu fotolara bakmamak olmazdı. İşte Schumi farkı.

    http://i41.tinypic.com/8zec75.jpg
    http://i40.tinypic.com/1kt8j.jpg
    http://i44.tinypic.com/qrbx8k.jpg

  10. Schumi bundan sonraki 3 sezonda bile yaris kazanamasa dahi F1 in gordugu en buyuk pilot olarak kalacaktir uzun yillarca. Donmesi bence de hataydi ama yapacak bisey yok, Mercedes onu sampiyon yapmak icin cok cok ugrasacak ve umarim basarirlar, yoksa 3 sene sonra Schumi ile birlikte Mercedes GP de gider, bunu da kimse istemez sanirim..

  11. alp:büyük lokma ye büyük konuşma.kimin maskara olacağı hiç belli olmaz.bakarsın sen maskara olursun.

  12. Hep beraber görücez schumi ritmini yakaladıktan sonra büyük pilot Rosberg'in ne halde olacağını.41 yaşındaki adamın nasıl maskarası olunurmuş bizzat tanık ol bakalım..

  13. 2012 sonuna kadar dediğin oldu oldu.yani mercedes şampiyon oldu oldu. olmadı mercedesin f1 deki varlığıda sona erebilir 2012 de.
    evet senin gibi düşünenler var schuminin takımı çekip çevirmesi konusunda.2011 de anlarız bunların doğruluğunu zira seneye yarışlar kazanması gerek mercedesin.en geç 2012 dede şampiyon olması gerek.takımlar şampiyonluk olgusunu 3 yıl üzerine kuruyorlar zaten f1 de

  14. Unutmaki rakabetçi bir aracın ortaya çıkmasında takım içindeki bağlılığın etkisi büyük. Schumacher'in Ferrari'ye geldiği zamanı biliyorsan o efsanevi şampiyonluk serilerinin alt yapısını oluşturmak için dört yıl uğraştı. Takım içinde bir pilotun mühendisten mekanikere kadar böyle büyük bir bağının olması direk uzun süreli başarılarında gelmesine yardımcı oluyor. Ve bu Schumacher'i diğer pilotlardan ayıran özelliklerden sadece biri.

  15. umutbg tek başına takım hiyerarşisi şampiyonluk getirmiyor maalesef.arabanız rekabetçi değilse istediğin kadar hiyerarşi olsun başarılı neticeler alamazsanız o hiyerarşide gün gelir bozulur.

  16. ''jetman''

    Schumi takımı kendi çevresinde toplamaya ve bir aile ortamı kurmaya başladı. Ve bundan önceki günler Rosberg'in en iyi günleriydi. Artık herşey çok farklı olacak bu kadar emin konuşma. Birazcık Schumiyi zamanında izlediysen bilirsin takım içinde sağladığı dostluk ve aile ortamını. Mercedeste o ortam kurulmaya başlandı ve tam olarak oluşunca şampiyonluk mücadelesinede girecektir. Ama bu mücadele Rosberg ile değil diğer takımlar ile olacak.

  17. çocukca yorummu sen kendi yorumuna bi bak 2 yarıştır geçiyorda 4 yarışta geçildi nasıl olacak.ilerleyen yarışlarda göreceğiz sezon başındada bana gülüyordunuz rosbergi destekledikçe.rosbergin sıradan bi pilot olduğunu söylüyordunuz ne oldu. durun daha bu günler schuminin iyi günleri rosberg neler yapacak hep beraber göreceğiz.

  18. @yaşar koçyiğit
    Schumacher Ferrari'ye gelmeden önce de şampiyon bir pilottu ama Ferrari Schumacher gelmeden önce şampiyon değildi dikkatini çekerim.Ha ben demiyorum ki sadece Schumi etki etti her ikisi de birbirine faydalı oldu..

  19. @jetman çok çocukça yorumların var.
    41 yaşındaki adamdan sihir yapmasını mı bekliyorsun bir anda..Kaldı ki 2 yarıştır rosberg'i mağlup ediyor.

  20. takım arkadaşının gerisinde kalan pilotmu tüm zamanların en iyi pilotu omu ilah.vay ne ilahmış be puan tablosuna bi bakın isterseniz talihsizlik sonucu alamadığı puanlarıda ekleyin üstüne yinede takım arkadaşının gerisinde

  21. schumi nuri schuminin aracı düzelince derken mercedes rekabetçi olursa demek istedin herhalde.öye bi durumda schumi önce rosbergi geçsin.sezon sonunda görürüz ak koyunu kara koyunu

  22. eksilere hiç şaşırmadım nedense:)

  23. birde şu alonsoyu geçme konusu var.kuralları görmezden gelirsek şumiyi takdir etmek lazım.fırsat kolladı ve hatayı değerlendirdi.burada alonso hata yaparak 77 turluk lastiklerle patinaja kalarak bir nevi geçişi armağan etti.

    alonsoyada değinmek istiyorum.daha öncede belirtmiştim.şu zamana kadar en az hata ile yarışan bir adam ferrariye geçmesi ile birlikte hata üstüne hata yapıyor.ya araca daha alışamadı yada aşırı güvenden kaynaklanan bir durum sözkonusu.buda demektir ki kimse kusursuz değil.haaa bu saaten sonra şuminin rekorları zor kırılır bu bir gerçek ama imkansız değil.

  24. Aracı düzeltince görürüm ben senin yüzünü.Bu arkadaşda gündem de kalmak mı istiyor ne?

  25. ya arkadaşlar bırakın şu adama haşa ilah gibi tapmayı.tamam iyi pilot süper pilot ama onun bu şampiyonlukları kazandığı zaman ile bu zaman arasında dağlar kadar fark var.en iyi araç faktörü var.en iyi takım faktörü var.ben çok eskileri bilmem ama şumiyi şumi yapan bana göre ferraridir.ferrariyide ferrari yapan şumidir demeyin sakın komik olursunuz.

  26. Bütün herşeyi bir kenara bırakıpta ''tüm zamanların en iyi pilotunun'' bize neler izletebileceğinin tadını çıkarmalıyız

  27. Schumacher F1'in tarihi gibi adeta 1991 de başladığından bu yana tüm teknolojik gelişmelere tanık olmuş bizat kullanmış ve gelişimine olğanüstü katkıları olmuştur o mükemmel bir pilot ve nerdeyse bir mühendistir takımın onun etrafında toplanması tesadüf olamaz. F1 pilotları yüksek egolu ve hırslı kişilerdir kimse onlardan mütevazilik beklemesin bu duygular onlara yarış başarıları getiriyor Monaca'da gördük yaş 41 ama hırs üst seviyede biraz daha sabır lütfen.

  28. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çoğunluk benim görüşümde Schuminin F1 geri dönmesi yeter rekabetci olmadı diye boyle bir cumle kurulamaz bile schuminin takım icersindeki elektrigi kimse bilemez sen simdi kalkmısın diyorsun ki 2006 arac sistemiyle 2010 aracları aynımı değil o zaman neden adını kirletiyorsun sen bu pilotun adam tarih yazmıs onun bir kopyası bile yok geri dönmesi ve orada bulunması harika 1991 den beri yarislarda olan kim var bana onu sole steward en dusugu 1993 den beri devam eden barricello var baska varmı yok schuminin su andaki durumu super pilot olarak hic bir sey kaybetmemis araclara alismasi lazim ve istedigi araci aldigi zaman red bulları bile dinlemez ben buna eminim zamanla o senin soledigin cumleyi sana iade ederek sampiyonluk icin geri dönecektir buna eminim.

  29. Çok kısır bir mantık. Hiç birşey geçmişteki o başarıları silemez. Gerçek yarışçılar emekli olduktan sonra dayanamıyorlar ve geri dönüyorlar, bunun örnekleri geçmiştede yaşandı ve Schumi doğuştan bir yarışçı… O içinden gelen büyük yarışma dürtüsüne karşı koyamadı ve döndü. Para için döndü diyenlere şimdi bir şey söylerdimde terbiyem müsade etmiyor.

  30. sonucta kapı gibi 7 tane şampiyonluk ve 100'e yakın yarış galibiyeti istatistiklerde hep kalacak. hem ayrıca jack'in söyledikleri doğru olsa bile demekki michael için yarışmak duygusu övülme ve saygı duygusundan önce geliyor. adam yarışmak için yaşıyor

  31. Schumacher, yaşayan bir efsane bu adamın gridde olması bile yeterli.O, kaybedip bulduğumuz bir mücevherdir tekrar kaybetmeden tadını çıkarın derim.1999 yılından beri tüm yarışlarını izledim ve şimdi hala netten eski yarışlarını izlerim yok böyle bir ustalık.Genç pilotlar onun gibi olmak için çabalıyor kimisi eski takımına gelerek, kimisi hakkında ileri geri ve hadsizce konuşarak bazıları da onu pistte geçmenin sıradan olduğunu söyleyerek ama nafile o efsaneler arasındaki yerini çoktan aldı bile. Bu işler kırmızı tulum giymekle yada onu daha iyi bir araçla geçmekle olmaz.Arkanıza yaslanın Schumacher ve diğerlerlerini keyifle izleyin..

  32. anlamak mümkün değil 'keşkeli' bir cümle kuruyor steward, bende diyorumki sanane bir insan kendi adına beyanet verebilir başkalarının duygularını düşüncelerini sen nerden bilebilirsnki keşke dönmeseydi diyorsun …böyle aptal bir cümleyi ancak ingiliz (iskoç) kurabilirdi zaten senin ne haddine adamın 7 şampiyonluğu var dünya kredisi var bu satten sonra şampiyon olmadasa geçmişi silemeyeceğinize göre neyi tartışıyosun ..tutup diyorumki şimdi keşke sende konuşmasaydın jacki

  33. Kim ne derse desin onu tekrar pist uzerinde gormek baska bir araclada olsa inanilmaz bir sey cinde icimi acitti schuminin durumu ama monacodaki gecisine haksiz yere ceza verildigini dusunsemde insanlar sunu tekrar gordu bu schumi f1 in yasayan kurdu efsanesi son turun son anina kadar her seyi yapabilir pist uzerinde uyuyan bir pilot degil dondu ve donmekle de iyi etti cunku meydani bos bulan alonso ve hamilton sunu anlayacak hic bir sey bu kadar kolay degil belki bu sene istedigi gibi bir sezon gecirmiyor ama gelecek senelerde yine o eski schumi olacaktir bundan en ufak bi suphem bile yok bekleyin zaman schumiyi hakli cikaricak son olarak eger schumi f1 birakmasaydi 2007 de kiminin yerine belkide o olucakti sampiyon ve 2008 de de massanin yerinde o olsaydi hamilton zor olurdu sampiyon bu benim dusuncem ve beni baglar ozetle schumi f1 i birakmsaydi 7 degil 9 sampiyonlugu olurdu ve simdi dondu onu izlemek hic bir sekilde tarif edilemez

  34. ama bencede hata etmis donmekle ferrari taraftarlarını cok uzdu ayrıca

  35. Schumacher para için döndü diyor bu yazıda. Bence yanlış. Sadece neler yapabileceğini görmek için döndü….

    Demiş ki devam etseydi. Kimi gelmiş Massa var nerde yarışacak test pilotu olarak mı?
    O anda başka takıma gitse çok tepki çekerdi bu yüzden zorunlu olarak bıraktı. Şimdi dödnü ve onu izlemekten zevk alacağımız duruma geliyor. İnşallah da kısa sürede zirveye oynar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir