Alonso “Yeni Sıralama Formatı Taraftarlar İçin Baş Ağrısı”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2016 Formula 1 sezonunda uygulanması konusunda anlaşılan eleme sistemli sıralama seansının taraftarlar için sıkıntılı olacağını düşünüyor.

F1’in patronları 2016’dan itibaren sıralamalarda elenme sisteminin olmasını onayladılar. Ancak yazılımda gereken düzenlemeler nedeniyle bu format en azından İspanya GP’ye kadar uygulanamayacak.

Alonso “İzlenme sayıları tüm ülkelerde düşük bu yüzden popülerliği tekrar kazanmak için  yeni şeyler deniyorlar.”

“Ancak yeni sıralama sistemi gibi çılgınca olduğunu düşündükleri şeyleri deniyorlar. Mevcut sistemden daha karmaşık. Taraftarlara yeni bir baş ağrısı daha veriyoruz.”

“İnsanlar televizyonu açıp daha gürültülü, daha büyük lastikliği ve sürekli geçiş olan yarışlar görmek istiyorlar. Ve şu anda bunlar yok. Bunları da insanların takip etmesi zor.”

“Bu araçlar çok fazla gereksinim gerektirmiyor. Eski araçlarla testleri hatırlıyorum: Geceleri yorgunluktan, boynunuz ağrıdığı için ve başınız döndüğü için uyuyamazdınız.”

“Şimdi ise zamanlara bakın: Barcelona’da 1.26 ile dönüyoruz. Geçmişte 1:16 ile dönüyorduk. Eskiden insanlara el salladığımız turlarda 1.24’lerde dönüyorduk. Şimdi ise 1.26’larda dönüyoruz ve çok fazla zorluğu yok.”

“Mercedes çok güçlü ve ayrı bir ligde. Kaybetmeleri için çok büyük bir şey yapmaları gerekir. Kimsenin o performansı bulabileceğini sanmıyorum.”

“Şu anda Vettel ve Ferrari 3.ler ancak Williams, Red Bull ya da her zamandan daha güçlü görünen Force India’yı hesap dışına itemeyiz.”

“Ve umarım er ya da geç biz de yakın oluruz ve bizim daha iyi olduğumuz pistler olur.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir