Alonso: En Yetenekli Pilot Değilim Ama Çok Çalışıyorum

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Formula 1 kariyeri hakkında pek çok bilinmeyeni anlattı.

Geçen yıl Ferrari’den ayrıldıktan sonra McLaren’e geçen Alonso, İngiliz takımda kabus gibi bir sezonu geride bıraktı.

Sezonun ardından emeklilik söylentileri çıktı ve kötü performansın devam etmesi halinde Alonso’nun bırakacağı düşünülüyor.

Fakat Cadena Ser radyosuna konuşan Alonso emekli olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna “Asla. Emekli olmayı veya kenarda oturmayı hiç düşünmedim”

“Griddeki en yetenekli pilot olduğumu düşünmüyorum. Ama 16 yıl boyunca çok çalıştım. Emekli olmak veya bir yıl kenarda beklemek benim için düşünülemez birşey”

“Ve F1’de galibiyet çok tahmin edilir bir şey. Daha ilk başlarda kazanıp kazanamayacağınızı öğrenirsiniz” dedi.

Alonso geçen yıl sorun yaşadığı Ferrari’den McLaren’e geçti fakat Ferrari şampiyona ikincisi, McLaren dokuzuncu oldu.

Alonso “Bunun şans ile alakası olduğunu sanmıyorum. Bu sporun doğasında var. Her zaman sadece tek bir kazanan olur”

“Ferrari’de yakındık ve McLaren’da şu an hedeflerinden bir miktar uzakta olan bir projeye başladık. Gelişmeye çalışıyoruz, her zaman daha fazla veya daha hızlı olmak istersiniz, ancak motivasyonum yerinde.” dedi.

Alonso geçen yıl Honda motoruna GP2 demiş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Alonso “Çok zordu. Hiç şansım yoktu ve bu sinir bozucu olan da buydu. 10 tur sonra silindirlerden birini kaybedeceğimizi bile bile piste çıktık. Ya da bataryalardan birini”

“Kızgın değilim. Proje çok erken bir noktada. Hepimiz daha iyisini yapabilmek için doğru yönde hareket etmeliyiz. Şuanda yaptığımız şey bu” dedi.

Alonso, 2016 yılında podyuma çıkabilecek bir araca sahip olup olmayacağı sorusuna “Göreceğiz. Çok alt bir noktadan geliyoruz ve bu nedenle büyük güncellemelere ihtiyacımız var. Orada olmak gelişmeler büyük olmak zorunda” cevabını verdi.

1447525595023-001

Alonso 200 beygir buldukları haberlerine “200 beygir imkansız. 30 ve 80 arasında olabilir ancak 200 olmayacak”

“Yapmamız gerekenleri biliyoruz ve buna rağmen araçta iyi bir duygu var”

“Podyumdan uzakta olduğumuzu düşünmüyorum ana kısa sürede podyuma çıkarsak bu sürpriz olur. İlk yarışlar zor olacak” dedi.

F1TestingBarcelonaDayTwoAlonso-001

Son olarak Barcelona testi hakkında konuşan şampiyon pilot “Haftanın son günü çok kötü oldu. Motoru değiştirmek 3-4 saat alıyor. Sorunu çözmek ise on bir saaat aldı. Formula 1 artık anlaması çok karmaşık bir spor”

“Araçlar artık çok yavaş. 120 kg daha ağırlar. Artık sürücülerden çok mühendislerin savaşı var”

“Tek olumlu yönü seyirci desteğinin artması. Taraftar sayısının düştüğü söyleniyor ancak her geçen daha fazla sevgi hissediyorum” dedi.


Yorumlar

“Alonso: En Yetenekli Pilot Değilim Ama Çok Çalışıyorum” için 20 yanıt

  1. bu mütevaziliğe şapka çıkarılır belki saf hız anlamında en iyisi değil..

    bu kulvardaki en iyisi rai bana göre..

    ama komplike anlamda bence pistin en iyilerinden.

    şumiye kök söktüren bir pilot bence farklı bir segmenttir.

  2. GP2 ENGİNE avatarı

    en yetenekli ricciardo ile hamilton

  3. Eğri oturup doğru konuşalım, belki de burun farkıyla öndedir bu yaşlı kurt. Mütevazı olmaya ve eski takımı hakkında konuşmamaya devam ederse daha çok sevilecektir.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Saf hız anlamında Hamilton kadar iyi değil. Ama komple düşündüğümüzde gridin en iyisi Alonso. Benim fikrim bu.

  5. Alonso Vettelin en iyi pilot olduğunu kabul etmiş.Fanlarıda bi zahmet bu gerçeği görsünler artık vettel alonso gibi 10 tanesi cebinden çıkartır

    1. kemakinen35 avatarı

      bence hamilton ve ricciardo´yu kastetmis ..

      1. vettel en iyi haaa. hadi o zaman fırsat ayagında alonso üçüncü en hızlı araçla iki defa vettelle kapıştı son yarışa kadar. vettel feraride ikinci en hızlı araçla şampiyonlugu boşver hadi ikinci olsun kafii o zamann vetellde iş var derim. iyi pilotluk en hızlı araçla bütün yarış en önde gitmeye benzeemezz. birazda arkadan gelsin bakimm nasıl bir yetenegi var görelimm

    2. Ricciardo gibi mi 🙂

      1. EVET, Vetteli yenen , pardon dağıtan Ricciardo gibi.

        1. Kvyat’da bu sene ricciardoyu yendi. O zaman en iyi yarisci Kvyat mi?

          1. Biraz da olsa 2015 sezonunu takip eden biri , ricciardonun şanssız olduğunu, çoğu yarış ta ricciardonun kvyati yendiğini bilir. Ancak 2014 te vettel ile eşit şartlarda vettelin balon olduğunu gördük hep birlikte. Geçen sene ricci ya pistlerde ya kaza yoluyla yamekanik sorunlar vb derken cçok şanssız yarışlarggeçirdi. Kvyat risksiz surdu ve puan olarak 3 puanl ggeçti ricciardo yu. Ama yetenek olarak orta bir pilot. Ricci gibi büyük riskler almadı, ricci 1. Olmak içinbbastırdığı birkaç yarışta şanssızlıklar yaşadı herkes biliyor.

            1. ona bakarsan vettelin mekanik sorunlari da 2014’te cok fazlaydi. 2 yaris arayla arabasi kaldi. onun da mekanik sorunlari vardi ama 1 sezon uzerinden vettelin ricciardodan daha iyi oldugunu soylemek yanlis. Evet ricci hem pilotaj bakimindan hem de insan bakimindan muthis bir insan ama 1 sezondan vettelden daha iyi oldugunu soylemek yanlis.

  6. Alonso sen yeteneklisin bebeğim. Son zamanların en yetenikli ‘yarışçı’larından birisin.

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Mütevizi olmak budur. Sen en iyi en yetenekli yarışçısın. Modern zamanın en iyilerindensin. Şuan işler kötü ama düzeltmek Honda’nın elinde biz Mercedes gücünde bir araç istemiyoruz. Minimum yakın bir araç olursa sen yarışta hepsinin icabına bakarsın.

  8. Şu an pistteki en iyi pilot derim ben. Çok sevmem ama pilotluğuna lafım olmadı hiç bir zaman, büyük yetenek. Fakat egoları ve kararları onu geride tuttu hep. Egolarından sıyrılıp sadece kendini yarışmaya ve kazanmaya verseydi 3 hatta 4 şampiyonluğa ulaşmıştı. Ne yazık ki hep kendi kendini engelledi. F1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotları listemde Ayrton ve Schumacher in yeri nettir. Fangio, Prost, Lauda, Clark gibi pilotların arasında İlk 10 un içine koyarım listeme o kadar yetenekli buluyorum Alonso’yu ama dediğim gibi egoların arkasında bunu sonuçlara tam yansıtamadı. Emekli olmadan şampiyonluk sayısını 3 lemesini isterim umarım bunu McLaren ile başarır.

  9. nazmiduman34 avatarı

    2007 yılında mızıkçılık yapmayıp mclarede takım oyuncusu olarak kalsaydı şuan 4-5 şampiyonluğu vardı. Sonuçta hamiltona mercedes kapılarının açılmasında mclaren-mercedes ortaklığındaki birlikte çalışmışlığın payı büyüktür.

  10. En yetenekli sen değilsen kim ? 🙂 Şumi ile mücadelelerini unutmadık.

  11. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    gereksiz mütevazilik etmiş. schumacher’i zorlayan adam sonuçta.

  12. Pek bir mütevazi en yetenekli degilmismis 🙂 senin bir cok yönün elestirelebilir ama bu konu söz konusu olamaz 😀 sen en yeteneklisin bunu hamiltondan emekli olmus bir cok pilota kadar herkes söylüyor.

  13. Alonso mükemmel bir pilot ama kariyer yönetimi ve ego açısından çok zayıf maalesef. Şimdiye kadar en az 3 dünya şampiyonluğu olmalıydı, yanlış zamanda yanlış yerdeydi. Umarım emekli olmadan 3. dünya şampiyonluğunu alacağı bir arabaya ulaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir