Villeneuve: Alonso Kibrinin Bedelini Ödüyor

yazar:

kategori:

Jacques Villeneuve, Fernando Alonso’nun Ferrari’ye olan kızgınlığıdaki kibrinin bedelini ödediğini söyledi.

Alonso 5 yıllık Ferrari macerasında iki kez şampiyonluğu son yarışta kaçırdı ve 2014’ün sonunda McLaren’e geçti.

Ferrari 2015 yılında 3 galibiyet alırken McLaren Manor’un ardından en yavaş takımdı.

Villeneuve McLaren Honda’ya geçen Alonso için “Riskli bir karar verdi ancak senede 30 milyon kazandığını düşünürsek ona “zavallı” diyemeyiz

“Tabi ki o tür paraya çok az sürücü hayır der ancak Alonso Ferrari’ye olan kızgınlığındaki kibrinin bedelini ödedi”

“Doğru seçim yaptığını söylüyor ancak gerçekten böyle düşündüğüne inanmak mümkün değil. Vettel Ferrari’ye mutluluk getirdi. Takıma ondan daha fazlasını veriyor” dedi.


Yorumlar

“Villeneuve: Alonso Kibrinin Bedelini Ödüyor” için 22 yanıt

  1. bu adam ve saçma sapan söylemleri..

  2. ne kadar işsiz varsa iş bulmak cameraya görünmek için alonsoyu eleştiriyor.Alonso ferraride hiç bir zaman bırakın birinci en hızlı aracı ikinciiye bile sahip olamadı. üçüncü en hızlı araçla 2010 da son yarışa kadar geldi şampiyonluk için onuda ferrari piti eline yüzüne bulaştırdı. redbulun feykini yediler redbull vettel şampiyon olsun diye webberi erken pite çagırdı ferraride sazan gibi atladı hemen alonsoyu çagırdı pite . orda beklemiş olsaydılar alonso şampiyon olmuştu. şu anda vettel ferraride alonso üçüncü en hızlı araçla iki kez son yarışa kadar şampiyonlugu götürdü ve kaybetti.vettel daha şanslı ikinci en hızlı araçla bir defa denedi üçüncü oldu. ikinci senesi ve yine ikinci en hızlı araç altında hadi bakalım ben geçtim şampiyonluk mücadelesini sezonu ikinci bitirsin de görelim.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ayrıca Ferrari 5 yıl boyunca adama adam gibi bir araç veremedi. Adam ne yapsın? Elinden geleni yaptı Ferrari’de. Massa orta sıralarda sürtüyordu Alonso önlerde yarışırken. Raikkonen ne yaptı? O da 2014’te orta sıralarda sürttü hep. Adam Ferrari için elinden gelenin en iyisini yaptı. Ferrari’de iyi araç verseymiş. Sanki tek suçlu Alonso. Ferrari sanki F2007 gibi bir araç verdi de Alonso mu şampiyon olamadı?

    Alonso’nun altında 2010 ve 2012’deki McLaren olsa çok rahat şampiyon olurdu. Bunu herkes biliyor. Adam en hızlı 3. araçla 2 sezon son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdi. Hangi pilot yaptı bunu? Raikkonen 2008’de F2008 gibi bir araca rağmen çok erken koptu şampiyonadan. Alonso şampiyonluk mücadelesi verdiği tüm sezonlarda 2005 hariç hep son yarışa kadar şampiyonluğu kovaladı. Alonso ne olursa olsun saygıyı hakeden bir pilot. Geride olsa bile Gridde olması şampiyonaya renk katıyor. İlgi çekiyor. Kaç pilot bunu başarabiliyor?

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Villeneuve kim ya? 96 ve 97 hariç sporda hiç bir iz bırakamamış bir loser. Kalkmış Alonso’yu eleştiriyor. Para için BAR’a giden kimdi?

    Ayrıca Vettel geçen yıl şampiyon mu oldu? Mutlu olabilir ama Ferrari’de şampiyonluk yaşamazsa 1-2 sezon daha işler tıpkı Alonso’da olduğu gibi birden tersine dönebilir. Buna pek çok kez şahit olduk. Mutlu olmaya devam eder mi o zaman?

    Alonso sezon sonunda; Ferrari’de kalsam yine 2. olacaktım. Şampiyon olamadıktan sonra 2.liğin bir önemi yok. Zaten yeterince 2. oldum demişti.

    Vettel Ferrari’de 2. olmaya devam ederse kalmaya devam eder mi sence Bay Jacques?

    2-3 yıl daha böyle gitsin bakalım. Mercedes’e gitmek için fırsat kollar.

    Alonso 5 yıl yarıştı Ferrari’de. 2010 ve 2012’de aracı resmen sırtında taşıdı. 2011, 2013 ve 2014’te elinden geleni yaptı. Takım arkadaşlarını yok etti. Massa puan almak için yarışırken Alonso şampiyonluk kovaladı. Vettel ile Alonso’yu şuan da kıyaslamak için çok erken. 2-3 yıl daha Ferrari şampiyon olamazsa Vettel burada mutluyum demez. Kimse kimseyi kandırmasın. Vettel 2014’te araç hızlı olsaydı ayrılır mıydı Red Bull’dan? Ayrılmazdı.

  5. Ferrari’de kalsa yine şampiyon olacak bir araca sahip olmayacaktı. Yani Alonso’nun kaybettiği bir şey yok. Kimse kendini kandırmasın.

  6. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    bunu söyleyen kişide önce 1997’de mclaren’in teklifini sonra 2002’de mild seven renault’un teklifini ret eden adam söylüyor. (pardon adam demişim)

    villeneuve schumacher’in şampiyonluğunu çalan bir hırsızdır. adam değildir.

    1. Schumaher cok adamdida sen villeneuve’e mi adam degil diyirsun benettonda kazandigi sampiyonluklar yenetek degil hirsizlikla kazanilmis sampiyonluklar. Ayrica schumaherin bir cok cirkef hareketini pistlerdede gorduk

      1. GP2 ENGİNE avatarı

        benettonla aldığı şampiyonluklarda hırsızlık falan yok casusluk mu var sanki ortada.94 de traction control kullanılmadı hala bunu anlayamadınız launch control sistemi bulundu o kadar.

  7. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    alonso taraftarı değilim ama herkez şunu unutuyor.

    ALONSO OLMASAYDI FERRARİ 2010-2013 DÖNEMLERİNDE TARİHİNİN AÇIK ARA EN REZALET DÖNEMLERİNİ YAŞARDI. (2014’ten bahsetmiyorum bile o yıl zaten direk şu anın hondası olurdu eğer alo olmasa)

    bence bu şampiyonluktan daha prestijli bir olaydır.

    1. Capslock açık kalmış

    2. Buyuk harflerle yazinca yazdiklarin dogru olmuyor dostum ogren bunu

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      İyi de şu anda Honda da ALO var ama Honda hala rezalet. Dediğiniz gibi olsa şu anın Hondası 2014 ün Ferrarisi gibi olmalıydı ama alakası yok takım dokuzuncu oldu. Biraz mantık hatası olmuş söylediklerinizde.

      ALO o yıllarda iyi ve tutarlı performansıyla daha kötü geçecek yılların vasat geçmesini sağlamıştır doğru ancak bahsettiğiniz dönemde iki şampiyonluk kıl payı kaçtı pek çok zafer ve podyum var.(2014 te sadece galibiyet yok) Ferrarinin tarihine bakarsanız yarış kazanamadığı yılları görürsünüz. 79 dan 2000 lere kadar şampiyonluğun gelmediği 20 yıllık süreç var. O yüzden o döneme açık ara en kötüsü olurdu demek yanlış olur ama kötü olduğunu kimse inkar edemez zaten.

  8. mehmet atlas avatarı

    ferraride yarışırken yere göğe sığdıramıyordu alonsoyu şimdi ne olduda böyle konuşmaya başladın.

  9. Her zamanki gibi saçmalamış Alonso bir şey biliyor yakında cevabını alırsın Hondaya bağlı her şey…

  10. Çok boş konuşan bir adam bu vilnöv..

  11. Tarhite Ferrari’yi bırakan adam sayısı yok denilecek kadar azdır.Bunlardan biri de Alonso’dur.Doğru mu yaptı,sonuna kadar evet.Adam olsaydınız da adamı elinizde tutabilseydiniz.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Alonso’yu bulduğu yerde eleştiren adamlar şu 5 yıllık yeni sözleşme teklifini neden gündeme getirmiyorlar acaba? 🙂

    2. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış derler ya bence tam da o hadise yaşanıyor. Alonso Ferrari’yi sırtında taşıyan adam olarak anıldığını bildiğinden ayrılayım da görün gününüzü gibi bir mantıkla hareket etti ve sonuç planladığının tam tersi oldu.

  12. Fan.of.Ferrari.and.Alonso avatarı
    Fan.of.Ferrari.and.Alonso

    Alonso olmasa bu ve bunun gibiler ne konuşacak merak ediyorum 🙂

  13. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Tamam Alonso’nun da hatası var ama Ferrari daha ağır basıyor tek suçlu Alonso değil.

    Bu adamı kim konuşturuyor.

  14. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Ne Alonso’ymuş be arkadaş 🙂 Bu kadar kıskanç olmayın.

  15. Blitzen Benz avatarı

    Kendinde parayi secmistin zamaninda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir