F1 2016 2. Barcelona Kış Testleri 1. Gün – Mercedes ve Rosberg Zirveye Döndü

yazar:

kategori: ,

2016 Formula 1 şampiyonası öncesinde Barcelona’da gerçekleştirilen ikinci sezon öncesi testlerinin ilk gününde Mercedes pilotu Nico Rosberg en hızlı isim oldu.

Sabah seansında bu yıl ilk kez yumuşak lastikleri kullanan Rosberg, 1.23.022’lik derecesiyle günün en hızlı ismi oldu. Alman pilot sadece sabah seansında piste çıktı ve günü 82 tur ile noktaladı.

Williams’tan Valtteri Bottas, ilk kez kez kullandığı ultra yumuşak lastikler ile 1.23.229 yaparak ikinci olurken, en hızlı derecesini yumuşak lastikler ile kaydeden Alonso 1.24.735 ile üçüncü oldu. Alonso sabah seansının bitimine bir dakika kala pit çıkışında kalmasına rağmen öğleden sonra piste geri döndü.

Kimi Raikkonen orta sertlikteki lastikler ile 1.24.836 elde edip 1.8 saniye geride dördüncü olurken, Red Bull’dan Kvyat 2 saniye geride beşinci oldu. Raikkonen öğleden sonra pit çıkışında yolda kaldı ve uzun süre piste çıkamadı.

Öğleden sonra piste çıkan Hamilton, oldukça iyi bir öğleden sonra geçirdi ve genel olarak orta sertlikteki lastikler ile uzun sürüşler yaptı.

Verstappen STR11 ile yedinci, Hülkenberg, sekizinci, Nasr, dokuzuncu, Magnussen ise onuncu oldu. Esteban Gutierrez yakıt sistemindeki sorun nedeniyle günü erken kapatırken, Magnussen bitime on dakika kala yolda kaldı. Verstappen 143 tur ile günün en çalışkan ismi oldu.

Son sıranın sahibi ise sabah bölümünü kaçıran Rio Haryanto oldu. Haryanto günü 42 tur ile kapattı.

Sürücü Takım Şasi Derece Fark Tur
1. Rosberg Mercedes W07 1:23.022 82
2. Bottas Willliams FW38 1:23.229 +0.207 123
3. Alonso McLaren MP4-31 1:24.735 +1.713 92
4. Räikkönen Ferrari SF16-H 1:24.836 +1.814 72
5. Kvyat Red Bull Racing RB12 1:25.049 +2.027 68
6. Hamilton Mercedes W07 1:25.051 +2.029 88
7. Verstappen Toro Rosso STR11 1:25.176 +2.154 143
8. Hülkenberg Force India VJM09 1:25.336 +2.314 121
9. Nasr Sauber C35 1:25.493 +2.471 103
10. Magnussen Renault RS16 1:25.760 +2.738 119
11. Gutierrez Haas F1 VF-16 1:26.661 +3.639 23
12. Haryanto Manor F1 MRT05 1:27.625 +4.603 44

 


Yorumlar

“F1 2016 2. Barcelona Kış Testleri 1. Gün – Mercedes ve Rosberg Zirveye Döndü” için 69 yanıt

  1. Onceki yorumumu silmissiniz cok hos olmus elestiri yazinca hemen yok edilmeye calisiliyor. Adminlerden biri begenmiyorsan takip etme derken bisey yok ben bunu dile getirince herkeste bir sikinti olmus. Kafa muhabbetlerine felan girmisler. Bu mentalite ile devam edin siz. Kullanicilari admin secerken ise o isimlerin onceki hareketlerinden gecmisine bakilarak secilmeli. Bu konustugumuz adminin yaptigi elestirelere verdigi tepki cok medeni bir tepki olarak goruyorsaniz zaten suanda benim kullanici adimi ne varsa engelleyin. Her begenmedigimiz seyi belirttikten sonra admin yaptiginiz cocuktan boyle laflar yiyeceksek zaten durmayalim. vw-tdi-power adli kiside hic boyle muhabbetler olmuyor. Adminlik gorevini iyi yapiyor demekki. Siz ozelestiri yapmaktansa direk saldiriya geciyorsunuz.

    1. 14Sulonso kullanicinin dediklerini begenmiyorum onunda dedigi gibi ” begenmiyorsaniz takip etmeyin” uslubuda cok guzel bende onun dedigini yapariz site yonetiminin en ustundeki kisi olmus kendisi

    2. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Ben admin değilim. Kemal abinin ve Abdullah abinin yüklerini biraz olsun hafifletmek için onlara yardım ediyorum.

  2. Kimi şu aracı iki gün ellemese de adam gibi test yapabilsek ? adam dokununca arabaya bir şey oluyor

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      iğne ucu iğne ucu 😀

  3. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Ha bu arada, Hamilton fanatigi olmusum ben bugun. Alonso yuzunden diye dusunmustum.

    Hamilton’a kara oglan dedigim icin ve ust uste fotograflarini attigim icin tarafli olmusum. Digerleri de boslugu bulunca saldırmış.

    Ben daha once yasananlari bir kenara birakip Abdullah abiden herkesin takip ettigi bir ortamda ozur diledim. O da kabul etti. Ama bakiyorum da terbiyesizin biri hala ortalik karistirma pesinde. İlginç olan sey de şu;

    Normalde o kisinin yorumlari engelliydi bende. Bugunden sonra acayim dedim. Actigimdan biraz sonra goruyorum ki hala laf etme pesinde. Ozelden birtakim laflar soylemisim. Yine olsa yine soylerim bu kadar net! Cunku bu adamin niyeti belli. Bunlari da icimden gelerek yazdim.

    Yapilan elestirilere gercekten uzulmedim. Cunku bu kisilerin yorumlarini onemsemiyorum. Yalnız bu sitede duzgun muhabbetim olan ve saygi duydugum, sevdigim kisilerin yorumlarini ve elestirilerini onemserim. Onlar da sagolsunlar begenmisler. Otesi yok.

  4. Yahu gerçekten soruyorum bazen kendi kendime bu adamlar niye bu kadar uğraşıyor özellikle de bazı yorumları görünce. Teşekkür etmeleri gerekirken bir de ben istediğimi derim takip de ederim diyenler var bana o kafadan verin neyin kafasını yaşıyorlar acaba bu insanlar:)

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Canlı anlatım yapın ya ! Bize sövün hatta Ferrariye dert değil biz takip ediyoruz ve takip etmek istiyoruz. An an ekran başında çay çorba bekliyoruz devam anlatımlara. Şu sitenin çalışmalarını gerekli gereksiz eleştirmeyin artık. Adamlar emek veriyor bizim için. Kimseyi memnun edemezsin yada herkesi memnun etmek imkansız. Diğeri Ferrarici diğer ötekisi McLaren hayat böyle malesef

  6. artık Ferrari hariç alayına gider. avatarı
    artık Ferrari hariç alayına gider.

    Bugün tüm gün anlatım (yanlış bilmiyorsam tam gün) yapan arkadaşın eleştirilere yaptığı genel bir yorum sanırsam bu:”Tarafli anlatim yapiyor diyenlere;
    Begenmiyorsaniz takip etmezsiniz arkadasim. Ben keyfimden atmiyorum o fotograflari. Galeriye dusen her fotografi eklemeye calisiyorum. Bu kadar nankor olmayin. Emek var ortada emek.
    Cogunlukla Ferrari fotograflari atsam bu tepkiyi verir miydiniz merak ediyorum.
    Testlerin en dikkat cekici takimi McLaren oldugu icin dogal olarak daha fazla icerik oluyor.
    İyi aksamlar.”
    Birincisi insanların ifade özgürlükleri vardır.Bu ifade özgürlüklerinden birisi de bir kişi, konu,durum vs. ile ilgili eleştiri yapabilmektedir.İsteyen istediğini söyleyebilir hukuk sınırları çerçevesinde tabi.Amma velakin bir de etik denen bir şey var.İnsanlar bazen hukuka uygun fakat etiğe uygun olmayan yorumlar yapabiliyorlar ve olay bu sitede çok oluyor.Ya bu sitedeki bu olaya son verelim.Küfür, hakaret gibi şeylerin yanına alaycı aşağılayıcı,rencide (yani etik olmayan) edici yorumları da ekleyelim. Ya da tamamen serbest bırakalım gitsin(Bunu sitenin kurucularına ve en yetkili kişilerine söylüyorum).Bir iş yapıyor diye kimse eleştirilemez değildir.İster paralı yapsın ister hayrına yapsın.İnsanları bilgilendirme tarzı işler(yazarlık,spikerlik,blog vs) yapıyorsanız böyle şeyleri göz önüne almalısınız.İnsanlara istemiyorsanız çeker gidersiniz izlemezsiniz, dinlemezsiniz gibi şeyler yazmak da sizi sinirlendirip kızdıran insanlardan sizin de bir farkınız olmadığınızı gösterir.Zamanında bu ülkede bir tek TRT kanalı varken kimse kendi gözünde taraflı olduğunu düşündüğü,beğenmediği spiker haber sunuyor diye haberleri izlememezlik yapmazdı.Çünkü bilgiye ulaşabilecek başka mecra yoktu burada da durum aynısı bu site hariç ülkemizde F1’e önem verem kişiler kurumlar çok çok az durumda.Fakat bu durum kişileri kurumları dokunulmaz yapmaz yapamaz.TRT örneğine dönecek olursak; haberini izler gerekli eleştirisini şikayetini gerekli yerlere iletir insanlar.Anlatımı yapan arkadaşa yapılan eleştirilere katıldıklarım da olduğu kadar katılmadıklarım da var.Ama daha öncede ifade ettiğim gibi beğenmiyorsanız istemiyorsanız takip etmezsiniz, gidersiniz gibi söylemleri de asla kabul etmiyorum.Efendi efendi eleştirisini yapan insanlara gerekli cevapları,açıklamaları yaparsınız.Küfür, hakaret gibi söylemleri de gerekli mecralara söylersiniz yetmiyorsa daha üst mecralara taşırsınız(örneğin savcılık mahkeme).

    Bu yaşanan olayın ardından hiç yapmak istemediğim bir şeyi yapıp ismimi profil resmimi arka plan resminin hepsini değiştirdim(her ne kadar profilimde ferrari taraftarı olduğum yazsa da).

    1. Cok guzel belirtmissin bende bunu soylemeye calisiyordum. Bu soylemin dogru oldugunu dusundukleri icin polemik yaratiliyor ve soyledigi soz dogruymus gibi lanse ediliyor cok yazik

  7. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Öncelikle herkese iyi akşamlar.

    Bir muhabbettir dönmüş yok taraflıdır yok değildir. Şimdi şunu belirtmek istiyorum, ortada şahsi bir övme veya yerme var mı? Adam kim piste çıktıysa, kim piste girdiyse, kim zaman turu attıysa, kim neyi test ediyorsa bahsetmiş mi? Bence pekala bahsetmiş hatta hakkını fazlasıyla vermiş. Burada eleştri yapan malum tayfa 2013 de Alonso’yu yılın pilotu seçen tayfa ki o sene Vettel, Hindistan’da şampiyonluk ilan etmiş birisi. Bu sene benzer bir tablo mu var sanki? Evet evet var, bu sefer Vettel seçilmiş. Peki ortak nokta ne iki seçim arasında..Ferrari. Burada fanatizm aşırı derecede ve ister istemez kuş tutsan yaranamazsın. Ben anlatımda emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim

  8. Arkadaşlar ortada karşılıksız bir hizmet var ben İngilizce bilmeme rağmen gelip burada haberleri okuyorum, haberlerden çok sizin yorumlarınızı okuyorum lütfen böylesi güzel bir ortamı bozmayın.

    Bu arada bu sene Alonso ve Kimi taraftarları arasında kavgalar sataşmalar azalmış gibi gerçekten memnun oldum bu durumdan.

  9. Bazı yorumlar gerçekten şaşırtıcı. Nedir bu kadar yaygara koparmanızı gerektiren durum? Bazen insan illallah diyor gerçekten. Saolsun bu test döneminde bir kaç arkadaşa teklif götürdük. O kişiler necidir, kimdir çok fazla sorgulamadan; testleri takip ettiklerini gördüklerimizden kişilerdi. @vw-tdi-power ve @14sulonso teklifimizi kabul ederek yardımcı oldular.

    O kişilere ya da Süleyman’a böyle eleştiriler gelmesini çok yadırgamıyorum. Ben ki yıllarca hiç kimseyi desteklemememe rağmen ocu, bucu daha doğrusu tarafsız değil diye yargılandım durdum burada. Hatta bir kaçı alttaki yorumlarda yine kendince çakıştırmış. Bırakın bu işleri arkadaşlar. Kuru gürültü peşinde değilim gerçekten. Benim bir amacım var, o da siteye giren kişiler en iyi şekilde faydalansınlar. Öyle bir amacım olmasaydı en dolu günlerde dahi günlük geliri 30 TL’yi zor bulan burayı bir şekilde götürmeye çalışmazdım. Öyle olsaydı en gıcık olduğum arkadaşlardan birisi olan @14sulonso‘ya bu teklifi götürmeyi bizzat kendim teklif etmezdim @kemal-sengul‘e.

    Anlatımı yapan arkadaşın tarafsızlığı konusunu bir kenara bırakıyorum, öncelikle yaptığı işe saygı duymasını öğrenin bir zahmet. F1 taraftarı denilen kitlenin, internetten bu işi takip eden kitlenin çok ciddi rakamlarda olmamasına rağmen size böyle bir hizmet verilmeye çalışılıyor, yaptığınız yorumlara bakın. Evet çok bilen arkadaşlar anlatım esnasında gelip yok ben autosport’u, skysport’u, auto motor und sport’u vs takip ediyorum deyip artislik yapıyorlar. Herkes İngilizce bilmiyor. Türkçe olarak size saniyesi saniyesine tüm gelişmeleri aktaran bir platform oluşturulmuş, yanında hiç bir kısıtlama olmadan gerçekten düzeyli sohbetin yapılabildiği bir özellik verilmiş ve Türkçe lan bu Türkçe. Kendi ülkenizde, kendi dilinizde. Sizin için yapılıyor. Daha ne istiyorsunuz? Ama siz de haklısınız; F1 konusunda en değer verdiğimiz insanlar bile Türkçe içeriğe destek vermezken, daha doğrusu zar zor bunu yaparken sizlerin de bunu yapması çok doğal.

    Eleştirmeyin demiyorum yanlış olmasın ama her şeyi dozunda bırakalım. admin aşşa, admin yukarı… Biz de insanız, her şeyden ötesi testlerde anlatıma destek verenler bunu tamamen keyif için, katkı sağlamak için yapıyorlar. Bana kalsaydı böyle bir çalışma olmayacaktı, Kemal abinin gazıyla yaptık bir şeyler. İyi mi oldu? Bence gayet iyi oldu her türlü eleştirilere rağmen. Umarım bir şekilde kalan 3 günü de tamamlarız. Ve açık yüreklilikle söylüyorum. Eğer ki Suleyman ve Şafak yardımcı olmasaydı biz Kemal abiyle bu işi tamamlayamazdık. En azından ilk 2 günkü performansın ardından ben tamamlayamazdım. Kemal abi de tek kalırdı mecbur bırakmak durumunda kalırdı.

    Yine acıtasyona bağladın diyecekler, varsın desinler. Durum bu. Beğenmeyen başka yere gitsin, takip etmesin demek istemiyorum çünkü öyle diyecek olsam bizzat bu işte yardımcı olan @14sulonso‘ya bunu derdim eskiye bakınca. Herkes kalsın, herkes okuyarak, yorum yaparak, haber yaparak vs bir şekilde sitemize katkıda bulunsun.

    Bazı şeylerin değeri varlığında anlaşılmazmış, umarım değerimiz varlığımızda tam olarak anlaşılır.

    İyi akşamlar

    (Mobil için gelen şikayetler var… Sitenin kendi teması bazı telefonlarda kastığı ve kapanmaya sebep olduğu için mobil temayı tekrar aktifleştirdim. Eğer kendi telefonunuzda bir sıkıntı yoksa alttan masa üstü görünüme geç diyerek normal görünüme geçebilirsiniz. Tekrar mobile geçme sorgusunu bir güne kadar uzatmaya çalışacağım. En azından günde bir kere bu işlemi yaparsanız bir sorun olmaz sanırım. Düzelmezse yine bir şekilde bana iletebilirsiniz)

  10. Hayırdır sayın adminler isim ve e posta yazan yerde neşe 34 diye biri çıkıyor. Şu anlatım yorumlarına gelince isteyen istediği yorumu yapar. 2. Anlatım yapan kişide şapkasını önüne koyup kendini degerlendirmelidir. Objektif olmalıdır. Fakat ortada gerçekten bir emek var sağolasın arkadaşım ellerine sağlık. Ama olumsuz yorumları da göz ardı etme lütfen eleştirilere açık olmak lazım bu objektiflik seni yuceltir bence. Saygilar

  11. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    YORUMLARI OKUDUM BUGÜN EMEK HARCAYIP BİZE TESTLERİ DAKİKA DAKİKA AKTARAN ARKADAŞIMIZA SAYGISIZLIK YAPILMIŞTIR. HEP MALUM VETTEL TARAFTARLARI SULONSO KARDESİMİZ YARIN ÇOGUNLUKLA FERRARİ RESMİ ATSA BUNLAR SÖYLE DER: ” NİYE BÜTÜN RESİMLER VETTELİN DEGİL DİYE?” BU KADAR YAYGARA KOPARACAGİNİZA BİR TESEKKÜR ETSEYDİNİZ DAHA İYİ OLMAZMİYDİ SAYGILAR…

  12. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Bugün bizim açimizdan verimli geçtigini düsünüyorum.Yeni ön kanat çalismasi yapiliyor umarim ulasir test gununun sonuna

  13. Birşey soracağım sizlere.Formula 1 motoru senenin başında yapılırken(yeni motor) kısıtlama var mı ? hani şunu yapamazsın şu parçayı kullanamazsın diye ?(sezon ortasından bahsetmiyorum ilk yapım aşamasında yani sene başı motorlarından bahsediyorum)

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Bazi gri alanlar var bildigim gelisim yapilmayan.Izin verilen bolgelerdr token sistemi kullaniliyor.32 tokendi galiba bu sene

    2. Blitzen Benz avatarı

      Genel yasaklar var.iki zamanli motor oval piston vb.Bazi alanlarda acik acik nasil yapilmasi gerektigi belirtilmis.Supap sayisi yakit tuketimi?motorun.agirligi ve agirlik merkezi gibi.Ilk kez girmiyorsaniz motorunuz gecen yilki motor baz alinarak uretilmelidir.Seneye sinirsiz gelisim hakki olacak.

      1. Sınırsız derken sene ortası mı sene başında mı?

        1. Blitzen Benz(Eski Anthrax) avatarı
          Blitzen Benz(Eski Anthrax)

          Gelecek yıl token sistemi tamamen kalkıyor.Bu olursa motoru tamamen yeniden tasarlayabilirler.Ama sezonluk motor sayısının üçe düşmesi gerçekleşirse her yarışa yeni güncelleme ile gelemezler.

  14. Blitzen Benz avatarı

    Tarafli yada tarafsiz adam sabahtan beri ekran basinda bir seyler yapmaya calisiyor.
    Eminim adminler bir kac kisiye ayni oneriyi goturmus ve cok yogun olduklari icin ilgilenemeyecekleri yanitini almislardir.

  15. Napolyon1453 avatarı

    Bana göre Mercedesin en sevdiği yada iyi kullandığı diyelim lastik medium. Ben abartıldığını düşünüyorum yumusak lastiklerde okadar kötü değiller sadece ferrari kadar iyi değiller. 5. test gününü geride bıraktık Mercedes tam bilmiyorum 750tur attı desek 700ü mediumdur. Neden iyi olduğu birşey de bu kadar diretiyor. Bu Mercedese ne kazandırıyor ki. Toto açıklama yapmış yumuşak kullanmicaz diye bense tam tersi medium kullanmamasını tüm testte yumuşak kullanmasını beklerdim. Hani mercedes ekip pilotlar hiç olmadığı kadar cok konusuyor. Bu kadar konusmasının altında korktukları bişeyler var izlenimi veriyor ya ben yumusak lastiğe yoğunlasıp ferrarinin tek dalı olan bu konuda yumruğu vururdum.
    Fakat suan Mercedes aracı her zaman dayanıklıydı. İlk testlerde de belli oldu bu sene de dayanıklı. İnanın artık günde 150 değil 500tur atsa da medium lastikle bana öyle gereksiz geliyor ki. Neyin ispatı anlamadım.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Takim sezonu dort motorla tamamlamak amacinda.Besinciyi joker olarak kullanmayi dusunuyorlar.Gecen yil bir kac kez motor patlattilar.Ferrari daha fazla motor kullanmasina ragmen hic patlatmadi.
      Bu pistte ultrasoft ve super soft kullanilmayacaksa test etmenin anlami yok diye dusunuyorlar.
      Ellerinde test etmek icin getirdikleri materyal var.Ona gore test programini yurutuyorlar.

      1. Napolyon1453 avatarı

        Ben rosbergin monzada patlattığından baska motor sorunu yaşadığını hatırlamıyorum. Ki onda da arac kacıncı yarısını tamamlamıştı. Yolda kaldılar ama bence basit sorunlarla. Barcelona da yumusak kullanılmicak olması onu kullanmanı engellemezki. Sonucta bu bir test piste göre hareket edemezsiniz. Eksiklerinizi geliştirmek amacıyla var. Yani test monaco yada kanada yapılsaydı takım yumusak lastiğe mi yoğunlascaktı. Bu kadar mediumla tur sence de gereksiz değil mi.

  16. Napolyon1453 avatarı

    Mobilden her giriş yaptığımda sayfa yapınız değişiyor. Öncekini cok beğenmiştim. En üstte sık takip edilen ortada anket tarzı haberler. Altta ise genel haberler vardı. Kolayca girip çıkıyordum. Şimdikinde ise ekran az haber alıyor. Sıra sıra okumak isteyince aşağılardan bir habere girip tekrar cıkınca basa atıyor. Burda kaybettiğim zaman taş patlasın 10saniye onun için sikayet etmiyorum. Önceki gayet güzel ve kullanıslıyken neden değiştiniz onu anlamadım.

  17. BMWM3GTRTEAM avatarı

    Ferrarı lehıne yorum yapanlar sız ferrarının tırnagı olamazsınız.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Aleyhine mi demek istedin?

  18. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Benim anlamadığım sana çifte standartçı,admin kılıklık diyen adama nasıl sunum yaptırırsınız anlamam 🙂 @abdullah-celik

    1. Herkes hata yapabilir önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmamız. Arkadaş ilk testlerde özür diledi sen daha niye ortalığı karıştırırsın ki anlamam. Bu kadar kin doluysan takip etmeseydin, lütfen emeğe saygı!

      1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

        Ben burda Ferrarinin her hakkını savunabilirim. O arkadaş Ferrari aleyhine sevmediğim şeyler paylaştı ve yorumlar yaptı dile getirdim.Üstüne bana mesajlardan attığı mesajları göstersem bu statüye layık olmadığını görürsün.Bir diğer konuda bu kadar şey söylemesine rağmen haberleri sunması olacak gibi bir şey değil ama neyse adminlerin bileceği iş takip etmeyiz dediğin gibi olur biter 🙂

        1. Ferrari aleyhine bir şey görmediysen burda uzatmanın amacı ne?

          Ayrıca siz Ferrarinin hiçbir hakkını savunamazsınız.Savunsaydınız Alonso zamanında savunurdunuz da hiç ortalıkta yoktunuz.

          1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

            Ne uzatacam arkadasim bana ters gelen seyi soyledim soylemeyp susaymmo herkrs herseyi soyleme ozgurlugu var.Ferrarinin hakkini her zaman savunurum.Alonsonun degil ama

            1. Herşeyin mantıklı eleştirilerle söyleme özgürlüğü var.Saçmalayarak değil.Alonso Ferrarideyken nasıl savunduğunuzu biliriz.Ortada yoktunuz.Bu yüzden şimdi ikiyüzlülük yapmaya da gerek yok.

  19. Ayrıca Ferrari hızlı olmasına hızlı bir araç da. Sanki dayanıklılık başlarına iş açacakmış gibi geldi. Testlerde bu işleri çözemezlerse bu sezon baya puan kaybederler. Kaybetmelerini de istemem. McLaren in Mercedesi zorlaması için daha zamana ihtiyacı var. O olamıyorsa eğer, Ferrari olsun ki tek başlarına at koşturmasınlar. Yoksa iyice sıkıcı oluyor. Bir sezon daha böyle geçsin istemem. O yüzden Ferrari nin iyi olmasını istiyorum.

  20. Birbirinize saldırmayın beyler. Herkes kendi takımının iyi olmasını ister. Arkadaşa da laf etmeyin. Geçen sezonda ve bu sezonun başlangıcında en çok merak edilen takım hangisiydi. Dünya basınına bir bakın. Kimin hakkında en çok yorum yapılmış. Bunları araştırın ondan sonra yorumcu arkadaşa laf etmeye hakkınız olur. O da belki. Mercedes şampiyon olduğu halde, Ferrari kendini topladığı halde yine de McLaren konuşuldu. Çünkü o takımın kötü durumda olmasını kendi taraftarlarını geçin, hiç bir F1 izleyicileri istemez. Neden mi McLaren ve Ferrari F1 in yapı taşıdır. Bunlar olmazsa F1 olmaz. Bu çok açık.

  21. Arkadaşlar twitterdan şu hesabı lütfen takip ederek destek verin. Ben de şimdi gördüm. @tv8formula1

  22. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Sabah roaberg 90 a yakin ogleden sonra ham 90 a yakin toplamda 180 e yakin tur atiyor bu takim. Heralde bir bildikleri var. Ama bu da bu seneyi yine MERCEDES VE DİĞERLERİ SEZONU YAPACAK GİBİ

  23. Sonunda Mclaren’den bir hayat belirtisi geldi . Umariz Mclaren fanlari olarak Fernandoyu oralarda gormeye devam ederiz .

  24. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Tarafli anlatim yapiyor diyenlere;

    Begenmiyorsaniz takip etmezsiniz arkadasim. Ben keyfimden atmiyorum o fotograflari. Galeriye dusen her fotografi eklemeye calisiyorum. Bu kadar nankor olmayin. Emek var ortada emek.

    Cogunlukla Ferrari fotograflari atsam bu tepkiyi verir miydiniz merak ediyorum.

    Testlerin en dikkat cekici takimi McLaren oldugu icin dogal olarak daha fazla icerik oluyor.

    İyi aksamlar.

    1. Sencer aksu avatarı

      Pardon Sizin isminiz neydi?

    2. Dostum TV’deki spikere bile taraf tutuyorsun diyenler oluyor. Sen onları ciddiye alma. Anlatımın gayet başarılıydı. Buradan emeği geçen herkese tek tek tekrar teşekkür ediyorum, sizin sayenizde bu kadar bilgi sahibi oluyoruz.

    3. Suç sende değil. Seni oraya koyanda

    4. Ellerine sağlık taraflı falan degildin

      Herkesi mutlu edemezsin

    5. Dostum kimseyi takma. Testler süresince Kemal Abi’yi aratmadın. Şafak’ta çok iyi iş çıkarıyor.

    6. fotondan belli oluyor tarafsızlığınız
      taraftar olduğu takım pilot kişilere anlatım yorum yaptırmayın derim
      burada dolu arkadaş var tarafsız ve gerçek formula1 taraftarı

      1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
        14Sulonso (MP4-31)

        Evet bu sitedeki en fanatik Alonso fani ben olabilirim ama anlatimimda tarafsiz oldugumu biliyorum. Birkac fotograf daha fazla atmis olmam tarafli oldugum anlamına gelmez. Sonucta o fotograflari ben cekmiyorum. Atmasam da neden atmadin diyenler cikacakti.

      2. Forumun sahibi de taraflı.Biz ona bir şey diyor muyuz.Şu önyargılarınızı kırın ya da emeğe saygınız olsun.

    7. Bana göre anlatım yapman emek vermen oldukça güzel bi hizmet ama bazı arkadaşlar da bu kadar tepki veriyorsa kendine o soruyu sor : Gerçekten tarafsız anlatıyor muyum ya da anlatabiliyor muyum?
      İyi akşamlar ve kolaylılar dilerim .

    8. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      LİG TV’de bile spikerler taraf tutuyor. Koskoca hakemler taraf tutuyor. Bunlar sözde profesyonel insanlar. Biz ve sen amatör olarak ilgilendiğimiz bir sporda taraf tutsak ne olur?

      Elbette taraf olacağız. Formula 1 ya da futbol izleyip kimseyi, hiç bir pilotu, takımı tutmayan birisi mi var Allah aşkına? Profesyonel olarak yapıyorsan elbette anlatım sırasında tarafsız olacaksın ama amatör olarak bizim elbette gönlümüzde bir aslan yatıyor. Sanki Ferrari ya da Merdeces ile dalga geçtin.

      McLaren’in fazla 3-4 fotoğrafını paylaştın diye taraflı oluyorsan yarın da Ferrari ve Mercedes’in fotoğrafını daha fazla paylaş olsun bitsin. Takma kafanı böyle şeylere. Güzel ve keyifli bir anlatımın var. 😉

    9. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Perez , Sainz vb gibi pilotların taraftarı olan birinin anlatmasında sıkıntı olmaz fakat bu gs fb maçını gs li veya fb li birinin anlatmasına benzer ister istemez fark edilir.

    10. Ya hayır anlamıyorum ki nerenize battı arkadaşlar adamın anlatımı? Bu kadar sorun edilecek birşey değil. Senin adamın günün yarısını garajda geçiriyor neyin fotosundan bahsediyorsun? Ne kadarınız sohbetteydi? Biz sohbette adama sürekli sorular sorduğumuz için oda mecburen açıklamalar yapıyordu.

    11. Anlatımın kusursuz. Sen işini yapmaya devam etmelisin. Farklı kafalar mutlaka olacaktır. Ellerine sağlık.

    12. Ne olursa olsun arkadaşın yaptığı kolay bir şey değil ve bir çıkarıda yok.Bir emek veriyor bundan dolayı takdir edilmeli..

    13. Arkadaşım emeğine sağlık herkesi memnun edemezsin. Sonuçta hiçbir karşılık olmadan gönülden bu işi yapıyorsun

    14. @14sulonso Kimseyi memnun edemezsin arkadaşım boşver takılma o söylenenlere. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıgını gören göryüyor gerisini boşver.

    15. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Ben anlatımında taraflılık görmedim. Zira yorumlarda da söyledim, herkes elini kalbine koysun; en çok merak edilen takım McLaren bu sene. Sen de bu takımın pilotuna sempati duyuyorsan bunda bir sakınca var mı? Bence kesinlikle ama kesinlikle yok.

      Denildiği gibi zaman ayırıp amatör bir şekilde etraftan elde ettiğimiz bilgileri süzülmüş ve Türkçe’ye çevrilmiş şekilde sizlerle paylaşıyoruz. Arkadaşa haksızlık etmeyin, bilgi atlamadı, yapması gerekeni yaptı. @14sulonso anlatımın çok başarılıydı. Sen başını önüne eğip işini yapmaya devam et kardeşim, negatif yorumların seni engellemesine izin verme. Anlatımını takip etmek her zaman benim için bir keyiftir. 😉

  25. Dedigim gibi bu merco guc sakliyor adamlar 1 kere tur atti bir daha gerek duymadilar ya.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Caktirma.
      🙂

  26. @kemal-sengul @abdullah-celik Mobilde problem var sanırım

  27. Manerollonun yiğitleri rahat olun Mercedes boş depoyla attı bu turu. Ferrarinin depo fule yakın. Basacaz mührü

    1. Blitzen Benz avatarı

      Daha fazla korkutmamak icin super ve ultralari kullanmama karari almislar.
      Alonso bile gecmis sizin duldulu.Muhru bascakmis sutcu beygirine.
      :@)

      1. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        Boş depo ile tur attı diyor. mercedes barcelona’da toplam 400 turu geçti. 400 tur boş depo ile atıldı öyle değil mi. töbe töbe…

      2. merco yarım tur bile kullanamaz ultraları neden bahsediyosun sen yeni yetme taraftar.

    2. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      İddia’nı ispatlamak durumundasın. İspatlanmazsa eğer o zaman konuşma şekli değişir…

      1. Turu attıktan sonra pite girdi bilmiyorum tam dikkat etmemişimdir belkide lastik değişmiştir

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Avustralya’da da; Ferrari tüm yarış full depoyla yarıştı, Mercedes ise tüm yarış boş depoyla yarıştı gibi bir bahanen olmaz inşallah. 😀

      1. Ferrari Mercedes e yakin olur. Mucadele eder.etmesine ama 10 tur da kenara cekerse sasirma. Boyle sacma sapan bi dayaniksizlik olamaz.

      2. olursa şaşırmam. arkadaş beyin cerrahı sonuçta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir