Raikkonen: Test Sorunları Endişe Yaratmıyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, yeni SF16-H’nin daha iyi olabileceğini kabul ederken sorunlardan endişe etmiyor.

Raikkonen piste çıktığı üç günün ikisinde sorun yaşadı.

Bugün yine sorun yaşayan Raikkonen, şanzıman sorunuyla yolda kaldı.

Raikkonen “Açıkçası bu noktada biraz daha iyi olabiliriz. Ama bu bir test ve testin amacı sorunları çözmek”

“Bir sorun varsa bunu düzeltmemiz gerekiyor. Hala zamanımız var.”

“Her yıl aynı hikaye tekrarlanıyor. En azından bildiğim ve geçmişten hatırladığım kadarıyla, araçta bir sorun varsa o zaman zorlarsınız ve sorunu çözersiniz”

“Yani endişeleniyor muyum? Gerçekten hayır” dedi.

Raikkonen Melbourne için tahminde bulunmuyor.

Raikkonen “Kimse bilmiyor. Ne olacağını tahmin etmeye çalışmak anlamsız. Bunu kısa sürede göreceğiz”

“Araç iyi hissettiriyor. Fakat dereceleri konuşurken diğerlerinin ne yaptığı konusunda herhangi bir fikrimiz yok. Sadece araçtan mutlu olduğumu söyleyebilirim”

“Bu noktada tahmin yapmak mümkün değil. Mercedes’in ne yapacağı konusunda hiçbir fikrimiz yok. Onların ne yaptığını bilmiyorum” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Test Sorunları Endişe Yaratmıyor” için 16 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ulan sen neden endişeleniyon zaten

  2. Testlerde bile sorunun büyüğünü yaşayan Rai oluyor 🙂

  3. Güzel yorum kardeşim. Aynen katılıyorum. Risk almak iyidir. Fakat McLaren gibi işi abartmayın.

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Testlerde sorunlar yaşayan bir Ferrari görmeyi uzun senelerdir istiyordum. Çünkü sorunsuz Ferrari hiç risk almayan Ferrari’dir. Hiç risk almayan Ferrari de şampiyonluğa pek oynayamıyor geçmişten tecrübe ettiğimiz üzere.

    Sorun çıkaran bir takımın 72 tur ‘u tamamlaması bile kabul edilebilir bir oran. Ferrari ne yapsın? yani hızından eminmiydi ki 120-130 veya 150 tur atıp dayanıklılığa odaklansaydı? Belli ki hızlı olmak için bir şeyler deniyorlar ve her öğrenme bazen yanılmayı ve çokça tekrar etmeyi beraberinde getirir.

    Bu riskin sonucu iyi olur, kötü olur orasını zaman gösterir. Ama artık insanlar Ferrari hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey denemeden başarı bekliyor diyemez. Bu arada başkan ve yönetim kurulu karar almış; yarışlar başlayana kadar teknik patron dahil kimse basına demeç vermeyecekmiş. Pilotlar sadece günün röportajı bölümünde geçiştirici cevaplar veriyor o kadar.

    Başarı kazanmak zor bir olgu. Başlangıçta bazı şeyleri test edip iyi bir öğrenme süreci geçirmeyince 1 veya 2 sezon sonra ; bu öğrenme sürecini tekrar etmek sabır ve emek istiyor. Riski de beraberinde getiriyor.

    Ferrari’nin bu sene beni en çok memnun eden gelişimi sanırım aldığı risklerdi. Risk almadan 2. olursun ama 1. olman çok zordur. Yani şu örnek gibi.Belli gruplar evereste tırmanıyor 8800 küsür metrelik dağ. Fakat acayip dik yamaç ve içinize bakan uçurumlar var. Ben riski göze alamam derseniz 8500. metrede kalır ve garanti şekilde durursunuz. Ama zirve nasıl bir noktaydı sorusu içinizde bir ukte kalır.

    Tabiiki ölüm riskini göze almaktansa 8500 metrede durmak pek çoğuna mantıklı gelebilir. Lakin cesurlar 1 gün ölür, korkaklar her gün ölür.Korkak olan acaba zirve nasıldı? diye düşüne düşüne her gün beyin sürüncemesi yaşar. Yani zihni sürünür.

    O yüzden bu geç kalınmış risk, alınması gereken bir riskti. Sonuçlarını şu an Ferraride yarışan pilotlar bile kestiremezken; bizim kestirmemiz pek mümkün değil. Umarız ki bu alınan riskin kısa sürede hayırlı bir sonucu olur.

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Güzel bir yorum tebrik ederim.

    2. Tebrik ederim gercekten sizi.cok iyi yorumlar yapiyorsunuz.haberlerin yorumlarini okumak için sayfanin aşağısına indigimde bazi haberlerde cok fazla yorum oluyor.atlayarak onemli kisilerin yorumlarina bakiyorum.siz de benim icin onemli kisilerin en başında geliyorsunuz. 🙂

    3. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      İmzamı atarım bunun altına. Güzel bir yorum yine sizden 😉

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai nin her zamanki gibi kendi işine bakması normal araçda kendini rahat hissetmesi gerçek hızını gösterecektir. Mercedes ne kadar hızlı olsada Ferrari onlarla mücadele edebilir ins.

  6. Blitzen Benz avatarı

    Polyanna reenkarne olmus sanki.Hastayim boyle adamlara dunya yikilsa umurlarinda olmaz.
    Adam iki gunu garajda gecirdi.Surus yapabilseydi ortaya cikmasi.muhtemel baska arizalar tespit edilip yok edilebilirdi.Bana biraz.mezarliktan gecerken sarki soylemek gibi geldi.

    1. cipitu encin cipitu AARGGH! avatarı
      cipitu encin cipitu AARGGH!

      Ben de sizin gibilere hastayım. Cidden merak ediyorum 2014 yılına kadar Mercedes fanı oldun mu acaba? Mercedesi destekledin mi? Sizler benim gözümde sezonluk işçi gibisiniz(herhangi bir hakaret yok işcilere karşı nerde iş orda onlar) Şuan Mercedes lider Mercedes’i tutuyorsunuz. Yarın Sauber lider olsa onu tutarsınız.

      1. bu arkadaşın laciverti de rambo

      2. J.P.Montoya avatarı

        Ya sen nerden biliyorsun arkadaş kimin ne zaman hangi takımı tuttuğunu da böyle atıp sallıyorsun millete. Biraz mantıklı yorum yap. Seviyeni belli etme bu kadar ne olur…

      3. Blitzen Benz(Eski Anthrax) avatarı
        Blitzen Benz(Eski Anthrax)

        Mercedes fani olmak icin sizden onay almam gerektigini bilmiyordum.Siz taraftar denetleme ve onay makamisiniz galiba.
        Iki resim ve ikametgah senedi gondereyim mi?

    2. Raikkonen, Hamilton farkı 0,8 saniyeye çıktı. Yok mu arttıran….:D

  7. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Alnimiz Ak çikacağindan eminim bu testlerde sorunlari çözeceğiz olduki tersi oldu ölümmü 8 sene beklemisiz yine bekleriz ForzaFerrari

  8. Test yapmanın amacı budur. Hata varsa ortaya çıkar. Önemli olan hatayı düzeltip ileri gidebilmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir