Mercedes ve Ferrari Farkı Daha da Artmış Olabilir!

yazar:

kategori:

Mercedes’in performansını arttırmasıyla birlikte rakiplerinin korkusu her geçen gün büyüyor.

İkinci testlerin ilk gününde Bottas ultra yumuşak lastikler ile Nico Rosberg’in yumuşak lastiklerle attığı turu geçmeyi başaramadı.

Bunun önemi sorulduğunda Bottas “Herkes sezon başında Mercedes ile yarışmanın zor olacağını biliyordu” dedi.

İspanyol basınına konuşan Alonso “Mercedes’in şampiyonluğu kazanamaması için bir felaket olmak zorunda. Vettel üçüncü olmalı. Ama ben Williams, Red Bull ve Force India’yı oyun dışında bırakmam” dedi.

Bild gazetesinin haberine göre Mercedes motorun son sürümüyle birlikte 1000 beygiri buldu.

Niki Lauda “Dünyada hiçbir motorda böyle birşey olmaz. Ferrari ve Red Bull’un gelişebileceği daha fazla alan var” diyerke bu iddiayı reddetti.

Helmut Marko “Bunun olması çok zor. 1000 beygirin mümkün olduğunu sanmıyorum. Belki sıralamalarda olabilir” dedi.

Aynı zamanda Ferrari için işler kötüye gidiyor olabilir.

Auto Motor und Sport’a konuşan bir Ferrari kaynağı “Mercedes ve Ferrari arasındaki fark küçük değil. Hatta arttı” dedi.

Ancak Rosberg ilk günün ardından “Çok iyi bir his var. Şuanda çok yüksek seviyedeyiz ama Ferrari ykaın görünüyor” dedi.

Raikkonen “Mercedes kendi programını yapıyor ve herhangi bir tahmin veya fikrim yok” dedi.


Yorumlar

“Mercedes ve Ferrari Farkı Daha da Artmış Olabilir!” için 22 yanıt

  1. 1 saniyeden fazla olduğunu düşünmek büyük hayalcilik olur. İlk yarışta domine edeceklerdir ama 2 araçla belki ama arkada çok uzak olmayan bir yerlerde Ferrari olacaktır. Bugün ki sonuçlardan nasıl hemen mercedesi öne taşıdınız anlamadım. Önceki testte denildi ki hıza odaklanmadılar dayanıklılar tank gibiler şu kadar tur vs , Ferrari hızlı tur atarken ki yakın yüklerinden bi haberiz. Eee şimdi 151 tur atmışız dayanıklılık konusunda soru işaretleri biraz gitmiştir sanırım, artık. Abartmayın bu kadar bekleyelim ve görelim.

  2. Arttığını sanmıyorum. Belki ilk birkaç yarış Ferrari aracın potansiyelini ortaya koyamayabileceği için biraz geride kalabilir ama özellikle yeni lastik kurallarıyla birlikte pazar günleri oldukça yakın olacaklarını düşünüyorum.

  3. Mercedes’in kolay kolay yakalanamayacağını defalarca söyledim. Bana tepki gösterenler olmuştu. Avustralya’da ne kadar haklı olduğumu göreceğiz. 🙂

  4. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    eğer fark arttıysa o rezil görünümlü ferrariyi çöpe atın.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Fark artmadı biz frene bastık Mercedesi tokat manyağı yapıcaz bu sene yazın bir yere screen alın sonra mors olayım 😀

  6. İlk yarışta ortaya çıkar arada ki fark yaklaşık olarak..Bu kadar çok milletin ağzını yormasının anlamı yok bu konunun..

  7. 1 Sn üstü olduğunu sanmıyorum ama farkın açılmış olacağına bende inanıyorum. Adamlar bildiğin bomba gibi bir araç daha yaptılar. Karamsar olmamak gerek hani çoğu kişinin fazla umudu yoktu bu sezondan ama belki dedik Ferrari sürpriz yapar mı oda çok zor gibi görünüyor

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Sorunları giderip bu iddialara en güzel yanıtı Melburn’de zafer yada podyum alarak vermek dileğimle. Umarım fark artmamıştır ve Ferrari bu görüntüsünden bugün uzaklaşıp dosta düşmana ilk yarışta ben burdayım mesajı verir.Malum zevat da kudurur

  9. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Bence durum o kadar da vahim değil. Farkın 0.3 sn civarı olduğunu düşünüyorum. 1 saniye ciddi bir rakam. Fazlaca konuşma Mercedes kanadında ve bu sefer Ferrari’den pesimistik açıklamalar var. Aracın ileriye dönük bir adım olduğunu söylüyor pilotlar. Bence yakın bir sene izleyeceğiz. En azından orta sıra çok çok yakın olacak orası kesin. Ön bölümde de farkların azalmasını temenni ediyorum.

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Açıkçası ”testlere göre yorum yapmam ” diyen biriyim ama sanırım bu yıl bir istisna olacak.Çünkü Mercedes inanılmaz dayanıklı ve de hızlı.Ferrari’nin yakalamış olması %1 ihtimal bile gözükmüyor.Ne Mercedes kadar hızlılar ne de dayanıklılar. Şampiyon tekrar belli sanırım. Ümitliydim ama Ferrari yine kötü çıkmış gibi.

    Avustralya’da yanılmayı umuyorum ama sanırım yanılmayacağım.Mercedes iyi iş çıkartıyor tebrik etmeliyiz.

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Herkesin unuttuğu birşey var Mercedes eski Mercedes değildir…takım şuan en büyük takımlardan biri 800 civarı çalışanı var iyi bir yapılanma sürecinden geçtiler üstüne çok iyi bir 2 sene geçirdiler.Hiç kimse kusura bakmasında Mercedes meydanı 2017’de Ferrari-Red Bull-Mclaren’e bırakmaz…2016 ve 2017 aracında aynı anda çalışabilecek potansiyele sahipler…Ayrıca Neden sürekli testler üzerine tahmin yapılıyor anlamadım daha testlerden sezonu bitirenler var..bekleyin 18 gün sonra görecez herşeyi

    1. Blitzen Benz(Eski Anthrax) avatarı
      Blitzen Benz(Eski Anthrax)

      Aslinda Mercedes eski Mercedes.Savas sonrasi F1e girdikleri 54 55 sezonunda da kasirga gibi ortaligi silip supurmusler.
      Motorun 1.000 HP ye yakin guc urettigini AMS de yazmisti.
      Rakip olmazsa F1 cok sikici olur.Bernie Mercedes motoru iki litre diye konusmaya baslar.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Benim kastettiğim 2010 sonrası

        1. Yanlış hatırlamıyorsam F1e ilk girdiklerinde 3 yıla htiyacımız var demişlerdi. 4. yıl ve sonrasında da ortalığı kasıp kavurdular zaten.
          Ayrıca keşke BMW’de F1’de olsa şu an

  12. Ferrari başkanının yaptığı son açıklamanın önceki açıklamalarına zıt olarak iddaasız olduğunu gözönüne alırsak belki de 2015 den bile kötü bir sezon bizi bekliyor

    Çekişme sadece podyumun son basamağı için olacak

  13. umarım ferrari ne yaptığını biliyordur, yoksa McLarenin 2012-2013 geçişi gibi hüsrana uğramasın. öyle birşey olursa yine çok berbat ve sıkıcı bir yıl bizi bekliyor demektir.

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Umariz

    2. Teknik siteler farkın 1 sn den fazla olduğunu ve Lauda’nın kahkaha atarak dereceleri incelediğini görenler olduğunu yazmış.

      Rosberg de dalga geçiyor. Ama fazla ümitlenmesin,Lewis o egoyla Nico’ya şans tanımaz. Bu sene 0 a karşı yener.

      Ha seneye bütün avantajları gidiyor buda güzel araçlarla birlikte bana kahkaha attıran bir haber. 2010-12 arasındaki gibi olacaklar 🙂

      1. Mevcut şartlarda diğer takımların mercedesi yakalaması için yeni şeyler denemeleri ve bulmaları gerekiyor, bunu şuan en iyi yapanlar ferrari ve McLaren gibi görünüyor, ancak bazen yeni şeyler denemek daha geriyede götürebiliyor. ferrarinin motor olarak çok geride olduğunu düşünmüyorum, aero olarakda allisonun iyi şeyler bulabildiğini düşünüyorum bu durumda bütün iyi bileşenleri bir araya getirmek gerekiyor. ferrarinin yeni çözümleri birkaç yarış içerisinde kendini gösterecektir, asıl soru buarada Mercedes ne yaptı yerinde mi saydı yoksa üzerine daha çok şeymi kattı. çok şey kattılarsa ferrarinin gelişimi sadece onu yerinde saymasına yetecektir…

        1. Yorumcular 0,3-0,4 diyordu ama işler değişti. Sanırım fark 1 sn üstü. Ama 2017 de herşey farklı olabilir. Çok umutluydum ama Rosberg dün fişi çekti.

      2. 1 saniyeden fazla mı ? bunlar çok ciddi rakamlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir