Hamilton: "Bir Sene Öncesine Göre Daha Güçlüyüz"

yazar:

kategori:

Kendine güvenen Lewis Hamilton, bir sene öncesine göre Avustralya yarışını kazanmak için McLaren’in daha fazla şansa sahip olduğuna inanıyor.

Kimi Raikkonen ve Ferrari’nin 2007’deki yarışta olduğu gibi egemen olması beklenmesine rağmen Hamilton, sezonun ilk yarışında zafer için şanslarının geliştiğini tahmin ediyor.

Perşembe sabahı Williamstown sahilindeki bir Vodafone organizasyonu olan kayak yarışında sezona mükemmel bir başlangıç isteyen Hamilton: "Plan bu" dedi ve davam etti.

"Kış boyunca çok sıkı çalıştık. Yeni aracın hazırlanmasıyla birlikte antrenman yapmanın daha iyi olduğuna şüphe yok. Yeni aracın gelişimini görmek; geçen senenin aracının evrimleşmesini görmek; benim, Heikki’nin, Pedro’nun ve Gary’nin katkılarını görmek ve takımın ilei gitmesine nasıl yardımcı olduğumuzu görmek… Bunların gerçekten özel olduğunu düşünüyorum"

"Harika bir tecrübe ve geçen sene bu zamanda elimizde olan şanstan daha da fazlasını şimdi elimizde bulundurduruğumuzu hissediyorum. Bu yüzden bu hafta sonu öncesinde bir parça daha iyimserim"

Hamilton, Formula 1’de ilk yarışına çıkışından bir sene sonra tekrar geldiği Avustralya’da yüksek duygular içinde.

Hamilton geçen sene Albert Park’ta ilk virajda takım arkadaşı şampiyon Fernando Alonso’yu geçmiş ve yarışa etkili bir başlangıç yapmıştı. Yarış sonunda da podyuma çıkma başarısını göstermişti.

Hamilton: "Geçen seneki yarışa bakarsanız, gerçekten endişeli değildim ama herkes benim başarısız olmamı bekliyordu. 4. olarak başladım ve bir şeyler yapmasaydım ilk virajdan 8. olarak çıkacaktım"

"Ve gerçek bir anlık karar verdim ve işte oradaydım. O zaman kadar ki en hızlı kararı vermek sorunda kalmıştım. Dıştan gittim ve 3. sıraya yerleşmeyi başardım. Bunun, senenin mutlak anlarından biri olduğunu düşünüyorum"

Hamilton geçen seneki performansından daha iyisini yapabvileceğini beklerken takım arkadaşı Heikki Kovalainen, geçen seneki Melbourne yarışındaki gibi performans sergilemeyeceğini biliyor.

Renault ile geçen seneki yarışa katılmış olan Kovalainen, bir çok defa pist dışına çıkmış ve sonrasında takım patronu Flavio Briatore’nin de tepkisini geçmişti.

Kovalainen: "Kariyerimde çok ilginç bir zamandı. GEçen seneki, F1’deki ilk yarışımdı. Geçen seneden öğrendiğim çok şey var ama şimdi, yeni takımımla Melbourne’de geldiğimde, yapmak için beklediğimiz şeye hazır olduğumuz hissediyorum. Ve başarılı bir sezon geçirmeyi umut ediyorum"

"Tabii ki bütün Vodafone McLaren Mercedes takımı, oldukça motive durumda. Kazanmak ve F1’de en iyi olmak istiyorlar. Bu yüzden şüphesiz amaç, iyi sonuçlar almak"

"Kendim adında, geçen seneye nazaran performansımızı geliştirmem gerekiyor, özellikle de sezonun başlangıcı için. Bir sene önce burası, büyük bir hayal kırıklığıydı. Bu yüzden, bundan daha iyisini yapmam, sakin olmam gerekiyor ve şimdiki öncelik bu. Şu anda üzerine yoğunlaştığım şey bu"

Kovalainen ayrıca Vodafone Sahil Kayağı Mücadelesi’ndeki performansının, bu haftasonunun bir belirtisi olmamasını da umuyor. Fin pilot, bu etkinlikte dönüş noktasında yanlış rotayı seçmesi nedeniyle sonuncu olarak tamamladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir