McLaren “Sıfır Beden, Honda’nın Yeni Motorundan Olumsuz Etkilenmedi”

yazar:

kategori:

McLaren, Honda’nın daha yüksek 2016 motoru nedeniyle karoserde yaptığı genişletmenin sıfır beden konseptini olumsuz etkilemediğini açıkladı.

McLaren geçen sene sıfır beden konsepti nedeniyle büyük dayanıklılık sorunları yaşamıştı. Takım 2016 aracında da benzer felsefeye sahip ancak yenilenen Honda motoru için bazı yerlerde biraz genişleme yapıldı.

Honda’nın enerji depolamayı arttırmak için zayıf kaldığı kompresör ve turboyu büyüttüğü biliniyor. Sonuç olarak motorun yüksekliği arttı.

Bu değişiklik beraberinde daha iyi soğutma sistemi gerektirdi ve McLaren böylece sıfır beden konseptini biraz değiştirmek zorunda kaldı.

Eric Boullier “Felsefemiz sıfır beden bu yüzden bir değişiklik yok. Honda motorda mümkün olan en iyi şeyi yapma konusunda serbest ve biz her zaman onlara uyabiliriz.”

“Aerodinamide bu yüzden ödün vermedik.”

“Bu motorla açık bir şekilde kazanç sağladık ve güç ünitesinden daha fazla potansiyel geleceğini bilmek iyi bir şey.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“McLaren “Sıfır Beden, Honda’nın Yeni Motorundan Olumsuz Etkilenmedi”” için 2 yanıt

  1. Buyuk patronun Boullieri kovmasi gerekiyor cok bos konusuyor. Boullier=eski martin…

  2. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Mclaren Honda bu senenin sürprizlerinden olabilir. Düzlük sorunu için Button düzlüğün ilk bölümünde çok iyi hissediyorum demişti. Yani geçen yılki gibi rahat rahat geçilmeyeceğiz ? şaka bir yana 3-4 yarış sonra Mclaren Honda ilk 5 için mücadele eder. Hala Mercedes den 20 km daha az. Alonso 30-80 beygir güç bulabiliriz demiş. Bence 20 km’yi kapatmak için 100 beygir garanti bulmak gerekiyor buda sonraki yarışlar için mümkün. Ama bir gerçek varki dayanıklılık ve düzlükte gelişmeler oldukça iyi tek eksik saf hız onuda bulduk mu tamamdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir