Türkiye GP "İddaa" Programı ve Yorumları

İstanbul Park, normal şartlarda Red Bull ve McLaren öne çıkacağı bir karaktere sahip. Bu da bizim bu hafta sonu için yapacağımız tahminlerde büyük etken olacak.

Program için tıklayınız

NOT: Cumartesi antrenmanları da izlendikten sonra net tahminlerinizi yapın.

http://www.trf1.net/files/iddaa_420882597.jpgSıralama

Rakipleri hâlâ Red Bull’un sıralamada sırrını çözememişken takım bu hafta sonu için de ilk cebin büyük adayı. McLaren’ler onlara yakın görülebilir ama normal şartlarda bunu hiç beklemiyorum. Sonuç olarak önümüzde son iki yarışın galibi Webber ve takım arkadaşına dur demek isteyen Vettel var. Her ikisinin de oranı düşük. Riske girmeye gerek var mı? Tercih meselesi. Oynamak isteyenler, Cumartesi günü sabah antrenmanlarından çıkan sonuca göre kendilerine yön bulabilirler.

Yarış

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Açıkçası sıralamadan daha riskli bir grup. Sıralama için Red Bull’un avantajı biliniyor ama yarışda McLaren farkı kapatıyor. Alonso hariç şanslar eşit. Lastiklerine özellikle 8. virajda iyi davrananlar avantaj sağlayacak. Kaçınılması gereken bir grup. Oynamak isteyenler için Vettel favori, sürpriz Hamilton.

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher): Burada ilk göze çarpan elbette ki Button. Cuma antrenmanlarında iyiydi, hatta en hızlı da oldu. Sıralamada eğer bir sorun yaşamazsa bu gruptakilerin önünde yer alır ve yarışta da geçilmez. Massa bu sefer İstanbul’dan istediğini alacak bir performans gösteremedi. Mercedes ise henüz istedikleri konuma gelmiş gibi görnmüyorlardı, 2011’e odaklanmayı da gözden geçireceklerdir. Sonuç olarak Button’a oynanabilir. Sürpriz Schumacher.

Grup C (Barrichello-Kubica-Liuzzi-Sutil): Bu hafta sonu için Renault ile Force India’nın arasının kapanmasını bekliyorum ama tersi olmuş gibi. Zaten önceki yarışlarda cankurtaranımız olan Kubica, burada yine ilk düşündüğümüz pilot. Arka gruptan ayrılıp öndekileri kovalayacaktır. Aksilik yaşanmazsa Kubica önde olacaktır.

Grup D (Alguersuari-Buemi-Hulkenberg-Petrov): Bu grupta Petrov’un yarışı tamamlayabileceğine inanmak, grubun önünde bitireceğine inanmakla aynı diyebiliriz. Rus pilot, damalı bayrağı sorunsuz görebilirse büyük ihtimalle burası için en öndeki pilot olacaktır. Petrov oynanabilir.

Grup E (De la Rosa-Kobayashi-Kovalainen-Trulli): Sauber’in hız olarak önde olduğu gerçek ama yarışı bitirmede sıkıntı yaşıyorlar. Bu grup tamamıyla şansa kalmış bir durumda. Favori Kobayashi gibi duruyor ama oynanmamasını tavsiye ederim. Sürpriz Kovalainen.

Grup F (Chandhok-Di Grassi-Glock-Senna): Virgin araçları, HRT’ye göre hızlı görünüyorlar. Bu grupta da aslında yarışı tamamlama önde plana çıkıyor. Ayrıca çaylak Di Grassi de takım arkadaşına göre üstün göründü. Glock’un, tecrübesi ile Cumartesi sabahı sorunları halledip hem sıralama hem de yarışta öne çıkacağını düşünüyorum.

 

Oynanabilecek kupon: Button (Grup B) – Kubica (Grup C) – Petrov (Grup D)

 

Hazırlayan: Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. f1 indemi kumarı var? yayınlamasanız ne iyi olurdu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir