Sadece Ferrari ve Renault, Michelin Lastiklerini İstiyor

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde, takımların Pirelli ile anlaşmaya çok yakın olduğu iddia edilmişti.

Bernie Eccletone da yaptığı açıklamada, Türkiye hafta sonu bitmeden resmi açıklama beklediğini söyledi.

Auto Motor Und Sport, 12 takımın 10’unun Pirelli’ye onay verdiğini Ferrari ve Renault’nun Michelin’i istediğini iddia etti.

AMuS, daha önceden Mclaren ve Mercedes takımlarının da Michelin’in tarafında olduğunu ancak saf değiştirdiklerini söyledi.


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Pirelli' nin renk katabileceğini düşünüyorum.

  2. Renault'un Michelin'i istemesi normal; çünkü daha öncesinden tecrübeleri var michelin'le, Ferrari nin Michelin'i istemesi herkese garip gelebilir ama orada da Alonso devreye giriyor bana kalırsa! Daha önceden iki kez şampiyon olduğu Renault'la Michelin lastiklerini kullanıyordu. tecrübesi var Michelin' le.

  3. pirelli'yi türkiye'de bir çok tofaş ve renault aracının üstünde görüp, ople mazda toyota woswos gibi araçların ayağında b.stone michelin conti gördüğümüz için, pirelli'nin bu markaların gerisinde olduğu anlamını çıkarmak çok yanlış. pirelli de en az michelin kadar kuvvetli bir firma; b.stone ve good year'a da oldukça yakın. tabi burada 65 tl.lik pirelli p400 aquamile lastiklerinden bahsetmiyoruz. adamlar wrc'ye lastik sağlıyor, motor yarışlarına lastik sağlıyor, aston martin maserati audi saab gibi lüx araçlara fabrika çıkışı pirelli takılıyor. yol araçlarında lazerle lastik deseni hesaplaması yapan tek firma pirelli. bu kadar basit görmemek lazım pirelli'yi. good year ve b.stone'a çok yakın, fakat kesinlikle michelin ve conti'den daha kuvvetli bir firma.

  4. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Formula 1'i sıradan,zecksiz bir hale getirmek için El-Ele :))

    Michelin,Pirelli 2side gelse keşke.

  5. @SpeedMan

    Katılıyorum eski lastik savaşları geri gelsin ve ilk 4 takım farklı lastik kkulansın çok süper olur her yarış farklı bir senerya :D:D:

  6. mclaren in kararında etkin olan , michelinle geçirdiği son sene olabilir. 2006da mclaren michelin'le cok kötüydü o sene renault uçuyordu. Daha sonrasında 2007 de renault çöktü. O sene renault'tan birisi hatırlamıyorum. Mclarenin ve renaultun 2006 daki araçlarına bridgestone lastikler takıldığında sürünen mclarenin uçan renaultun önüne geçtiğini söylemişti. Yani lastik kararlarının ne kadar önemli olduğu buradan anlaşılıyor.

  7. AArank, uzun şasiyle alakası yok sonuçta lastikler seneye kullanılacak ve seneyede takım lastiğe göre yeni şasi yapar. şasinin uzunluğu için lastik kararı olmaz. ferrarinin vatandaşlarını istememesi ilginç takımı italyan yapıyorduk lastikçide italyan olacak işte 🙂

  8. Gercek anlamda kaliteli lastik ureten buyuk marka Michelin, Continental bir nebze de Bridgestone ve GoodYear var benim bildigim, Pirelli gercekten cok geride bunlarin yaninda.. Ben tek lastik tedarikcisinden yanayim, lastik savaslari istemiyorum, en iyi araci kim uretmis en iyi pilot kim lastik farki olmadan gormek istiyorum. Hatta bir adim ileri gideyim motorlarinda standart olmasini istiyorum. Daha da ileri gideyim mi? Pilotlarin her yaris rotasyonla baska marka adina yarismasini istiyorum 🙂 Bu mumkun mu? standart direksiyon ve kabin ile elbette mumkun. Pilotlar ile ureticiler sampiyonasinin tamamen ayri olmasi harika olurdu..

  9. McLaren in şasi uzun ve Mercedes de uzun şasiye yönelmiş durumda ve bu tip şasiye sert lastik sonuç veriyor.Michelin lastiklerinin pamuk gibi olduğunu ve kısa şasilerde daha iyi sonuç verdiğini biliyoruz.

  10. Ben lastik savaşları istiyorum!

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Mclaren neden taraf değiştirdi merak ettim yaa 🙂

    Renault'u anladım da Ferrari neden istedi acaba hmm bu lastik kararı F1'e heyecan katacak gibi görünüyo 🙂

  12. çok ilginç bir taraflaşma oluşmuş. renault'un michelin'i istemesi gayet normal. ama ferrari, rakiplerinin tümünün michelin ile tecrübesi daha fazlayken michelin'i istemesi garip. aynı şekilde, mclaren ve mercedes'in de michelin'i istememesi garip. anlamadım.

  13. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    niye saf değiştirdik acep:D bende o zaman pirelli diyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir