Müjde! Türkiye 10 Yıllık Anlaşmaya Yakın!

yazar:

kategori:

Son günlerde çıkan haberler ve bu hafta sonu çıkan dedikodular, 2010 Türkiye GP’nin Türkiye’deki son Formula 1 yarışı olabileceği yönündeydi.

Ancak İstanbul’da basının sorularını cevaplayan Ecclestone, Türkiye’ye basında okuduğu her şeye inanmaması önerisinde bulundu.

Ecclestone ayrıca, mevcut anlaşmayı 10 sene uzatmak için görüşmelerin yapıldığını söyledi ve “Gelecek sene de burada olacağız.”

“Taraftar sayısının az olması kötü ancak F1 tarihi olmayan bir ülkede taraftar kitlesi oluşturmak zaman alıyor. Cumartesi ve pazarı bekleyelim. Katılım geçen seneden daha iyi olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. örtülü ödenekten berni amcaya bir jest yapılmıştır. olay bu kadar basit. kim çok para verirse o ülkede yapılır yarışlar.

  2. inşallah olur olursada süper olur gercekten…

  3. Bir yandan ispanya'daki valencia pisti aklıma geliyor, valencia'da ilk yarışlar yapıldığında onlarda seyirci sıkıntısı yaşıyorlardı fakat bu kültürü kendilerine yerleştirdiler.Bizim insanlarımız da zamanla motor sporlarına ısınacaktır.Amma velakin bir yandan da bu sene herkes vatan millet sakarya yarışa geliyor, uzatalım sözleşmeyi diye peki bu çoğunluk anlaşma uzarsa 2011'de yine yarışa gelecek mi merak ettiğim konu o ??

  4. yazacaklarım bazılarını kızdıracaktır ama objektif olmaya calısacagım istanbula geldiğinden beri hersene (hic atlamadan) ankaradan kalkıp 3 gun istanbula geliyorum… bu cuma da oradaydım.. milletin ilgisi az diyorlar dogru cunku insanları yarıs dısında oraya cekecek organizasyon yok.. dün bir baktım hersene gelen markaların hicbiri yok… yine saolsun coca cola ve power fm.. onlarda standları aktiviteli kucultmus… bu ulkenin THY si gidip baska ulkelerin takımlarına sponsor oluyor kendi ulkesinde yapılan dunya organizasyonuna tenezzul etmiyor… bu is seyirci gelsinle olmuyor… markalar cok onemli… ne yapacagım ben simdi c.tesi pazar yarıs dısında orada… coca cola cadırında otur.. vodafone nin hersene yaptıgı sey aynı lastik değiştirenlere bak..power fm simulatorune bin… sonra… bin arabaya otele dön.. ilgi sadece benim senin ilginle olmuyor.. markalar lazım.. nerede thy turkcell vestel beko… nerede??!! ha bu arada bu sene yiyecek icecek rakamlarıda ucmus.. yabancı biri ile konustum… monacomu burası diye dalga gecti..biz hala sevinelim bize on yıl verecekler diye…bir kac sene sonra ne olur geri alın diye yalvarmayalım da….

  5. Turistik tanıtım yapabildiğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti tarafından FOM a yüksek rakamlar ödeniyor.Bu yapılan GP nin turistik tanıtımdan başka amacı yok.O kadar inanılmıyorki;TRT şeş de bile yayın yapılma gibi bir endişe güdülmüyor.Atletizimle ilgili bir yarışmada TRT o kadar ilgisiz kalmıştıki otoriteler tarafından çok eleştirilmişti.
    İyi bir reklam yöntemi olduğu kesin fakat ilgisizliğimizle de afişe oluyoruz.İnsanlar görmedikleri şeye ilgi duymazlar ilgi duymadıklarınıda izlemezler.NTV de F1 yayınları başladığında milletin kanal değiştirdiği dönemlerden sonrasında birilerinin arada kumandadan elini çektiği zamanlarda oldu ve bununla birlikte ülkemizde pek çok seyirci oluştu.İlgi arrrrtttıııı.Bu ülkede birileri bu spor a ilginin artmasını istemiyor ve sadece reklam olma görevini yapsın yeter diyorlar.

  6. çok güzel bi haber umarım 10 yıllık bir anlaşma imzalanır.

  7. 🙂 Yine ayrıca istanbul park ve benzeri yeni pistler kalacak diye, buralarda gelişsin, Bernie mutlu olsun diye F1 tarihinin meşhur ve kaliteli pistleri sorgulanıyorsa yok istemem arkadaş bizim pistimizi çıkartsınlar takvimden. F1 burda doğmadı, ben monza ile bile kıyaslamam bizim pisti.

  8. Kusura bakılmasın veryansınım şahıslara yönelik değil, hakaret de değil sadece Sevdiğim milletimin insanlarının bazılarına eleştirimdir. Yanlış anlaşılmam umarım.

  9. Malesef ki çok sevinebileceğim bir haber değil. Geçen senenin sonrasında fikirlerim değişti malesef bu sene ki hali görüncede düşüncelerim kendi içimde destek buluyor.
    Belkide hayırlı olanı bizim bu organizasyonu kaybetmemizdir. F1 hazır bir şekilde geliyorken ve üstüne hiç bir şey yapılamıyorken oturulan yerden bir şeylerin gelişmesini, olmasını beklemek hayal ötesi bence. Diyelim ki 5 yıl daha gelmesi garantilendi bu kadar senede yapılamayan çalışmalar, motorsporu kültürü vesairesi bundan sonra mı olacak? Otomatik birşeylerin olmasını bekliyoruz. Kendiliğinden insanların bu yönde sevgisi, aşkıda oluşmuyor malesef. Evet, kaybedilmesi bence sanki daha hayırlı olacak çünkü bu bütün organizasyonlarda kullanılabilecek, halkın, gençlerin, ülke içi takımların, dinamiklerin kullanımına açılabileceği gerçek bir pistin ülkeye kazandırılması demek olacak. Yıl içindeki durumu biliyorsunuz.
    Futbol dahil hangi spor dalı olursa olsun bir ülkede o dal ile alakalı altyapının olmadığı durumda o dalların gelişmesini, insanların ilgisinin oluşmasını bekleyemezsiniz. Aşk için gidip görmek, yaşamak, hıfz etmek lazım biraz da. Kos koca Türkiyede malesef gerçek bir yarış, gelişim pisti mevcut değil. Bir şeylerin gelişmesini sağlayabilecek tek bir pist var o da İstanbul Park. Ama oda yok sayamıyoruz çünki Bernie zihniyeti yüzünden kullanıma açık değil. Bir yıl boyunca efektif kullanamadan orada duruyor malesef.
    Ben diyorum ki bu ülkenin belirli bir noktaya gelebilmesi için istanbul da 1 tane daha olmak üzere belirli şehirlerde bir kaç tane daha piste ihtiyacı var. Bu pistlerin F1 standardında olması da gerekmiyor Tuzla'dan üstün olması, motoracing gibi diğer pist yarışı kategorilerinde dünya standartlarını karşılayabiliyor olmasıda yeterlidir. Daha doğru düzgün drag pistlerimiz bile yok halen bir kaç tane dahasına ihtiyacımız var. Siz yarışmayı, yarış sporlarını, makineleri tabana kadar ulaştıramıyorsanız ülke çapında böyle bir kültürün oluşması mümkün değil. (Şuan öyle bir haldeyiz ki zenginlerin bile bu işlerle uğraşmasını çok zorlaştırıyoruz.) Bu sebeplerle ben diyorum ki ist. park da yeterli değil ama bari şurasını kullanabilsin ülke insanları. O yüzden gerekiyorsa kaybedelim F1'i diyorum.
    İnsanlara diyoruz ki zengininden fakirine şehir içinde hız yapmayın ama bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir imkan sunmuyoruz. Geçtim fakiri, zenginin bile makinesini sınama imkanı çok sınırlı bu ülkede. Otomobil hastası veya merakı olan insanların araçlarını veya kiralayabilecekleri araçları sınayabilecekleri, yarış kültürünün oluşabileceği bir ortam yok, ortam yapmaya gayret edenlerin çektiği sıkıntılar da ortada. Yahu adam gibi Carting pistimiz bile yok adetlice lazım bize. (Bir ülkede profesyonel bir carting organizasyonu, mücadelesi, çalışması yoksa geçtim F1 aracı, pilotunu diğer pist yarışlarına adam yetiştiremezsiniz! Mümkün değil. Sonra ne kültüründe ne yarışçıların dünyasından bahsediyoruz ki.)

    Ayırca oturduğu yerden, geçtim türkiye motorsporlarına katkıyı, motorsporlarına sevdalılarına gram katkısı olmayan adamların Mümtaz bey ve onun gibi sayıca çok az olan adamlara sallamasına da ayar oluyorum. Bana derler ki kimsin ki kime söyleniyorsun. Eleştirelim ama önce değerini bilelim.
    Açık ve kati söylüyorum ki bugün bu ülkedeki MotorSporlarını bu seviyeye getiren Mümtaz Tahincioğlu ve Kent'dir. Onun kadar veya onun yarısı kadar işler yapmış adamların sayısı 10 larca demiyorum ha bir kaç tanedir sadece. Yok oğlunu parayla bir yere getiriyormuş da. Demek ki sizden, benden yetenekli de bazı araçlara oturtmuşlar adamı. Ayrıca Mümtazın keşke 10 tane oğlu olsada parayla veya itibarla bir yerlere getirse keşke. Diğer zenginler de yapabilse keşke, yahu bu bile yok bu ülkede. Çocuğu beğenmiyoruz. Hak eden hangi pilotumuza, üstadımıza, yöneticimize sahip çıktık anlattık ki insanlara Tahincioğullarına veryansın ediyoruz. Bence açın biraz bakın Kent neler katmış bu ülkeye. İyi ki başında Mümtaz gibi bir adam varmış zamanında.

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arank soledigine katılıyorum arkadasim ilgi fazla yok turkiyede derbi maclari gibi ilgi olsa f1 surekli kalır ve daha da iyisi herkes yurt dısından gelmek icin cabalar biletlerin fiatlari dusunce adamalr romanyadan geliyor yurt dısından bu sefer cok kisi gelicek yarislari izlemeye bunun nedeni avrupayla turkıye arasında bilet farkı % 40 yani burdaki gold bilet 400 m sa avrupada 700 m ucuz oldugu icinde herkes gelicek umarım bu sefer almanya bulgaristan yunanisdan ve ingiltereden patlama yasanmak buna eminim umarım 70 binin uzerinde bir rakamla turkiyemize yakısır bir yaris zevki tattırır.Schumi nin gelmesi Alonsonun ferraride olusu bunlar buyuk etken o yuzden patlama olucak dir yarin sıralamalara gidiyorum ilk virajdayım umarım patlama istedigim gibi yasnir 3 saat kamera 33 x cekim yapıcam umarım deger.

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Super haber umarım gerceklesir

  12. valla ben 2008'de yerinde izleyebilmistim. gozlemlerime gore ispanyollar basta olmak uzere sadece finler bile turklerden daha fazlaydi. bilet kontrol eden gorevliler ve iett deki ispanyollar bile "hola!" diyordu bana. dusun ki turkiye'de turklerin bile f1 gp izleyeceklerine pek ihtimal vermiyorlar.

    bundan 1 yil once olsa hadi canim sonsuza kadar kalsin derdim f1 tr de ama simdi farkli dusunuyorum. o kadar sampiyon pistte olacak muthis bir cekisme var 2 sampiyonada da ve fiyatlar normal sartlarda zaten dusmus erken alirsan indirimli ve hatta forumda da dikkat edersen son gun gidip cok ucuza kapatanlar var hala milletimiz ulasimdi diyor paraydi diyor. e kasacaksin biraz arkadas. suc sadece izleyicilerde de degil. hani reklam hani yayin. hani aktivite. suzuka nin lunapark i var almanya daki pistlerin tonla aktivitesi var diger ulkelerin bilmem neyi var. ama bizde yooook. ne gerek var. isteyen kosa kosa gelir zaten dimi. yok yaaa…

    tekrar tekrar soyluyorum. ne seyirci ne organizatorler ne de bu ulke.. hak-et-mi-yo-ruz, nokta. ayrica 2 kurusa hatta cogu zaman bedavaya getirilen yaris gorevlilerinin de nasil tipler oldugunu gorduk az-cok.

    afedersiniz bir laf vardi hani 2 elle bir… seyi dogrultamiyoruz. neyse agzimi bozmayayim simdi cuma aksami.

    kimse empati yapmazsa bu is yurumez aga. tasima suyla nereye kadar donecek bu degirmen?

    neyse iyi geceler. sinirden uyku bastirdi valla. okay karacan yapacak sunumlari yarin galiba bakalim ne olacak. biraz da onu dinlerken sinirimiz bozulsun tam olsun.

  13. katafalk kardeş… senelerdir bir yerlerden izlemek daha rahat oluyordu ama Türkiyede yapılan bir yarışın haberlerini okuyamamak ve antremanlarını izleyememek çok kötü.Bir abim Monako ve İngilterede yarış izlemek için gitmişdi.Korkunç bir tutku var diye bahsetmişdi.Şu bizim yarış haftamızdaki ölü toprağına bakarmısın.REZALET… Tüm haftadır yorumlara yazıp duruyorum… Ölü toprağın da düğün dernek oynanmaz.

  14. FIA anlaşma yaparsa yazık olur.F1 türkiye yarışı var ve Irak yada Rusya televizyonundan izliyoruz.Bence anlaşma yapmaması gereken yerin FIA olması gerekir.Elli tane TRT kanalı varsa bir tanesi dahi bunu yayınlamıyorsa benim tarafımdan söylenecek ne kalabilirki…

  15. Valla Alp, Mümtaz Tahincioğlu Türkiye'ye WRC, Avrupa Ralli Şampiyonası ve Formula 1'in olmasını sağlayan adamdır da. Ki Mümtaz Tahincioğlu'nun karşısına çıkacak bir aday da yok. Kendimi bildim bileli adam Tosfed başkanlığını sürdürüyor…

  16. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    10 senelik anlaşma olursa -ki inşallah olur.

    O zaman bizde Paraya kıyacaz gidecez görevimizi yapıp gelecez.:)

  17. umit isbilen avatarı

    şahane haber, 3 yıldır aralıksız gidiyorum, sabahtan beri pistteydim, piste bayılmasam da bizim ülkemizde f1 düzenlenmesi harika bir olay, aksilik olmassa her sene giderim. ancak etrafta insanları çekecek başka hiç bir şey yok bu konuda bir şeyler şart bence…

  18. Ya arkadaşlar bu Tosep midir nedir hani otomobil yarışları federasyonu . Onlara geçen bir mesaj yolladım . Şuan herhangi bir formula dalında sürücümüz olup olmadıgına dahir veya herhangi plot yetiştirme kursunun olup olamdıgına dair ancak yanıt gelmedi. Ben Mümtaz Tahincioğlu'nun Türkiyeye hiçbir şey kazandırmadıgını düsünüyorum ne bir alt yapı ne plot ne reklam hiç bir şey yok ya :S böle birşey olmaz . O ne yapsın gitsin kendi oğullarını formula 1 plotu yapsın , kendi koltugundan olmamak için riskleri göze almaktan kaçınsın. Var mı böyle bir dünya ?? f1 in Türkiyede gelişememesinin tek nedeni o dur !!

  19. efendimayin  avatarı

    Harika seneye param olursa bende yarıştayım.

  20. vay bee!!
    süpeerrrr!! 🙂

  21. Ooo güzel haber…

    Ayrıca taraftar kitlesi oluşuyor, yavaş yavaş da değil bu olay.

  22. İyi bir habere o kadar ihtiyacımız vardı ki. Gerçekten çok sevindim. Burhan Altintop'un da dediği gibi "Otomatik neşe geldi ha :)" Ama bir sözüne dikkat etmek gerekiyor "Taraftar sayısının az olması kötü ancak F1 tarihi olmayan bir ülkede taraftar kitlesi oluşturmak zaman alıyor. Cumartesi ve pazarı bekleyelim. Katılım geçen seneden daha iyi olacak."
    Yani hafta sonu herkese bir ışık vermemiz gerekiyor. Bence bizlerden bu bekleniyor. Sınavım var param yok bahanelerini bırakalım. Bu sefer gitmliyiz. Ne olursa olsun.

  23. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    vay bee!!
    süpeerrrr!! 🙂

  24. Kimse tutmasın beni uçuyorum:))

  25. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    "F1 tarihi olmayan bir ülkede taraftar kitlesi oluşturmak zaman alıyor"
    Çok yerinde bir cümle.. Heyecanlandırdı açıkçası ama bay E 'nin sözüne ne kadar güvenilir bilemiyorum :/

  26. Bugün aldığım en güzel haber ! Biraz önce okuduğum haberde 2007 yılındaki taraftar sayısının bu sene biletlerin indirimli olduğu dönemde geçildiği belirtilmiş.Umarım bu seneden itibaren her geçen sene seyirci sayımız giderek artar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir