Massa: "Sekizincilikten Ötesini Yapamazdım"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, “Rakiplerimizden daha yavaştık. Bu yüzden daha yukarısı için mücadele etmek adına çok sıkı çalışmamız gerekiyor, bu konuda şüphe yok.”

“burası çok sevdiğim bir pist olsa da bugün sekizincilikten daha iyisini yapamazdım.”

“Takım ve ben bundan memnun değiliz ve en kısa sürede buna bir son vermeliyiz, nedenlerini analiz etmeliyiz. Şimdi yarınki yarışa konsantre olacağız, zor olacak ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”


Yorumlar

  1. Massa bile bunu söylüyorsa olay bitmiş demektir

  2. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    massathebest çok güzel yorum dostum valla olayı tam anlamıyla özetlemişin…ferrarinin yeni sağlam beyinlere ihtiyacı var domanicali kaç seneden beri bişey yaptığı yok…verdiği paraya yazık ve de ferrari giti scmi varken alonsoyu aldı scmi en azından aracı geliştiren bi plot..

    massa konusundada katılıyorum massa gerçekten iyi bir plot hep takımda 2. plot olarak kaldı ama yinede ileri noktalara gelmeyi başardı.bu senede çok eleştiriliyor ama bunun nedeni o değil ilk yarışta gördük onu.bunun nedeni lastiklerden ve araçtan verim alamamasıdır..yani yine takımın hatası..yarın massa ve alonso bi şeyler yaparsa kendi çabalarıyla yaparlar bu takımın başarısı değil plotların başarısı olur

  3. ferrari giderek kan kaybediyor. f2007'nin tasarımı 2006'da başladı; ross brawn, rory bryne gibi kuvvetli beyinler bu projenin içindeydi. dolayısıyla f2007'nin başarısı büyük oranda gönderilen ekibe aitti. f2008, f2007'nin başarısı üstüne kuruldu. şasiyi biraz daha kısaltarak tüm pistlere uygun bir araç haline getirildi. yani 2007 ve 2008 araçlarında da eski ekibin izleri vardı. f60 ise tamamen yeni ekiple oluşturuldu, tam bir fiyasko. f10, başlangıçta iyi gibiydi, fakat teknik ekibin gelişim konusundaki yetersizliği nedeniyle artık açık açık geride.

    korkarım ferrari'nin geleceği ile ilgili umut oluşturacak herhangi bir gelişim ya da ışık görünmüyor. bunu gerçekleştirecek bir beyin takımı, stratejistler, mühendisler de yeterli değil gibi.

    massa, ferrari ile anlaşma imzalamak için acele etmesin bence. burada kendini naza çekmesi gereken ferrari değil, massa. renault'un neler yapabildiğini görüyoruz, şimdiye kadar ki gelişim süreçleri de bir hayli cesaret verici. ister kubica'nın yerine gider, ister petrov'un koltuğunda kubica ile takım arkadaşı olur hiç fark etmez. mücadeleci bir araçla çıkar çatır çatır yarışır. bence massa ferrari anlaşmasına imza atmadan önce biraz daha düşünmeli..

  4. sert lastikleri daha iyi çalıştırabildi bugün. bence en güzel haber bu.

    domenicali ve chris dyer da, felipe'nin aractan maksimumu çıkardığını, aracı ve lastikleri iyi çalıştırdığını söylemiş. o halde sorun yok. iş takımda. nasıl olsa felipe yine güzel bir start yapar önündekini geçer. pitlerde de biraz yükselir, sonrasında da neler olur görürüz. yarış performansına güveniyorum felipe'nin. yarın güzel puanlarla dönecek bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir