F1 2016 2. Barcelona Kış Testleri 4. Gün – Son Günün Lideri Vettel

2016 Formula 1 şampiyonası öncesinde Barcelona’da gerçekleştirilen 8 günlük testlerin son gününde en hızlı isim Ferrari’den Sebastian Vettel oldu.

Ferrari’de son gün çalışmalarını yürüten Vettel, süper yumuşak lastiklerle 1.22.852 yaparak en hızlı isim oldu. Vettel, takım arkadaşı Raikkonen gibi sabah kurulum turunda halo tarzı kokpit koruma sistemiyle piste çıktı.

Vettel 142 tur ile günün en çok çalışan ismi oldu ve yeni sezon öncesinde yarış simülasyonu yapabilen 4 isimden birisi oldu. Yarış simülasyonu yapabilen diğer isimler Mercedes pilotlarıyla Ferrari’nin diğer pilotu Raikkonen oldular. Böylece Ferrari, 8 günlük testlerin 5’inde zirvede yer aldı ve en hızlı tur zamanının sahibi oldu.

Günü 2. sırada tamamlayan isim Toro Rosso’dan Carlos Sainz oldu. Sainz 131 tur attı ve ultra yumuşaklarla elde ettiği turla Vettel’in 0.3 sn gerisinde kaldı. İspanyol sürücü ilk 5 içerisinde ultra yumuşak lastiklerle en hızlı turunu kaydeden tek isim oldu.

Williams’tan Felipe Massa ve Force India’dan Sergio Perez en hızlı turlarını süper yumuşak lastiklerle kaydettiler ve seansı 3 ile 4. sıralarda tamamladılar. Perez 11. virajda durarak bugünkü iki kırmızı bayraktan birisine sebep oldu.

Mercedes ile sabah bölümünde çalışan Lewis Hamilton orta sert lastiklerle 5. hızlı zamanı kaydetti. Şampiyon sürücü sabah bölümünün bitmesine yaklaşık 15 dk varken vites kutusu sorunuyla pist üstünde durarak seansın durmasına sebep oldu. Böylece Mercedes 8 günlük testlerde ilk sorununu yaşadı. Bu soruna rağmen Mercedes vites kutusunu değiştirmeden devam edebildi. Öğleden sonra görevi devralan Rosberg 70 tur atabildi ve son sırada kaldı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo öğleden sonra daha çok uzun sürüşlere odaklandı ve 6. hızlı zamanı kaydetti. Ricciardo günü 123 turla kapattı.

Bazı yeni aerodinamik parçalar deneyen McLaren’de Jenson Button 7. sırada yer aldı. Button 121 tur attı ve en hızlı derecesini ultra yumuşaklarla kaydetti.

Renault pilotu Jolyon Palmer 90 turla 8. sırada yer alırken onu Sauber’den Marcus Ericsson takip etti.

Formula 1’in yeni takımı Haas, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bugünü pilotları için ikiye böldü. Sabah bölümünde piste çıkan Grosjean 66 tur attı ve 10. sırada yer aldı. Öğleden sonra piste çıkan Gutierrez ise ancak 25 tur atabildi.

Sabah bölümünde mekanik sorun nedeniyle sadece bir kurulum turu atabilen Manor pilotu Haryanto öğleden sonra 57 tur attı ve 12. sırada yer aldı.

Bugünkü testler ile birlikte 8 günlük test döneminin sonuna geldik. Test döneminde tüm gelişmeleri size mümkün olduğu kadar en kısa sürede aktarmaya çalıştık. Anlatımda yardımcı olan Süleyman ve Şafak arkadaşlarımıza; yorumlarda ve sohbette katılım sağlayan tüm arkadaşlarımıza; herhangi bir yorum yapmadan sessiz sedasız takip eden diğer arkadaşlarımıza bu süreçte bizi takip ettikleri için TRF1.net olarak teşekkür ediyoruz.

Testlerle ilgili ayrıntıları haberler ve özel içeriklerle bizden öğrenmeye devam edin 😉

Poz Pilot Takım Derece Tur Lastik
1 S. Vettel  Ferrari  1:22.852  142 S.Y
2 C. Sainz  Toro Rosso  1:23.134  133 U.Y
3 F. Massa  Williams  1:23.644  129 S.Y
4 S. Pérez  Force India  1:23.721  60 S.Y
5 L. Hamilton  Mercedes  1:24.133  69 O
6 D. Ricciardo  Red Bull  1:24.427  123 Y
7 J. Button   McLaren  1:24.714  121 U.Y
8 J. Palmer  Renault  1:24.859  90 S.Y
9 M. Ericsson  Sauber  1:25.031  132 Y
10 R. Grosjean  Haas  1:25.255  66 Y
11 E. Gutiérrez  Haas  1:25.422  25 S.Y
12 R. Haryanto  Manor  1:25.899  58 U.Y
13 N. Rosberg  Mercedes  1:26.140  70 O

Yorumlar

“F1 2016 2. Barcelona Kış Testleri 4. Gün – Son Günün Lideri Vettel” için 43 yanıt

  1. Cansınım Batın avatarı
    Cansınım Batın

    Aman aman aman aman Sebastian Fetel aaaauauuuvvvvv inanmıyorum inanılmaz bir hata işte bunu anlatıyordum işte bunu anlatıyordum inanılır gibi değil inanılır gibi değil red bull’dan ateş fışkırıyor bir dubleyi kaçırıyorlar acemiliğin böylesi acemiliğin böylesi inanılır gibi değil büyük kavga var büyük kavga var sebastian fetel yarış dışı sebastian fetel yarış dışında kalıyor ve bir kazayla yarış dışında kalıyor hakikaten arka düzlüğün arka düzlüğün sonunda sarı işaretle gördüğünüz nokta işte…

  2. Mustafa Sar avatarı

    Bir ara sezon öncesi testler başlayınca FERRARİ hız saklıyor senaryosu işlenirdi..
    Şimdi artık Mercedes Hız saklıyor senaryosuna bakmak lazım.
    Fakat bu senaryo değil gerçek gibi geliyor bana…
    Mercedes Süper Yumuşak lastikleri hiç kullanmamış …

    1. Blitzen Benz avatarı

      Birde beş yarış için motorun ne kadar km katedeceğine dair bir hesap yapılmış F1tecnicalde.
      Therefore could anyone tell how many kilometers – on average – has a weekend grand prix?
      Had we do the mats ( let`s say we have on average a 5 km lap race) :
      – for FP1 they do at least 20-25 laps, so 100-125km
      – for FP2, with a race simulation, they do 35-40 laps, so there are 175-200km
      – in FP3, they do 15-20 laps, so 75-100km
      – in Qualy, they are doing 12-15 laps = 60-75km
      – and on Sunday there are at least 315-320kms with the in/out laps before and after the race …
      So on average a race weekend has almost 775 km and bearing in mind they`ll try to do 5 races with a single PU we could say they have to last for at least 3875 km !

  3. RENAULT F4R ENGINE avatarı
    RENAULT F4R ENGINE

    Tüm taraftar arkadaşların takımlarına da başarılar dilerim.

  4. RENAULT F4R ENGINE avatarı
    RENAULT F4R ENGINE

    Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Saygılarımla.

  5. En iyi zamanı Raikkonen’in elde etmiş olması da güzel. Bu sezon sanki Vettel’den daha iyi olabilir gibi. Veya Vettel’in de dediği gibi çok yakın olur. Alonso’nun kazanmasını seven biri olarak onun Mclaren’deki ateşli sürüşlerini özledim.

  6. MichaelJackson [RedBull RB12] avatarı
    MichaelJackson [RedBull RB12]

    Çok keyifli 8 gündü. Sohbetler ve anlatım da çok hoştu. Sezon içinde yarışlarda da böyle chat uygulaması olsa eğlenceli muhabbetler olabilir 🙂 Emeğinize sağlık.

  7. Çok değerli insanlarla birbirinden güzel 8 test günü geçirdim. Birçok şey öğrendim, taraftarlar olarak takımına bağlılığı muhteşem seviyede insanlar, herkese teşekkür ederim. Herkesin gönlünden geçenlerin olduğu bir sezon olması dileğiyle. TRF1 family thanks :))

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Duygulandırdın bizi aptal şey 🙂 Sen eskiden kalasın tekiydin ne oldu sana manita mı yaptın nico?

      1. Duygulanman için yazmıştım zaten. Pırasalar gibi kalaslarda olgunlaşıyor demek ki zamanla 🙂 Bu kadar saygılı ve güzel yorumu kız arkadaşa bağlaman da değişik bir bağdaştırma, aractan maximumu alınca yorumlar da nazik oluyor..

        1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
          Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

          Lisede dil bilgisi hocam bağdaşıklık bağlaşıklık konusunu antalttığında da anlamamıştım.sen git manita yap anlarsın dedi o gün bugündür ben o konuyu yapamam.Araçtan memnun olman Güzel gerçi sizin patronu hapse atacaklarmış.(hintli pırasa kardeşler söyledi. Alış şimdiden olmadı seni saubere geri yollarız sıkıntı yapma.

  8. fettel ve rai reis araçtan memnun.mercedes-ferrari kapışması olacaktır.temennimiz bu yönde

  9. Sitenizin sunduğu içerikler güzel ama haber kurgulamada ciddi eksiklikler var. Düz cümleleri çevirerek iyi bir haber yapamazsınız. Bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz.

  10. Hasan YALÇINKAYA avatarı
    Hasan YALÇINKAYA

    Şampiyon merco ?

  11. Emegi gecen herkese tesekkurler

  12. Allah’tan bir hafta daha yoktu. Canlı anlatım açısından katlanamazdım daha

    1. çok tşk ederiz 🙂

  13. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Canlı anlatım yapanlardan, beraber sohbet ettiğimiz tüm arkadaşlara kadar, geçen haftadan bu yana bize bir şekilde eşlik eden tüm herkese teşekkürler. Haberlerin altında birbirimize laf atıp durduğumuz arkadaşlarla bile eğlenceli ve güzel bir sohbet yapabilme imkanı bulduk. Umarım sezon içerisinde gerçekleşecek olan yarışlarda da aynı uygulamalar devam eder. Canlı anlatım olmasa da en azından chat herkes için faydalı olacaktır diye düşünüyorum. 🙂

  14. Blitzen Benz avatarı

    Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

  15. Maccanin uy lara sahip olan tororossodan 1.6 samiye yavas olmasi cokkkkk kotu.

  16. F-one-Driver avatarı

    Ellerinize emeğinize sağlık, F1 ile tek bağlantımız olduğunuz için ise ayrıca teşekkürler…
    Herkese mutlu ve süprizlerle dolu bir F1 sezonu diliyorum

  17. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

  18. ferrari taraftarı avatarı
    ferrari taraftarı

    Selamlar herkese

  19. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bilmiyorum sizde oluyormu milletin e mail i yorum yerinde çıkıyor mobilde

    1. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Yalnız kardes sen benim emailimle nasıl mesaj attın?

      1. 😀 abi yok artık

        1. SchumacherAlonso avatarı
          SchumacherAlonso

          Yok abi sezon hakkında attigim mesaj benim ama arkadaşın emailde sorun var dediği benim profilimle.atmış kim sitede son mesaj attıysa onun emailiyle mesaj atiliyor

          1. doğru söylüyor. bendede oldu aynısı

    2. Bende de mustadsmz@hotmail yazıyor. :))

  20. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Öncelikle bize her gün yorulmadan usanmadan testleri dakika dakika aktaran site yönetimine ve bu işte emeği geçen nice isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum . Allah hepinizden razı olsun . İnşallah ferrarinin tekrar şampiyonluk mücadelesi verdiği Alonso ve McLaren in tekrar ön sıralara döndüğü bol geçişli ve güzel yarışların olduğu şampiyonluğun son yarışa kaldığı ve en önemlisi de KİMİ RAİKONENİN MUHTEMEL SON SEZONUNDA 2. SAMPİYONLUGUNU ALMASINI TEMENNİ EDİYORUM. HERKESE İYİ AKSAMLAR…

  21. Yayında ve yapımda emeği geçen herkese çok çok çok teşekkür ediyorum bir F1 sever olarak.Ülkemizde bu kadar az ilgi gören bir organizasyon için resmen amme hizmeti yapıyorsunuz.Siz çok yaşayın.
    Forza trf1.net!!

    1. Bu yorumu bu aralar gerekli gördüğüm her haberin altına yapıştırıvericem.

  22. canlı anlatım için çok teşekkürler.Bizim okuldur iştir diye bulamadığımız zamanda bile siz testleri anlatmaya devam ettiniz.3.günün tarafsızlığı ise göze batıyordu.(3.günde)Ama o da yeni bir adminden dolayı yakında alışır. Çok kaliteli bir site.bir sorum olacak :bannerlara tıklanma sayısı mı önemli yoksa tıklayan kişi sayısı mı ona göre seri basacağım.

    1. *2. testlerde

  23. zekeri sayin avatarı

    Emegi gecen her kardesime sonsuz saygilarimi sunuyorum.iyi is cikardiniz sagolun.

  24. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Trf1.net sitesine çok teşekkür ederim…Ellerinden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştılar…bir sezon öncesi testleride beraber bitirmiş olduk..2 hafta sonra herşey belli olacak iyi olan kazansın bol mücadeleli ve geçişli bir sezon olur inşallah…

  25. sayın site yöneticileri
    mercedes ve ferrari pilotlarının 4 günün sonunda kullandıkları lastikler ile yapılan en hızlı tur derecelerini öğrenebilirmiyiz acaba. teşekkürler..

  26. Yorucu bir test oldu siz Trf1 ekibi için, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunmayı bir borç bilirim.
    Testlere gelirsek son 3 gün bizim için gayet iyi geçti,iki tane yarış simülasyonu yaptık bereket versin. Tahminim, eğer Ferrari Avustralya ya güncellemelerle gelirse yarışı kazanabileceğimizi bile düşünüyorum. Tabi ki bu güncellemelerin çalışmasına, mercedesin ne kadar gelişeceğine bağlı. Ama ben bu sene şampiyonluk mücadelesi vereceğimizi düşünüyorum. Araçta potansiyel var. Allison potansiyeli çıkarırsa çok daha rahat bir şampiyonluk mücadelesi vereceğimizi düşünüyorum. yarış simülasyonları gösterdi ki Mercedes’ten sadece 0,1 0,2 saniye uzakta gözüküyoruz, bunların arasında trafik engeli, pist koşulları, sıcaklık gibi etmenler olmasına rağmen. raikkonen’in son Sitrinti sert lastiklerle yapmasına rağmen bu kadar fark var bu sezondan gerçekten umutluyum Avustralya kadar Herkes kendine iyi baksın Heyecanlı bir yarış olması dileğiyle… Bu arada TED kraviz Avustralya da favorisinin Vettel olduğunu söyledi ?. Kalın sağlıcakla

  27. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Baştan sona kadar takip edemedim ama söylenenlere göre bizim açımızdan iyi bir test günü olmuş.Yarış günü görüşmek üzere.Bugüne kadar yapılan canlı yayın için de teşekkürler.
    Ayrıca ”Canlı sohbetinde kalkmasını istiyorum.”

  28. zekeri sayin avatarı

    Tamam ferrari ve jettel en hizli tur..
    Sampiyon tifosssssi jettel.

  29. fotoğraf galerisiyle,canlı anlatımıyla,sohbet imkanıyla testleri harika bir şekilde anlattınız. emeği geçen çaba gösteren herkese sonsuz teşekkürler TRF1 iyi ki varsınız…

  30. Canlı anlatım için hepinize teker teker teşekkürler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir