Kırık Parça Vettel'in Sorun Yaşamasına Neden Olmuş

yazar:

kategori:

Vettel, son seansta ön sol freninin kilitlendiğinden şikayetçi olmuştu. Sorunun İspanya’da da yaşanan gibi bir fren sorunu olduğundan şüphe ediliyordu ancak takım tarafından yapılan analizlerin sonucunda başka bir parçada sorun olduğu görüldü.

Takım patronu Christian Horner, “Denge çubuğu bağlantısında sorun var gibi görünüyor. Aracın dönüşünde kontrol olmuyor. Siz dönmeye çalıştığınızda aracın bir tarafı havada kalıyor. O lastikleri kilitlediği zaman, havada kaldı.” diye açıklama yaptı. *

Kapalı park kurallarına göre takım bu akşam otomobilde değişiklik yapmak için izinli değil. Red Bull kırık parçayı ancak pazar sabahı değiştirebilecek.

Ayrıca Horner, fren kilitlenmesi nedeniyle Vettel’in o anda kullandığı lastiklerin çok fazla hasar almadığını da belirtti.

*Düzeltilmiştir.


Yorumlar

  1. bazı parçaların değiştirilmesine izin veriliyormuş.

  2. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Benim bildiğim kadarıylada eğer bir parça vs değişirse kapalıpark kurallarına göre ceza geliyordu ..?

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    ceza gerektirmiyor mu bu işlem ?

  4. Takla barı ise cabrio araçların ayrılmaz bir aksesuarıdır. Net olarak şu fotoğrafta görülebilir…

    http://farm1.static.flickr.com/107/302224227_2df469a494.jpg

  5. Melih Sönmez avatarı
    Melih Sönmez

    burda yanlış bir çeviri olmuş sanırım.
    (anti-roll bar) denen parça takla barı olarak tercüme edilmiş ancak anti-roll bar arka süspansiyonda bulunan savrulmayı önleyici bir parçadır. araç virajı alırken dış taraftaki arka lastiğe binen yükün bir kısmını içteki lastiğe aktarmak için kullanılan bir parçadır.
    yol otomobillerinde viraj denge çubuğu denen parçaya benzer bir görev görür.

    http://www.jamesglass.org/JGA/2labor/Z_laborIMAGES/00general/0-5_glossary/antiroll_bar.jpg

  6. Ben analamadım gitti redbull renault pilotlarının biri diğerinden geri kalınca ya bir yerde bir sorunlar oluyor yada bir parçalar kırılıyor

  7. arka takla barının (oyunlardan bildiğimiz anti-roll bar) aracın yere tutunması ile ilgili çok önemli bir görevi var. yarış boyu o kadar km. virajlara hıza dayanan parça, nasıl kırılabilmiş? bir de, değiştirmek ceza gerektirmiyor mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir