Ferrari ve Mercedes Pilotlarının Yarış Simülasyonu Dereceleri

yazar:

kategori:

2016 Formula 1 Şampiyonası öncesinde gerçekleştirilen 8 günlük test seansı geride kaldı. 8 günlük testlerde sadece Ferrari ve Mercedes pilotlarının yarış simülasyonu yapabildiği biliniyor.

Bu simülasyonlardaki dereceler resmi olarak açıklanmıyor ancak pistte basın odasında yer alanlar özel çalışmalarla turları takip edebiliyorlar.

Twitter’daki @f1debrief adlı kullanıcının çalışmasını sizlerle paylaşıyoruz. Dereceleri yorumlamak da size düşsün…

rai-vet ros-ham


Yorumlar

“Ferrari ve Mercedes Pilotlarının Yarış Simülasyonu Dereceleri” için 22 yanıt

  1. rai nin hizina herkesin güveni var birazda sans olsa bu sene daha heyecanli ferrari cekişmesi izleriz.

  2. Hamilton 1:29.0
    Rosberg 1:29.2
    Raikkonen 1:29.4
    Vettel 1:29.5
    ortalamalar şu şekildeymiş ama raikkonen son bölümü sert lastikle attı biraz daha yakın olabilirdi mercedeslere.

    1. 0.4 0.5 sn fark az bir fark değil.Yarış boyunca 20 30 sn yapar.Kimi son stinti sert ile attı o bayağı bir düşürdü ortalamayı.Sezon sonu 0.3 gibi birşeydi bu tabloda fark artmış görünüyor.Kiminin medium ile attığı bir stint olsa sanıyorum 0.2 gibi bir fark göreceğiz.Tabi motor ayarları ve diğer herşey de önemli.Ferrari eğer Lotus dönemindeki gibi lastiklerine çok nazik davranan bir araç yaptıysa büyük avantaj yakalar.Strateji de esneklik sağlar bu avantaj.Mercedes ile her türlü oynayabilir Ferrari.Çok yakın olduklarını düşünüyorum..

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Abi gelsin artık şu Melbourne neyse çıksın ortaya 😀

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Mühürmü basacaksın 😛

    2. ForzaFerrari avatarı

      12 gün daha sabredelim arkadaşlar.Vettel usta bakarsınız cumartesi günü bi ayar çeker mercolardan 1 ine veya inşallah 2 sine

  4. Şu istatistik en azından mercedesin öyle kolay kolay kazanamıyacağını gösteriyor gibi , geçen yıl da yarışta az çok aynı tempoyu tutturabiliyordu Ferrari soflarla 4-5 sn falan fark oluyordu iş hardlara geçince kopuyordu 20-30 sn kadar fark yiyordu , yeni lastik kuralıyla beraber bu bitik f1 de en azından iki takımın 1.lik mücadelesi verirken görebilirz tabiiki pistin karakterine göre yine farklılıklar olcaktır .

  5. hadi hayırlısı iyi lastik kullanan kazanacak

  6. Taner Başaran avatarı
    Taner Başaran

    Ham lastiklere daha yumuşak davranmış, Mercolar S ile 8 er, Ferrariler 6 şar tur atmış… Ferrari lerin dereceleri daha hızlı düşmüş… Ham ve Rai M ler ile istikrarlı turlar atmış… Yakıt yükü hafifleyince Ham fena kapatmış… Ham ın doğal hızlı, Ros un derslerine düşkün, Vet in zeki, Rai nin lastik uzmanlığı ortamı karıştıracak olsa da, sanki Merco yine hızlı… Ancak Ros sadece ders çalışarak Ferrariler ile baş edemez gibi…

  7. alın size telemetre sayfası 🙂

  8. Mercedes hala Ferrariden onde olsa da Ferrari’nin yeni gelen lastik kuraliyla beraber yumusak lastikleri iyi kullanirsa mercedesin onune gecme sansi var. Umarim basicaz muhru Avustralya’da.

  9. merco yumusak lastiklerin gazabına uğrayabilir bu sene. Özellikle yarışlarda. Ferrari nin yumusakları iyi kullanması, downforce sorununu çözdükten sonra sertleride iyi kullanması ve hamilton’un yumusak lastikleri beğenmemesi.

    Rainin performansı etkileyici. Push rod süspansiyon ile birlikte tekrar kendine gelebilir. Vettel’i çok kez geçerse şaşırmam, pull rod zamanları gibi geride kalmaz. Tabi vettel’in speed traplerde oldukça geride olduğunu da unutmamak lazım, fazla zorlamıyor galiba.

  10. Ferrari’de orta sert lastiklerde Raikkonen’in turları daha stabil gibi görünüyor. Yumuşakta hemen hemen aynı performansı göstermişler Vettel’le. Mercedes’te ise yumuşak lastiklerde Rosberg 1-1.5 saniye daha iyi Hamilton’dan. Hamilton yeni lastiklerden memnun kalmadığını söylemişti ama bu kadar fark olacağını da zannetmiyorum. Orta sert lastiklerde ise Hamilton’un ezici bir üstünlüğü var. Son turlara dikkat ederseniz hep 1.27’lerde dönmüş, çok iyi. Mercedes orta sert lastikleri çok iyi kullanıyor gibi geldi bana.

    1. Bence Mercedes ve Ferrari arasındaki fark 0.3-0.5 saniye civarı. Tek tur yani sıralama performansında ise Ferrari iyi olabilir Avustralya’da göreceğiz.

  11. Sıralama bana göre 1. Rosberg 2. Vettel 3. Raikonen sonuncu yani 4. İse hamilton gibi geldi

    1. Napolyon1453 avatarı

      Yukarıda ki yarış simülasyonuna göre 1-Ham 2-Rai 3-Ros vettelin bu derecelerle 4 bile olması süpriz olur. İçinden geçeni söyledin heralde.

  12. Renault AMG avatarı

    Vellet parmağı emmeye başlasın şimdiden. GG WP , Mercedes /////AMG.

  13. hamilton rosberg den iyi. vettel raikkonen aynı gibi. sıralama hamilton raikkonen rosberg vettel mi acaba..

  14. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    ayrıca Hamilton Vetteln’den 10 tur daha fazla yakıta sahip

    1. Alakasi yok vettelin son stinti burda gorundugu gibi 10 tur degil 17 tur son stint arkadas 10 stint yazmis. Sadece uye olmadigim icin foto atamiyorum tam stint f1technical sayfasinda var

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes’in lastik aşınması çok iyi

  16. Sencer aksu avatarı

    Hamilton ve vettel ayni gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir