Lewis Hamilton'la Söyleşi – Red Bull'la Savaşabileceğimi Biliyorum

yazar:

kategori:

Lewis, hızlı turun hakkında ne düşünüyorsun?

Lewis Hamilton: Turum gerçekten iyiydi. Tüm sıralama seansı iyi geçti. İstikrar ve denge açısından belki de bu sezon en iyi seansımı geçirdim. Aracın dengesinden memnun olduğumu söylemeliyim ve tur zamanım mükemmele çok yakındı. En azından alabileceğim en mükemmel sonuca yakındı.Aslında bu, bu seneki en iyi sıralama sonucum!

Aynı zamanda bu senenin de ilk galibiyetini kazanabilir misin?

LH: Bunu başarmak için en yakın pozisyondayız ve bunu umuyor ve dua ediyorum. Planım tabiki kazanmak ve arkadaşlarımla ailemin desteklerini biliyorum. Yarın gelip savaşmak için kendimi bu akşam zihinsel olarak hazırlayacağım.

Mclaren, Red Bull’la mücadele edebilen tek takım olarak görünüyor…

LH: Evet, öyle görünüyor. Şu anda en yakın takım biz gibiyiz ve bunun için çok sıkı çalışıyoruz. Red Bull, aracındaki bazı şeylerle çok büyük avantaja sahip ve biz de ona sahip olduğumzda, farkı kapatacağımızı düşünüyorum. Bunun yanında baskı yapmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Hâlâ orta sektörde Red Bull’dan 0.4 sn yavaşız çünkü 7 ve özellikle de 8. virajda onlar gaz kesmeden  gidebiliyorlar. Biz ise araçta çok mücadele etmek durumunda kalıyoruz ancak çalışmalarımız var ve yarışta iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz.

Tekrar gülüyor gibisin…

LH: Aslında geçen seneye göre durum daha farklı. Araç o zaman felaketti. Bugün ise tam tersi. Araç iyi, denge iyi ve Red Bull’ları  ayırmak çok eğlenceliydi. Fabrikadakiler dahil tüm takıma teşekkür etmek istiyorum. Kazanmak istiyoruz ve gittikçe daha da yaklaşıyoruz. Mark’ın aracının yanına gittim ve kendi kendime sadece bir adımın kaldığını söyledim! Bunlarla mücadele edebileceğimizi biliyorum.

Sıralamalara girmeden önce, Mark ile Sebastian’ın arasına girebileceğini düşünüyor muydun?

LH: Tabiki hayır! Barcelona’ya göre çok büyük adım attığımızı sanmıyorum. Düzenli olarak küçük adımlar atıyoruz ancak bunlar aradaki farkı kapatabilecek büyük adımlar değil. Onların hâlâ büyük bir avantajı var. Ancak bu avantajlarını bugün zaman tablosuna yansıtamadılar. Ancak biz de onları yakalayacağız. Umarım Jenson’la beni tepede görürsünüz.

Yarışa başlangıç anı çok heyecanlı olacak gibi görünüyor.

LH: Mark çok fazla sorun değil. İyi kalkış yaparsa o zaten önümde. Eğer bir şey olacaksa, o da Sebastian agresif olursa olur. Yarışı bitirmek istiyorum, en azından yarışmak istiyorum. Bu yüzden mantıklı bir kalkış yapıp ilk viraja iyi bir şekilde girmeye çalışacağım ve eğer Mark’la mücadele edebilirsem edeceğim. Ben pistin pis tarafındayım ve umarım bu gece biraz temizlerler çünkü o bölüm gerçekten çok tozlu. Yine de lastiklerimi mümkün olduğu kadar iyi hazırlamayıp iyi bir kalkış yapmaya çalışacağım.

Red Bull’un en büyük sorunu dayanıklılık gibi. Bunu avantaja çevirebilir misin?

LH: Evet. Uzun bir yarış olacak ve lastikler üzerinde zorlayıcı olacak. Aracımızdaki en harika şey dayanıklılığı. Kimseye kötü bir şey olsun istemiyorum ancak adil bir şekilde kazanmak istiyorum. Bakalım yarın herkese ne olacak.


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Araç ağır olunca her şey değişiyor en başta ağırlık merkezi tabiki ben lewisin kötü kalkmazsa kazanacağını düşünüyorum.

  2. Açıkçası senden çokta hoşlanmıyorum ama Shumi ve Senna'dan sonra en iyi 3. isim olmaya doğru gidiyorsun.Doğru yoldasın devam et.

  3. Hadi Lewis Güveniyoruz sana yarışta bütün dualarım senin için ilk galibiyetini neden bu yarış kazanamayasın.

  4. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Doğru diyorsun.Birde 8. viraj var.Araçlar özellikle hafifken çok dışarı taştılar orda.q3 te :S

  5. Daha öncede dediğim gibi kalkışta geçilmez ve 5 sn fark yemezse ilk pitlerden önce, yarışı kazanır

  6. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Webber'i geçer yada en kötü yerini korursa kazanma ihtimali %50.Ama Vettel'e geçilirse zor.1 Redbull'la uğraşmak zorken,2 si heralde kabus olur.Alonso'ya kızacak bir şey yok.Ferrari'nin aracı Ferrari değil.Rengi kırmızı olmasa ne olduğuda belli değil.Massa bu pistin tartışmasız en iyi pilotu ve o bile gerilerde kaldı.Startta sakin olacaklarını ve bir temas'ın en azından ön sıralarda olmayacağını düşünüyorum.Kaumi ve çevresindekiler dikkat etsin bence.Bu arada küpeler yakıyor ha,cok yakışmış çıkarma!

  7. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Bu yarışta bende hamiltonu destekliyorum umarım redbulları gecer.

  8. Bu yarış Bamiltonu destekliyorum.En nefret ettigim pilot olsada,Red-Bull'a hem yetenek,hem araç olarak dur diyebilecek tek paket Istanbulda.Alonso-Lewis ikilisi en spektaküler 2li gridde,ama yeter artık Alonso ve Ferrari'nin yaptıgı hatalar.Kızmaya başladık Alo'cu olarak pilotumuza.Kendine gelsin artık!

    Yürü be Lewis.

  9. İyi kalkış yapamazsa kırması çok fayda etmez,sadece Vettele değil daha geridekilere bile savunma yapması gerekebilir.Ayrıca her pilot özellikle bu yarışta kirli taraf temiz taraf vurgusu yaptığına göre pistimiz gerçekten çok kirli demekki,bu kadar kirli bir pistte startta temaslar olabilir.

  10. direk vettelin önüne kır. 2.liğini koru kirli taraf çok kötü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir