Honda: Testler Gelişim Kaydettiğimizi Doğruladı

yazar:

kategori:

Honda’dan Yasuke Hasegawa, Barcelona testlerinin kaydettikleri gelişimi doğruladığını söyledi.

Japon motor üreticisi geçen yıl gridin en yavaş ve en dayanıksız motorunu üretmişti.

Yasuhisa Arai’nin görevini devralan Yasuke Hasegawa “Geride bıraktığımız iki hafta takım adına iyi oldu. Testler boyunca dayanıklılık, dağıtım ve motor performansı anlamında gelişim kaydettiğimizi gördük.”

“Özellikle ikinci testte, dört gün boyunca güç ünitestini herhangi bir sorun olmadan çalıştırdık ve sonuçlar iyi görünüyor”

“Artık dyno’da dayanıklılık hakkındaki son kontrolleri yapıyoruz. Melbourne’e kadar elimizdeki verilere bakıp, hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışacağız. Teyit edebileceğimiz tek şey Melbourne’e kadar sürekli gelişiyor olacağımız” dedi.

Hasegawa, Mercedes, Ferrari ve Renault ile karşılaştırıldığında konumlarını tahmin edemiyor.

Hasegawa “Sadece test yaparak tüm paketin performansını anlamayamazsınız. Honda adına kendimizi zorlamaya devam etmek çok önemli. Sezon boyunca rekabet gücünü arttırıp yarışları puanla bitirmek istiyoruz” dedi.


Yorumlar

“Honda: Testler Gelişim Kaydettiğimizi Doğruladı” için 10 yanıt

  1. Mercedesin 2014 motoru seviyesine geldiler mi acaba ?

    1. buradaki analize göre farklar
      https://f1metrics.wordpress.com/2016/03/06/2016-preseason-form-guide/

      mercedes
      ferrari + 0.2-0.5s
      williams + 1.1-1.3s
      red bull + 1.0-1.6s
      toro rosso + 1.2-1.4s
      force india + 1.3-1.5s
      renault + 1.6-1.8s
      mclaren + 2.2-2.6s
      sauber + 2.2-2.7s
      manor & haas +3

  2. Komik bir kriter.Eskiden sabancida toplu igne yapamazdik simdi araba yapiyoruz derdi hep ancak kriter yanlis , kurtardigimiz kore nerede yikik almanya japonya vb.
    Bunlar gunu kurtarmak icin yapilan acikalmalar.2017de ilk 3 icinde olmazsaniz gorurum ben herkesin ense trasini!!!!!!!!!

    1. sen emeklemeden direk depara kalktın sanırım.

      1. Kimse o kadar beklemez hele gelisim kisitli iken.Az para kazaniliyor sponsor yok ekonomide bir daha kriz olsun olmasin bu isi birakirlar ayni pug gibi.Emekleme iyimserligini para cebinden cikamyanlar ancak soyler ki wtcc de her ne kadar ayni ilmasada 1.6t ler kullaniliyor ve gecen yil citroenden guc konusundada gerideler.Vtec i buldukalri gunler artik eskide yani eski camlar bardak oldu.
        Bir kac sene sonra fisi cektiklerinde gorurum o japon gururunu ve fanlarini.

        1. Konvansiyonel motorlarda teknolojinin sınıra dayandığı bu alanda genel kabul görmüş bir düşünce. Tabi bu birinin çıkıp bişey bulamayacağı anlamına gelmez. Honda vtec sistemine bişeyler katmaya sürekli çabalıyor. Ama şu sıralar genel uğraşı sürtünmeyi azaltarak motorun çalışması esnasında ortaya çıkan kayıplardan kurtulmak üstüne.
          Her firma batabilir. Ama japonlar hiç bir zaman almanlar gibi bilerek kötü mal satan ya da çalıntı bilgiyle motor yapan adamlar olmadı. Onların dürüstlük ve medeniyet konusunda oldukça ilerde oldukları bi gerçek.
          HOnda’nın piyasadaki durumuna gelince dünyada satılan her 100 motorsikletten 30 küsür tanesi honda. Neredeyse satılan her üç motorun biri honda. Otomobil konusunda da hindistan gibi bazı pazarlarda çok geliştirler. Honda Türkiye’yi nasıl bir adam yönetiyor bilmiyorum. Hindistanda 1,5 dizel city ve benzeri modellerle çok iyi satışlar yakaladı.
          Ayrıca honda dünyanın en büyük motor üreticisidir. Honda jenaratör bile var. Yani markanın parası var. Kriz olup da bu işleri bırakmak batmak anlamına gelmez. kaldıki batmaya en çok yaklaşan gm bile kurtarıldı.
          wtcc’de 1.6 turbo motor kullanılıyor ve orada da gelişim kısıtlaması mevcut. ayrıca turbo basıncı vb kısıtlamalar da var. Honda’nın da uzun süredir turbo motorlarla pek işi olmadığını herkes bilir. ( bence turbo günlük kullanım için çok lüzumsuz birşey. honda gibi mazda da atmosferik devrinin bitmediğini düşünen firmalardan) honda pek çok firmaya göre turbo konusunda deneyimsiz. Cirtoen’in 2.0 turbo motorlar kullanılan WRC de şampiyonayı nasıl domine ettiğini de takip edenler bilir. Sıralı 4 silindir 2.0 litre turbo konusunda yılların tecrübesi olan bir firma 2.0 değil de 1.6 motor yapıyor. Sadece motor değil frenleri de yol tutuşu da daha iyi. Çünkü adamlar asfaltta canavar toprakta da başa yarışan bir binek otomobil zaten yapıyorlardı.

        2. Bizim okullarımızda makina mühendisliği okuyan adamlar da motor konusunda pek çok şey biliyorlar. Ama şimdi çıkıp mesela 1.6 atmosferik motor yapsalar bugünkü 1.6’lar seviyesinde olur mu ? Mesela yerli otomobil projesinde saab’ın verileri satın alındı. Neden ? Çünkü birşeyi bilmek onu hemen en üst düzeyde yapabilmek anlamına gelmiyor.
          Bugün mersedes çok lüks otomobiller üretiyor. başka bir firma mesela renault ya da citroen daha kaliteli plastik daha kaliteli deri kullansa daha fazla konfor ekipmanı katsa mersedesten iyi araba yapabilir mi ? hayır sadece daha kaliteli malzeme kullanılmış ama yine de o kadar iyi olmayan bir otomobil yapabilir ancak. halbuki ikisi de otomobil yapıyor. Bu işlerde yılların getirdiği birikim çok önemli.

          1. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
            Şevki AKSU (tutuklu_8)

            Bu yoruma imzamı atarım. Noter gelsin.

            1. Merhaba. Hediyelik geldi mi acaba ?

  3. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Testler gelişim kaydettiğinizi doğrulamasın. Testler sizin önlerde olup olmayacağınızı doğrulasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir