Prost: Formula 1 Söylendiği Kadar Kötü Durumda Değil

yazar:

kategori:

Alain Prost, Formula 1’i eleştirenlere katılmıyor.

Formula 1’de özellikle turbo motorlar dönemi ciddi şekilde eleştiriliyor ve bu eleştiriyi yapanların başında Formula 1’in Ceo’su Bernie Ecclestone geliyor.

Formula 1’in efsane isimlerinden Alain Prost “Formula 1, bir ürün olarak o kadar da kötü değil. İnsanlar sürekli Mercedes hakimiyetinden şikayetçi olduğunu söylüyor. Ama bu Formula 1’de her zaman böyle olmadı mı?”

“Gazeteciler hep birşey ortaya çıkarıyor ve onu eleştiriyor. Elbette herkesin bir görüşü var. Ama işler dışarıdan göründüğü kadar kötü değil” dedi.

Prost yeni sıralama formatı için “Tam resmi görmeden eleştiri yapmak istemiyorum. Umarım değişiklik olmaz. Herkes Formula 1’de birşeyleri değiştirmek istiyor.” dedi.


Yorumlar

“Prost: Formula 1 Söylendiği Kadar Kötü Durumda Değil” için 24 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Bugün eğer herkes Formula 1 eleştiriyorsa bunun en büyük suçlusu Bernie’dir ve Paralı Pistler ve Paralı Pilotlar yüzünden Piç ettiler Sporu. Eğer geçmişte ki gibi sezon için pistler serbest olsa şuan en az 5 takım şampiyonluk için kafa kafaya gider…

  2. Cansınım Batın avatarı
    Cansınım Batın

    Evet çünkü Formula 1 diye bir şey kalmadı.

  3. Benim anlamadığım on saniye fark nerde 10 sene öncesi ile şimdiki f1 kıyaslamasını youtube da arattım nerdeyse eşit dönüyorlar :))

    1. tamamen abartı 10 saniye olayı, işimize gelince yuvarlamaları öyle yapıyoruz… Ama 2004-2005-2006 ya göre hız farkı açık. Lastikler daha kötü, downforce daha az, araçlar daha ağır, bir de yarışta full depo iyice yavaşlıyorlar… Motor durumu zaten malum. Yarışların en hızlı turlarını karşılaştırırsak bazı pistlerde ciddi farklar ortaya çıkacaktır. En kötüsü ise yarışta tam gaz gidemiyorlar… 2004 te örneğin her tur sıralama turu tadında atılmak zorundaydı bazen…

  4. Ben katılıyorum adama. Şu cümlesi de aslında her şeyi özetliyor;
    “Gazeteciler hep bir şey ortaya çıkarıyor ve onu eleştiriyor.”
    Şu anda F1’de yaşanan tam olarak bu bence. İnsanlar bir sebepten dolayı sezondan, yarışlardan zevk almıyor bu durumda da kendilerine suçlayacak bir şey arayıp araçların çok yavaş olmasını, lastiklerin rezil olmasını, kötü görüntüyü falan hedef tahtasına oturtuyor ama bana göre şu an ihtiyaç duyulan tek şey şampiyonluk yarışında rekabet olması. Macaristan’da Mercedes ne yaparsa yapsın kazanamadığında, Ferrari kaçarken Red bull da galibiyet şansıyla kovaladığında hangimiz eskisi gibi haz almadık spordan acaba? Bu yarışta yaşananlar tüm sezona yayılsa n’olur acaba? Ben söyleyeyim bu araçların yavaş olduğunu, görüntünün rezil olduğunu kimse bu kadar fazla dile getirmezdi, spor batıyor lafları duyulmazdı.

  5. Sessiz Formula 1 bana göre olmasa da Prost’a katılıyorum. Bu kadar kötü durumda değil Formula 1. Sonuç olarak bazı şeylerin sınırı var. Gönül isterdi ki Formula 1 V10 motorlarla devam etsin, V8 motorlarla devam etsin ancak pistlerde atılabilecek tur zamanlarının araçlar açısından olmasa dahi insanlar açısından belli sınırları var. Durum öyle olunca bir yerde gelişim hızını durdurmak gerekiyor. O yüzden belli aralıklarla kuralları sıfırlayarak, farklılaştırarak bu sağlanıyor. İlk günden beri kurallar aynı kalsaydı; ya da örnek veriyorum V10 motor dönemiyle devam etseydik, 2009 öncesi aero kurallarıyla devam etseydik şu anda hangi konumda olurduk?

    Ses konusuna bir çare bulsalardı pazarlama açısından daha iyi olurdu. Bazı yarışlarda, daha önceki senelerde hiç yaşamadığımız heyecanlı mücadeleleri görüyoruz.

    Sürekli eskiden dem vuruyoruz ancak bahsettiğimiz ı eski dönemlerde de yine o eski “good old days”ten yani eski güzel günlerden bahsediliyordu. Yaklaşık olarak 2000li yılların başından beri F1 izliyorum. İzlediğim her dönemde hep daha eskilerin güzelliğinden bahsedildi. Şu anda da benzer bir durum söz konusu. Araç olarak eskiler daha iyi olabilir ancak şov açısından düşündüğümüzde aslında fena yarışlar olmuyor. Şu anda şikayet eden pilotlar Mercedes kokpitinde olsaydı sesleri çıkmayacaktı. 2006 ile şu an arasında 10 sn fark olmasından bahsetmeyceklerdi…

    1. insanoğlu olarak genelde şikayet etmeyi seviyoruz, durum bundan ibaret. Bir sürü eksiklik yada yanlış olabilir, ama bence de abartıldığı kadar sıkıntılı bir durum söz konusu değil.

      Ne kadar görüntüsünden hiç haz etmesemde örnek verecek olursam Halo ile alakalı, gözlükle yarışılan günlerden kaska geçildiğinde, yine bir kısım ‘risk alamıyorlarsa yarışmasınlar’ bazı pilotlarda ‘ kafamda şapkamsı sert bişiyle yarışmak istemiyorum’ gibi tepkilerle ortaya çıkmıştır. Ama yüzyıllardır gelişiyoruz, ve F1 gibi ortamlarda dediğin gibi arada bi sıfırlama, yada ne bileyim bir limitleme olmaz ise durumun gideceği yer belli değil. İnsanlarında bir limiti var.

      Şov olayına gelince, yarışlar her zaman güzel değil evet, ama 2000 li yıllarda da inanılmaz sıkıcı yarışlar oluyordu. Değişen bir şey yok, insanların hafızası zayıf sanırım.

      1. bu arada Halo örneğini Max Chilton’ın bir tweetinden yola çıkarak yazdım, belirtmeyi unutmuşum

      2. Cansınım Batın avatarı
        Cansınım Batın

        Her yarış Mercedes’ler 1-2 bitiriyor.
        Motor sesi, hız, rekabet bitmiş.
        İzlediğimiz F1 bile değil.

      3. geçenlerde bir şey aklıma takıldı ona baktım. Eskiden beri en değişmeyen pist Monza. Son yılları baz alırsak kural değişiklikleri öncesi son durum:

        V10lu son sene 2005 Monza pole: 1:20.878 – Fastest: 1.21.504 – Yarış süresi: 1:14:28.659
        2008 Monza pole yağmurlu olduğu için yazmadım. O yüzden V8ler ve üst düzey aerodinamili 2007: 1:20.878 – fastest: 1:22.871 – Yarış süresi: 1:18:37.806
        yeni aeodinamili 2013 pole: 1:23.755 – fastest: 1:25.849 – Yarış süresi: 1:18:33.352
        Ve turbo V6lı 2015 pole: 1:23.397 – fastest: 1:26.672 – Yarış süresi: 1:18:00.688

        Tam hatırlamıyorum ancak yağmurlu olmayan yarışlardı sanırım bunlar. Buradan bakınca o kadar devasa bir fark yok gibi aslında. Burası düzlüğü bol olan bir pist. Benzer bir kıyaslamayı downforce seviyesinin yüksek olduğu bir pistle de yapılabilir.

        1. Blitzen Benz avatarı

          V8lerde sürat V10’lardaki 360 üstünden(rekor 372) 340 civarına düşmüştü diye hatırlıyorum.V6’lar 350 üstünü(363 gören vardı ) görebiliyorlar.

    2. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Sayın admin helal olsun sana şu son cümlende bile yine Aloya laf cakma var tebrik ediyorum seni

      1. Örnek olsun diye yazmıştır bence. Şikayet eden pilot değil pilotlar yazmış dikkat edersen.

      2. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
        Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

        Alonsoyu bu kadar sevme korkutuyorsun hayır adamı manitası var neyin peşindesin anlamadım. Tercihine saygı duy ispanyolyn..

        1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
          Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

          O zaman ben gidiyim.dediğim gibi tercihini yapmış. Zorla güzellik olmaz.tabi sen bilirsin bunlar senin konuların 🙂

          1. SchumacherAlonso avatarı
            SchumacherAlonso

            Aynen benim konuların?

      3. Asıl sana helal olsun o yorumdan bunu çıkarmışsın. Ha illa ki birisine laf atmış olmam gerekiyorsa o da McLaren’de Button olsun:
        http://www.trf1.net/formula1_haberler/145178-button-formula-1-on-saniye-gelismeli.html

        1. SchumacherAlonso avatarı
          SchumacherAlonso

          Hocam kandırma kendini 10 saniye yı ikiside söyledi ancak sen için işine Mercedes kullanmayı da katmissin ki burda Aloyu ima ettigini ilimizde biliyoruz

            1. SchumacherAlonso avatarı
              SchumacherAlonso

              Noldu sayın admin işine gelmeyince git işine olsun teşekkür ederim

              1. Aklımdan geçmeyen bir şeyi varmış gibi lanse etmeye çalışman, onu benim düşündüğümü değil aslında kendinin bunu düşündüğünü gösterir. Daha farklı bir şey dememek için en mantıklı cevap buydu.

                10 sn tarzı yavaşlıktan şikayet eden her pilot için geçerliydi bu yorumum. Hala da geçerli. A, B, C pilotlarına özel değildi.

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Formula 1 İçin tek çare schumacher’in oğlunu gelecek yıl Ferrari’ye almak. Süper lisansı Ferrari gibi bir takım halleder. Eğer öyle birşey yapsalar inanın taraflı tarafsız herkes formula 1 izler. İnsanlar merak eder. Spor tekrar geri gelir. Spordaki en büyük gelişmelerden biri olur. Gelecekte destekleyeceğimiz bir yarışçı olur hiç yoktan.

  7. F1 söylendiği kadar kötü durumda değil bence de. Söylendiğinden daha da kötü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir