Alonso: Alınabilecek Podyum Varsa Onu Alacağım

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2016 yılı için podyum ihtimalini reddetmiyor.

McLaren Honda, geçen yıl Manor’dan sonra en yavaş takımdı. Takım yıl boyunca çoğu kez yarış dışı kaldı ve en iyi sonucu 5.lik oldu.

2016 hedefleri hakkında konuşan Alonso “Bazen en iyi dereceler ulaşılabilir gibi görünüyor, bazı günlerde ise ulaşılamaz. Bunun sebebi herkesin tam olarak performansını göstermemesi. Durum şuan çok karmaşık”

“Yapmamız gereken bir sürü iş olduğunu biliyoruz. Performans anlamında ise artık çok daha yakın olmayı umuyoruz”

“Şu aşamada podyumun mümkün olup olmadığını söylemek zor. Ama ilerleyen yarışlarda neden olmasın?”

“Oldukça motiveyim ve Avustralya’da yarışmak için sabırsızlanıyorum. Bu 21 yarıştan oluşan uzun bir şampiyona. Bu zorlu maratonda pek çok şey olabilir”

“Bir şansımız olursa bu fırsatı kullanmak için elimizden geleni yapacağız. Araçta büyük bir potansiyel var”

“Eğer alınabilecek bir podyum var ise onu alacağım!” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Alınabilecek Podyum Varsa Onu Alacağım” için 28 yanıt

  1. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    @geass Valla o durum dayanıklılık da olabilir 🙂 ERS çözüldüyse şayet %100 oranında, yarı salınım yapıyorlardı geçen yıl bu sene 80 bhp yerine 160 bhp gelir ve üstüne ortalama 50 beygir motor gücü artarsa eder sana 130 beygir. Yine bir miktar fark kalacaktır maalesef 🙂

  2. Eskisigibidegil avatarı
    Eskisigibidegil

    Aynı hırs Sato’da da vardı ama kariyerinde tek 1 podyumu var. Mclaren’in çıtayı yükseltmesi lazım artık 2014’ü bile arar olduk.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Yav soyle sacma sapan pilotlarla griddeki en iyi pilotu neye dayanarak karsilastirabiliyorsun? Bi insan yaptigi yorumla kendine guldurur ya iste bu o yorumlardan birisi.

      1. Sulonso kardeş pilotun bay fernando alonso kendi dedi ben en yetenekli değilim hamilton,kimi,vettel benden daha iyi pilotlardır dedi.

        1. Alçakgönüllü olduğu için öyle demiştir.

        2. FA 14Sulonso avatarı

          Rambo reis 😀

          Vettel çıksa ben en iyi pilotum demez herhalde. O da gider topu başkalarına atar yani bu işin de bir raconu var 😀

  3. Çok çok zor.Mclaren Manordan biraz iyi, rakibi Haas ve belki Renaulta yaklaşabilir.Williams Redbull, Force india Torro rosso bu gurubun en arkasında Mclaren.Şaseye uyan bazı yarışlarda puan mücadelesi verebilir oda belki:O yazık ki beklediğimiz adımı atamadı Honda.

    Geçen sene de avrupa sezonunda geliyoruz şöyle böyle olacak dediler.Sezon bitti Mclarenden bir cacık olmadı.Acı ama gerçekler bunlar malesef..

  4. Alonso’nun karakteri umrumda değil şahsen. Onu takımı, takım arkadaşı falan düşünsün. Bu adamın pilotluğunu seviyorum. Bu kalibrede olan çok az pilot var şu an gridde. Alınacak bir podyum varsa, o şansı gördüyse, nasıl savaşacağını herkes biliyor.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Kesinlikle.

  5. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Alonso’yu sevmem ama pilotluğu konusundan şüphem yok ve bu sene hem takım olarak hemde pilotluk bakımından atılım yapacaklarını düşünüyorum. Bide şu araba rengi değişse mükemmel olacak…

  6. podyum hedefi için en zorlu rakip ferrari sonra williams ve redbull geliyor mercedesi rakipsiz sayarsak tabi.şuan için hiç kimse mclaren-hondanın bu üç takımı geçip podyumda olacağına inanmıyor.ne kadar iyimser düşünürseniz düşünün geçen yıl ki performanstan sonra ve de bu yıl ki testlerde hiç hızlı görünmemelerinden dolayı takımın bu üç takımı geçmesi mucize gibi görünüyor.testlerde mercedes,ferrari,williams,redbull,toro rosso,force india hızlı turlar atarak bir şekilde potansiyellerini görüp gösterdiler. mclaren ise en hızlı turunu soft ile attığında aynı lastik ile mercedes ve ferrarinin 1.7 sn williams ve redbull un yaklaşık 1.3-1.4 sn gerisinde kaldı.bu takımların potansiyellerinin daha fazla olduğu biliniyor.üstelik mclaren top speed lerde hala bu rakiplerin gerisinde kaldı.sonuç olarak sezon içi geliştermelerle mevcut şartlarda hiç bir takım 2 sn gelişemez inancındayım.alonso eğer gerçekten podyum şansından bahsediyorsa ve gösterecekleri performanstan dolayı bunu dile getiriyorsa söylediği gibi 30-80 beygir değil en az iki katını bulmuşlar ama çaktırmıyorlar mütevazı davranıyorlar demektir (alonso en hızlı turunu softla 1.24.7 ile atarken button aynı dereceyi us lastik ile yaptı nerden baksan en azından 1sn daha hızlı olması gerekirken soft lastikle aynı derece bana biraz ilginç geldi) .yok yarış içinde oluşacak anormal şartlardan bahsediyorsa yağmur,kaza,yarış dışı,güvenlik aracı gibi etkenler ise söylediği gayet makul geçen yıl ki araç böyle şartlarda 5.ci olduysa bu sene ki araçla podyum tabi ki mümkün

    1. FA 14Sulonso avatarı

      1.24.735 soft ile yapti ve bir sonraki turunda kendi en iyi iki sektoru ile geldi ama gelistirmedi turu. 3.sektorde daha hizli olacak olmasina ragmen. Button da super yumusak ve ultra yumusaklarla ayni dereceyi yapti.

      McLaren’in elinde testlerde gostermedigi kesinlikle 1.5 saniyeye yakin zaman var.

      Onemli olan ayni zamanlarin diger takımların elinde olup olmadigi ve ben bunun olabilecegini sanmiyorum. Mercedes ve Ferrari disinda diger takimlar tum potansiyellerini gösterdiler.

      1. FA 14Sulonso avatarı

        @vw-tdi-power bu konuda ne dusunuyorsun senin goruslerini de almak isterim. 🙂

        1. Şafak Soysal avatarı
          Şafak Soysal

          Bu iş online oyunlardaki “level kasmaya” benziyor. Düşük seviyedeyken yukarıya daha çabuk çıkarsın, seviyen ilerledikçe yukarı çıkma hızın azalır. McLaren bu senenin Force India ve Toro Rosso ile beraber 3.flaş takımı olacak bence. Ama biraz şaşırabilirsin, bir podyum şansı olacaksa bunu ilk Button’ın alacağını düşünüyorum.

          Yarın çevirisini yapıp ekleyeceğim radyo yasağı durumu var 2016’da. Sürücüler bildiğin yardımsız yarışacak neredeyse, bilgilerin aktarılması çok kısıtlanıyor. Button ise karar verme ve lastik tercihi konusunda şu an griddeki en iyi pilot.

          Gelelim McLaren’a tekrar, bu takım gelişti bence. Diğerlerine göre oldukça. Dereceleri önemsemeden olumlu ama oldukça beklentisiz açıklama yapıyorlar. Hâlâ gelişim için önlerinde 1-2 sene olduğu açık, ama bu sene sıçrama senesi olabilir McLaren’ın. Karışık yarışlarda ve komple paket olarak McLaren’ın aerodinami avantajı kazanabileceği yarışlarda podyum mümkün. Ama bunun için en baştaki iki takımdan en az 1’er sürücünün sıkıntı yaşaması gerektiği de ortada. Ferrari-Mercedes farkı 0.3 sn civarında kabul ediyorum ve McLaren için bu farkın bu ikiliyle yarışlara göre 0.4-0.7 sn arasında olduğunu düşünüyorum. Yani Mercedes’ten hâlâ 0.7-1 sn kadar geride olma ihtimali kuvvetli.

          Bir tarafta sporun devi McLaren, diğer tarafta Japon otomobil devi Honda. Bu ikiliden iyi iş gelmesi yazgılarında var. Bu sene sürpriz ile 1 podyum alınabilir o da belki. Çünkü arkadaşın da belirttiği gibi Williams, Red Bull ve Force India/Toro Rosso var McLaren’ın kafa kafaya gideceği takımlar olarak. Ve dediğim gibi, bir podyum olacaksa onu da muhtemelen Button alır. Ama Alonso’yu da kenara atamayız, herif son derece iyi bir pilot sonuçta 😀 @14sulonso

          1. FA 14Sulonso avatarı

            Goruslerin icin tesekkur ederim 😀
            @vw-tdi-power

          2. Eğer mercedes-ferrari ikilisinde 0,4 0,7 sn geride başlarlarsa sezona bu fark kapanmaz mı sezon içinde?

            1. Şafak Soysal avatarı
              Şafak Soysal

              En fazla 0.7 sn’de kalırlar bence. Bu farkı kapatmak da zor olacaktır çünkü dediğim gibi sezon işi gelişimde herkes yaklaşık aynı gelişimi gösteriyor iyi bütçeli takımlarda 😉 @geass

              Sorduğun için ben teşekkür ederim 🙂 @14sulonso

              1. Bir şey daha sorabilir miyim izninle . 😀 Eric bouiller geçen seneki sorunu kesinlikle çözdüller dedi. Burdan ERS problemini çözdüklerini anlamamız gerekmiyor mu? Eğer ki ers problemini çözüp,alonsonun bahsettiği 30 80 beygir gelişimde içten yanmalı motordan geliştirdilerse o zaman çok geride olmamaları gerekmez mı?

      2. Cok fazla beklenti içindesiniz. Orta sira suan cok yakin mclaren in araya girebilecegini pek ihtimal gormuyorum

  7. Reklam kokan demeçler….

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alo bunu diyorsa araç biraz iyiyse gerisini ona bırakın

  9. Cansınım Batın avatarı
    Cansınım Batın

    Alınacak bir hava varsa onu da alırsın.
    Toplanacak bir nal varsa ona da alıştın.

  10. McLaren’ın bu seneki aracı sadece benim gözüme güzel geliyor olamaz.

  11. FA 14Sulonso avatarı

    İşte bize lazım olan şey Alonso’nun hırsı, savaşçılığı. Bu olduktan sonra takımı ateşlemesi de kolay olur.

    Sendeki bu istek olduktan sonra kazanamasak bile atakların, yarışa kattığın zevk bile yeter.

    1. bu sene podyum alabilir samuray.Başarıya çok aç ve yetenekleri tartışılmaz.Bu arada diğer tarafa yazamamıştım testlerde anlatım yapan sizdiniz sanırım teşekkürler…

      1. FA 14Sulonso avatarı

        Rica ederim 🙂 zevkti benim icin.

  12. yürü be alonso…araç podyum alıyordu da sen mi almadın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir