RS16 Renault İçin ‘Hoş Bir Sürpriz’

yazar:

kategori:

Renault teknik şefi Bob Bell, RS16’nın performansını ‘hoş bir sürpriz’ olarak yorumladı.

Renault, geçtiğimiz aralık ayında Lotus’u satın alarak Formula 1’e fabrika takımı olarak dönmüştü.

Ancak sezon öncesi testlerinde takım 2016’yı geçiş yılı olarak gördüğünü ve aracın Mercedes motoru için tasarlanması nedeniyle bu yıldan büyük beklentileri olmadığını söylemişti.

Kış testlerinin ardından konuşan Bell, RS16’dan memnun görünüyor.

“Aslında araç oldukça iyi durumda. Gelişmemiz gereken çok fazla alan yoktu. Kontrol etmemiz gereken çok fazla şey yoktu. Hemen hemen aracın herşeyini öğrendik.”

“Downforce, motor gücü ve performans konusundaki eksiklerimize rağmen araç oldukça iyi çalıştı. Bu bizim için hoş bir sürpriz oldu.”

“Aracın dengesi oldukça iyi görünüyor ve bu aracı daha sürülebilir hale getiriyor. Şuanda gelişim için iyi ve kullanışlı bir otomobilimiz var.”

“Ayarlar ve denge üzerinde çok fazla zaman harcamadık. Çünkü araç oldukça iyi ve dengeliydi. Bu bizim Avustralya’ya daha olumlu gitmemizi sağlıyor.”

“Tam olarak neredeyiz? Bunu ben de bilmiyorum. Ama gerçekçi olmak zorundayız. Eğer ilk on içerisinde yer alırsak bundan memnun olacağız.”


Yorumlar

“RS16 Renault İçin ‘Hoş Bir Sürpriz’” için 6 yanıt

  1. 《♢》RENAULT F1 Team >1976> RENAULT>>1890 avatarı
    《♢》RENAULT F1 Team >1976> RENAULT>>1890

    >>《♢》1890 _1897>> 120 yılı aşkın zaman önce Louis RENAULT ilk aracını elleriyle üretti ve yıllarca takım ruhuyla araştırma geliştirme yeni buluşlar ve icatlarla yarış ve kazanılan rekorlar zaferler…
    FORMULA 1 yokken 1902 yılında yapılan DUNYADAKI ilk GRAND PRIX yarışında Louis RENAULT pilotluğunda RENAULT kazandı. MOTOR Sporlarının her alanında. >>>>>>>> 115 yıldır hırs kazanma ve yarış tutkusuyla yola devam… <3 MAŞALLAH…

  2. 《♢》RENAULT F1 Team >1976> RENAULT>>1890 avatarı
    《♢》RENAULT F1 Team >1976> RENAULT>>1890

    Şasi ye ayar cekildi motora gore vak bakalim incele lotus şasisinden eser yok alonsom un fanı guzel kardeşim…
    《♢》RENAULT F1 Team >>> LEGEND First Racing FORMULA 1 Car 1976>> 《♢》 Louis RENAULT First car >> 1890 >> LEGENDARY GIANT <3

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Alonso fani oldugum kadar da Renault taraftari sayilirim malum 2005 2006 yilindan dolayi. Ben de cok isterim Renault’nun onlerde olmasini. 🙂

  3. FA 14Sulonso avatarı

    2014 den farki ne olacak derseniz eger, biraz olsun gelisen Renault motoru derim. Şasi zaten bildigimiz Lotus şasisi olacak. En azindan bu yil icin. İlk 10 biraz zor.

  4. İlk on fazla iddialı olmuş Bob amca,yoksa sizde hız mı sakladınız testlerde.

  5. ilk 10 içinde olursanız memnun olmanız değil taklalar atarak sevinmeniz gerekir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir