Alonso "Hedefimiz Renault ile 8.lik Mücadelesi Değil"

yazar:

kategori:

Alonso “Bizim için çok zor olan bir hafta sonunda limitlere kadar zorladık. Hedefimiz şampiyonada Mclaren ve Red Bull’la podyum mücadelesi vermek, eski takımıma saygım sonsuz ancak Renault ile 8.lik mücadelesi vermek değil.”

“Performansımızı geliştirmeliyiz: Valencia’da araçta önemli güncellemeler olacak ve umarım bu güncellemeler bizi olmamız gereken seviyeye getirir.”

“Kanada’dan itibaren işlerin daha iyi olacağına ikna oldum çünkü pistin yapısı aracımıza daha uygun. Pistteki sıralama yarıştan yarışa değişebilir. Monaco’da gördük, galibiyet mücadelesi verebilirdik.”

“Yarışın sonunda Petrov’a aak yaptım ve umarım son anda kazandığım 2 puanın sezon sonunda faydası olur. Onun da puan almasına engel olan lastik patlamasından dolayı da üzgünüm çünkü o da çok iyi yarış çıkardı.”

“Her şeye rağmen hâlâ şampiyonluk mücadelesi verebilecek konumdayız. Buna rağmen şu anda çalışma zamanı.” dedi.


Yorumlar

  1. hoş geldin oversteer, nerelerdeydin bayağı zaman oldu görmeyeli =)

  2. pit ekibinin hatası bencede var, fakat asıl hata Alonso'da yine… gerçi ufak bir arkadan kayma ama hata hatadır, hatayı düzeltecek bir zaman olmadı malesef… öte yandan bu ilk değil, malezyada sıralamalarda da aynısı yapıldı yağmur falan geriden başladık yok yere… Stratejilerde güzeldi fakat araştırın, sitede yazıları çıkan Ali Ünal beyefendinin yazısı vardı Monaco öncesi, ilk turda pite girip lastik değiştirme olayını kendisi Ferrari ekibinden önce düşünmüş yazmış, yani bu o kadarda büyütülecek bir strateji değildi olağan ve iyi bir şeydi…stratejiye laf yokta, o stratejinin kilit noktası 78 tur aynı lastiklerle hata yapmadan performanslı olarak yol almaktı, 2 hrt 2 virgin 2 lotusu sağ salim geçmekte buna dahil, ne oldu, başarıyla yapıldı, mclaren erken uyanıp hamilton'ı pite almasa, 5. lik işten bile değildi… hatta o ara Alonso o kadar hızlıydı ki( sadece webber bu hızda gidebiliyordu) ilk üç hariç pilotlar pit stoplarını geciktirse teker teker Alonsoya geçileceklerdi( massada dahil)…

    pit stop stratejilerine tekrar değinecek olursam, hani Ferrari bu sezon iyi güzel yapıyor fena değilde, asıl strateji 2004 fransada schuminin muhteşem sürüşü altında yine Ferrari'nin yaptığı 4 pit stopluk stratejidir, beklenmedik, inanılmaz iyi, ve galibiyet getiren… bu sene gördüklerim iyiydi ama hani böyle liste liste çıkartıp milletin gözüne sokacak kadarda mükemmel değiller… sizin standartınız bu kadar düşükse, o zaman pardon…

    aklıma gelmişken Massa şu ana kadar strateji ile pozisyon kazanacak kadar -bile- performans gösteremedi bence, yada gösterdi ben göremedim, olabilir sonuçta bende insanım 🙂 Çindeki geçiş ise oldukça hayırlı oldu, hem takım hem Alonso adına, yoksa Massa treni ile uğraşacaktık yarışın geri kalanında… çünkü Alonso geçiş şansı bulamayabilirdi… günümüz formula 1 inde bazı pistler hariç geçiş yapabilmek için rakibinden en az 0.8 hızlı olman gerekiyor, o kadarda hız farkı yoktu çinde… ayrıca Alonso avustralyadada hızlıydı, evet ama avustralya öyle zangır zungur geçiş yapılabilcek bir pist değil, Alonso massa arasındaki hız farkı 0.3 0.4 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam, massa hata yapmaz ise geçiş olacak bir fark değil, fren performansı aynı, düzlük hızları aynı… bir iki kere yokladı Alonso zatende, Massa kapatınca kapıyı geri çekildi… çindede pit girişinden önce massanın hatası var… patinaja kalmasa o fırsat doğmazdı, kendi derdine yansın yani…

  3. Bu son anlattığım geçişe izin vermeyen kişinin dominik ali olduğunu biliyoruz (ALonso:Patronumu üzmemek için hamle yapmadım demişdi).Ferrari akıllıca oynamışdı.Alonso öne geçse Massa nın alacağı kadar puan alabilecekdi.Massa HAmilton ve Webber e geçilinnce kaç puan alabilecekdi yada Ferrari nin aldığı puannın gücü RB ve McLaren in aldıkalarıyla ne kadar artacakdı.Dominik bunun hesabını yapmış ve kararını vermişdi.

    massathebest…. bu kadar lafdan sonra halaa… ortalığa sıçıp bırakacakmısın.

  4. massathebest; adeta kankusmuş altına bırakmışsın… Ben Ferrari taraftarı değilim ve senin kadar kan kusamam.
    ALonso nun geçemediğini söylediğin yarışda… lastiklerim bitmişdi ondan dolayı Massa ya atak yapamadım dedikden sonra Birdgestone den gelen açıklamayı hatırlıyormusun.'Lastiklerini kullanımından ötürü Alonso ya teşekkür ederiz.Herkesden daha iyi durumdaydı'. ALonso o yarışda Hamilton a tekrar yem etmediği Massa nın taraftarından ancak böyle bir açıklama beklenir.Takımın izin vermediği Alonso, Vettel gibi arkasında baskı hissetmedimi.Hamilton arkanda dediklerinde belkide kızgınlığından ötürüdür… bilmek istemiyorum demişdir.Alonso Massa yı geçmiş olsa Hamilton un ikinci kez geçmesi çokda zor olmayacakdı.

    Massathebest… akıllı ol ve rakip milletin ağzına keyif çubuğu verme…

  5. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    massathebest +1
    Herseyi Cok Güzel Tarif Etmissin

  6. murat levent, ne kadar saçmalayacağın seni ilgilendirir ama bu saçmalıklarına massa'yı karıştırma.

    1. çin'de alonso massa'yı pite giişte geçerken "adam daha hızlı tabi ki geçecek" diyordunuz. çok hızlıysa avustralya'da da geçseydi. massa yol vermedi diyorsun. vermek zorunda mı? hızlı olan zaten geçer değil mi?

    2. türkiye sıralamasında takım alonso'yu piste geç çıkardı diyorsun, massa'nın da alonso ile birlikte piste geç çıktığından haberin yok. alonso hata yaptığı turda, massa hatasız sürüp 1,27,200 ile 4. sıraya yükseldi. takımın piste geç çıkardığı tek pilot alonso'ymuş gibi konuşma.

    3. sayıp sövdüğün ferrari takımının erken pit stop stratejisi olmasa, alonso dünkü yarıştan puan bile alamayacaktı. petrov'u geçemeyecekti, çünkü petrov'un arkasında bile olamayacaktı önündeki kobayashi ve sutil'le uğraşacağından dolayı.

    4. aynı şekilde monaco'da ilk tur sonunda SC nin girmesi ile birlikte, ferrari'nin çok akıllıca 1.tur sonundaki pit stop stratejisi alonso'ya puanlar getirdi. yoksa alonso arkada 2 hrt 2 virgin 2 lotus'tan başka kimseyi geçemeyecek, yine puansız ayrılacaktı.

    alonso iyidir güzel kullanır falan filan ama, bu kadar da atma yazarken. hepimiz izliyoruz yarışları.

  7. asım  ayten avatarı

    aonso sen renault ile mücadele etmeye layık bile değilsin…

  8. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    ferrarinin yapması gereken, sezon başında ki parçaları araca takması, gelişim gelişim deniyor, her yarış araç geriyo gidiyor. (sadece mcleren biraz gelişti o kadar)

    o halde sezon başında ki araç olsa kesin podyum mücadelesi verir.. ama tebrikler ferrariye bir araç nasıul yavaşlatılır dosta düşmana gösterdiler. tebrikler domi, tebrikler emeği geçen herkese 😀

  9. murat levent avatarı

    Eklemeyi unutmuşum Türkiyedede Alonso değil takım hatalıdır, insan her ihtimale karşı 1 dk bilemedin 30 saniye erken çıkarır adamı. 15 takım çıkıyor aptal, bi akıllı ferrari.

  10. murat levent avatarı

    Herkes hata yaptı çok diyor, ben yaptığı 2 hata biliyorum biri monaco antremanları diğeri jump start. Geri kalanının Alonso ile ne alakası var, birinde takım çıkarmadı adam 17. başladı, diğerinde (aus) massasyı geçecek hızdayken massa yol vermedi. jump start dan sonra herkesden 1 fazla piti olduğu halde çok iyi bir yerde bitirdi. Bu kadar şeye ramen adam yinede zirvede sayılır, 7 yarışın nerdeyse 5 inde en sondan başlayıp puan aldı bu adam. Bu günkü Ölü ferrari ile bile 4 sıra yükseldi. Massa ne etti sanki başladığı yerde yarış bitirsin anca, gerçi oda bir beceri.

    Ne şansız adam şu Alonso yahu, ferrari dedi o da fos çıktı.

  11. Samet Özdemir arkadaaşım.Redbull bu yarışta F-kanalı kullanmadı bilgilerine…

  12. Mclaren Rb'Lere yaklaştımı yoksa Redbull'a F kanal yaramadı mı tartışılır..

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu akdar umutsuz olmayalım ya ferrari diyoruz alonso diyoruz bu adam bunca şeye rağmen liderden sadece 12 puan uzak canadada ferrari yarış kazanır ve valenciadada öle olur bu iki yarıştan en az birisini alıcaktır ferrari aracı geliştireceklerdir ben umutsuz değilim ve alonsonun önümüzdeki yarışlarda daha ii oaacağına inanıyorum geçen sene burda mclaren sürünüyodu q2 ye bile kalamamıştı ama ssezon sonunda canavar gibiydiler aynısını ferrari nie yapmasın hçç üzülmeyin ferrari taraftarları alonsoya güvenin zaman verin

  14. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    tmm araç belki hızlı değil ama alonsoda bu sene çok fazla hata yapar oldu acil kendini toparlaması lazm

  15. McLaren arayı çok iyi bir şekilde kapattı ve bunun meyvelerini topluyor.Sezona galibiyet alarak başlayan Ferrari ise sürekli geriye gidiyor Massa bile İstanbulpark'ta birşeyler yapamıyorsa halimiz harap demektir.Eski günlerimize bir an önce geri dönmeliyiz

  16. Aynaların kaldırılması Ferrari yi çok büyük bir şekilde etkiledi bana kalırsa.

    3 yarış oldu Avrupa sezonu başlıyalı Ferrari ileri gidiceğine geri gidiyor. Yarışta 1 sn fark yiyorlardı hep.

    Yetişmeleri için çok büyük şans ve buluş lazım. Çünkü artık 3. en hızlı takım da değiller bana kalırsa.

  17. Haber başlığını görünce çok kızdım ama okuyunca anladımm tam olarak ne demek istediğini senin bu açıklamarın eski takımını motive edecektir unutmaki ummadık taş baş yarar alonso

  18. Renault la başadebilirsek bravo walla, bence 2011 e odaklanmanın tam zamanı :(((

  19. güzel bir çözümleme olmuş ama böyle giderse Renault'la da mücadele edemeyebilirsiniz Bşasi ile Renault'un şuana kadarki en büyük güncellemesini Kanada'da yapacagını biliyoruz

  20. Petrova bende üzüldüm ama o kadar kasmasına gerek yoktu bence,alonso geçtiği halde hala ön kanadını sokuyor lastiğin altına aslında fizik kurallarına göre alonsonun sağ arka lastiğinin patlaması gerekirdi şükür ki birşey olmadı.

  21. djarum … çok iyi demişdin ama şunu okuyanlar ne kadar mülayim bir demeç olduğunu anlamamak isterler.Sakin ve seviyeli bir yaklaşımda bulunmuş.Petrov un lastikleri bitince atak yapma imkanı buldu ve sonuçlandırdı.Çarpışmasalar daha iyi olurdu.Petrov durumunu görüp çok fazla mücadeleye girmese çok iyi olurdu.

  22. Volkan  Ayçiçek avatarı
    Volkan Ayçiçek

    ne yapacak adam susacak mı acaba? domenicali de demiş ferrari birşeyler yapmalı diye , anlamıyorum ben bu adamı sensin o birşeyleri yapacak olan ferrari kim kim o söylediği ferrari ! hala tutuyorlar bu adamı bu takımda ya ne diyim . o geldiğinden beri ferrari araç geliştirmiyor be yeter !

  23. durumu gayet iyi özetlemiş. ferrari nin gelişmesini umaktan başka çaremiz yok. canada dan umutluyum. inş orda çok iyi bi sonuç alırız.

  24. eyvah şimidi diyecekler alonso şikayet etmeye başladı diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir