Kovalainen "Pole İçin Mücadele Vermeyeceğim"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen bu haftasonu Mclaren ile çıkacağı ilk resmi yarışa pole pozisyonundan başlamayı umut etmiyor.

Kovalainen geçen sene ilk yarışta sıralamlarda zorlanmış ve yarışta bir çok hata yapmıştı. Kovalainen bu sene daha iyi başlangıç yapmayı hedefliyor.

Kovalainen "Doğru yapmam gereken bir çok şey var ve kesinlikle pole pozisyonu hedeflemiyorum."

"Tüm hafta sonu mühendislerimle, mekanikerlerimle ve tüm takımla aracın iyi ayarlanması için ve sıralamalar ve yarış için kendime güvenmem için çalışmalıyım."

"Sezon sonuna doğru belkide daha erken üst pozisyonlar için mücadele etmeyi umuyorum. Ancak şu an için amaç daha iyi bir başlangıç yapmak, pole kazanmak değil." dedi.

Kovalainen’in geçen seneki Avustralya yarışının ardından eski takım patronu Briatore Fin pilotun yarışını "felaket" olarak nitelendirmiş ve onun bu işleri bilmeyen bir benzeri ile yer değiştirmiş olabileceğini söyleyerek ağır eleştiride bulunmuştu.

Ancak Kovalainen geçen sene sezon ilerledikçe kendisini geliştirdi ve Japonya’da podyumun 2. basamağına çıkmayı başardı.

Kovalainen "Briatore ile senelerce çalıştım ve ondan çok şey öğrendim. GP2 ve F3’teyken bana güçlü tavsiyelerde ve yorumlarda bulundu."

"Bu konuda problem yoktu. Çok dramatikti ve belkide insanlar adil olmadığını düşündü ancak ben böyle olmasını tercih ediyorum."

"Eğer bir sorun varsa ve işler yolunda değilse bunun direk söylenmesi taraftarıyım. Bunu asla kişisel olarak algılamadım ve Flavio ile sorunum olmadı." dedi.


Yorumlar

  1. İyi kalkış demek iyi tork demek. Eğer Mclaren bunu yaptıysa tork u da yükselmiş demektir ki buda bu yarışda başarı demektir. Mclaren-Mercedes arkadaşımız olayın mantığını çözmüş. o testlerin bi anlamı olmalıydı.

  2. İyi kalkış demek iyi tork demek. Eğer Mclaren bunu yaptıysa tork u da yükselmiş demektir ki buda bu yarışda başarı demektir. Mclaren-Mercedes arkadaşımız olayın mantığını çözmüş. o testlerin bi anlamı olmalıydı.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bir RENAULT taraftarı olarak Kovalainen'in söyledikleri tabiki hoşuma gitti.Diğer yandan ise potansiyeli yüksek bir pilotun sezon başlamadan hedefinin en tepede olmadığını açıklaması umutsuz,güvensiz olduğunu,belkide isteksiz olduğunu gösteriyor.Buda bizim gibi taraftarlar açısından zevksiz bir seyir olacak demek maalesef.

  4. Kovalainen kendini sakliyor bence, Hamilton`la kiyasiya mucadele edecektir bu sene, Mucadele edecek gucte bir pilot, cunku cok cabuk ogrenen bir pilot oldugunu biliyorum, Tabi Mclaren izin verirse..

  5. o aracın beygir gucu cok yuksekti bu diger takımlarında kabul ettigi birşeydi.Kimi den sonra arac dolu depoyla kendini gostermedi yani onu gostericek bir strateji gerekmedi.Tahminleri cıkartırsak Hala aynımıdır bilmiyoruz

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ayrıca bu olay bir şeye daha yarayabilir çoğunuz mp4-20 yi hatırlıyorsunuzdur dolu depoyla rakiplerinden 0,2-0,3 saniye hızlıydı belki 2009 aracı ve 2008 in 2nci yarısındaki araç bu şekilde şekillendirilecektir

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Arkadaşlar neden böyle düşünüyorsunuz mclaren takım emirlerini görünürde uygulamayan pilotlarına eşit mesafede yaklaşan ayrım yapmayan bir takım değilmiydi buna dikkat edersek pilotlar kendi kararlarını veriyor ve başlangıç olarak kovalainen 2nci pilot olduğunu gösteriyor 1nci pilot şampiyonluk için 2nci pilot ise takımlar şampiyonası için yarışacak önemli olanda takımlar bence takım başarılı olursa bireyler başarılı olabilir bireylerin başarısı takımın başarısını yansıtmaz

  8. apocanım haklısın fakat bide şu yönden bak geçen yılki yarışı hatırlıyoruz belkide o yüzden temkinli olmayı deniyor olabilir..

  9. hiç yarışma daha iyi kovalainen. bu açıklamalarını hiç beklemezdim valla. bu ne umutsuzluk ya

  10. Şuan McLaren takımının pistteki en iyi start sistemine sahip olduğu söyleniyor bunu F1-live.com a röportaj veren Heidfeld söyledi takımın 9.000 devirde start alabildiğini söylemiş buda McLaren için iyi haber diğer takımlar 12-14 bin devir arasında start yapabiliyorlar iyi start almak için aracın devirinin düşük olması gerek ne kadar düşük olursa o kadar iyi start alır ve hızlanırsınız bence takım buyüzden birçok kez Menorca da test yaptı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir