Red Bull Krizi, McLaren'in Gelişimini Gölgede Bıraktı

yazar:

kategori:

Bütün F1 padoğu, sıralamada Red Bull’un büyük farkla öne çıkmasını, yarışta da yakınlarına yaklaşılmamasını bekliyordu.

Ama İstanbul Park’ta Webber ve Vettel lider giderken arkalarında Hamilton ve Button baskı uyguluyordu.

Button: “Red Bull’lardan hızlıydık. Yaptığımız sıçrama miktarı inanılmaz. Farkı kapattık ve diğerleri geride yerinde saydı”

İddialara göre McLaren’in F-kanal sisteminin uzun düzlükteki başarısı, MP4-25’in genel gelişimini gizliyor.

Red Bull, kendi F-kanal çözümünü İstanbul’da denedi ama sıralama ve yarışta kullanmadı. Takım gelecek yarış Kanada’da da bunu deneyecek.

Red Bull’dan Christian Horner, şu anda takım içindeki çekişmelerle ilgileniyor ama gelecek yarışlarda da McLaren’in kendilerini yalnız bırakmayacağının farkında.

Horner: “Montreal ve Valensiya’ya gideceğiz ama bu pistler, McLaren’in düzlük hızına hitap eden yerler.”

El Pais’teki köşesinde yazan Joan Villadelprat: “Gridde en güçlü olan Mercedes motoru, McLaren’in lehine bir başka etken”

Ve Ferrari test pilotu Marc Gene, El Mondo’da yazdı: “Britanyalı takımı alkışlamalıyız. Harika bir yarış çıkardılar ve kazasız 1-2 yaptılar”

“Gelişimleri gözle görülür derecede ve sıçrayışları herkesi şaşırttı.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    red bull da dahil her takım her zaman mükemmel olmaktan uzaktır.
    problem sorunları tespit edebilmek.
    şu an ferrarinin problemi de bu. genel bir yorum yapabiliyorlar ama sorunun spesifik tespitini yapamıyorlar böyle olunca da ilerleme kaydedemiyorlar.

    McLaren in farkı burada ortaya çıkıyor. Aracın sorununu net tespit edebiliyorlar. neredeyse her sene geriden başlayıp sonunda gelişimini en iyi şekilde tamamlayan araç oluyor.

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Intikam Almak Mi =) Sizden Niye Intikam Alcamki Sizi Kıskanan Bir Takim Taraftari Degilim…Yalnizca Yazdiklarina Seviyeyi Bozmadan Karsilik Veriyorum

  3. burak bocek avatarı

    Serhat sen iyice zıvanadan çktın birader işin gücün intikam almak laf sokmak olmuş.Siz bu yarışa kadar zorladık değil en çok Lewis kafa tuttu diyordunuz bende güldürmeyin komiksiniz diyordum.Bir daha böyle yorumlar yaparsan bende fena karşılık vericem haberin ola

  4. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bazılarimiz Mclaren Red Bull'u Zorluyor Dedigimizde Güldürmeyin Diyorlardi…Bakiyorumda Yorumlarindan Dönenler Var Komiksiniz Gercekten

  5. ama istikrarlı değiller en hızlıyız diye çok rahat davranıyorlar son yarış gördük apatalca hataları çok çok kolay yapıyorlar yapacaklar da zaten sıralamalarda mclarenin önüne geçemezlerse yarışta hiç şansları yok

  6. burak bocek avatarı

    Aksine Redbull her pistte hızlı.Monakoda bile 1-3 kalkıp duble yapıyorlar ve en büyük ölçü olan İspanya'da bile kazandılar.Yani açıkça en iyi mekanik yol tutuşta aerodinamikte onlarda.Tamam fark azaldı ama her pistte iyiler

  7. McLaren nın Bahrain deki aracın yol tutuşu ile İstanbul Park daki yol tutuşu arasında dağlar kadar fark var. Onboardlardan gayet iyi anlaşılıyor.

    Mekanik yol tutuşu çok iyi geliştirmişler. Ön lastikleri çok iyi kullanıyor araç Bahrain ne kıyasla.

    Aerosuda ufak güncellemelerle iyileşmiş baya. Virajda ki hızıda iyi ama daha da iyi olması lazım çünkü Red Bull çok çok iyi bu konuda.

    Ama kusursuz bir araç değil Red Bull gibi her pistde hızlı değil. 2008 de ki araç gibi olsa keşke.

  8. Shagrathian avatarı

    Kanada'da Red Bull'un 8. viraj gibi bir avantajı da olmayacak…

  9. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Mclaren'in yarışı kazanmasından çok Rebbull'a farkı kapatması beni daha çok sevindirdi.Redbull'ar duble yapsa bile içimde bir burukluk olmıycaktı 1 sn farktan nerdeyse 0.2 sn kadar farkı indirmesi dahada güzel bir durum..

  10. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Red Bull'Da Piskolojik olarak az da olsa biraz Baski Basladi Buda Bizim icin iyi bir haber..Herhangi bir aksilik olmadigi sürece kanada da podyum garanti ins.

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    türkiyede baş ettikten sonra kanada da bir aksilik olmazsa en kötü durumumuz türkiyedeki gibi olur gibime geliyor,son yıllara baktığımızda orada 2005 den beri hep double potansiyeli olan bir takımımız var 2006 hariç,o kötü araçla bile raikonen alonsoyu epey bir sıkıştırmıştı o yıl ve pitte kaybetmiştik yine 1. liği ve ardından da kimi nin casinodaki hatasıyla 2. liği de schumiye bırakmıştık.
    kerbleri umarım hala iyi kullanabiliyoruzdur,ki türkiyedeki ilk virajda kerbe en çok çıkan ve orayı kullanan araç mclaren aracıydı daha çok red bull a oranla.

  12. ismail uçar avatarı

    Horner: "Montreal ve Valensiya'ya gideceğiz ama bu pistler, McLaren'in düzlük hızına hitap eden yerler."

    bunu duymak çok hoş 🙂 demekki orada da rb6 ile başadebilcek potansiyele sahip olacağız..umut verici

  13. burak bocek avatarı

    Kanada normal bir pist gibi gözüksede aslında bir cadde pisti o yüzden Monako'da iyi olan orada hep iyi olmuştur.Lastikler yumuşak olucak yine ve tek farkı düzlüklerinde olması.Genel olarak yavaş denebilecek virajları var ancak düzlükler Mclareni önde tutuyor.Kesinlikle Redbull ile galibiyet savaşı verebilirler.Ancak bence şu kesin favoridir diyemeyecek bir pozisyondayız.Yinede azda olsa Redbull tekturda hızlı ve araçları pist ayrımı olmaksızın her yerde iyi.Mclarendeki gelişmenin bir başka boyutunu önümüzdeki 2 pisttede görürsek sezon bu 2 takım arasında büyük bir çekişmeye sahne olabilir.Atı alan Üsküdar'ı geçmeden bizde birşeyler yaparsak iyi olur

  14. Tolga Soydan avatarı

    kanadada en büyük favori mclaren.hem düzlük performansı hemde kerblerin üzerine çok iyi giden bir araç.o yüzden yine duble geleblr

  15. Aslında Mclaren sene başından beri yarış performansı olarak çok çok iyiydi. Bazen bunu gösterdiler bazen de gösteremediler. Sıralamalar hariç ,yarışta Red Bulla çok yakındılar. Bunu bu yarışta bir daha göstermeleri benim için sürpriz olmadı.

  16. efendimayin  avatarı

    Eğer biraz f1 bilgim varsa mclaren kanadada uçar. Renaultun da iyi gitmesini bekliyorum.

  17. McLaren Mercedes gelişimdeki farkı ortaya koymaya başladı.

  18. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bunları duymak harika…gelişime ve şaşırtmaya devam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir