Coulthard’dan Halo Yorumu: Yaşamak Bile Tehlikeli

yazar:

kategori:

David Coulthard, Halo’nun Formula 1’e olan ilgiyi azalatabileceğini düşünüyor.

Bildiğiniz üzere 2017 F1 sezonunda araçlarda bir çeşit kokpit koruması olması planlanıyor. Bu konuda öne çıkan tarz Mercedes’in önerdiği halo tarzı ve bu tarzın ilk prototipini piste çıkaran ilk takım Ferrari oldu.

Sistemin ortaya çıkmasının ardından gelen yorumlarda çirkin görüntü konusunda hem fikir olunsa da sistemin olması gerekliliği konusunda farklı yorumlar yapıldı. Hamilton sistemi istemediğini açık bir şekilde ifade etmişti. Hulkenberg de aynı şekilde korkunç göründüğünü ifade ederek karşı çıkmıştı.

Halo hakkındaki görüşleri sorulan David Coulthard “Yaşamak tehlikelidir. Eğer Formula 1’de yaralanmayı azaltacak bu tarz sistemler olsaydı o zaman etkileyici olmaya devam ederdi fakat insanlar hayret etmezdi”

“Sürücüler, dünyanın en güvenli hava yastıklarıyla çevrilmiş kamyon boyutundaki araçlar ile mi yarışmalı? Şahsen ben istemiyorum” dedi.

Coulthard yeni sıralama formatı için “Bir saat içinde en iyi turunu atmak için çalışan pek çok pilotu izlemek heyecan verici olacak. Bu taraftar için heyecan verici” dedi.


Yorumlar

“Coulthard’dan Halo Yorumu: Yaşamak Bile Tehlikeli” için 3 yanıt

  1. En iyi yorum bu olmus gercekten coulthard bu isi biliyor

  2. OtonomAktor avatarı

    Moto GP pilotları ne yapıcak diye düşünüyorum adamların kafa göz baş kol bacak her yerleri açıkta. Sürgerlere saralım onları da yazık F1 in güvenliğinin yanında ne ki onlar için yapılan güvenlik önlemi. F1 i bırakacağım dediğim gibi o sistem girsin takip edecek daha kayda değer yarış organizasyonları bulurum.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Moto GP de de Simoncelli pist ustunde ölmüştü. Ama orada isler aynen devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir