Avustralya GP Lastik Seçimleri Açıklandı!

yazar:

kategori: ,

Pirelli, bugün yaptığı açıklamada Avustralya GP’si için seçilen lastikleri açıkladı.

Yeni kurala göre Pirelli her yarışa 3 farklı lastik getiriyor ve takımlar bu lastiklerden kendi isteklerine göre seçim yapıyor.

Lastik türleri geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı. Pilotlar bu lastiklerden istediklerini seçtiler.

Yapılan seçimlere bakıldığında Rosberg, Vettel, Raikkonen, Hulkenberg, Perez, Button ve Nasr hafta sonunda 2 tane orta, 5 tane yumuşak ve 6 tane süper yumuşak lastik kullanabilecek.

Hamilton ve Ericsson ise 1 tane medium lastik seçerken, 6 yumuşak ve 6 süper yumuşak lastik seçmeyi tercih etti.

Massa, Bottas, Magnussen Palmer, Alonso Button ve Grosjean 1 set orta, 5 set yumuşak ve 6 set süper yumuşak lastik tercih ettiler.

Red Bull ve Toro Rosso pilotları 2 set orta, 4 set yumuşak ve 7 set süper yumuşak lastik tercih ettiler.

Manor pilotları 4 set orta, 4 set yumuşak ve 5 set süper yumuşak lastik kullanırken, Gutierrez 2 set orta, 4 set yumuşak ve 7 set süper yumuşak lastiğe sahip olacak.

Sürücü Takım Orta Yumuşak Süper Yumuşak
Lewis Hamilton Mercedes 1 6 6
Nico Rosberg Mercedes 2 5 6
Sebastian Vettel Ferrari 2 5 6
Kimi Raikkonen Ferrari 2 5 6
Valtteri Bottas Williams 1 5 7
Felipe Massa Williams 1 5 7
Daniel Ricciardo Red Bull 2 4 7
Daniil Kvyat Red Bull 2 4 7
Kevin Magnussen Renault 1 5 7
Jolyon Palmer Renault 1 5 7
Nico Hulkenberg Force India 2 5 6
Sergio Perez Force India 2 5 6
Max Verstappen Toro Rosso 2 4 7
Carlos Sainz Toro Rosso 2 4 7
Fernando Alonso McLaren 1 5 7
Jenson Button McLaren 1 5 7
Marcus Ericsson Sauber 1 6 6
Felipe Nasr Sauber 2 5 6
Pascal Wehrlein Manor 4 4 5
Rio Haryanto Manor 4 4 5
Romain Grosjean Haas 1 5 7
Esteban Gutierrez Haas 2 4 7

Yorumlar

“Avustralya GP Lastik Seçimleri Açıklandı!” için 26 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    bence mercedes o kadar istikrarlı ve hızlı ki adamların süper yumuşak lastiklere ihtiyaçları olduğunu bile düşünmüyorum… Bu utanç diğer takımlara yeter. Mercedes nasıl olduda bu yeni motor konusunu herkesten daha iyi yorumladı… motor kuralları önce dümdüz edilip sonra da mercedesin anlayamayacağı bir dilde yeniden yazılmadan mercedes yenilmez… bu mümkün gö zük mü yor…

  2. Mustafa Sar avatarı

    lastik seçimleri yarış gününe kadar açıklanmamalı. benzin ikmalinin olduğu yıllarda benzin yükü açıklanmıyordu. Bilinmeyenli bir durum oluyordu. Kağıt kalem ne kadar benzin yükü var tahminler yapılıyordu. Şimdi yarışta bilinmeyenlerin artırılması adına en azından takımların seçtikleri lastiklerin yarış gününe kadar gizli kalması heyecanı artıracaktır.

  3. Yanlış hatırlamıyorsam lastik seçimleri yarışın başlamasından en az 8 hafta önce pirelliye bildirilmek zorunda. Aynı şekilde de pirelli bu tercihleri yarıştan 2 hafta öncesine kadar açıklayamıyor. Buna göre 2 ay sonrasında yapılacak yarışlara kadar keskin farklılıkların olacağını pek sanmıyorum. Bu durumda bu lastik seçimleri bütün testlerden önce yapıldığı için herkesin benzer tercihlerde bulunması normal bence. Önemli olan aldıkları bu setleri sıralama ve yarışlarda nasıl kullanacakları.

  4. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Mercedes’in lastik seçimleri ilginç olmuş.. Antrenman ve yarışta kullanılmasına bağlı olarak çok farklı senaryolar olabilir tabii.. Ama Ferrari’den çekiniyorlar galiba anladığım kadarıyla..

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Hoc bir farklilik olmyacak Mercedes en onde olursa yani bos muhabbet getirdikleri sistem

  5. Iki tane medium alan pilotlar bence antrenmanda yumusak ve super yumusak lastikleri saklamak adina mediumu kullanacaklar.

  6. ferrari taraftarı avatarı
    ferrari taraftarı

    Kimi inşallah şampiyon olur Vettel redbula geri döner

  7. Mercedes yumuşakla çok az sürüş yaptı. Açıkçası Ferrari’nin bu lastiklerde daha çok bilgi sahibi olduğu kesin. Bir nevi deplasmana geliyor Mercedes. Nasıl bir şey olacak göreceğiz 10 gün sonra.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Sence Mercedes bunu düşünmemişmidir ? vardır bir bildikleri şampiyon bir takım bunu düşünemeyecek kadar da değildir diye düşünüyorum ki ispanya soft lastik bile kullanmak saçma çünkü karşılaştıracak veri çok az

      1. Mercedes ne düşündü kestirmek zor. Adamlar neredeyse yumuşakla hiç sürüş yapmadı. O kadar mesafe kat etmiş bir takımın her lastiği sonuna kadar anlayacak bir çaba içinde olmasını beklerdim. Adamlar sadece orta serte çalıştı o kadar. Gizli bir lastik testi yapsan hiç olmazsa bu ortaya çıkmasın diye biraz turlarsın yumuşak lastiklerle. Ama adamlar elini vurmadı resmen. Bana çok anlamsız geliyor. Monaco’daki antrenmanlarda mı ultra yumuşağı ilk defa kullanmak istersin yoksa Barcelona’daki testlerde mi? Mantık Barcelona diyor ama adamlar hiç oralı olmadı. Başka bir hesapları olduğu kesin.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          bu wifi sayesinde biraz avantaj alabilirler çok fazla olmasa da hem pirelli ile de araları iyi zaten su sızmaz aradan

          1. Wi-fi sponsor reklamı ya başka bir şey değil. Başka arkadaşlar konuyu açıkladı zaten. Çok güvenliksiz bir metot. Kesinlikle bilgilerinizin başkalarının eline geçmesini istemezsiniz. Ayrıca zor bir şey de değil. Bana daha çok Pirelli ile ilgili olan yakınlıkları avantaj oluşturuyor gibi geldi. Yani inanılmaz saçma o kadar tur atıp neredeyse yumuşağı hiç kullanmamak.

            1. Blitzen Benz avatarı

              Gecen yil uc kez motor gumledi.Ams tabiri ile dayanikliligi bomba gecirmez hale getirmeyi amacliyorlar.

  8. Ne vereyim abime ?

  9. Güzelim sporu lastik sporu yapıp çıkarttılar. Yok pembe yok mor yok kırmızı yok orta hamur.

  10. Bu ne ya, karmaşa…

  11. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Ferrari’nin Mercedes’e paralel gitmesi. Daha yumuşak hamurlarda iyi olduğu düşünüldüğünde mantıksız geldi bana seçimleri, acaba nasıl bir yol izlenecek?

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Sanılanın aksine Mercedes’in daha yumuşak olan hamurları seçmiş olması da ilginç.

  12. Ne gerek vardı şöyle kurallara. Benim kafa iyice çorba oldu. Nasıl takip edeceğiz kim ne kadar kullanmış diye, ,işin yoksa uğraş dur…

  13. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Takımlar 3. antremana kadar orta sert lastiği kullanmayabikir yada son antremana kadar belki bir set. Hatta sıralama turlarında saklamak istedikleri lastikle turlamak zorunda kalacaklar. Orta serti taksan derece iyi değilse yandın direkt pite gir değiştir derken elenirsin,saat ilerliyor

  14. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Enteresan olmuş lastik seçimleri

  15. valla kafa karışıklığından başka bir şey değil gerçekten.

    1. belirsizlik heyecan yaratır abi bizler için güzel 🙂 @abdullah-celik

      1. @ogg_vorbis amaç belirsizlikle heyecan yaratmaya çalışmaksa alın Ecclestone gibi benden de saçma bir fikir: 20 araç sürekli el değiştirsin, pilotların kaskları aynı olsun. Yarış sonuna kadar kimin kaçıncı olduğunu bilmeyelim 🙂

        Kurallar basitleşsin dedikçe kafa karıştırmaya devam ediyorlar.

  16. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bu durumda Kimi 2 orta 5 yumuşak 6 süper yumuşak, Vettel 2 orta 5 yumuşak 6 süper yumuşak, Lewis 1 orta 6 süper 6 yumuşak ve Rosberg 2 orta 5 yumuşak 6 süper seçmiş. Bir kaç saat evvel gördüğüm bilgi doğrulanmış oldu. İlginç paylaşımlar artık pilotların seçimlerini bileceğiz ve Mercedesin seçimlerini de dikkatle inceliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir