Webber Şampiyonluk Adayları: Hamilton, Vettel ve Rosberg

yazar:

kategori:

Mark Webber, Ferrari’den Sebastian Vettel’in Mercedes pilotlarıyla beraber şampiyonluk mücadelesi verebileceği görüşünde.

Alman pilot geçen yıl Mercedes pilotları dışında galibiyet alan tek isimdi ve sezon boyunca pek çok kez podyuma çıktı.

Şampiyonluk adaylarının kim olduğu sorusuna Webber “Lewis, Sebastian ve Nico. Şampiyonluk mücadelesinin bu üç pilot arasında geçeceğini düşünüyorum.”

“Lewis şampiyon olmanın verdiği küçük bir avantaja sahip. Nico onu yenmek için eşit şartlarda mücadele ededecek. Nico, onu yenebilecek yetenekte. Ama kazanmak için sezon boyunca güçlü olmalı. Yine de Lewis ile mücadele etmek çok zordur”

“Ferrari’nin yeni aracı iyi görünüyor. Ama Mercedes küçük farkla daha iyi gibi görünüyor. Ancak Nico ve Lewis arasındaki mücadele Sebastian’a yarayabilir” dedi.


Yorumlar

“Webber Şampiyonluk Adayları: Hamilton, Vettel ve Rosberg” için 10 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    yayın hakları ne oldu…
    yaprak kımıldamıyor ya..

  2. Şu konuyu bir açıklama gereği duydum. Çoğunlukla İspanyol pilot yanlıları Vettel’e karşı Rai’yi tutma gayretindeler. Rai, Vettel’i yenerse diyecekler ki İspanyol en büyük. Neden? Çünkü İspanyol, Rai’yi aynı takımda yenmişti. Haliyle İspanyol Rai’den büyük pilot onlara göre. Vettel yenilince. Rai’den büyük olan Vettel’den de büyüktür denilecek yani egolar böyle tatmin edilecek. Ama Vettel kazanırsa içlerinde ukde kalacak. Parmak çocuk ile İspanyol aynı takımda olsa İspanyol ezer geçer diyecekler. Bu durum gerçekleşene kadar Vettel kazandıklarını hak etmeyen, diğeri bahtsız bedevi/kariyer yönetim başarısızlığı olarak kalacak. Ya da ben kafamda kuruyorum sadece…Neyse.
    Kimi’yi severim. Farklı bir kişilik, pistte olması keyif veren pilotlardan. Taraf olmayı bırakırsam eğer, bu adam yarışçı falan değil, sadece profesyonel bir sürücü der geçerim. Ama bazen eski yarışlar geliyor gözümün önüne, yanılıyorum galiba. Adam safkan yarışçı, yetenek abidesi, sınava çalışmayıp en yüksek puan alan cinsten biri olarak betimleniyor gözümde. Bazen umursamaz bazen şanssız belki de en şanssız ama şanssızlığında kendisinin payının da büyük olduğunu düşündüğüm biri. İnsanların beklentisi ne zaman yüksek olsa kendisinden, sanki bilerek zıt şekilde karşılık verdiğini de düşünmüyor değilim. İspanyol’la çekişme istedik varlık göster(e)medi. Monza’da yarışı kazanır belki dedik, startta kaldı. 2004’te falan bilerek motor patlatma dedikoduları falan. Bunun gibi beklentinin yüksek tutulup, hayal kırıklığına uğrattığı çok oldu. İstikrarsızlığı belki de İspanyol’a kaptırmasına neden oldu pistin krallığını. Lotus’taki, McLaren’deki yıllarını Ferrari’de göster(e)medi. Belki de yeni F1’e alışamadı bu yüzden söndü ışığı. Yine de eğer taraf olursam modern zamanda Schumi’nin gerçek rakibidir -Montoya’yı da sayalım- bana göre.
    Konuya dönersek, şampiyonluk adayları arasında yer almasa dahi, bu sezon şampiyon olacaksa biri, onun olmasını isterim.

  3. neden kimiyi kimse kale almıyor anlaşılamaz..

    kimi kimsesi yokmu bu adamın..)

  4. GP2 ENGİNE avatarı

    rai kimsenin umrunda değil şampiyonluk için vettele yardım eder diye bir algı var ama içimden bir ses sanki rai bu sene 2005 yılındaki gibi bir performans sergileyecek diyor hadi rai go go go 😀

  5. Ne Rosberg’i ya. 3 sene üst üste ezildiği takım arkadaşını mı yenecekmiş? 😀

  6. Mustafa Sar avatarı

    RAİKKONEN diye bir pilot var ama şimdiden unutmaya yemin etmişler..
    RAİ eğer içinde %1 bile olsa kazanma hırsın varsa göstermelisin….

  7. Kimi gelip hepsini tokatlasinda görecem o zaman ben boyle diyenleri.

  8. Kimi size netti la..

    1. Kimi defansın arkasına sarkan forvet. Gol atınca varlığı belli olacak.

      1. +1 kimi reyiz performansini sakliyor. bu sene sampiyon olarak reyizimiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir