Horner “2017 Kurallarında Büyük Bir Fırsatı Kaçırdık”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Formula 1’in 2017 kurallarındaki değişikliklerde büyük bir fırsatı kaçırdığını söyledi.

Orijinal plan 2017’de Red Bull’un teklif ettiği büyük aerodinamik kural değişiklikleriydi. Ancak daha sonra Pirelli’nin o aerodinamik güce uygun lastik üretmede zorlanacağı belirtilerek planlardan vazgeçildi.

Bunun yerine McLaren’in önerisi üzerinde anlaşıldı ve 30 Nisan’a kadar kurallar belirlenecek. Bu değişikliklerle yaklaşık 4 sn gelişim hedefleniyor.

Horner “Kuralları belirlemek için hala Nisan ayının sonuna kadar zamanımız var.”

“Sportif açıdan pilotlar için gerçekten zorlayıcı bir araç hazırlamak, erkekleri çocuklardan ayırmak ve paralarını kazanmalarını sağlamak herkesin görmek istediği şeydi.”

“Bizim yaklaşık 1.5 sene önce masaya yatırdığımız teklif araçlar konusunda daha agresifti ve grand prix araçlarının asıl görüntüsüne dönmesini sağlayacaktı.”

“Bir senelik süreçte bir yere varamadık. İleri yönde adım oldu. Doğru yolda ilerliyoruz ancak henüz istediğimiz yerde değiliz.”

“En azından önerilen ve temelde anlaşılanlarla ileri yönde adım olacak. İstediğimiz kadar büyük adım olmasa da kesinlikle doğru yolda bir adım oldu.”

“Karşı çıkanlar olsa da bazı sorunları çözmek için harika şansımız var.”

“Ancak umarım şu an ile Nisan ayının sonu arasında belli kriterlere sahip 2017 ürününü oluşturabiliriz çünkü bu fırsatı kaçırırsak çok kötü olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Horner “2017 Kurallarında Büyük Bir Fırsatı Kaçırdık”” için 5 yanıt

  1. Nisan ayının sonunda kararlar verildiği zaman onaylanırsa McLaren tamamen 2017 odaklanacak ve en hızlı aracı yapmak için gece gündüz çalışacaktır biz buna eminiz bakalım o zaman o istediğimiz araç bize neler getirecek Kurallar daima sporun gidişatını değiştirir Redbullun pilini bitirdikleri gibi Mercedesin de elbet pili bitecek spor da sadece tek bir takım kazanan olmamalı şampiyon mücadelesi her zaman olmalı sporda biz bu tür yarışları çok özledik ve çok açız istediğimiz F1 ne zaman gelecek şampiyon mücadeledi veren takımlar görmek istiyoruz Mercedes+Redbull+mcLaren+Ferrari bu araçlar eşit olsa ne olur sanki FIA ne olur söylesene…

  2. akbabaların leş kokusu almaları gibi

    meşrubat takımıda aero içeren tüm fırsat detaylarını sonuna kadar kullanmak istiyor

    yetmedimi delikli nane kıvamındaki illegal motor haritalı aracınızla

    sıralamalarda ayrı yarişda ayrı verdiğiniz ayarlar..

    beceremediniz yarışda çarpışan arabalar gibi birbirinize tosladınız..

    yuhalandığınız günler uzak değil.

  3. nasıl olacak, tur bindirirken sıkıntı mı çıkaracak?

  4. 2017 şampiyonunu Renault belirleyecek bence. Mercedes ve Ferrari motorunu geçmesine de gerek yok yakın olsun yeter.
    Ufukta yeni bir Redbull dominasyonu var 😀

    1. Boğalar Bay Frodo. Boğalar geliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir