Webber “Haloya Zaman Verin”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Mark Webber, Ferrari’nin Barcelona testlerinde piste çıkardığı halo tarzı kokpit koruma sistemini bu kadar erken sert bir şekilde eleştirmenin doğru olmadığını düşünmediğini söyledi.

2017 Formula 1 sezonunda bir çeşit kokpit koruma sisteminin araçlara dahil edilmesi planlanıyor. Bu tasarımlar içerisinde öne çıkan, Mercedes’in halo tarzı kokpit koruması. Bu kapsamda ilk deneyimi Ferrari kazandı. Ferrari pilotları Barcelona’da bu sistemi denediler.

Lewis Hamilton ve Nico Hulkenberg bu sistemi sert bir şekilde eleştirirken bazı pilotlar daha nötr açıklamalar yaptılar.

İngiltere’deki Channel 4 F1 yayın ekibine dahil olan Webber “Şu anda % 50 – % 50. Çok kötü kazalardan geçtik. Burada çok fazla trajik hikaye var. Bu yüzden oturup bu kazalardan ders çıkarmayacağımızı söyleyemeyiz.”

“Halo, gördüğümüz bir çok senaryoyu korumaya çalışmak için ilk çalışma.”

“Felipe’nin kazasında korur muydu? Bu tarz şeyler hala olabilir. Bu tamamen kapalı kokpitin ilk adımı olabilir mi? Olabilir. Ancak her zaman bu konularda ayrılıklar olur.”

“Ben sadelik yanlısıyım. Motosiklet yarışçılarına bakarsak, onlar bizim yaptıklarımıza inanamazlar. Ancak sonuç olarak güvenli olmak zorunda.”

“Ve her zaman denge olmalı, değil mi? Sıkıntılı bir durum. Bu konuda tam cevap veremem.”

“Ben Justin Wilson’un tabutunu taşıdım ve bunun tekrar olmasını istemiyorum. Ancak Eau Rouge’de halo ile dönerken… Spor araçlarda bazı virajlarda görüş açısının sıkıntılı olduğunu biliyorum.”

“Gelişmekte olan bir durum. Çok duygusal ve sıcak bir konu. Ancak bazı açılardan estetik de önemli… Yarı yarıya ancak zor bir denge.” dedi.

 


Yorumlar

“Webber “Haloya Zaman Verin”” için 5 yanıt

  1. Bu kazalardan ders çıkarmayacağınızı söyleyemezsiniz cümlesine odaklanın. Burada çıkıp da bu sporun bir cesaret vitrini olduğunu iddia edenlerin geçmişteki trajik kazalara verdiği tepkilerdeki içtenlikten de son derece şüpheliyim. Kafanıza lastik yemekten korkuyorsanız yarışmayın kafası Hans ilk çıktığında ne derdi acaba, boynunuzun kırılmasından korkuyorsanız gidin playstation oynayın falan mı?

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Pek aynı şeyler değil söyledikleriniz. Özellikle HANS çok alakasız olmuş. HANS’a zaten itiraz eden kimse olmamıştı. Şu anda zaten lastik fırlaması gibi bir durum imkansıza yakın bir noktaya geldi yeni sistemlerle. Ayrıca kokpit tamamen kapalı olsa dahi bu sporun tehlikesi azalmayacak. Öyle bir durum oluşur ki çok hızlı gelen bir parça camı bile geçip sürücünün kafasına gelir. Ek olarak F1 otomobillerindeki yapı sebebiyle kokpiti kapatmanın daha da kötü sonuçları olabilir.

      Bu işin çözümü opersayonel anlamda ciddi iyileştirmelerdir. Babasının da belirttiği üzere bu yöntem Bianchi’yi kurtarmazdı.

      1. Bakın, söylediklerinize karşı çıkmayacağım. Ben aslında şunu söylemek istiyorum: bu çirkin parçanın olabilecek en iyi çözüm olduğunu savunmuyorum. Ben buradaki insanların sahip olduğu, sporun tehlikelerinden kaçınmaya yönelik her türlü çabaya karşı gelen, nedensiz ölümlerin oyunun parçası olmasının gerektiğini savunan yobaz mantaliteye cevap veriyorum.

  2. Arabalar zaten estetik değil üstüne bir de şu parçayı ekleyelim tam olsun. Ne kadar seyirci kaçırırsak o kadar kar…

  3. Sencer aksu avatarı

    En doğru açıklamayı yapan adam.Kurallar için de onu dinlemelisiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir