Mosley'e Göre Red Bull Kazasında Webber Suçlu

yazar:

kategori:

Red Bull, bugün yaptığı toplantının ardından kazayı geride bıraktığını açıklasa da, kaza hakkında görüşler gelmeye devam ediyor.

Die Welt’e konuşan Mosley “Benim bakış açıma göre Sebastian Vettel’in kazanın sorumluluğunı almasına gerek yok.”

 

“Kaza anında Vettel, Webber’den açık bir şekilde daha hızlıydı. O anda Vettel’in geçmek hakkı ve göreviydi.” 

“Webber’le olan kaza öncesinde Vettel’in geçtiği açık bir şekilde görülebiliyordu ve daha fazla yer vermeliydi, özellikle de pistin çok solunda oldukları için.”

“Şimdi suçun Webber’de olup olmadığını tartışabilirsiniz ancak suç Webber’deydi ve o anda Webber takıma sorumluluğundan dolayı saygı göstermeliydi.”

“Hatırlayın, her iki araç da yaklaşık 300 km/sa hızla gidiyordu. Bu riski dikkate alırsak Webber, pozisyonunu başka noktada düzeltmeyi tercih edebilirdi.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    40 yıl düşünsem Türkiye GP'sinin 40. turunda olan bu olay sonucunda Mosley'e katılacağım aklıma gelir miydi???
    hayır gelmezdi 🙂

  2. Kesinlikle katılıyorum bir suçlu varsa oda Webber'in ta kendisidir.Yarış çizgisinde kalıp sonraki virajda dışarı taşan Vettel'i geçmeyi denemeliydi bence.Zaten Vettel iyice McLaren baskısını üzerinde hissetmeye başlamıştı ve takım arkadaşından bariz bir şekildede hızlıydı.

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Benim gözlerimin gördüğü start finish te webberi iyice yakalamıştı hemen arkasında da hamilton ve button vardı ikinci düzlükte geçmeyi düşündü ve vettel için bu doğru bi karar çünkü arkasında onu her an yakalayacak olan hamilton vardı yani webberi geçmek istemesi çok normal kaldıki geçseydi bi iki tur sonra hamilton ve button da geçecekti webberi, şimdi vettelin hatasına gelelim vettelin hatası geçiş sırasında yaptığı direksiyon manevrası başka da bi hatası yok, webber kaçabilirdi o pilotların karaktesitliğine bağlı kimi kaçar kimi sonuna kadar dayanır onda bi hata yok vettel bi sonraki virajlarda deneseydi çok daha kolay ve güzel geçişler izleyecektik, sırasıyla hamilton ve button da geçecekti bu daha güzel olurdu bence :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir