Mercedes: “Hamilton ve Rosberg Yarışmakta Serbestler”

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’in pist üstünde mücadele konusunda serbest olacaklarını açıkladı.

Son 2 seneyi şampiyon olarak tamamlayan Mercedes’in takım patronu Toto Wolff, bu sene pilotlarını daha serbest bırakacaklarını söyledi.

Bu kapsamda Mercedes lastik stratejilerini kısıtlama ya da birbirlerine karşı neler yapabileceklerini belirtmek yerine kendi taktiklerini belirlemelerine fırsat verecek.

Wolf “Geçen seneye göre bu sene onları yönetme konusunu hafifleteceğiz.”

“2013’te projeye başladığımızda takımın başarılı sonuçlar alması, kazanması için çok fazla baskı vardı. Şimdi bunları başardık.”

“2014’te şampiyon olduk ve 2015’te bunun tek seferlik olmadığını doğruladık. Ancak bunu  bir taslak etrafında yapmaya çalıştık. Bazen işe yaradı, bazen yaramadı.”

“Bazı ilginç dersler çıkardık ve organizasyon olarak geliştik. Nico ve Lewis ile bir kaç sene geçirdik ve oldukça iyi seneler oldu.”

“Onlar için ve F1 için onların yarışmasına izin vermeliyiz. Bazen takım için zorluklar olacak ancak bu kesinlikle gerekli.” dedi.

Bu durumun Ferrari’nin lehine olabileceği görüşü için Wolff “Öyle olacağını düşünmüyorum. Kuralları ya da taslağı azaltıyoruz çünkü birbirimizle çalışma konusunda daha rahatız.”

“Bireyler arasında büyük saygı var. Geçen seneye göre farklı olacağı konusunda korkum yok.”

“Kurallar bize yardımcı olacak çünkü araçta daha az mühendislik bildiriminde bulunuluyor. Strateji ve lastik optimizasyonu ya da aracın kullanılışı hakkında daha az yardımcı olabiliyoruz. Bu yüzden araçları nasıl sürecekleri kendilerine bağlı.”

“Bu spor için çok iyi. Daha fazla baskı oluşturacak ve pilotların daha fazla çabalamasını sağlayacak. Bizim görevimiz kuralları ilerletmek, geri adım atmak değil.”

“Bu yüzden onları pist üstünde mücadele ettirmek bizim stratejimize uyuyor.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Hamilton ve Rosberg Yarışmakta Serbestler”” için 13 yanıt

  1. Çok yakın takip eden bir takım veya az önünüzde olan bir takım varsa. Aynı açıklamayı yapabilirmisiniz. Eğer bu durumda izin verirseniz size helal olsun derim.
    Not:2007 şampiyonluğu gibi olmasın hami alo şampiyon kimi =hami ros şampiyon kimi
    Olurmu olur.

  2. Bu mercedesin gücünün ispatıdır. Bu senede rahatça şampiyon olacaklar. Yarış yapmaya bile gerek yok. Boşuna yakıt israfı.

  3. Blitzen Benz avatarı

    Sonuç böyle olmadığı sürece sorun yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=2gasxhDIVgg

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Bu kazadan sonra Ron’dan iyi sopa yemiştir. 😀

      1. Blitzen Benz avatarı

        Bir iki kez daha yaptı diye biliyorum.Webber-Vettel Hami-Ros şeklinde değişik versiyonları oldu.Takım arkadaşlarını yarıştırmanın sonucu bu.

        1. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Bence, bu kazanın takım arkadaşlarını yarıştırmak’la pek bir alakası yok. Tamamen Coulthard’ın sorumsuzluğu ve aptallığı. Tabi muhtemel bir galibiyeti veya dubleyi kaçırmak, hem McLaren’nin(taraftar, mekaniker, vs) hem de Hakkinen’nin canını yakmıştır.

          1. Blitzen Benz avatarı

            Mclaren takım arkadaşlarının yarışmasına genellikle izin vermiştir. Coldhard hep Hakkı’ya yol ver verme kararlarından(Jerez 1997 takım emri diye hatırlıyorum- Avustralya 1998)şikayet etmiştir.Avustralya için ilk virajı önde olanın yarışı kazanması için anlaştıklarını okumuştum.
            https://www.youtube.com/watch?v=aHd8n1D4wkM

            1. Alonso.ElNano avatarı
              Alonso.ElNano

              Doğrudur. Sonuçta herkes kendisi için yarışıyor. Karting yıllarından bu yana bu işte kazanmak için var olan insanların, başkalarına 2.pilot yapmak istememesi gayet doğal. Ama Formula 1’de her zaman en iyi olan kazanıyor, en azından takım için savaşlarda.

  4. VlcnTheSpeed avatarı

    Birakin bu isleri ferrari baskin cikinca da bu aciklamayi yapabilecek misiniz acaba

  5. İste merconun en sevdigim yani bu. Ferrari gibi bir pilotu önde tutmuyor. Simdi ferrariciler toplanir bunun altina 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Yani Massa ve Rai’yi takım geride bıraktı ve Alonso bunları gerçek anlamda yenemedi.Bu nasıl bir yazıdır ya 🙂

      1. hocam sen olayı çok yanlış anlamışsın ama gece gece iyi güldürdün beni sağ ol 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir