Kore GP Savaş Nedeniyle İptal Edilebilir

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni Yeongam pistinin inşaatının zamanında tamamlanamayacağı söylentilerini kabul etmemişti ancak Kuzey ve Güney Kore arasındaki politik savaş yükselmeye başladı.

Güney Kore, 46 denizcininin ölmesine sebep olan gemi batmasından dolayı Kuzey Korey’i suçladı ve Kuzey Kore her an savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Ecclestone “Eğer savaş olursa, tabiki orada olmayız.” dedi.

Turun Sanomat, bu politik çekişmelerden dolayı pistin inşaatının da yavaşladığını iddia etti.

Bunun yanında takımlardan da hiç bir çalışanı için otel ayarlama gibi bir girişimde henüz bulunulmadı.

Eğer Kore yarışı iptal edilirse Japonya ve Brezilya yarışları arasında 4 hafta ara olacak.


Yorumlar

  1. Zaten güney ve kuzey kore'nin arası her zaman gergindi. Bu gemi batırma olayı gerginliği daha da artıtdı ama o zamana kadar gerginlik diner bence. Tabii pistin inşasının bu olayla alakalı olarak bitirileme ihtimaline karşılık B planı düşünmekte fayda var. Mesela Almanya da bir yarış daha yapılması gibi. Yarışın yaklaşmasıyla birlikte zaten yarışın Korede yapılıp yapılamayacağı kesinleşir. Bu yüzden 1 ay önce Almanya da hazırlığa başlanması yeterli olur heralde bilet satışı ve diğer organizasyonlar açısından.

  2. MagicAlonso avatarı

    Umarım savaş çıkmaz.Savaşa zaten zaten karşıyım hele bu bir F1 yarışını iptal ettirecekse savaşa karşı olan düşüncem dahada kuvvetlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir