2016 Phoenix – Harvick, 10 Salise İle Kazandı

yazar:

kategori:

NASCAR Sprint Cup’ta 2016 sezonunun 4. yarışı, Phoenix International Raceway’de yapılan ” Good Sam 500 ” de zafer Kevin Harvick’in oldu.

18 başladığı mücadelede ilk güvenlik aracından sonra devamlı ön grupta yer alan ve 139 tur lider giden Harvick, 307. turdaki güvenlik aracından sonra geriye kalan 2 turda Edwards’ı arkasında tutmaya çalıştı. Edwards, son tur rakibine dokunarak çizgisini bozmaya çalışsa da bunu başaramadı ve Harvick ; 500. startında, aktif sürücüler arasında 9000 turdan fazla lider giden 5. pilot olmayı başardığı ve çok sevdiği Phoenix’te 8. kez kazandı.

Harvick’e son tur zor anlar yaşatan Carl Edwards, bu seneki en iyi sonucuyla 2. olurken onu takım arkadaşları Denny Hamlin ve Kyle Busch takip etti. Hamlin pit cezası, Kyle Busch ise pitte yanlış yerde durmasıyla gerilere düşmelerine rağmen tekrar yükselmeyi başardılar.

Dale Earnhardt Jr. 5. olurken Kurt Busch 6., yarış boyu takım arkadaşlarının temposundan uzak kalan Matt Kenseth 7., Chase Elliott 8., Austin Dillon 9., Ryan Blaney 10. sırada yarışı tamamladı. Elliott ve Blaney çaylak sezonlarına rağmen göz doldurmaya devam ettiler.

İddialı isimlerden Johnson 11., Truex Jr. 14., Logano 18. sırada kalırken geçtiğimiz haftaki Las Vegas yarışını kazanan Brad Keselowski, sağ arka lastiğinin patlaması ve aracında oluşan hasarla 6 tur geriden 29. olabildi.

Sağ lastiklerin ciddi şekilde zorlandığı yarışta Newman, Menard, Stenhouse Jr. ve Whitt yarış dışı kalırlarken mekanik arıza sonucu garajda uzun zaman geçiren Casey Mears 44 tur geriden yarışı tamamlayan son isim oldu.

4 ayak sonrası 4 farklı takım ve pilotun galibiyet elde ettiği NASCAR’da Harvick ve Kyle Busch 154 puanla ilk sırada yer alıyorlar fakat galibiyet fazlasıyla Harvick lider durumda. Onları 140 puanlı Johnson, 137 puanlı Kurt Busch ve 136 puanlı Edwards takip ediyor.

Sezonun 5. yarışı, 20 Mart’ta Auto Club Speedway’de koşulacak.

Phoenix 2016 R


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir