Hamilton: "Tecrübe Eksikliği Mesele Değil"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, McLaren pilot dizilişinin tecrübe eksikliğinin, takımın bu seneki şampiyonada yapabileceklerine olumsuz etkide bulunmayacağına inanıyor.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso’nun yerine geçen Heikki Kovalainen ile birlikte Hamilton’dan oluşan McLaren ikilisi, Formula 1’de yarış pilotu olarak henüz ikinci senelerine adım atacaklar.

Ama ilk yarış öncesinde konuşan Hamilton, bunun bir sorun olacağına inanmıyor.

Hamilton: "Bu bir sorun degil ve olacağını da düşünmüyorum. (Heikki) zaten şimdiden harika bir kariyere sahip, çok tecrübesi var ve F1’de ikinci senemize giriyoruz."

"İkimizde kazanmaya aynı şekilde açız. Bu durum çok iyi. Amaçlarımız aynı doğrultuda"

Hamilton, takım arkadaşının McLaren takımına kış aylarında yeni bir ölçü getirdiğini ve Alonso’dan doğan boşluğu doldurmasının uzun sürmeyeceğini söyledi.

Alonso’nun takımda olmayışının hayal kırıklığı olup olmadığı sorulduğunda Hamilton: "Büyük bir farklılık olduğunu hissetmiyorum. Heikki de Fernando gibi takımda hoş karşılandı ve açıkçası iki kere şampiyon olan birine sahip olduğunuzda iş bifarklıdır. Takıma geldiğinizde (bir şampiyonla) çalıştığınızda, bu bir ayrıcalıktır. Yani bu açıdan onun burada olmaması utanç verici. Ama Heikki ve benim için meydan okuma"

"Farklı bir pilottan her zaman yerni bir şeyler öğrenirsiniz"

Takımın genç pilot dizilişine rağmen Hamilton, McLaren’in sezona 2007’den daha da güçlü gireceğine inanıyor ve 12 ay çncesine göre üzerinde daha az baskı olduğunu söylüyor.

Hamilton: "Bu sene daha iyi hazırlandık. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Geliştirebileceğimiz her alanda bunu başardık"

"Daha fazla baskı olduğunu düşünmüyorum. Geçen seneye göre daha az baskı var. Geçen sene, büyük bir yapılanmaydı ve omuzlarımda büyük bir yük vardı. Çünkü, kimse benim iyi iş çıkacağımı bilmiyordu"

"Şimdi farklı bir duygu var. Bir sezonun naeye benzediğini biliyorum ve şimdi daha da açım. Yarışmak için heyecanlıyım. Çok uzun bir ara oldu. Son yarışmamdan bu yana geçen süre sonsuz gibiydi"


Yorumlar

  1. Hadi bakalım HAMILTON. Takım arkadaşına saygılı ol. Oda sana olsun. İyi yarışın. Artık şampiyonluğu kazanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir