Türkiye GP'nin Geleceği İçin İlk Görüşmeler Sonuçsuz

yazar:

kategori:

Haberlere göre Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta sonu Bernie Ecclestone ile toplantı yaptılar ancak bu görüşmeden bir sonuç çıkmadı.

Haberlerde Ecclestone’un Türkiye’den yıllık 13 milyon dolar olan ödemenin 2 katına çıkarılıp 26 milyon dolar vermesini istiyor.

Gençlik ve spor Bakanı Yunus Akgül konu hakkında yaptığı açıklamada “Türkiye bu yarışları tutmak için istekli. Görüşmelerin ardından taraflar birbirlerinin düşüncelerini anladılar ve süreç 2 ay sürebilir. Ancak bu organizasyon için her yıl 26 milyon dolar ödemek büyük yük olur. Bu rakam çok fazla.”

“Biz anlaşmaya farklı açıdan yaklaştık. Son teklifimiz İstanbul Park’ın işletme hakkının verilmesi ve bizim de pisti 3 hafta öncesinden yarışa hazırlamamız. Sonuç olarak da yeni teklifle gelmesini istedik.” dedi.

Ancak Bakan Akgül, Ecclestone’un 26 milyon dolarda indirime gitmezse, istemeye istemeye yarışın başka ülkeye gitmesine göz yumabileceklerini söyledi.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    biri bizimkilere dünyada en son pazarlık yapılabilinecek adamın börni olduğunu söylemesi gerek.

    adamın uzlaşabilitesi yok.

  2. 8.virajı alın başka piste koyun.

    istanbul park olmasa da olur.

    zaten zevkli bi yanı yok

  3. bence bizimkiler yarışı çoktan gözden çıkardılar bile. çıkarmamış olsalar bir miktar destek, tanıtım görürdü yarış bir yerlerden. ralli'nin bile 2010 kültür başkenti sponsorluğunda olması ama f1'in en büyük sponsorlarının "hublot" ve "panasonic"ten öteye geçememiş olması bunu gösteriyor olmalı.

  4. Olay bence şu:

    Türkiye tabii ki bu parayı verebilecek durumda, ancak her malın bir değeri vardır. Değerinin üstünde satılması iyi birşey değildir. Diğer pistlere bakıldığı zaman, bu fiyat biraz yüksek kalıyor sanki. Bugün bu fiyatı kabul edersek yarın yeni anlaşma için bundan da yüksek para isterler. Ecclestone baktı ki elimizden kaçırmamak için veriyoruz parayı, diğer anlaşmada 50 milyon bile isteyebilir. İyi pazarlık yapıp 15-20 milyon aralığında bir fiyata anlaşmak lazım, pist de kar edebilmeli.

  5. eğer anlaşma sağlayamazlarsa hiç diplomasiden, yöneticilikten felan bahsetmesinler. bu kadar güzel bir pist yarışmazsa sadece bizim yöneticilerimizin işbilmezliğidir. uygun zemini aramak bir yetenektir. bu yeteneği göstersinler artık.

  6. Okay Karacan ısrarla 10 yıllk anlaşma yaptık f1 uzun yıllar türkiyede olucak demişti hani nerde yapılan ilk görüşme bile sonuçsuz kalmış ben inanmıyorum artık seneyede yapılır ondan sonra kayıp gider elimizden nede olsa yarışlara ev sahipliği yapmak isteyen birsürü ülke var sırada.

  7. umit isbilen avatarı

    yok biz o parayı vermeyelim; almamız gereken silahlar, doyurmamız gereken siyasetçiler var! o para çok, spora harcamak çok anlamsız… pisti kapatıp hava alanı yapalım, işlemeyen bir sürü var hava alanı nasıl olsa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir