Mercedes İlk Yarışa Hazır

yazar:

kategori:

Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 2016 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya GP’deki mücadeleye hazır olduklarını söylediler.

Hamilton “Testler inanılmazdı, hatırladığım kadarıyla kariyerimdeki en iyisiydi. Araç hem performans hem de dayanıklılık olarak geçen seneden de iyi görünüyor. Bu da bir şeyler ifade ediyor. Her alan daha da iyileştirildi bu yüzden kış döneminde başardıklarımızdan dolayı gerçekten gurur duyabiliriz.”

“Geçen hafta fabrikadaydım ve bizi bu noktaya taşımak için çalışan herkesin önünde durmak gurur vericiydi. 4 senedir bu takımdayım. Tüm başarılarımıza rağmen herkes, her sezon çıtayı yükseltiyor ve bu çok etkileyici. Daha fazla iyi sonuç için herkes zorlamaya devam ediyor. Bu yüzden piste çıkıp o sonuçları almak biz sürücülere kaldı. İnsanlar bana motivasyonumu soruyorlar ancak ben ne için savaştığımızı bilmek için o insanların yüzlerine bakıyorum.”

“Birlikte mükemmelliğin peşindeyiz. Ancak bu hedef her zaman değişiyor ve onlara ulaşma yolunda sürekli olarak yeni mücadeleler ortaya çıkıyor. Yaklaştığınızı düşündüğünüzde bir anda geriye düşüyorsunuz. Sanki birisi iple havuç tutuyormuş ve tam tutacağınız anda çekiyormuş gibi. Zihinsel açıdan bu zor ancak yine de iyi bir şey çünkü bu her alanda iyileşmeyi hedeflemenizi sağlıyor. Benden daha fazlasının geleceğini biliyorum. Geçtiğimiz 2 senede bunu gösterdim. Bu sene mücadele daha da güçlü olacağı için kesinlikle biraz daha ekstra performansım olmalı.”

“Bu sezonu her ikimiz için daha da mücadeleci yapacak bir kaç şey daha var. Telsiz kurallarının büyük etkisi olacak. Mühendisler yarış içerisinde performansımızı etkileyen şeylerden bahsedemeyecekler. Bu yüzden çok fazla şeyi hatırlamamız gerekecek. Bu stratejiyi de etkileyecek. Zor olacak ancak umarım daha heyecanlı yarışlar olur.”

“Artık Melbourne’e gidiyoruz ve her şeyin nasıl olacağını ilk defa pistte göreceğiz. Başlamak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Nico Rosberg “Bu dönem her zaman sezon öncesinde çok heyecanlı olur. Testler tabi ki önemli. Ancak her pilot gerçekten yeni aracı ilk defa tam performansında kullanmak için sabırsızlanır. Tekrar piste çıkmak için, yeni Gümüş Ok aracımızı tanımak ve onu zorlayıp geliştirmek için sabırsızlanıyorum.”

“Kısıtlı testler herkes için büyük mücadele oldu çünkü her zaman diğerlerinden daha fazla zamana ihtiyaç duyarsınız. Ve kıstas noktasıysanız bu daha da zor olur çünkü diğerleri çeşitli şeyler icat edip sizi kopyalayabilirken siz her zaman icat etmek zorundasınız. Ancak biz ödevimizi yaptık ve bu sene de bizim için iyi bir sene olacak gibi.”

“Takımın zorlama şekli, sürekli olarak daha iyiyi hedeflemesi etkileyici. Tabi ki Ferrari’nin hemen bizimle olduğunu ve diğerlerinin de orada olabileceğini biliyoruz. Bu yüzden zorlamaya devam etmeliyiz. Ancak rekabet olması iyidir. Takımımla birlikte onları arkamızda tutabileceğimizi düşünüyorum.”

“Fabrikadaki herkese sıkı çalışmalarından dolayı ilk yarışlarda galibiyetler getirmeyi umuyorum. Takım içerisinde çok pozitif bir atmosfer var ve herkes heyecanlı. Bu hafta sonu evlerinde bizi heyecanla izleyecekler, bu yüzden onlar için performans göstermemiz bizim sorumluluğumuz.”

“Harika bir kış geçirdim ve bazı şeyleri geçen seneye göre farklı yaptım. Kendimi hiç bu kadar hazır hissetmemiştim. Harika bir mücadele olacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Mercedes İlk Yarışa Hazır” için 2 yanıt

  1. “Fabrikadaki çocuklar için kazanacağım”, “ikimiz de takımımıza galibiyetler getirmeye çalışıyoruz” tarzı şeyler söyleyip sonra bencilce yarışıyorlar ya en çok ona gülüyorum.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hamilton’un ağlamaya başlayacağı sezon start alıyor mühürleri hazırlayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir