MotoGP: Rossi, En Az 6 Hafta Koltuk Değnekli Olacak

yazar:

kategori:

Dünkü büyük kazasında sağ kaval kemiği kırılan ve derisi yırtılarak kemiği dışarı çıkan Rossi, bir süre yarışlara katılamayacak ve ilk kez bugün, sakatlık nedeniyle bir yarışa katılamamış olacak.

Rossi dün Florence’da Centro Traumatologico Ortepedico’ya götürüldükten sonra Dr. Robert Buzzi ve Claudio Costa tarafından ameliyata alındı.

Buzzi “Valentino’yu Careggi Hastanesi’ne aldık ve başka yaralanma olmadığını garantilemek için detaylı kontrol yaptık ve sonuçlar memnun ediciydi. Böylece sağ bacaktaki açık yaralanmayı ameliyat etme aşamasına geçtik.”

“Açığa çıkan kemiği temizledik ve yarayı yıkadık ve bu bölüm düzeltilip bir pin ile sabitleştirildi. Ameliyatın sonuçları iyi, düzeltme düzgün bir şekilde oldu ve kemik sabitlendi.”

“Yara hâlâ açık ancak bu tür olaylarda hep açık olur. Önümüzdeki günlerde kısa bir ameliyat ile birleştirilecek. Valentino’nun 1 hafta ya da 10 gün içerisinde hastaneden ayrılacağına ve koltuk değnekleriyle bacağının üstüne basabileceğine eminiz.”

“Ameliyat sonrası rehabilitasyonun ne kadar süreceğini söylemek zor. Hastamızın gelişim sürecini değerlendirmemiz gerekecek ve bunu röntgenler gösterecek. Ancak 6 hafta koltuk değnekli olacağını tahmin ediyoruz. Onun vereceği dönütlere ve röntgen filmlerine göre tekrar değerlendirme yapılacak.” dedi.

Şu andan itibaren temmuz ayının sonuna kadar 6 yarış yapılacak ve bu, Rossi’nin sezonun büyük bölümünü kaçıracağı anlamına geliyor.

 

 

 


Yorumlar

  1. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Geçmiş olsun efsane.

  2. Böyle kısa zamanda anlık haberler için siteye teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir