Alonso, Ferrari'nin Gelişiminden Şikayetçi

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü, Ferrari ile ilk yarışını kazanarak sezona harika bir başlangıç yaptı ancak sezonun geri kalanında hem Alonso hem de Ferrari beklediğini bulamadı.

Alonso “Umduğumuzu bulamadığımız ve aerodinami mühendislerinin çalışmalarını etkileyen F-kanal dışında yeni bir şey yok.”

“F10, Çin yarışından beri değişmedi.”

“Bahreyn dışında atak yapamadık, hep savunmadaydık.”

“Umarım, F10’un B versiyonuna geçeceğimiz Valencia’dan itibaren daha iyi performans gösteririz.”

“Her şeyi programımıza alıyoruz, Mclaren ve Red Bull ile olan farkın büyük olduğunu biliyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. yaşar koçyiğit umarım gerçekten y'ler çıkmamıştır hakaret işitmek istediğimden değil yakıştıramadığımdan

  2. elif çivici avatarı

    Adam aracın uzun süredir beklenilen seviyede geliştirilemediginden bahsediyor ve haklı da F kanala saplanıp kalındı,hayır bir şey değil onun da ilerledigi yok zaten elle kontrol edilen manuel bir sistemdi ve sürüşü engelliyordu üstelik bide şasiye sonradan adapte edilmeye çalışılması zaman,emek ve para istedi.Umarım Kanada da istedigimiz gibi olur,markalarda baya koptuk ama en azından pilotlarda şansımız sürsün istiyorum.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso "hayalim" dediği takıma geçti.Gine memnun değil.
    Başarıyı getiren O'nun bu tatminsiz karekteri mi yoksa doğal yetenegi mi?
    Bir ara küçük bir çocuk mantığı ile yaptığı patavatsız konuşmaları sebebi ile kızıyordum.Umarım bu memnuniyetsizliğini söz ve tavırları ile sık sık gündeme getirmez.

  4. bende mercedes gp nin gelişiminden şikayetçiyim

  5. mp4-25 kardeşim yürümek olacaktı o yürümek ne hikmetse y ler çıkmadı.o kadarda bastım klavyeye ama inat etti çıkmadı:)

  6. "ürüyen ürüsün kervan yürüyor biz ona bakalım." yaşar koçyiğit isimli vatandaş yazmış. birader küfürün babası bende şimdi ağzımı açtırma benim. eleştirmek yasak mı bu alonsoyu herkesi de eleştiririm ama hakaret etmem sen ne diye kraldan cok kralcılık yapıyosun alonso görüyor mu bu yalakalığını?? o lafını sana iade ediyorum.

  7. yaşar koçyiğit daha önce de yazdım ama ilk yorumuna açıklık getirmedin
    "ürümek" kelimesinin bu cümlenin içindeki anlamını ben mi yanlış biliyorum? daha sonra da bir başka yorumunda bayağı bir övünmüşsün de ha bir de oylayan arkadaşları merak ettim onlardan da yorum gelirse sevinirim.

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonsonun bunu söylemesi çok doğal kendisi takıma yeni geldiğinde ferrari aracına gecmek her pilotun istediği bir hayeldi ancak araç rekabetci değilse alonso gibi bir pilotun tecrubesine dayanaraktan söylüyorum Soru 1 araç neden yavaş Soru 2 Red BULL mClaren neden hızlı Soru 3 Takımda neden yükselme olmuyor alonso bu soruların cvp larını almak zorunda ferrari gibi bir takım neden onalr gibi gelişim göstermiyor parasımı yok var eee neden gelişemiyor çünkü mühendisleri gerekli bilgiye sahip değil ondan alonsonun istedeği ferrarinin 2005 2006 daki gibi schuminin kullandıgı arac gibi rekabetci olmasını istiyor 2005 deki ferrari bu senenınkı aracıyla kıyaslandıgında red bull goruyoruz mclaren red bull 2 lisi olustu ferrari renoyla savasıyor ne kadar acı bir durum eger ferrari valenciadaki buyuk guncellemeyle B versiyonu aracıyla istediğini alamassa bu sezon onlar için bitti demektir açık ara fakla redbullarla arayı kapatan mclaren bu senenın en gelişmiş takımı olarak anılacaktır 12 yaris var ve biz 10 yaris kala aracımızı piste cıkartacaz buyuk bir farkı kapatırsak eskisi gibi 2004 2005 deki gibi olursak ferrari geri dönüyor manşetlerini göricez demektir ama olmassa herhangi bir atakda bulanamassak ferrari 2011 aracına yonlicektir umarım Her şey Alonsonun istediği gibi olur.

  9. Fernando nun birçoğu yarım yamalak çevrilmiş demeçlerini not alırken atladığın yada işine gelmeyen bazı noktalar var.Fernando nun söyledikleri dobradır ve doğrudur.Mclarenden ayrıldığında ''Huzursuz ve mutsuz yarış kazanmaktansa 5 veya 6.olmak daha iyidir''demişti.Mclarene geçtiğinde reno ile mclarenin arasındaki farkı söylemesinden niye rahatsız olunur.Herkes gayet iyi biliyor reno ve mclaren arasındaki bariz farkı öyle değil mi.Mclarenin teknolojisini övmek yerine iki takım arasında hiçbir fark yoktur deseydi dahamı iyi olurdu.F1 de 1 günde onlarca demeç okuyoruz.Her hafta başka bir ülkenin muhabirleriyle başediliyor.Sadece transfer demecini Fernando mu veriyor.Bak sana bir örnek vereyim.Kimi Raikkonen diyor ki:''Bütün zamanların en büyük takımının bir parçası olmak harika.Bu sene gerçekten f1 den şimdiye kadar almadığım zevki aldım.Ferrari ile şampiyonluğu kazanmayı hayal etmiştim.ve bahse girerim bu her pilotun hayalidir.''Diyelim ki raikkonen seneye redbulla anlaştı hemen bu cümleleri yazıp aşağılamak mı gerekir.Eski demeçlere devam edelim mesela Ron Dennise kulak verelim:''Alonso bana eski şampiyonlarımı hatırlatır.prost lauda ve senna'yı.
    Alonsonun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine hep hayran kalmışımdır''.Demeçlere devam edelim.Button diyor ki:''Mclaren köpek kadar hızlı''.Şu anda mclarende yarışacağını bilse söylermiydi.Buna benzer daha nice kimselerden nice demeçler var.Neticede gün olur devran döner keser döner sap döner demişler.Aranızda kim bugün söylediği herşeyin 5 yıl sonrada arkasında durabileceğinin garantisini verebilir.Fernando renodan mclarene çifte şampiyon ve şumiyi iki defa mağlup edip emekli etmiş bir pilot olarak geldi ve doğal olarak tüm gözler üstündeydi.Ne demesi gerekirdi.Mesela ''sıradan bir transferdir büyütmeye gerek yok benim için tüm takımlar aynıdır mı deseydi.Tabiki şuanki dönemin pilotları mclaren ve ferrari sevgisiyle büyüdüler.Ayrtonu prostu hatta şumiyi örnek alarak severek büyüdüklerini söylediler.Bunlara hamiltonda dahildir.Ama şimdi şumi gibi hatırlanmak istemem diyebiliyor.Eski defterleri karıştırıp oradan işimize gelenleri alıp buraya yazacaksak ne ala.Ama ben yinede derimki objektif olmakta fayda var.Fernando, Ferrari takımının büyüklüğünün farkındadır.
    Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Elbetteki takımın durumu hakkında sorular sorulacak ve elbetteki muhabirler bunu massaya sormayacak.Aracın durumu belli oldu.Sezon başından beri bariz redbull üstünlüğü de devam ediyor.Ne diyelim biraz da kuruluş amaçları Ferrariyi yenmek olan takımların yüzü gülsün.

  10. mp4,daha önceki tüm Alonso haberlerinde olduğun gibi şimdi de yerini almışsın.Kafana silah dayayan filan mı var.Mecbur değilsin yazmaya.Yüzünü bile ancak resim ve videolardan gördüğün bir adama bu denli kin kusman gerçekten endişe verici.Parana canına malına kasdedilmiş gibi bir tavrın var.Tanımadığın adamdan böyle nefret edersen,Allah senin çevrendekilere ve yakınındakilere sabır versin.

  11. Yavuz Balcı avatarı

    ferrari gerçekten sınıfta kalmaya devam ediyor.takımını basın önünde öven basın önündede yerebiliyor. abartılı bir konuşmada yapmamış.yalnız önceki konuşmaları gözönüne gelince dikkat çekiyor. birde takım arkadaşı massa basına açıklamalarında takıma daha fazla gaz verecek açıklamalar yapıyor. işte burada anlatmaya çalıştığımız olayda bu. her insan farklı yapıda.ben bu konuşmalar için eleştirmem alonsoyu. eleştiren adama da laf etmem.savunan adamada.

    bir McLaren taraftarı olarak yine söylüyorum,ferraride hangi pilotun yarıştığıyla ilgilenmem ama onlarla rekabet başka bir güzel oluyor. inş. tez zamanda yarışın içinde görürüz.

  12. Yavuz Balcı avatarı

    ferrari gerçekten sınıfta kalmaya devam ediyor.takımını basın önünde öven basın önündede yerebiliyor. abartılı bir konuşmada yapmamış.yalnız önceki konuşmaları gözönüne gelince dikkat çekiyor. birde takım arkadaşı massa basına açıklamalarında takıma daha fazla gaz verecek açıklamalar yapıyor. işte burada anlatmaya çalıştığımız olayda bu. her insan farklı yapıda.ben bu konuşmalar için eleştirmem alonsoyu. eleştiren adama da laf etmem.savunan adamada.

    bir McLaren taraftarı olarak yine söylüyorum,ferraride hangi pilotun yarıştığıyla ilgilenmem ama onlarla rekabet başka bir güzel oluyor. inş. tez zamanda yarışın içinde görürüz.

  13. Bu arada alonsoyu söylediklerinde dolayı eleştirenlere bir hatırlatma yapmak isterim ki,belki kültür farklılığından dolayı adam her aklına geleni ve kendince doğru olanları söylemekten sakınmıyordur,şahsen ben ne bulunduğum ortamda nede çalıştığım yerde bazen doğru olsada düşüncelerimi söylemekten çekinirim,karşı tarafı yada bulunduğum ortamdaki insanları rahatsız etmemek için,bu davranış biçiminin doğru olmadığını bildiğim halde,söylemediğim gerçeklerin rahatsızlığını dolaysıyla ben çekmiş oluyorum,o yüzden doğru bildiğin düşünceleri söylemekte bir sanatır herkes yapamaz benim gibi,keşke o güç o özgüven bendede olsaydı.

  14. burak bocek avatarı

    Halen daha casusluk olayını savunuyor adam ya pes vallahi bide suçsuzuz numarasına yatmaları yok mu:)Neymiş bizim çalışan vermişmiş hey Allahım ya hemen meşrulaştı dimi herşey.

  15. Herkes şikayetçi olur, Massa neden olmuyor mesela (oluyordur da içeride hallediyordur)

    Bana göre Alonsonun bu hareketleri ve açıklamaları kendisini temize çıkarmak için yapılmış açıklamalardır. Ben çok iyi sürüyorum ama araç iyi değil, mühendisler yetersiz bir şey yapamıyorlar gibi algılıyorum. Tamam araç gelişmeyebilir ama herkesin önünde bazı kişileri ateşe atmak takım ruhunu öldürür. Sonra neden beni sevmiyorlar diye demeç vermeye başlar.

  16. FeRRaRi TR,herkes yorum yapıyor,ve tabi bu yorumları takip okumak zevkli olsada bazen alakasız şeyler yazılıyor,daha doğrusu f1 ile alakası olmayan insanların düşüncelerinden farksız olmuyor, şimdi alonsonun sezon başında aracından memnun olması kadar doğal ne olabilir,o günkü araç yarış kazanabilecek pozisyondaydı,aradan yedi yarış geçti ki her f1 de her yarış araçların performansı gelişiyor gelişmek zorunda,bu gün ise mc laren,mercedes,renault,ve redbul gelişti,ferrari renonun gerisinde kaldı,dolaysıla alonsunun memnun olması beklenebilirmi?iyi değil yalanmı son yarışta görüldü ne massa atak yapabildi öndeki renoya ne alonso kobayaşiye,o yüzden herkes istediğini tabiki yazabilir ama taktir edersiniz yarıştan yarışa şartlar değişiyor.

  17. Sezon başında kariyerimde kullandığım en iyi araç diyen Alonso, çabuk döndü eski günlerine 😀

  18. Onur Aybars,senin bu günkü yorumun en az alonsono foğrafı kadar şeker umarım senin dediğin gibidir:))

  19. (yanlış anlaşılmasın sürüş stilinden dolayı).
    İlahi yaşar ne adamsın ya:)
    Serhat bence Enzonun oğluyla olan ilişkisinin Ferrari nin f1 takımı ile bi ilgisi olmamalı bence.Bunun yanı sıra diğer dediklerine katılmama gerek yok zaten yapılmış olan açıklamalar.Alonso geçmişte çok fevri açıklamalar yapıp bir çok kişi tarafından antipati topladı.Buradaki açıklamaları elbette doğru ama geçmişin izlerini sürekli taşıyor gibi.

  20. Arkadaşım Enzo Ferrari oğlunu öldürmedi.Mafyadan borç para aldı ödeyemeyince mafya öldürdü.

  21. ha ben bu arada ferrarici felan değilim sadece alonsoya biraz sempati duyarım(yanlış anlaşılmasın sürüş stilinden dolayı).

  22. bende sana hayrandım derken; şimdi değilmisin yani:)

  23. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Casusluk Olayindada Bizzat Sizin Calisaniniz Elleriyle Teslim Etmistir Dosyalari…Ve Aracta Kullanildigi Da Tespit Edilememistir,Bunu Da Biliyorsun Dimi

  24. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Sicili Bozuk Takim Mclaren Demek Oyle Mi Bana 2007 Olayindan Baska Bir Örnek Verir Misin Peki… Bruce Mclaren Enzo Ferrari Gibi Oglunu Öldürdü Mü Acaba ???
    ".normal şartlarda müslüman ve türk isen ben seni bırak bir alonsoya 1000 alonsoya yine değişmem" Bende Sana Hayrandim Emin Ol 😉

  25. Ferrari her yarışa küçük yenilikler getirmektense bir kaç yarışta bir büyük paketler getirmeyi daha mantıklı gördü. Anladığım kadarıyla Alonso ise her yarış bir şeyler bekliyor. Valensiya'da B versiyonu ile kendi ulusu önünde Alonso toparlanacaktır. Ama o da tutmazsa…

    Bu arada Alonso fotoğrafta çok şeker çıkmış 🙂

  26. düzeltme: fanatikerli dışında itici kılan değil fanatikleri dışındaki insanlara olacaktı sanki alonso fanatiği olmak dünyanın en kötü şeyiymiş gibi oluyor özür 😀

  27. yaşar koçyiğit ilk yorumunundan bayağı memnunsun bir de içindeki kelimelerin anlamını bilsen
    belki de ben yanlış biliyorum kimbilir ve umarım öyledir
    alonso iyi pilot kararlı, azimli, hızlı, birleştirici ama ne bileyim ona hiç ısınamadım tıpkı bazılarının mclarene ve hamiltona ısınamadığı gibi ama bildiğim tek bir şey varsa ne olursa olsun bir pilotun araçı geliştiremeyeceği onu ancak daha iyi kullanılabilir kıldığı ona bu tür sataşmaların gelmesinin bir sebebi de taraftarlarının işte aracı geliştiriyor tarzında fikirler üretmeleri mesela kötü 2006dan sonra 2007de hızlanan mclarenin kurtarıcısının o olduğu söylenmişti bunun hata olduğunu da 2008 2009 renoda gördük
    demek istediğim aracı hızlı kılan takımdır potansiyelini keşfeden de pilot
    sene başında aracına güvendi ve çıkıp haykırdı geri dönüyorum diye 2 yıldır beklediği an buydu ve işte tüm bu yorumların sebebi kendisinin tez canlı kişiliğidir red bull pilotlarını gördük tek kelime etmediler en iyiyiz diye en iyi olmasalardı kimse bişey demezdi veya önce iyi olup kötüye gitselerdi ve bu yorumu yapsalardı eminim kimse yine bişey demezdi
    aracını hızlı yapan mühendislerdir ne kadar hızlı olduğunu keşfeden de pilottur alonso da bunu iyi yapıyor ama aracı geliştirmiyor sadece ne kadar hızlı gittiğini çabuk keşfediyor
    en başta yapması gereken aracı geliştirebiliyor diyenlere karşı geliştirmediğini sadece limiti erken bulduğunu söylemesiydi bunu hiç yapmadı belki de hoşuna gitti ama böyle durumları sanırım hiç hesap etmedi
    onu fanatikleri dışında itici kılan şey çelişki diye nitelendirilebilecek şeyler mesela testlerde çıkıp aracaı övdü de övdü belki 2 yıldır aradığı fırsato bulmuştu ve işte döndüm diye haykırmak istiyordu ama ters tepti ve araç geride kaldı ümitleri yıkılan ferrari taraftarları ve olayı dışarıdan seyreden biz rakip takım taraftarlığımızı gösterip üstüne gitmemiz en doğal hakkımız buna ürümek denmez aksi durumda ki örnekleri yaşandı hamilton ve mclaren ağır bir şekilde eleştirildi rakipleri tarafından
    testlerde red bullar acayip hızlıyız demedi ve gerçekten hızlı olmasalardı kimse bişey demezdi veya seneye iyi girip sonra çuvallasalardı ve pilotlardan bu yorumlar gelse kimse yine bişey diyemezdi massa da kış sezonu boyunca çok ateşlenmedi halen de değil emin olun çıksa şu anki yorumları yapsa yine kimse bişey diyemez çünkü önceden çok konuşmadı olay bu
    açıkçası hızlı bir red bull yerine hızlı bir ferrariyi tercih ederim çünkü hiç tadı yok ferrariyi ve özellikle alonsoyu yenmek daha çok zevkli olurdu en azından böyle gereksiz konularda atışmazdık
    bence şu anki yorumların sebebi pist üzerinde bu iki takımın teke tek düellosunun olmayışı böyle konularda kendimizi tatmin ediyoruz

  28. Marlboro Project 4 sevgili dostum sen neyi ispat etmeye çalışıyorsunki.alonsonun karakterinimi analiz ediyorsun ne yapıyorsun anlamıyorumki.karakter diyorsan okuduğum kadarı ile mclarenin sicili kadar bozuk sicili olan bir takım daha yok.haaa pilotlardan bahsediyoruz dersen mclaren takımının sürücüsü olan bay hamiltonun açık bir şekilde yalan beyan vermekten sabıkalı.belki her pilot böyle işlere bulaştı ama hiç biri onun kadar açık ve aleni yapmadı.onun için bence çok fazla derine girme bir pilotu yereceğim diye.normal şartlarda müslüman ve türk isen ben seni bırak bir alonsoya 1000 alonsoya yine değişmem.hadi kal sağlıcakla.

  29. Ya şu alonsocular harbiden asenaya tas cıkarıyolar hani alonso arac geliştirmekte bir numara idi hani öyle idi böyle idi kimi bişeye yaramıyordu araca katkısı yoktu bu aractan şikayet eden acaba gecen seniki arabaya hic binermiydi cok merak ediyom öyle bir arabayla kimi onlarca puan topladı yazık ya biraz öz eleştiri yapın

  30. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    mclaren'a geçtiğinde ilk kez avustralya gp ertesinde eski takımı ile mclaren'i kıyaslamıştır. avustralya gp ertesinde malezya'ya kadar simülatörde aracı test etmek için avrupa'ya uçup testlerin ardından "bizimkiyle kıyaslandığında renault'nun simulatörü playstation'a benziyor" şeklinde bir açıklama yapıp 2008 de
    medyaya yaptigi "bu harika takima geri dondugum icin cok mutluyum" acıklamasi
    Ve Gelelim Ferrariye Gelisine…
    kendisine 2006 yılında ferrari hakkında söylediği ileri geri sözleri ve "ferrari'de yarışmak istemeyeceği" yönündeki açıklamalarını da Yazmama Gerek Yoktur Sanirim

  31. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    2007 de Mclaren E geldiginde aciklamasi
    ""aslında, iyi bir takımdan diğer bir iyi takıma gittiğim için de ayrıca şanslı sayılırım. esasında, kararımı, mclaren'ın 2007'de nasıl bir araca sahip olacağını bilmediğim halde 2005'te vermiştim."

    "henüz küçük bir çocukken, kahramanlarım alain prost ve ayrton senna idi. onları mclaren'da yarışırken seyretmek bana ayrı bir haz veriyordu. mclaren oyuncaklarıyla oynamak da en keyif aldığım şeylerdendi. şimdi bir mclaren pilotu olmam, aslında benim öteden beri süregelen hayalimin gerçek olmasıdır."

    "eğer bir futbolcu olsaydım, real madrid takımı için top koşturmak isterdim. işte, mclaren adına mücadele etmek de, tıpkı real madrid için top koşturmak gibi."
    Mclaren dan ayrildiginda neler demisti birde

  32. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "şampiyonluk için takım arkadaşımın yardımına ihtiyacım yok" açıklamasının hemen ardından yapılan 2006 almanya gp' de takım arkadaşının yardımı (yoksa takımın zorlaması mı demeliydim?) ile 5. bitirebilen pilot."
    Devamini Ister Misiniz???
    Hadi Hemen 2007 skandal dosyasini acin… 😉 Lewis in ezdigi seneyi

  33. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    İgrenclik Deyince Bak Bakalim Dönek Adamina
    "alonso, “michael, formula 1 tarihinin en çok ceza alan, en sportmen olmayan sürücüsü” dedi.
    schumacher'i fransa milli takımı'nın ünlü oyuncusu zinedine zidane ile kıyaslayan alonso, “zidane bile spor hayatına, schumacher'den daha büyük bir itibarla nokta koymuştur. yine de ben schumacher'i son 10 yılın en hızlı sürücüsü olarak görüyorum, onunla yarışmak benim için bir onurdu” diye konuştu.
    birincilikle tamamladığı italya grand prix'sinin ardından pistlere sezon sonunda veda edeceğini açıklayan schumacher'in bu kararı hakkında alonso, ”herkesin bir zamanı vardır, michael'in kararına saygı duymak lazım. artık durum biraz daha eşitlendi” yorumunu yaptı"
    Varan 1
    . "alonso'nun, kendisine yeterli test zamanı verildiği takdirde motogp'de podyuma çıkabileceğini söylediğini okudum. bence ikimiz de birer formula 1, wrc ve motogp aracı kullanalım, zamanları toplayalım ve kimin hızlı olduğunu görelim" Rossi
    Varan 2
    schumi'ye 8. şampiyonluk kazandırmak için italya'da kendisine tuzak kurulduğunu da iddia etmiştir.
    Varan 3
    kendisi ve takimi* sampiyon oldugunda, ayagina kadar gelip ilk tebrik eden kisi olan michael schumacher'i 2006 cin gp zaferi akabinde kutlamayi birakin… Hatirlayan Hatirlar

  34. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Müslümanim Diye Gecinen Arkadasim Sen Allah Misinda insanlari ten renginden dolayi yargilabiliyorsun

  35. kingofspain avatarı

    basit olan tek şey ağzımı yayarak söylüyorum mecklerın ve yamyam hamilton.iğrenç bir ten rengi.

  36. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Evet Bazi Alonso Taraftarlarida Gercek Yüzünü Göstermeye Basladi…Tipki Tuttuklari Pilot Gibi Oldukça Basitler

  37. alonso iyiki varsın.sende olmasan bir haftadır konuşacak kelime bulamıyorduk.ne demişler reklamın iyisi kötüsü olmaz.bu sayfalar böyle dolduğu sürece muhtemelen alonsonun cebide doluyor.yani burdaki fanlarına ve kendisi için yapılan olumlu yorumlara muhtemelen tebessüm ediyordur .olumsuz yorumları ve rakip pilot taraftarlarını gördikçe beim ilk yorumum aklına geliyordur:)hahahahaha

  38. site yöneticileri burada küfürler ediliyor siz yorumu bekletiyorsunuz ben yakıştıramadım nasıl o kelimeler ağza alınır ayiptır o küfürler size edilse hoşunuza gidermi ben bir kelime söylerken önce hoşuma gitmesi lazımki karşımdaki insanlara söylüyeyim yakışmadı kingkof kardeş

  39. forever-mclaren kardeşim gözlerinden öperim.saygılar:)

  40. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Bu araç Ferrari olamaz.1 senede bu kadar kötü bir araç nasıl yapılır.Mclaren cephaneliğimiz var diyordu ve Redbull'u geçecek gibiler.Biz hala aynı tasarımla yarışıyoruz.Hiç bir gelişme yok.Yani bir egzost sistemiyle 1 sn fark kapatacağız hemde öne geçecez öylemi?

  41. kingofspain avatarı

    eksiyi basın.mikatıda siktik.hamiltonda orospu evladıdır.eksilerle doğrular kapanmaz.ferrari sikik meckleren denen amcık isimli takımdan binkez daha sereflidir.ron deniz denen am da sorospu evladıdır.****** kodumun mercedesinide sikem,mekleren denen gay takımıda sikem.nerden buluyosunuz bu pislik tkaımları lan krıın lan yırtın o posterleri hatırlaları.gidin ferraci olun.lan hamilton rossi nin bokunu yede o pis cildin beyazlasın.lan geber amın cocugu neye yasıyosun lan pis köle.maymun!alonso yu gecemessin gectiysen sevmiyorsn alonso siksin ananı amcık hamilton.braizlya ne girdi götüne 2007 de.ben olsam orda alonso cu olur f1 i bırakdım maymun.ten rengi igren mahluk.hayvandan aşşağılık pislik.ha birde senin gibi aşşağılık olan miki çükükonnen vardı.bir yuyan pablo kazmatoya.

  42. kingofspain avatarı

    Lan hamiltonın anasını babasını sikmedikmi.mercedesi sikmedikmi lan.işsaretini siktiğimin takımını niye tutuyosun.ben hergün yırtıyorum posterlerini mercedesin ****** kodumun takımı.rossi ye sevindiniz ya hamiltonında sonu senna gibi olsun.gebersin amın çocugğu.alonso nun tırnağı acıyacağına ron denis gebersin geberiken lewis piciminin anasını babasını siksin.lewis amını cocugu hergün geber diye yalwarıyorum amın oğlu onun bunu ******** pilotu.

  43. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Sezon başında Ferrari çok karışacak demiştim.Yineliyorum.Alonso bu kadar dayandıysa mutlaka bir sorun vardır.Klasik Alonso.Seneye

  44. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Hayır, gridde gidebileceği başka takım kalmadı.

  45. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Alonso startı verdi.

  46. bence aracı Alonso tasarlasın komple, diğer takım taraftarlarıda rahat eder, bizde 🙂 Ferrari ciddi anlamda gelişimde geride kalmış durumda, tamam her zaman mclaren çok hızlı gelişen bir takım olmuştur, fakat renault ve mercedes'in de gerisine düşmek takıma yakışmıyor, Alonso bunu dile getirmeyip polyanna modunda aracı sürmeye devam etseydi asıl o zaman sorun olurdu…

    araç kış testlerinin en iyi araçlarından biriydi, fakat türkiye'de 5. en iyi takım görüntüsü çizdi hız olarak, test testtir yarış yarıştır demeyin boşu boşuna, Ferrari ilk yarışlarda da çok hızlıydı çünkü…

    Alonso'nun erken konuşmasından bahsedilmiş, bir kere Ferrari F10 konusunda, bu araba en hızlısı sezonu domine eder, en iyisi vs. kesnlikle demedi, hatta bu konuda bunu kastetmiyorm diyerek açıklama bile yaptı, o aracın içinde kendini iyi hissettiğini belirtmek için böyle bir cümle kurdu, şimdi ise aracı kötülemiyor, sürülmesi zor, dengesiz vs. demiyor, tükürdüğünü yalamıyor yani, sadece hız eksik gelişimde geride kaldık diyor, uzun lafın kısası boş boş konuşan Alonso olmuyor bu noktada, bilin bakalım kim oluyor…

  47. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Alonso taraftarı değilim fakat burda Alonso'yu çekiştirmeye gerek yok.Alonso'yuda bu kadar abartmaya gerek yok.Her pilot iyi araçla mükemmel işler yapar eskidenmiş o kötü araçlarla yarış kazanmak Alonso'nın geri kalmasının neden araçtır Alonso değil.Gelişime ihtiyacı olan Alonso değil Ferrari'dir zaten.Konu Alonso olmaması lazım..

  48. burak bocek avatarı

    Sizde abartmayın arkadaşlar ne 1snsi.Ne zaman bunu dedi yok 3 sen katıyor.Belki kendi fikirlerini ve aracın ne yönde ilerlemesi gerektiğini takımla konuştu ama takım farklı yönde ilerledi.Gelişime katkı yapmak ayrı 1sn geliştirmek ayrı.Yok Alonso araca binince araç kafadan aşka gelip 2sn hızlanıcak değil ya:)

  49. Hani sen her gittigin takıma +1 sn katkı yapardın ne oldu … Mclaren'de , Redbull'da deli gibi aorodinamik anlamda çalışanlar vardı cünkü sende bu yüzden bu kadar hızlana bilmiştin .

    Eğer kendine bu kadar güveniyorsan Ferrari'dede göster +1 sn yi de görelim !!

  50. Takımı eleştirecegine Ferrarinin gelişmesine yardımcı olsun.

  51. arkadaşlar biz pilotumuzu yeri geldiği zaman yereriz yeri gelir överiz.yani size zahmet ortalıkta dolaşıp durmayın bi çekiliverin.

  52. burak bocek avatarı

    Sana göre doğru onlar ama bize göre değil forever-mclaren.Kendi dediklerinin doğru olduğunu nasıl ispatlayabilirsin?Görüşten görüşe fark var benim görüşüm ise;bu açıklmada asla yerin dibine sokma yada aşağılama yok.Son derece doğru olan bir konuya değinmiş.Gerek takım patronu gerek pilotları ve biz fanlarında tespit ettiği hatta sitede yazısı biel yazılan Ferrari'nin gelişim yavaşlığı.Doğru olan birşeyi en iyi aracım demesi uğruna saklayamaz.Kullandığım en iyi otomobil sözünü ne zaman ne şartlarda dediğini biliyoruz.Bu araç en iyisi,sezonu kesin alır demedi,biz en hızlıyız demedi aksine sezon çok çetin,rakipler çok güçlü dedi.Bir insan o araçla şampiyon olamasada kullandığını en iyi araç olarak adlandırabilir.Neticede f10 ile şampiyon olucağına dair hakkında ayet yok.Sen bir araba alırsın bugüne kadar en sevdiğin arabadır gözbebeğindir çatt ertesi gün kaza hurda oldu araç ne olucak o zaman?Ferrari Çinden beri araca tek parça koymuyor gelişime çok açık olan bir pakedi var ama sadece f kanala yönelip biran önce bunu çözmek istediler.Buda adım adım geri gitmelerine neden oldu.Diğer takımlarında gelişim programı bu sistem yüzünden sekteye uğramış durumda.Geçen seneki difüzör olayı gibi herkes en uygun olanı aracına monte etmeye çalışıyor bu sırada Mclaren kendi çözümlerini üretip aracın yol tutuşunu ve diğer aerodinamik gelişmeleri rahatça izleyebilecek.Onlar sistemi 2-2.5yıldır kullanmalarına rağmen tüm kış testi sistemi optimize etmekle uğratılar hatta Bahreyn'de bile uzun düzlüklere dağmen oldukça yavaştı Mclaren.Şimdi yapılması gereken biran önce takımın sezon öncesi planladığı gelişim programını uygulamak.Barcelona için hazırlanan paket ertelendi ve içine eklemeler yapıldı o yüzden Valencia Gp için görücez.Bence en mantıklısı Mclaren gibi major updateler etmek yarış yarış.Bakalım bu b versiyon hızlı pistlerde yani Ferrari'nin zayıf olduğu noktalarda ne işe yaryacak

  53. bu açıklamaları aloso değilde massa yapmış olsa, ona ne diyeceksiz; bravo çok iyi bir tespitmi?

    alonso sadece malumu ilan etmiş. belki bununla şuçlayabilirsiniz.

    emin olun ferrari de beklenen takım içi gerginlik, aslında hiç beklenmeyen 2 takımda gün ışığı gibi görülmeye başlandı.

  54. yani ben şunu anlamıyorum alonso yarış kazandımı iyi araç kökü olunca yarış kazanamadımı ondan kotusu yok bu kadar acımasız olmayın lütfen.ne kadar ferrarinin adı varsada onlarda hata yapabilir

  55. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    (-14) devam arkadaşlar bukadarmı sadece:)))… doğrular herzaman doğrudur. (-) bunu asla değiştiremezler…

  56. Arkadaşım çok iyi demişsinde Alonso kadar tükürdüğünü yalayan başka bir pilot varmı bence oturun onu bir düşünün derim.

  57. ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. benimde demek istediğim en iyi olduklarını düşündüğü mühendislerin yanlış gelişim programını seçeceğini tahmin etmesi biraz zordu. baktıki beklediği gibi yürümüyo bu iş takımı ateşlemek adına bu açıklamayı yaptı. bunu hep yapardı zaten. şahsen bende zerre kadar antipati oluşturmuyo aksine yıldızını parlatıyo. yani ben alonso nun bu dobra halini ve asla doğruyu söylemekten çekinmeyişine hayranım. karşısındakini kim yada kimler olduğuyla ilgilenmiyo. çünkü kendiside çok güçlü. bunun bilincinde ve eğer fayda sağlayacağını düşünüyorsa asla sakınmaz sözünü.

  58. Yok arkadasım sen beni yanlıs anladın ben su soyledıgın herseye noktasına virgülüne kadar katılıyorum bence de olaganustu bır iş yaptı Alonso geçen sene Fisichella örneğini gördük ne kadar zorlanmıstı araçla ben bu dedıklerıne karsı degılım benım karsı oldugum sey Alonso dereyi görmeden paçayı sıvıyor Dünyanın en iyi mühendisleri ferrari'de en iyi takımım Ferrari en iyi aracım F10 dersen sen doğal olarak bu tip bir açıklama da tepki çekersin bilmiyorum ne demek istediğimi anlatabildim mi yoksa her pilot takımının gelişim hızını eleştirebilir gayet normaldir ya da her pilot çıkıpta bu benim en rahat ettiğim araç diyebilir ama sen en iyi takımım en iyi mühendisler dersen e en iyi mühendisler ordada o araç en iyi aracında neden hala söyleniyosun be adam der ama Alonso bu yorumlarını bir şampiyonluktan sonra veya ne biliyim emekli olduktan sonra yapsa tamam adam 3 büyük takım gezmıs hepsiını gormus suandada bagı yok gönlünden gectıgınce en buyuk takımı soylemıs der herkes ama su durumda antipati topluyor

  59. Alonso, araç içine bindiğinden beri kendisini çok iyi hissettiği için o açıklamayı yapmıştı. Aracın en hızlı olduğunu düşündüğünden değil. Teslerden itibaren araçla uyumundan memnundu ve belkide bu uyumu diğer araçlarıyla bu kadar kolay yakalayamadığından böyle bi açıklama yaptı. Yani bu kadar kolay adapte olabileceğini düşünmemişti. Ben de düşünmemiştim. Açıkcası bırak ilk yarışı kazanmasını ilk 2-3 yarışı sadece aracına uyum süreci olarak geçirir diyodum. Ama o ne yaptı. Beklemediğimiz şekilde hızlıydı. Ilk yarışını kazandı ve diğer 3 yarışta da performansı hep iyiydi. Bunun onu cesaretlendirmesi kadar normal bir şey yok. Araca oturdu, hızlıydı ve zorlanmıyordu. Beklediğinde çok daha kolaydı herşey. Bu yüzden bindiği en iyi araç oydu. Mesela mc laren e ilk oturduğunda fren sistemiyle başı dertteydi. O yüzden böyle bir açıklamayı o zaman duymadık.

  60. arkadaşım iyi güzel diyorsunda Test dediğin adı üstünde testti test sonuclarına bakıpta havalanmanın ne anlamı vardı tamam Bahreyn'de basarılı oldunuz ama Bahreyn de basarılı olmak frenlerden geçiyor Ferrari genelde Bahreyn'de basarılı olan bir takım onun harıcınde geçtiğimiz yarıslara bakarsan Avustralya desen eşi olmayan bir pist Monaco'da işler değişiyor ciddi olarak değerlendirme yapabileceğmiz iki pist oldu İspanya ve Türkiye bu iki pist kimin aerosunun iyi oldugunu gösteriyor

    Ferrari'nin de sene basındaki Ferrari oldugu eleştirisine katılmıyorum açın bakın http://www.formula1.com u heryarıstan sonra yenılıklerle ılgılı calısmalar oluyor ayrıca TRF1 de o calısmaları türkçeye çevirip yayınlıyor nerdeyse her yarısa guncellemeyle geldı Ferrari Dünyanın en iyi mühendisleri Ferrari'de değilmiydi öyle dememişmiydi Alonso?neden eleştiriyosun şimdi onları diyenlere de fazla kızmamak gerek

    Herşeye rağmen Ferni'yi seviyorum ama büyük konusmayı artık bırakmalı dıye dusunuyorum

  61. iyide başta kullandığı araç nerdeyse hiç değişmedi ve rakiplerinin gerisinde kaldı. evet ferrari teslerden itibaren çok iyi başladı. buda alonso yu cesaretlendirdi ve tabi bizide. hangimiz bu duruma geleceğini tahmin ediyorduk? biz red bullu geçer diyoduk 1sn önde olduğu mc larenden yavaşız şimdi.e ama alonso da falcı değil.nerden bilecekti ki ferrari gelişim programında yanlış rotoda ilerleyecek. araç bindiği en iyi araç olabilir ama bu demek değildir ki şuan pislerin en iyisi. bunu kendiside söylemişti. ama insanların aklında hep kalmasını istedikleri kalıyor nedense.

  62. herkesi bilmem ama benim şahsen Alonso'nun gelişim hızını eleştirmesine bişey demiyorum gayet haklı herkes takımını eleştirebilir motive edebilir ama Alonso'nun eleştirdiğim yanı daha dereyi görmeden paçaları sıvaması yani bugün bir Kubica çıksa takımımın gelişim hızından memnun değilim dese kimse Kubica'yı eleştirmez ya da Hamilton Vettel Webber Schumacher Rosberg vs vs ama Alonso geçmişte büyük laflar ettiği için taraftarların antipatisi var hani senin en iyi aracındı neden eleştiriyosun deme hakları da böylece doguyor yani bunda elbette basının da payı var olaylara abartı katıyorlar baslıkla haber cogu zaman uymuyor ancak Alonso'ya olumsuz yorumlar tamamen Alonso'nun geçmişteki demeçlerinden kaynaklı

  63. aynen dediği gibi f-duct tan umduğumuzu bulamadık. bizde senin gibi B versiyonunu işe yaramasını umuyoruz. zaten gören her göz f10 nun çok fazla değişmediğini anlayabilir. alonso nun tarzı bu. bazıları gibi susup ne veriyolarsa kabullenmiyo. takımını yeri geldiğinde eleştirir yeri geldiğinde över. asla doğru bildiğini söylemekten kaçınmaz.

  64. ferrariye şumi tarzı aracı geliştiren bir pilot lazım, kimiyle bu işler olmuyor, mesela alonso olabilir.

  65. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    FERRARİ nin gelişmde yavaş kaldığını herkes biliyor bunu domenicde kabul etti ama alonso bunu söyleyince olmuyo dimi pess pess.

  66. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Massa konuşmuyorsa, Alonso'nun konuşması bana garip gelir.

  67. Bazıları gırtlağına kadar dolmuş ne zaman alonsonun bir haberi çıkacakta içimizdekini kusacağız diye bekliyorlar,ya insan önce bir yazılanı okur anladığını yorumlar,eminim bunlar okumadan yorum yapıyorlar,gerçi okusalarda daha önceden çalar saat gibi kuruldukları için yine bişey değişmez.

  68. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yani yalanmıarkdşlar alonso doğruları sölemiş allah için sezon bası redbula kafa tutuan takım şimdi nerelerde bunun alonsoyla bi alaksı yok nankorlük felan alonso doğrualrı herzman sölemiştir dobradırda. biraz bırakın şu cekememezliğide doğruları söyleyin hayır arac cok iidede alonsomu eleştirdi 2008de renaultn gelişimi sırasıdna alonso bi laf ettimi sezon bası kotu olan arac sezon sonu mclarendn bile iidi. yani alonso kötü arac için iimi dicek takımı teşvik edio işte

  69. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonso hep aynı alonso deişiklik yok… Türkiye yarışından önce ferrari gördüğü en iyi takımdı , Türkiyeden sonra takımı yerin dibine soktu…ne oldu ne değişti. eleştiriler başladı , bundan sonra gidecek yeride kalmadı… belki minardi olabilirdi şimdi o da yok ne olacak peki … bekleyip görecez…

  70. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ve bişeye de acıklık getireyim alonso f10 için en iiaracım diyodu doğruda ilk 4 yarışta redbula kafa tutan kimdi. hem alonsonun en ii aracım demesinin sebebi barcelona pistinin 2.virajını tam gaz ful ldepo rahat gecmesi bunu pat symnds sormus alonsoya nisan f1racing sayısında var. herşeyi anlamak istedğiniz gibi yorumlamayın.

  71. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    cok doğal bi acıklama alonso bunu 2005 2006 dada yaptı bunu yapmasının sebebi takımı gelişmeye teşvi ketmesi arzulu olamsı hem alonso doğruları sölemiş. bakıyorumda hemen elştirilere baslamıssınzı nankorlükmüş.:))

  72. adam yanlış açıklama yapmış, şöyle söylemeliydi;

    her yarışta sürüsüyle yeni parça deniyoruz, şuan en hızlı takım biziz, aracımız inanılmaz gelişti, ne red bull ne mclaren kimse önümüzde duramaz… F duct haricinde 4 tane arka 7 tane ön kanat değiştirdik, mühendislerimiz her yarışa onlarca yeni parça getirerek aracı ileri taşıyorlar, bunu hızımızdan anlayabilirsiniz…düzlüklerde virajlarda, aerodinamik olarak, mekanik yol tutuş olarak en iyi araç bizde, teşekkürler Ferrari mühendisleri, gelişim hızınız inanılmaz iyi…

    olmayanı mı söyleyecek adam, durumu özetlemiş ve Valencia da yola çıkacak olan "B" aracına umudunu bağladığını belirtmiş… güneş zaten balçıkla sıvanmaz, Alonso bu açıklamaları yapmasa bile bu söylediklerini bilen biliyor, tabi Alonso bunları dile getirince nankör oluyor 🙂 ne nankörlüğüyse, doğruları söylemek ne zamandan beri nankörlük oldu… Araç hızlıyken nasıl övüyorsa aracı, şimdi yavaş kaldığında da eleştiriyor… Tabi bazıları robot-pilot istemekte, arkadan takım patronu kuracak, pilotumuz basına kurulan senaryoyu okuyacak, Alonso'yu Ron Dennis bile kuramadı bu şekilde, dominecallinin falan şansı yok…

  73. Ve Alonso şova başladı:)

  74. aLonsoKenan  avatarı

    Şuan ki durumlarını açıklamış adam ama bazıları ağlama ağlama diye başlamış..

  75. MagicAlonso avatarı

    gayet normal bir açıklama araçta bekledikleri gelişimleri elde edemediklerini söylemiş kaldıki böyle bir soru sorulmuştur ne yapsın gelişmedikleri halde ççok iyyi geliştik bu durumdan çok memnunum mu desin.Ama basının zaten sorunun soruluş amacı ve başlığa bakınca neler yapmak istediğini çok iyi anlıyoruz.Sırf ferrari Alonso arası kötü izlenmi vermek spekülasyonlar çıkarmak.

  76. ürüyen ürüsün kervan yürüyor biz ona bakalım.

  77. Ağlama değmez hayattt bu göz yaşlarına muhahahahha.
    karakterinin bir parçası olan nankörlüğünü bir kez daha kanıtladı.Durmak yok yola devammm.
    Nankör-4 Kırmızı Kabus bknz her hafta sonundan sonra 🙂

  78. Ferni çok erken açıklamalar yapıyor sora da sözlerinin altında kalıyor malesef.F10 için kullandığım en iyi araç sırasıyla Mclaren ve Ferrari içinde En iyi takımım demişti ama üzülerek söylüyorum ki kullandığı en kötü araçlar(R25&R26)ve en kötü takımı (Renault) hariç hiçbir takım onu şampiyon yapamadı ve korkarım yakın gelecekte yapamayacak…

  79. hoppalaaa cicim günleri yağ çekme taktikleri bitti ve alonso ağlamaya başladı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir