Jones: Ferrari Raikkonen’i Gönderip Ricciardo’yu Almalı

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Alan Jones, Ferrari’ye Raikkonen’i gönderip Ricciardo’yu alma tavsiyesinde bulundu.

Raikkonen kendisi adına başarılı geçen 2013 sezonunun ardından Ferrari’ye geçmiş ve 2014 yılında Alonso’ya, 2015 yılında ise Vettel’e mağlup olmuştu.

Alan Jones “Kimi hâlâ Ferrari’de olduğu için biraz şanslı”

“Ama Ferrari doğru olanı yaptı. Tanımadığınız biri ile çalışmaktansa tanıdığınız biriyle devam etmek iyidir. Gelecek yıl için bazı planları var gibi görünüyor ve umarım bu isim Daniel Ricciard olur”

“Muhtemelen şu anda ‘şimidilik bildiklerimiz ile devam edelim’ diye düşünüyorlar. Sonuçta Vettel de onlarda Kimi de” dedi.


Yorumlar

“Jones: Ferrari Raikkonen’i Gönderip Ricciardo’yu Almalı” için 61 yanıt

  1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Mobilden giriyorum 2 senedir halledemediniz şu problemi yoruma yorum yapınca 3 taneden sonra görükmüyor. Göremiyoruz adamlar birbirlerine giydiriyor en zevkli yerini kaçırıyorum,mağdurum #murnout vazife başına davet ediyorum..Nedir yani vatandaş için site Upload..

    1. “adamlar birbirlerine giydiriyor en zevkli yerini kaçırıyorum, mağdurum”

      Ahahahah, Allah seni ne etmeye 😀

      1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
        Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

        🙂

  2. kimi’nin seneye ferrari’den ayrılacağını inananlara gülüyorum.bu ferrari asla kimi’yi, kimi emekli olmadan bırakmaz.alternatifi yok.genç yeteneklerden bahsetmiyorum.mevzu kimi olağanüstü bir pilot falan değil.
    1. kimi ile vettel yakın dost
    2.kimi vettel’e yardımcı olacağını belirtti
    3.ferrari için hedef neyse kimi ile bunu başaracaklarını biliyorlar ( örneğin vettel’in şampiyonluğu veya takımlar şampiyonluğu)
    4.kimi’ye ihtiyaçları var.hem amacı birinci pilotluk olmayacak, hem de maksimum verim verecek kişiden bahsediyoruz.
    yani eğer kimi seneye ben emekli olacağım derse yerine bir başkası gelir.ama yok devam edeceğim derse ferrari kimi ile devam eder.boşuna senaryolar üretmeyin.

    not: kimi taraftarı değilim.hiçbir pilotun taraftarı değilim.biraz gerçekçi olun.

  3. Schumacher arkası yeni reklam yıldızımız Lewis iken, Raikkonen arkası niye Sebastian olmasın ki?
    Adam doğru söylemiş.

  4. Herkes ric-vetteli geçti-ezdi-yendi vs. Cümleler kurmuş.Madem öyle o halde kvyat rici yendigine gore o gelsin .Bazen fanatiklik olsun da ne olursa olsun diyorsunuz!

  5. FAsterMcLaren avatarı
    FAsterMcLaren

    vettel’in yanında 2.pilotluğu kabul etmişken neden yollasınlar ki ?

  6. Çok da dikkate alınmaması gereken bir açıklama. Nasıl Hakkinen Bottas’ı öve öve bitiremiyorsa Jones da aynısını Ricciardo’ya yapıyor. Bunun Raikkonen’e yapılma sebebi de son 2 senedir zirveden uzak bir görüntü çizmesi (sebebi araç, kendi performansı vs. ne olduğundan bağımsız olarak), gridin en yaşlısı olması ve Ferrari gibi iddialı bir takımda yarışıyor olması.

    Ezikleri pazarlama çalışması bir yana takımlar bu tarz pilotları istemezler. Bir takım patronu olduğunuzu düşünün, isteyeceğiniz şeyler pilotlar ve takımlar şampiyonluğu olur. Eğer takım için rekabet bunlara zarar verecekse bu rekabeti bir pilota yoğunlaşarak bitirirsiniz (Vettel-Webber). Bir diğer seçenek de maraz çıkaranı göndermek olur (Alonso-Mclaren). Tabi bunun için diğer pilotunuzun şampiyonluğa oynayacak seviyede olduğundan emin olmanız lazım (Vettel-Hamilton). Eğer ki bu pilotunuz artistlik yapmaya başlarsa yanına “sana muhtaç değiliz” anlamına gelen iddialı bir pilot getirebilirsiniz (Alonso-Raikkonen). Takımınızın şampiyonluğu garanti ise ancak o zaman takım içi rekabet serbest olur (Hamilton-Rosberg). Eğer Rosberg bu sene de Hamilton’ın gerisinde kalırsa ve Hamilton da şampiyon olursa sandığınızın aksine Rosberg şutlanmaz. Aksine bu durum yönetimin isteyeceği bir durumdur. Aynısı Raikkonen için de geçerli. Eğer ki Vettel ve Ferrari şampiyon olursa kimse Raikkonen’den şikayetçi olmaz. İstediğinizi aldığınız sürece risk almazsınız. Yani Ricciardo’yu Ferrari almaz, kötü süren bir Rosberg’i de takımlar şampiyonluğunu aldığı sürece Mercedes göndermez. Takımlar Alonso-Hamilton ilişkisiyle birlikte takım içi rekabetin zararlarından iyice emin oldular. Dolayısıyla o kadar da gaza gelmeyin. İşler tıkır tıkır yürüyorsa kimse o dengeyi bozmak istemez.

  7. Vettelin istemicegini dusunuyorum. Zaten riccardoda gelirse anlasarak gelir 2. Pilot olmayi kabul etmez bunu ferrari onaylarmi bence onaylamaz. Ama gelse cok guzel olur ben ruccardocuyum 2014 un rövanşını görürüz ve herkes susar :))

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Merak ettim Riccardo F1 de şampiyonluklar kazanmış bir pilotmu da oturup 2.pilot olmayı kabul etmeyecek ?

      Riccardo şansa bala 1 sene iyi performans gösterdi Vetteli geçti (oda teknik arızalar sayesinde).E madem birinci sınıf pilot statüsünde Mclaren-Mercedes-Ferrari-Lotus niye düşünmüyor bu adamı bir düşünmek lazım değilmi ?

      Sizin övdüğünüz Riccardonun başarısı nedir kaç şampiyonluk kovaladı mücadele etti söyle bende diyeyim ki durum bu.

      Şiz önce pilot tutmayı öğrenin çocuk gibi Alonsocuyum riccardocuyum kimiciyim bir karar verin hangi takım hangi pilot kemiğiniz yok yani heryere giriyorsunuz şekil alamıyorsunuz yanlışmıyım değilim yazından belli.

      1. Ya gozunu seviyim benim yorumuma cevap yazma. Ayrica formula 1 de her taraftara 1 pilotu tutup sevme hakki veriliyorda benim mi haberim yok ? Anladik en iyisi vettel en guzeli en guclusu en yakisiklisi en karizmasi vettel tamam mi bi daha yorum yapmazsan sevinirim.

  8. Vatandaşımı öveyim derken zıçmış biraz 🙂

    1. Güzel yakalamışsın. 😉

  9. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yok artik.Senna Ve shumi parcalat Vetteli takimin yardimina ihtiyac duymazken.Vettel dahada pişecek zamani var 7 8 yil daha.Ricam boyle yorumlar yaparken tepkkleride dusununuz.Yaptiginiz sey Vettel antipatsligi olan insanlari bilendirmek.Dikkat edin etmeyin size kalmis.
    Bir diger konuda diger fanlar,yeni nesil Vetteli destekleyebilir ve kokune kdr pilotunu abartarakda savunabilir.Bunda yadirganacak bilenicek durum yk.Zaten sitenin cogu bunun bilincinde iki uc kisi disinda.etme,hirs ego,tazelik yonunden cok buyuk potansiyel.Tek istegim Ferrari Rai ile anlasamassa Verstappenin gelmesi.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Site sacmalamis yaziyi:)

      1. Bir kez daha sana katılıyorum baskan

  10. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Mad Max. İkinci bir ismi düşünmek bile istemiyorum, bu adamı kaptırmamamız lazım.

  11. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Haberi alan Vettel 😀 😀

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Evet sevinçten gözleri dolmuş

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        evet evet 🙂

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Konuya farklı bir anlam katmak istemişsin ama adamın kariyeri boyunca en özel anlarından birinin fotoğrafını koymuşsun. Herkes haddini bilecek karesidir bu.

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            🙂

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Dün gibi hatırlarım bu anı bir taraftan Hamilton bir taraftan Alonso bir taraftan Webber’in Şampiyonluk şansı konuşulurken hiç düşünülmeyen üstün pilot Vettel bayrağın fişini çekip 4 lüyü sıralamaya bu gece başlamıştı.

  12. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Herkes vettel ile ric’in tekrar takım arkadaşı olacağını biliyor. hesap var ortada ki 2017 den itibaren böyle bir ihtimal var ise şayet gridde downforce çılgını şasileri kullanmayı en bilen vettel.2017 yılında ise araçlar f1 tarihinin en çok df üreten araçları olacak bu durumda o şartlara en iyi uyum sağlayacak pilot bence vettel olacaktır. Bu sebeple şu sıralar sitede çok popüler bir deyiş olan “denize dökme” 2017 yılında ete kemiğe bürünür neden mi df arabalarını en iyi kullanan vettel olur ferrari vettelin yanında olur işte o zaman şu f1 pilot kadrosunun alayı gelse vetteli mağlup edemez.(Bu f1 pilot kadrosunu 2017’de düşünün bir de)

    1. FA 14Sulonso avatarı

      ”En iyi araç” ibaresini kullanmayı unutmuşsun. Vettel’in kazandığı başarılardaki en büyük etken bu çünkü. Kuru kuruya gelmiyor başarı.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        2011 ve 2013 ün ikinci yarısı dışında vettel hiçbir zaman en iyi aracı kullanmad. bu tezin yanlış .doğrusu şu vettel her zaman rekabetçi araçta yarıştı .

      2. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        2008 monza yaş geldi

    2. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Bir de kimiye sallayanlar size sesleniyorum kimi sizin desteklediğiniz pilotların hepsine ayarını vermiştir.kurt kocayınca itin maskarası olurmuş demeyin çünkü kurt her zaman asildir

      1. Bu yorumunu sitenin girişine sabitlemek lazım 😀

  13. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yok artik.Senna Ve shumi gelse felan parcalar Vetteli takimin yardimina ihtiyac duymazken.Vettel dahada pişecek zamani var 7 8 yil daha.Ricam boyle yorumlar yaparken tepkkleride dusununuz.Yaptiginiz sey Vettel antipatsligi olan insanlari bilendirmek.Dikkat edin etmeyin size kalmis.
    Bir diger konuda diger fanlar,yeni nesil Vetteli destekleyebilir ve kokune kdr pilotunu abartarakda savunabilir.Bunda yadirganacak bilenicek durum yk.Zaten sitenin cogu bunun bilincinde iki uc kisi disinda.
    Konuya gelecek olursak bu medya ve cins pilotlarin Raikonen ilr alip vermedigi nddir anlamiyorum.Ne istiyonuz adamdan la biz memnuniz taraftar olarakda buyuk cogunlugu memnun bunlarin yaptigini her bos oldugu zaman pilota cakmak.Allah akilnfikir versin

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Teşekkürler bilgi için.

      Ben 2009 için konuşuyor zannetmiştim.

      1. TheTrueTifosy avatarı
        TheTrueTifosy

        ??

      2. Blitzen Benz avatarı

        Başlıktan sanki bu yıl için konuşmuş gibi bir anlam çıkıyor.2017 yılında kimi emekli bile olabilir.

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Daha önce de söylediğim gibi, Raikkonen’e karşı eski veya mevcut pilotların, ve de medyanın tavrını anlamakta zorlanıyorum. Hiçbir pilota karşı hem medyada hem diğer mecralarda (Pastor Kamikazenado, Kazuki Yavaşima, Romain Crashjean gibileri de dahil) bu kadar negatif bir pozisyon alınmamıştır. Gerçekten biri izah etsin bana şu işi.

    Daha sezon başlamamış, adamın biri hemen çıkıp böyle bir açıklama yapıyor. Ya arkadaş sezon başlarken daha önemli konularınız yok mu sizin? Sanki bu adam birilerinin hayatını karartmış, birine bilerek çarpmış kaza yaptırmış, şike ile yarış kazanmış, illegal araçla yarışmış filan. Ne yaptı size arkadaş bu adam? Ne beceriksiz pilotlar geldi ve hala geçiyor, hiçbirine karşı kariyeri boyunca böyle elbirliği etmişçesine bir düşmanlık olmamıştır. Coulthard gelir kafasına göre konuşur, Villeneuve gelir saçmasapan açıklamalar yapar, Jones gelir bedava 3 yarış almış diye Ricciardo geçsin der, biri gelir hala hiçbir şey kanıtlayamamış Bottas süper pilot der, biri çıkar Raikkonen araçtan anlamaz geliştiremez der, başka biri çıkar rezalet araçlarla başardıkları ortadayken “Kimi sadece en mükemmel araçla kazanır” der, halbuki kendisi kariyerinde hiçbir şey başaramamıştır falan filan…

    Kimi kadar başınıza taş düşsün arkadaş sizin.

    1. TheTrueTifosy avatarı
      TheTrueTifosy

      Yapma abi kimi 80 kilo yazıktır günahtır???

    2. Emre Özhan avatarı

      ”bedava 3 yarış almış diye Ricciardo geçsin der”
      Bedava mı..Oldu o zaman biz kalkalım..

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Bu palmercilerle kavrukoğlancılar yeni türedi ama hiç biri bir Vettel fanı olamaz.

        1. @mehmetgunaydin Olmayalım Vettel fanı bir zahmet biz memnunuz Kavrukoğlandan 😀 hem @mpalmer ‘i destekleyen varmı bu sitede ?

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Didem sende gizliden Vettel fanısın biliyorum hissediyorum 😀

            1. Vetteli severim güzel insan,doğru insan, çalışma azmi olsun, hırsı, her detayı öğrenmek istemesi,disiplini vs.heh birde kız arkadaşıyla evlense artık tam gözüme girecek kerata 😀 İşte gönül Lewis kavruğunu sevdi ona kapıldı onunla F1’i yaşadı. o yüzden Vettele karşı birşey hissetmiyorum pilotlugu konusunda üzgünüm 🙂

  15. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Isterse Hamilton gelsin ne yazar FORZAFERRARI

  16. vettel’in yanına pilotun tillahı da gelse ferrari vettel’in kazanmasını istiyorsa vettel kazanır.

    o yüzden kimi’nin yerine geçecek pilot 2. pilot olduğunu veya diğer bir değişle ”üvey evlat” muamelesi göreceğini sindirecek ve artık şampiyonluk gibi hedefler koyma yaşını da çoktan geçmiş biri olacaktır ve o kişi de ;

    romain grosjean

    ayrıca bu dayı kendini ne zannediyo ?? tamam ”ricciardo’yu alın” diye tavsiyede bulunursun anlarım ama ”raikkönen’i gönderin demek” senin ne haddini bre gafil !

  17. Gelir şimdi ricciardo fanı görünümlü alonsocular. ☺ nede olsa bir çaylagin basa bela olabikecegini en iyi onlar bilir. ? neyse Ferrari almaz zaten ricciardoyu. Teorik olarak grosjean aldı koltuğu. Sadece bu sene temiz ve iyi bir sezon geçirmesi lazım. İstikrarlı olursa ferrari koltuğuna oturur. Hem ricciardo su anda alonso hamilton yada vettelin yanina otursa baslarina bela olma olasiligi yuksek. İstemezler onlarda. Takimlarda artik böyle takim içi rekabet pek istemiyor. F1 teknik acidan zaten zor ve karisik bide bu durumla uğraşmak istemezler ki istemiyorlar da.

  18. Emre Özhan avatarı

    Ferrari neden Raikkonnen’i göndersin ki.Tam Ferrari’nin istediği 2. pilot.Görev ve sorumluluklarını yerine getiriyor düzenli olarak takım arkadaşına geçilme olsun,yol verme olsun,düşük performansı olsun,kazalara karışma olsun tam aranılan adam hem çaylak ta değil isim yapmış bir pilot daha ne olsun

  19. FA 14Sulonso avatarı

    Vettel’in kalbine iner kalbine. 😀 Zaten Ricciardo’dan kaçıp geldi Ferrari’ye. 😀

    1. Dostum ferrari kacabilecegin bir yer değildir. ferrariye kacamazsin. Ferrarinin önce seni istemesi lazim. Ferrari istemedi mi gidemezsin. Birakin artik bu muhabbetleri komik oluyor. Ki schuminin önerisiyle ferrari 2009da alacakti vetteli de redbull vermedi. Ron Dennis bile istedi vermediler.

      1. FA 14Sulonso avatarı

        Bak nasıl da çarpıtıyor 🙂 RedBull’dan kaçtı ve Ferrari’nin de teklifi vardı. Alonso’nun boşluğunu bir şekilde kapatmaları gerekiyordu. Bunu da Vettel ile doldurdular. Gridin en iyi pilotunu ellerinden kaçırdılar, yerine alacakları pilot da Alonso kadar başarılı olmalıydı. Vettel’in de sancılı sürecinden istifade edip onu takıma kattılar. Olay bu.

        1. Dediklerin doğru ama hep şunu merak ettim, en iyi pilotu neden en iyi takımlar istemiyor, bu bir çelişki değil mi?

          1. Vurdu gol oldu.

          2. FA 14Sulonso avatarı

            1-Şu anda tarihin en iyi takımı Ferrari’dir.

            2-Alonso Ferrari’den ayrılmadan önce 2019’a kadar sözleşme teklif edildiğini ve reddettiğini söyledi.

            3-Şu anda yarıştığı tarihin en iyi 2.takımıdır. Alonso’yu almak için can attılar.

            4-Vurdu gol oldu gibi saçma ve komik yorumlara da sadece gülerler.

            Yeterli herhalde bu cevap sana?

            1. FAsterMcLaren avatarı
              FAsterMcLaren

              Vurdu gol olduu 😀

              1. Kendi kendisine pas verenleri ilk kez görmüyoruz. Lütfen.

            2. Valla dostum sen istediğin kadar kendini kandır. Ferrari-Alonso ilişkisi bitince Ferrari adeta prangalarından kurtulmuş gibi oldu. 2 tarafın da mevcut durumu ortada. Sen beni kovamazsın ben istifa ediyorum deyip işsiz kalmaktan farkı yok Alonso’nun durumunun. Alonso kötüdür, iyidir filan demiyorum dikkat edersen. Fakat Ferrari’de Alonso’yu özleyen bir tane adam olmadığı aşikar. Hatta Ferrari mekanikerlerinin Alonso önlerinden geçerken kahkaha attıkları fotoğrafları da hatırlıyorum.

              1. FA 14Sulonso avatarı

                ”Sen beni kovamazsın ben istifa ediyorum deyip işsiz kalmaktan”

                Okuduysan 2019’a kadar sözleşme teklif edildiğinden bahsettim. Sözleşmesinde de Ferrari takımlar sıralamasında ilk 3’e giremezse Alonso serbest kalır maddesi olduğunu hatırlatayım.

                Kendini kandıran ben miyim siz mi?

            3. Dediklerinin bir kısmını bende söyledim, ama soruma verdiğin cevap yetersiz, bunu sende biliyorsun. Mclaren hangi durumdayken alonsoyu istedi malum. Ferrari’de alonso gidince kısmi olarak düzeldi bu da malûm. Pilotajinda değil ama yöntemlerinde mi sıkıntı var acaba, çirkin yüz deyince akla alonso gelir ilk, bütün şaibelerini herkes biliyor, o konulara hiç girmeyelim.

            4. Aşağıdaki yorumuna cevap seçeneğini kapatmışlar o yüzden buradan yazıyorum.

              Demek istediğim şuydu. Alonso Ferrari’nin performansından memnun değildi, evet. Fakat Ferrari de çok Alonso sevdalısı değildi. Zaten derhal alternatifine yönelip Vettel’i takıma kattılar. Ferrari Alonso’ya teklif yapmış, fakat ne kadar ısrarcı olmuş? Bariz bir şekilde Alonso isteksiz görününce yerini dolduracak adama hiç düşünmeden gitmişler. Yani biraz da çok da lazım değil tarzında bir havada Ferrari. Alonso spora yeni giren Honda motorlu, çok da iyi durumda olmayan Mclaren’a deli olduğundan mı gitti? Belki teklif yükseltmek amaçlı blöf yaptı, yemedi. Orasını bilemem. Ama Alonso’nun gidişinden ötürü üzgün biri var mı ya da var mıydı Ferrari’de? Yoktu…

  20. Vettel’e ses çıkarmayacak adam lazım Ricciardo işi riskli olur.

    1. hemen hemen herkes ”ricciardo vettel’i yener” veya ”vettel ricciardo’yu istemez” diyor ama herkes şunu unutuyor ;

      vettel’in yanına schumacher’de gelse senna’da gelse takım diğer pilotun kazanmasını istiyorsa diğer pilot kazanır. ferrari’de düzen budur. vettel’in yanına gelecek pilot üvey evlat muamelesi görmeyi kabul ederek gelebilir ve o kişi de romain grosjean’dır.

  21. İyi güzel demişte ricciardo Vettel e sorun çıkarır bunu başta Vettel istemez Ferrari de yanasmaz gibi böyle bi duruma

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çabuk Ricciardo cular gelmeden 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir