Tost “Motor Üreticileri Yeni Kurallar Konusunda Oyalıyorlar”

yazar:

kategori:

Toro Rosso Takım Patronu Franz Tost, Formula 1 motor üreticilerinin gelecekteki motor kurallarını belirleme konusunda oyalama taktiği uyguladıklarını düşünüyor.

FIA Başkanı Jean Todt ve Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, motor üreticilerinin daha düşük fiyatlarda, daha performanslı ve daha gürültülü bir çözüm bulmamaları halinde bağımsız üretici kuralını devreye sokma tehdidinde bulunmuşlardı.

Son 2 ayda değişen bir şey olup olmadığının sorulması üzerine Tost “Çok zekice oynuyorlar.”

“Zaman kozuyla oynuyorlar. Ne kadar uzun süre görüşülürse daha az çözüm ortaya çıkar.”

“Ben 4 sene önce yeni kurallar geldiğinde harcamaların en az % 100 artacağını söylemiştim. O dönemde insanlar bana inanmadılar ancak olay bu.”

“Ve o günlerde şunu deme fırsatını kaçırdık: Üreticiler Formula 1’deyse, bu yeni teknoloji ile geliyorlarsa ve bu geleceğin teknolojisi ise, o zaman bunu tüm dünyaya sunmak için bedelini ödemeliler.”

“Bunun için harcamayı onlar yapmalılar, bağımsız takımlar değil. Şimdi bağımsız takımlara çok yüksek bedeller çıkarılıyor ve bu doğru olan yol değil.”

“Tabi ki biraz paraya mâl olur ancak bağımsız takımlar 10 ya da 12 milyon yerine niçin 25 milyon ödüyorlar?” dedi.

 

 


Yorumlar

“Tost “Motor Üreticileri Yeni Kurallar Konusunda Oyalıyorlar”” için 3 yanıt

  1. bunu tüm dünyaya sunmak için bedelini ödemeliler
    kimse sunduğu teknolojinin bedelini ödemez istersen sen o teknolojiyi kullanmayarak ona ödetebilirsin. Maliyetininde 10-12 milyon olduğunu düşünüyorsan kendin üretmeyi düşünebilirsin. Sonuçta 25 milyona göre %50 tasarruf demek

  2. adam resmen duygularıma tercüman olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir