Mansell: "McLaren, İngiliz İkilisi İle Egemenlik Sağlayabilir"

yazar:

kategori:

Ülkemizde yapılan son yarışı kazanan Hamilton, lider Mark Webber’in 9 puan gerisine kadar gelirken takım arkadaşı Button zirveye 4 puan daha yakın.

Jenson Button, 2009’da Brawn GP ile şampiyon olduktan sonra takımdan ayrılma kararı alıp McLaren’e geçmiş ve F1 çevresinde bu hamlenin yanlış olduğu yönünde birçok görüş öne çıkmıştı.

2008 Dünya Şampiyonu Hamilton’un yanında sıkıntı yaşaması beklenirken iki şampiyon pilot görünüşe göre iyi uyum sağladı ve Red Bull’a karşı mücadelede omuz omuza verdi.

1992 Dünya Şampiyonu Mansell, Button ve Hamilton’un güçlü bir ilişki kurmasına şaşırmadığını, Woking kökenli takımda devam etmeleri halinde daha fazla şampiyonluklara ulaşabileceklerine inandığını söyledi.

Mansell: “İkisinden korkunç bir takım olur.”

“Matin Whitmasrh’ı Monako’da gördüm ve bir takım olarak onları bir araya getirmede inanılmaz bir iş çıkardığını söyledim.”

“McLaren hayata döndü. Jenson-Lewis kombinasyonu inanılmaz bir şekilde çalışıyor. SEzon öncesinde herkese Jenson’un oradaki herkesi uyandırabileceğini söylemiştim, öyle de oldu”

“(Button) dünya şampiyonu unvanının harika bir temsilcisi ve Lewis’i de en iyi haline getirdiğini düşünüyorum. Bana göre ikisi beraber çok iyi çalışıyorlar. Bu da gittikçe iyileşmelerini sağlar”

“İnsanlar Ferrari’nin Michael Schumacher ile 5 defa şampiyon olarak inanılmaz bir iş çıkardığını söylüyor ama Formula 1’de ihtiyacınız olan en büyük şey, devamlılıktır.”

“Eğer devamlılığınız varsa her yıl dayanıklılıkta üzerine koyabilirsiniz.”

“Her sene bu dayanıklılıkla şampiyonluklar kazandı ve Formula 1’de benzeri görülmemiş stardartlar koydu.”

“Şimdi ise McLaren iki pilotuyla tekrar özel şeyler yapabilecek kabiliyete sahip.”

Red Bull, İstanbul’da McLaren’e 1-2 zaferini hediye ettikleri kaza olayını artık arkalarında bırakmış gibi görünüyor.

Mansell, kazanın bu ikili arasındaki ilişkiyi etkileyeceğine inanmıyor ve bu hafta sonu Red Bull’un Montreal’de tekrar geri dönmesini bekliyor.

Mansell: “Red Bull’un başına gelenler, olmaması gerekiyordu. Ama kapalı kapılar ardından özel görüşmeler olduğundan eminim, tekrar bütünleşeceklerdir.”

“Formula 1’de fazlasıyla profesyonelsinizdir ve Red Bull, bu açıdan oldukça iyi.”

“Oradaki yetkililer harika bir iş çıkarıyor ve işin çoktan çözüldüğünü söyleyebilirim. Bu hafta sonu sorun olacağını düşünmüyorum”

Mansell, Kanada’da McLaren’in insanları şaşırtabileceğini, belki de sıralamada en öne çıkabileceğini söyledi.

Mansell: “McLaren’in bir şeyler daha bulup insanları şaşırtabileceğini düşünüyorum”

“Şimdi sezonun ana yemeği dediğimiz zamana geliyoruz”

“Önümüzdeki bir kaç haftadan sonra şampiyonluk için sadece 2-3 pilot mücadele edecek ve Lewis, en azından oradaki yukarıdaki herkes kadar iyi şansa sahip”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    O kadar sevinme Mansell Bunların arasına ferrariyi hiç katmıyorsun ferraiden bahsetmemisin yazında peki ferrari avcunu acıp izlicekmi mclaren nereye kadar üstünlük saglıcak sagladı diyelim biz izlicezmi elimiz kolumuz bağlımı durucaz alakası yok ben ferrarinin buyuk çıkış yapacagını dusunuyorum mc laren auro dinmik acısından buyuk gelisme gosteriyor onu biliyorum ancak Ferrari buna izin vermez elinde guclu bir pilot var Ben ferrari sezona baslarken kopup gidicek diye dusunuyordum ama oyle olmadı F1 cok değişdi Eski sistem yok o bakımdan ferrarideki eksikliği bulup Ön sıralara tırmanacaktır Mc laren bu 2 ingiliz pilotlara guvenmesınde haklı ama bizde rakip olarak onları engellemeye calısıcaz cok guclu olduklarını goruyoruz sadece rakip olarak red bulları goruyolar mansell ne dedi 2 3 yaris sonra 3 pilot sampiyonluk icin cekisecek dedi belkide bizim kadrodan kimse yok button hamilton Vettel Yada Webber 2 sinde birisi var bu 3 pilotun ıcınde ferrariden kimse yok Mansell soledigi olmaz umarım eger olursa 2 sene çöpe gitmiş olucak o kadar da 2010 aaci icin yogunlasak ferrari 2010 daki aracından da gerekli rekabeti goremıyor cok ilginc gercekten mclaren 2009 da gelistirmeyi bırakmamısdı ama ferrrari 6 yaris kala sezonu bitirdi cok onceden calısmalara basladılar ama sonucu goruyoruz buyuk yenilikler oldu ama ferrari istedigi kadar hızlı değil uzun virajlarda hızlı değil bunu acık farkla gruyoruz umarım ferrarimiz buyuk gelişme gosterir en buyuk dileğim Alonsonun Red Bull la Mc laren arasındakı farkı kapatması hadi her sey Valenciaya Kaldı B versiyonumuz Belkide güçlü olacakdır Ferrariye yakısır bir arac üretilmeli en kısa zamanda da ferraride calısan teknik ekibin değişmesi lazım luca amca bir an once elini cabuk tutsan iyi olur derim yoksa takımın 2 senedir bos bos yarısıyor olucak bu arada canadada c tesi yagmur varmis.

  2. Hem araba iyi olacak hemde pilot

  3. Yenilmez bir takım olur derken vurgulamak istediği Lewis le Button nın aralarının çok iyi olması.

    Diğerleri öyle değil Alonso ve Massa yı beraber aynı karede görmedim Bahrain den sonra, Shumi ve Rosberg ise hiç görmedim desem yeridir. Vettel le Webber onlara diyecek laf yok.

    Dostluğu vurgulamış, takım olarak gücü vurgulamış. Belli ki kimse anlamak istemiyor bunu.

    Birde bu takım içi dayanışmanın sırrı iki pilotunda egolarını çok iyi kontrol eden kişiler olması ve çok iyi takım oyuncusu oldukları içindir.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    prost-senna
    hakkinen-coulthard
    rai- juan pablo
    lewis – alonso
    lewis – button

    şu adamlara bir baksanıza.

    resmen formula 1'in barcelonası
    Mclaren'i yenmek isteyen kralın (statükonun) takımı da real madrid rolünde ferrari.

    gazeteler, hakemler, kurallar, yorumcular onların "ruh" ise bizim.

    98-99-2000 yılları şiirselliğiyle hala aklımda. umarım button ve hamilton o
    tada yaklaşır.

  5. bu işin ingilizle alamanla ecnebiyle falan bir alakası yok. arabası iyi olan pilot, siler süpürür ortalığı vesselam. bunun bir çok örneği var, 2008'de coşan massa ile hamilton, 2009'da puan mücadelesi verdiler. 2005-6'da podyumdan inmeyen alonso, geçtiğimiz 2 yıl renault ile puan almak için çabaladı. yıllarca esamesi okunmayan JB, geçen yıl 7'de 6 zafer aldı. bu örnekler uzar gider…

    durup dururken ingiliz milliyetçiliği yapmanın bir manası yok. ama konuşan da ingiliz olunca, sebebi az çok anlaşılıyor yazının.

    massa'nın dediği gibi: şampiyon olabilecek bir çok pilot var. önemli olan araç performansı.

  6. O egemenlik biraz zor. Şampiyonluk adayı yeni jenarasyonda çok. ''thrillercd thrillercd'' katılıyorum …

  7. Abartmaya bakarmısın : "İkisinden korkunç bir takım olur."

    Benzer bir araçla Massa ile Alonso; Schumacher ile Rosberg; Vetel ile Webberin onlardan aşağı kalacağını hiç sanmıyorum. Burada en önemli şey araç, yoksa her dört takımın da pilot kadrosu çok güçlü ve birbirilerine yakın.

  8. BEN MANSELL'E TAMAMEN KATILIYORUM…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir