Whiting “Kırmızı Bayrak Nedeniyle Elenecek Pilotlar İçin Yapacak Bir Şey Yok”

yazar:

kategori:

FIA Yarış Yöneticisi Charlie Whiting, 2016 Formula 1 sezonunda sıralamalarda uygulanacak eleme sisteminde olası bir kırmızı bayrak nedeniyle elenecek pilotlar için yapacak bir şeyin olmayacağını söyledi.

2016 Formula 1 sezonunda sıralamalarda belli bir süre geçtikten sonra her 90 saniyede bir sürücü elenecek.

Kırmızı bayrak çıktığında zaman duracak ancak aynı noktadan devam edecek. Öyle olunca pilotların piste çıkıp tekrar zaman turu atmasına zaman kalmayacak.

Whiting “Bu kötü şans olmuş olacak. Önceki sıralama seansları ile aradaki fark nedeniyle turu o andan önce tamamlamış olmanız gerekiyor. Damalı bayrak çıkmamışsa o turu tamamlayamazsınız.”

“Eskiden seans tekrar başladığında pilotların tekrar deneme şansı oluyordu ancak artık ne yazık ki mümkün olmayacak.” dedi.

Sıralamaların ilk seansında birden fazla pilot zaman turu kaydedemezse o zaman 3. antrenman sırasına bakılacak.

2. seansta böyle durum olursa ise o zaman 1. antrenman seansındaki sonuçlara bakılacak. Aynısı 3. seans için geçerli olacak.

Sıralamalarda zaman turu kaydedemeyen pilotlar % 107 dışında kalacaklar. O zaman ise eskiden olduğu gibi yarışa katılıp katılmamaları hakemlere bağlı olacak.

Whiting ayrıca yeni sistem için yazılımda gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Eskiden olduğu gibi geri sayım normal bir şekilde olacak ancak eleme sürelerini belirten ikinci bir geri sayım saati olacak ve o farklı renk ile gösterilecek.

Elenen sürücülerin adı zaman tablosunda gri olarak gösterilecek.


Yorumlar

“Whiting “Kırmızı Bayrak Nedeniyle Elenecek Pilotlar İçin Yapacak Bir Şey Yok”” için 6 yanıt

  1. Kırmızı bayrak gelirse zamana 5 dakika ekleyin ve mevzu kapansın ama ekleyemezsiniz, çünkü 3-5 afacan oturmuş Formula 1’e kural yazıyorsunuz. En ufak bir çözüm öneriniz yok.

  2. Bu formatı değiştirirler yine… Daha önce de, 2004 veya 2005’te olması lazım, iki tane tek tur atılıp sonra zamanların toplandığı saçma sapan bir sıralama formatı denemişlerdi. Bütün izleyiciler sıkıntıdan patlayınca sezon ortasında değiştirmişlerdi.

  3. şimdiden yazayım, sonra hep beraber hatırlarız: bu kural en fazla bizim bahtsız bedevi raikonnen’i vuracak. Garibim olmadık yerlerde şansız bir şekilde elenip bizi çıldırtacak..

  4. abi çok güzel komplo hikayeleri çıkar bu kuralla. düşünsene ferrari lider gidiyo hamilton ya da rosberg turunu atmaya çalışıyo o arada haas bi kaza yapıyo şşak kırmızı bayrak ve mercedes eleniyo. valla olabilir bence 😀

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Aptal herifler. Bu kadar ucuz yani. Sizin yapacağınız kurala ben. Şu gün sövdüreceksiniz

  6. Düşünülmeden alınmış ve aceleye getirilmiş saçma sapan bir kural.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir