Raikkonen: Clear Ferrari’ye Büyük Katkı Sağlayacak

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, takımın yeni mühendisi Jock Clear’ın takıma büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Ferrari geçtiğimiz yıl Mercedes’ten Jock Clear ile anlaşmış, İngiliz mühendis Ferrari ile çalışmaya Şubat ayındaki Paul Ricard testinde başlamıştı.

Kimi Raikkonen “Açıkçası takımın bir parçası olması Ferrari için büyük bir yarar. Ona sahip olmak çok güzel. Henüz erken bir noktadayız ve bize çok fazla yardımcı oldu”

“Elbette sadece bir kişi değil, tüm çocuklar ile iyi bir takım çalışması var. Çok mutluyuz” dedi.

Raikkonen telsiz kısıtlaması için “İyi olduğunu düşünüyorum. Farklı. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Elbette küçük sorun ya da hatalar olacak ama bunlar her zaman olur” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Clear Ferrari’ye Büyük Katkı Sağlayacak” için 14 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mercedesden ne kadar adam araklarsak o kadar iyi özellikle motor departmanından. Zayıf olarak adlandırıldığımız cfd için de bir kaç mühendis alsak iyi olur gerçi bu teknoloji merkezi ile platformlar ile o eksiği de baya kapatmıştır Ferrari. Geçen Allison da söylemişti ama tabi gerekli

  2. “Clear” deyince şampuan markası olan “clear” anlayanlar elime mum diksin…. 😀 kepeksiz daha hızlı gidebileceklerini bile düşündüm o derece 😛

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Aşağıdaki yorumlara bakınca bir tek ikimizin aklına şampuan markası geldi herhalde, adamlar bilimsel yorumlar yapmış lo, şampuan nedir ya,herneyse senede pırasalık var nickine pırasa ekle izin veririm yani. B)

      1. nickimden cool’luk akarken mi pırasa? bence sorun adminde biz “asilzadeler” soyadı’ nın önüne bir bay bir bayan ekleriz yani; bilemedim… aşağıdakiler fena teknik aforizma kasıyorlar,o değil de kavga varken goygoya ne dersiniz?

  3. Mustafa Sar avatarı

    2007 yılında FERRARİ pilotları arasındaki uyum mc Laren pilotları arasında hiç olmadı. Alonso Çaylak Hamilton’u bir türlü kabullenemedi. Üstüne casusluk olayında Mc Laren’e “konuşurum” şantajı yaptı. Tabii Mc Laren’de finalde fişi çekmiş oldu. Nasıl mı? O yarışta mC Laren iki pilotun bir birlerine karşı pozisyon kavgasını baştan yasaklayabilirdi. Yarışın gidişatına göre pilotlara pozisyon kaybetme emri verebilirdi. Allahı var Mc Laren o yarışta dürüst davrandı. Yarışın sonlarına doğru Alonso’nun FERRARİ yi yakalayamayacağı kesinleştiğinde Alonso’yu pite alıp Hamilton’a bir sıra daha hediye edebilirdi Mc Laren. yapmadı. FERRARİ de o yarışta kusursuzdu. Pilotlar starta iyi hazırlanmışlardı. Efsane yarış ve efsane bitiş oldu. Sonuçta Mc Laren pilotlarının bir birlerine çelme atma çalışmaları şampiyonluğun FERRARİ pilotuna kaçmasına yol açtı. Şans her zaman hazırlık olana gider. RAİ ve MASSA o yarışta hep olması gereken yerdeydiler… Sonuçta o sezon Mc Laren şampiyon çıkarsaydı da FERRARİ için bir şey değişmeyecekti. Şampiyonluk FERRARİ ve FERRARİMSİ araçları kullananlar arasında gitti geldi…

    1. O sezon şaibeli bir sezon. Hatırlarız ki casusluktan dolayı sezon içinde McLaren’in puanları silinmiş ve takım şampiyonadan ihraç edilmişti. Takım ihraç ediliyor edilmesine ama ilginçtir takıma bu silinen puanları kazandıran sürücülerin puanları silinmiyordu. Niçin böyle oluyordu peki? Hani bizdeki şikeye teşebbüs oldu da şike sahaya yansımadı gibi bir çelişki.
      Tabii ki bu sorunun cevabı bizdeki gibi para idi. Eğer Hamilton ile Alonso’nun puanları silinseydi şampiyona erkenden bitecekti ve izlenme oranları dipte olacak sponsorlar büyük bir reklam kampanyasından mahrum kalacaktı. Ondan sonra gelsin davalar, gitsin paralar.
      Kapalı kapılar ardında ne oldu bilemiyoruz ama son yarışa kadar şampiyona devam edip, dün gibi hatırlıyorum, ne hikmetse son yarışta Hamilton’un vitesi 1 dakikalığına arızalanıyor ve Hamilton gerilere düşüyor ardından yine ne hikmetse vites kutusu düzeliyor ve Hamilton yarışa devam ediyor. Tabii denilebilir ki Raikonen son yarışta kazaya uğrasa ne bileyim, aracı yolda kalsa Hamilton şampiyon olacak, Ferrari bu anlaşmaya yanaşır mı? Dedik ya kapalı kapılar ardında neler oldu bilemeyiz. Ama tahminim, komite yeniden toplanır, hata yapmışız Ham ile Alonso’yu da ihraç ediyoruz derlerdi kim bilir? Tersten soralım, böyle bir olay olsa, McLaren şampiyondan ihraç edilse, ama Hamilton şampiyon olsa Ferrari buna razı gelir miydi?
      Son olarak futbolda tanıdık bir deyim vardır. Futbol asla sadece futbol değildir diye. Formula’ya da bu uyarlanabilir. Formula 1 asla sadece Formula 1 değil.

      1. Viteslerde sıkıntı sık sık olur. Dolayısıyla sezon boyu hiç problem yaşamamış Hamilton’ın sezonun son yarışında bir arıza ile karşılaşması çok da imkansız gelmiyor bana. Komplo teorin mantıklı fakat herhangi bir dayanağı yok. F1 araçları uzaktan müdahale edilebilen araçlar olmadı hiçbir zaman. Ama teorin mantıklı mı, evet.

  4. @mustafa sar’ın yorumu beğenilmemiş, o zaman düzeltelim, Alonso 2010 finalinde sezonun en güçlü aracında oturan ve son zamanların en hızlı pilotu Petrov’u geçememiş, şampiyonluktan olmuştur, zira kendisi sezonun en vasat araçlarından birinde oturmakta olup, yetenekleri de bilindiği üzere sınırlıdır, düzeltir, arz ederim.

    1. Mustafa Sar avatarı

      estağfurullah kardeş.. arzetmek bizi aşar.. yok orada bütün sorumluluk yarış mühendisinin üzerine yıkıldı da.. Hani Alonso her zaman çepten üc beş saniye çıkarıyordu ya.. O gün petrovu geçemedi… çok zorladı. öyle olmalıydı zaten. Alonso’ya petrovun arkasına düştüğünde petrov pist üstünde geçmesi gerektiği hemen söylendi. Durum böyle olunca sanırım Petrol o anlarda 10 tur filan daha eski lastikleri vardı.. netice de geçemedi işte…

  5. Mustafa Sar avatarı

    Criss Dyerr’ı tek geçerim…2010 da Alonso’yu kurtarmak adına adamın ayağını kaydırdılar. Halbu ki orada Petrov’u geçme görevi Alonso’nundu. Çok yetenekli pilot ya. Sezonun en güçlü aracıyla Petrov’u geçemedi…
    Ama yetenekli pilot….

    1. sezonun en güçlü aracı 😀

    2. Kimi’nin 2007 de ki performansında çok büyük katkısı vardır.Ama Kimi yapması gerekeni yapmış, tam da yapması gereken zaman da Hamilton ve Alonsonun fişini çekmişti.Ancak Kimi’yi inatla ağır çıkarması Kimi’ye büyük zarar vermişti.Bunu yarış temposuyla avantajına çevirmeyi başarabilmişti.

    3. hocam konunun alonso ile ilgisi nedir ? böyle yorumlar yaparak ortalığı karıştırıyorsunuz..

    4. Şuan alonso bence gridin en yetenekli ve en iyi pilotlarından.Yorum yazarken bence biraz düşünün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir