2016 Avustralya GP Sıralamalar – Sezonun İlk Polü Hamilton’un!

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı Avustralya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Yeni eleme tarzı sıralama sistemi, beklenenin aksine heyecanı daha da yok etti. Özellikle lastik kullanımı ve eleme süresi başladığında boş tur ile hızlı tur atmak için zaman yeterli olmadığı için pilotların çoğu ilk başta bir tur atıp beklemeye başladılar.

Son seansın bitmesine 3.5 dk varken 1.23.837 yapan Hamilton bu senenin ilk polünü kazanırken onu takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti.

Ferrari pilotları ve son seansa kalan diğer isimler seansın bitmesine çok uzun zaman varken araçlarından çıkıp ilk turlarına göre sıralandılar.

Sebastian Vettel 0.8 sn arkada 3. olurken onun arkasında takım arkadaşı Kimi Raikkonen yer aldı.

Ferrari pilotlarını, bu sene Ferrari’nin 2015 motorunu kullanmaya başlayan Toro Rosso pilotu Max Verstappen takip ederken onun arkasında Williams’tan Felipe Massa ve Toro Rosso’nun diğer pilotu Carlos Sainz takip ettiler.

Son seansa kalmayı başaran Red Bull’un yerel kahramanı Daniel Ricciardo, pozisyonunu geliştiremeyen isim oldu.

İkinci seansta elenen ilk isim Renault pilotu Kevin Magnussen olurken onu takım arkadaşı Jolyon Palmer takip etti. Daha sonra ise araçlarından erken çıkan McLaren pilotları Jenson Button ve Fernando Alonso oldular. McLaren pilotlarından sonra elenen isim Williams’tan Valtteri Bottas olurken onu Force India pilotları Hulkenberg ve Perez takip ettiler. Beklendiği gibi karmaşık olan seansta pilotlar zamanları olsa bile piste çıkmamayı tercih ettiler.

Yeni sıralama formatıyla gerçekleştirilen ilk seansta ilk elenen isim Manor’dan Pascal Wehrlein olurken elenme yolunda onu takip eden isimler Manor’un diğer pilotu Haryanto, Haas pilotları Gutierrez ve Grosjean, Red Bull pilotu Kvyat ile Sauber pilotları Ericsson ve Nasr oldular. Kvyat teknik sorun nedeniyle aracından erken çıktı ve sürpriz bir şekilde elendi.

Cd5JdqUUsAAWrjA


Yorumlar

“2016 Avustralya GP Sıralamalar – Sezonun İlk Polü Hamilton’un!” için 213 yanıt

  1. Emre Özhan avatarı

    Hamilton yine formunda her zamanki gibi bu sene de durdurulması zor olacak ama,ben yine de bazı pistlerde ferrari üstünlüğünü bekliyorum özellikle cadde pistlerinde ferrari redbull çekişmesinin ön planda oldugu yarışlar izleyebiliriz.Mclaren honda geçen seneden daha ciddi ve kararlı araç olarak onlarda puan olarak 2014 sezonunu yakalayabilirler.Motor olarak renault u yakalamış gibiler ama şasi olarak redbula yaklaşamamışlar bu takımların yıldızı 2017 de parlayabilir mclaren 2018 de şampiyon olabilir.
    Bu arada bu senenin araçları f1 tarihinin en hizlısı olabilir özellikle mercedes buna da dikkat etmek lazım.

  2. Kimi_in_Rai avatarı

    Mercedes yine uçuyor,Ferrari ona bakıyor diğerleri ise uyuyor 🙂

    Hamilton’a tebrikler!
    Rosberg daha baskın hızlı başarılı olmalı.Bunun için minimum hata yapmalı
    Vettel arabadan maksimumu çıkardığını düşünüyorum.
    Ve nihayet Raikkonen yarışa hazır ve performans olarakta bana göre hazir ve iyi.Şu yarışı söyleyemem(ki Kimi’nin podyum ihtimali yüksek) ancak bir sonraki yarış olan Bahrein yarışında Kimi’nin podyuma olacağının kanaitindeyim.

  3. Geçen sezondan daha yakınız. Havalar biraz bize yardım ederse şampiyonluk ortada.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Yagmur duasina mi cikacan?

      1. Hayır, bugünkü gibi güneşli sıcak havaları fazla görmek yetecek.

  4. Napolyon1453 avatarı

    3 antreman seansı ve sıralamayı izledim. Zaten ilk 2 antreman derecesi yağmur nedeniyle oldukca gereksizdi. Öylesine uyumamak için piste cıkan pilotlar oldu.
    3. antreman ise tam istediğim gibi geçti akkoyun kara koyun kısmen belli olacaktı ki öyle de oldu ros ve ham in softlarla attığı insanlık dısı turlar farkın 0.2 sn değil 0.5 minimum olduğunu gösterdi. 3 antremandan sonra içimden geçen farkı yazmıstım tuttu diyebilirim.
    Sıralama formatı kötü ama son bölüm için çok daha kötü ilk ikisinde yine katlanabilir biraz heyecan doğuruyor. Yinede eskisini tercih ederim en azından son bölüm öyle olmalıdır.

    Yorumları okumayı seviyorum hemen hemen tüm haberlerdekini okudum yaklasık 300tane falan. Ferrari taraftarlarının bir kısmı gecen sene burda fark 1.4 tü şimdi 0.8 vettel tur atsa 0.4 olduğunu falan demişler. Vettel tur atsa da 0.6 olurdu gibime geliyor ama asıl sıkıntı gecen sene sezon burda basladı ama burda bitmedi abu dhabi de bitti orda vettel son bölümde yok rai nicodan 0.8 sn fark yemişti. Vet daha iyi bir sıralamacı olduğunu biliyoruz yani o olsaydı tahminim yine 0.6 geride olurdu.
    Özetle 2015 son yarısında sıralama olarak fark 0.6 bitmiş ve 0.6 ile baslamıstır. Yani ferrari heyecanlandıracak kadar yaklasamamıstır. Vettelin basın toplantısındaki neşesi de dikkatimi çekti hayal kırıklığına uğradı ama sıralamadan dolayı değil performanslarında dolayı yoksa bilirsiniz şaka yapmayı sever.
    Williams – Force india bu sene bitikleri oynuyor.
    Haas ın podyum ütopyası 16 dk sürdü.
    Str hızlı şimdilik bakalım kaç yarıs sürecek podyum rüyası umarım son bulmaz ama sanmıyorum.

    McLaren Honda yarıştan puan alacağını düşünüyorum. Zaten yarısta ilk 4 pek ekrana geleceğini düşünmüyorum. Force india Mclaren redbullu görürüz bol bol.

  5. Bugünkü D-Smart yayınından bahsetmek istiyorum. Şahsi düşüncelerimdir, siteyi bağlamaz.

    Öncelikle yaptığı çalışmalardan ötürü bugünkü sıralama seansını sunan Emre Tilev’i tebrik ediyorum. Nasıl olsa yaparım deyip bodoslama gelmemiş yayına. Yeni araçlara dair bazı konularda fikir sahibi olmuş, olmaya çalışmış. Ne zaman kendisine bu gelişmeden bahsedildi, ne zaman bu göreve getirildi bilmiyorum ancak sürekli takip etmeyen bir insanın bir anda gelip F1 anlatması kolay bir şey değil. Burada bir suç varsa kendisi değil, onu bu göreve getirenlerdir. Serhan Acar’la neler yaşandı, niye böyle bir karar verildi bilmiyorum.

    Sıralamalar başlamadan dahi kendisinin yaptığı anlatımla içimde yersiz bir heyecan olmadı değil 😀 Yayında da bazı hatalı şeyler söyledi ama dediğim gibi bunlar normal şeyler. O kadar çok ayrıntı var ki sporda, çoğu zaman biz de aynı şeyden şikayet ediyoruz, yeni bir spikerin gelip her şeyi doğru söylemesi o açıdan mümkün değil.

    Anlatmaya devam edecekse izledikçe bir miktar farkı kapatabilir ancak yine de özellikle verdiği bilgi açısından Serhan Acar’ı yakalaması mümkün değil, imkansız.

    Bir senenin ardından F1’le ilgili bir seansı tekrar televizyondan izlediğim için mutlu oldum açıkçası. Herkes bencilce düşünüyor, ben de öyle… Umarım D-Smart’ta kalır 🙂

    1. ekmeği ekmekciye vereceksin 1 ekmekde üste vereceksin.nokta.nerde serhan acar nerde bu arkadaş sevgi özveri istek olmayabilir ama futbola gelince kraldırlar.oda göreceli tabii : bunların hepsi her şeyi bilir biz ise hiç bir şey bilmeyiz

  6. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Yarın Mclaren-Honda Mührü basacak yazın bir kenara… 🙂

  7. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
    KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

    daha sezon başlamadan bitti.geçen seneden beri diyoruz mercedes ve hamilton 2016 yı domine ederek kazanacak diye.ferrari fanları da kendilerini avuttular vettel mührü basacakmışmış muş da mış mış yar…

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ayrıca unutmamak lazım arkadaşlar .Geçen sene yine Melbourn’de sıralama turları farkına bakın Mercedes-Ferrari yani Hamilton ile Vettel-Kimi farkı 1.4 sn . O zaman sıralamada 1.4 sn geride değildik değil mi yada yarış temposunda.Buna pek çok şey faktör olabilir;lastik ısıtma,ayar,temiz bir tur veya bu aptal sıralama formatı. Tabi kılıp bulmak yada demogoji yapmak istemem ancak farkın 0.8sn falan olduğunu sanmıyorum. Son bir taze lastik ile pek ala 0.3sn en azından gelişebilirdi pilotlar o zaman yarım saniye gibi bir fark görecektik. Herkes sonuca göre yorum yapıyor ama bu atlanmamalı kanımca.

    1. Hamilton 28,725-23,090-34,505
      Vettel 29,034-23,533-35,154
      (Geçen Yıl Sıralama Turu En Hızlı 1.Sektör 2.Sektör ve 3.Sektör) (Fark:1.4 s civarında)
      Hamilton 28,779-22,380-33,678
      Vettel 28,093-22,603-33,979
      (Bu Yıl Sıralama Turu En Hızlı 1.Sektör 2.Sektör ve 3.Sektör) (Fark:0,6s civarında)

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Evet ben de bunu diyorum. Tabloyu hemen çok karamsar bulmamak lazım. Yarın iyi bir gün olabilir. Burada insanların erkenden hüküm verip düğün derkek yapıp ertesi gün hüsrana uğradıklarını çok gördük. O yüzden yarını ve bir kaç yarışı beklemek lazım

      2. Hamilton 28,779 olacaktı yanlış yazmışım

        1. 27.779 YİNE yanlış yazmışım hey allahım:)

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Hava şartları Ferrarinin büyük aleyine evet SS’leri bile ısıtamadık doğru düzgün,yol tutuşu bulamadık ama burak Allah aşkına o burunla,aracın o ön tarafıyla nasıl şampiyon olmayı,yarış kazanmayı düşünüyoruz komik bir durum.1 yıl göbekmi attı bunlar.Sözde ilk yarışa gelecekti şimdi önümüzdeki yarış diyorlar.Araçtaki yenilik antremanlardan beri difüzörün oraya sadece bir nane yapmışlar.Şimdi 0.5 diye farkı düşünüyoruz burada evet iyi 0.9 sn ve üstü gelişmiş araç 1 senede.Yetiyor mu ? Hayır ? Üstüne 0.5 fark bize hüsran getirir ancak.Şu aracı yıllardır bir adam gibi yapamadılar.Bir tarafını yapsan diğer tarafı kancıklık yapıyor.Buda organize sorunu ve mühendislerin becerislziklerinden.20 yarışın 15’ini sıcak havamı bekleyeceğiz.Sıkıldım artık vallahi bunların becerisliklerinden.Biz gitsek daha iyi araç yapardık.

      1. Dostum kazanan araç yapmak o kadar kolay değil 1 2 sene yetmiyor. Eskisi gibi değil ki kafana göre test üstüne test yap rüzgar tüneline sınır, cfd kullanımına sınır, motor gelişimine sınır, testlere sınır eee el insaf bu adamlara herşeyi geliştirmek için nereden fırsat bulacaklar. Ön burun demişsin eyvallah ama rüzgar tünelinde kafana göre çalışamıyorsun o buruna harcadığın her ekstra zaman aracın başka yerinden çalıyor RBR’nin Mercedes’in 5 yılda yaptığını biz hemen 1 yılda yapmak istiyoruz sonra da hüsran beklentimizi ona göre ayarlamalıyız. Adrian Newey tartışmasız F1 bir numarası o bile RBR yi 4 yılda kazanan araç yapabildi bu futbol değil 2 transfer yap şampiyonluğa oyna F1 de yok öyle bir dünya.

    3. Arnoux-Ferrari avatarı
      Arnoux-Ferrari

      Hocam güzel diyosun, fark 0.500’di. O sakladığımız lastik yarın pek bir fark yaratmaz ama genel fark 0.3-0.5 arasında ise güzel şeyler yapabiliriz. Benim açıkçası pek umudum yok, birazda şu saçma sistemden dolayı sabah ne olduğunu anlamadım.

  9. FA 14Sulonso avatarı

    BluTv sıralamalar esnasında kapanır diyordum ama kapanmadı. Bu açıdan sürpriz oldu benim için. Bedava izlemiş oldum. Yarın kesinlikle sesi kapatıp izleyeceğim 😀

    D-Smart devam edecekse de bu BluTv’den yayınlara devam etmeli. Aksi halde satış pek yapamazlar. Tabi en önemli olan Serhan Acar’ı almazlarsa da satış yapamazlar. Parçaları bir araya getirirlerse iyi olabilir. 6.90 tl hiçbir şey. Web üzerinden izlemeyi seviyorum. HDMI kablo ile Tv den farksız oluyor zaten.

    1. Dostum Blu Tv üyeliği almayı düşünüyordum ben de aslında da birkaç soru sorabilir miyim?

      Evet diyemeyeceksin tabii şimdi ama neyse ilk olarak bu BluTv için başka bir D-Smart üyeliğine falan ihtiyaç yok değil mi direk hesap açıp kullanıyoruz?

      Ikinci olarak ay sonlarına doğru akk yiyorum genelde ve sanırım her 2 yarıştan birini akk’si dolmuş bir internet ile izlemek zorunda kalacağım bu benim.için bir problem olur mu? Performans sıkıntısı oluyor mu acaba?

      Ve son olarak D-Smart tüm sezon hakkını satın alırsa her yarışı internetten de yayınlar mı yoksa o gün o saate denk gelen bir futbol maçını koyabilir mi yayına?

      Teşekkür ederim cevaplarsanız 😀

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Bende bu soruları soruyordum ve arkadaştan cevaplarını aldım.

        1-Sadece hesap açıp kullanıyorsun.
        2- Dekoderin yok ama bu internet üzerinden D Smart.
        3- F1 yada Moto gp sırasında kapatamaz, maç koyamaz.
        4- AKK yı aşarsan zaten extradan ücretlendiriliyorsun diye biliyorum, performansta çok büyük düşüş olmaz. Çokmu fazla download yapıyorsun?

        5- Garip bir ülkedeyiz, dediklerimin tam terside çıkabilir.

        1. Çok teşekkür ediyorum bilgi için yarın açayım oradan rahatça izleyeyim artık ya 😀

          Ve bu arada akk’in dolması inanılmaz kolay oluyor ya ps4’te her ay güncellemelerle ve ortalama aldığım yeni bir oyunla zaten minimum 50 gb gidiyor kota zaten 75 gb. Gerisi de sabah alşam f1 ile ilgili videolar diziler falan derken 1 hafta içinde eriyio gidiyor gerçekten sinir bozucu bir durum. 30 gün için parasını verdiğin şeyi 10 bilemedin 15 gün ancak kullanıyorsun gerisi esaret.

          1. akk dolmuş izledim tüm sıralama turları boyunca 1-2 kez birkaç saniye takıldı o kadar.zaten internet hızınıza göre anlık kalite düşüryor veya yükseliyor.

        2. Bir bilgi ekleyeyim AKK yı aşınca internet hızı ay sonuna kadar 3Mbps ye düşüyor.

      2. FA 14Sulonso avatarı

        Ilk ay ucretsiz ve dsmart abonesi olmaya gerek yok 🙂

        Akk yediginde de goruntu kalitesi net hizina gore optimize ediliyor. Yani hizin yuksekse 720p hd izlerken, akk yediginde net hizina gore optimizasyon yapiliyor.

        Donma, kasma sorunlari yasamadim hic. Gayet iyiydi.

        Tum sezonun yayin haklarini alirlarsa eger blu tv uzerinde smart spor mevcut. Yarislar da buradan yayinlanacagina gore pekala izleyebilirsin. (tabi bir oyun cevirmezlerse)

        Umarim yardimci olmuşumdur 🙂

        1. Arnoux-Ferrari avatarı
          Arnoux-Ferrari

          KIVLİYAT VE Gottoroz’un kapışmalarını izleriz işte 😀

          1. Emre tilev’e ithafen söylüyorsunuz sanırım da cidden o kadar kötü müydü bugün ya 😀

        2. Teşekkür ederim yardımınız için. 1 aylık denemeyi açmaya karar verdim sonrasında zaten sezonluk yayın hakkının kime geçeceği anlaşılır ona göre devam ederiz. Aslında D-smart istemiyordum ancak 6.90 lira olunca oldukça cazip geldi kasma lag falan da olmadığını öğrenince.

          Artık bir katakulli falan yapıp bu hizmeti de fırsata çevirmeye çalışıp sezonu rezil etmezler umarım 😀

  10. Çok rezil bir hafta sonu oluyor, Rosberg ve Mercedes’in Catalunya sonrası yaptığı boş açıklamaların stratejik hamle olması, Hamilton’ın ezici üstünlüğü, 90 saniye, DSmart’ın basın toplantısı için süresi olmaması. Burada en günahsız Emre Tilev, özellikle Massa’nın tenis stratejisini başarılı buldum, tenisle ilgili bilgisi olan insanları görmek gerçekten güzel. Pilot telaffuzları, anlatırken yaptığı hatalar hoş karşılanmalı, hepimiz insanız hata yaparız. Dsmart’a gelirsek izleyici sayısını belirlemek, ona göre sezonun geri kalanını almayı düşünmek firmaların yaşaması açısından önemli, ben öyle düşünüyorum ki bu sezon DSmart’da kalan yarışları Serhan Acar ile izlemeye devam ediceğiz.

  11. ferrari redbull’a motor verseydi. Hem ferrari motoru şampiyonluk alabilirdi hemde ferrari için bir referans olurdu.

    Ferrari şampiyonluk potasına girdiği sene redbulla verdiği motoru kısardı.

    böyle bir şansı teptiler. toro rossonun yaptıklarını görünce. redbull ne yapardı 2016 motoruyla diye düşünmemek elde değil.
    Yorumu Cevapla

  12. nazmiduman34 avatarı

    Bir dominasyon olacaksa bunun Mercedes veya McLarende olmasını tercih ederim. 2014-2015 sezonlarında en azından hamilton-rosbergin pist üstünde ve dışındaki mücadelesini izledik, mercedes takım emri uygulasaydı onu da izleyemeyecektik. Hem dominasyon hem takım emri olan berbat yılları da gördükten sonra.

    Mercedes takımı veya sürücüleri çoğu zaman yarışa seyircilerin gözüyle bakıp takımlar arası veya sürücüler arası çekişme olmasını temenni ediyorlar. Ben şahsen seyirci olarak Ferrarinin o çok konuşulan yumuşak lastik performansını konuşturarak son turlarında ultrasoft lastikleri takıp Mercedese meydan okumalarını beklerdim ama hayal kırıklığına uğradım, ikinci çizgiye razı olup lastik tasarrufu yapmaları beni tatmin etmedi.

  13. @berkcan oğulcan

    Ferrari’nin başarısızlıklarını neden sürekli Mercedes’e verilen imtiyazlara bağlıyorsun.Yahu misal Aldo Costa’yı Mercedes’mi elinden kaptı hayır Ferrari’nin enayiliğine gitti takımdan.
    Ferrari başarısız, Mercedes başarılı oldu son 2 yılda.Tıpkı geçmişte Ferrari başarılıyken Mclaren’in başarısız olduğu gibi..
    Yiğidi öldür hakkını yeme demişler Mercedes tebriği hakediyor..

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Öncelikle isim Berkhan Oğulcan. Okumayı öğrenin. Bu 1.

      İkincisi, bana Mercedes’in neden F1’de yarıştığını bir açıklar mısın? Buna cevap verdiğinde zaten benim açıklama yapmama gerek kalmayacak.

      Gelelim diğer meseleye, Ferrari’nin başarısızlığının Mercedes ile şöyle bir alakası var, şu anki tüm takımlar başarısız ve bunun sebebi Mercedes’in FIA ile anlaşıp getirdiği ve önceden bildiği kurallar. Motor konusunda F1 tarihinde yaşanmamış saçmasapan durumlar var, Red Bull nerdeyse motor bulamıyordu. F1’in şu anki halinden memnunsanız size bol şampiyonluklar. FIA ile anlaşma yetmedi anlaşırken gelişimi sınırlandıracak kuralları koymayı da ihmal etmediler. Mühendis konusunda Ferrari de Mercedes’ten mühendis aldı konuyla alakası yok.

      Şimdi sizin tayfa der ki lastik testinin ne alakası var. Sanki Pirelli gitti Michelin geldi de lastikler komple değişti. Kaldı ki bu dediğim olsa dahi bir şey değişmez. Çünkü lastikleri harcayan bir araç ne olursa olsun diğerlerine göre lastikleri harcayan araçtır. Tabi bu araçların şasi anlamında o dönemden beri sürekli tecrübe edilen şeylerden evrildiği hiç aklınıza gelmez. Bu yüzden lastik testinin artık bir etkisi olmadığını hiçbir dayanak olmadan iddia ettiğiniz gibi, ayrıca bu sürdüğünüz bahaneyle de olay hiç olmamış gibi davranırsınız. Mercedes’in çok net ihraç edilmesi gerekiyordu.

      Gelelim üstte bir mesaj daha yazmışsın ona. Sana sorduğum soruya cevap verince zaten araba satma meselesini anlarsın. F1’e ihtiyaçları yoksa işleri ne. Kendi kendinle çelişiyorsun. Mercedes Ferrari’yi 10 kere falan satın alamaz. Marka değeri diye bir şey var. Kaldı ki Mercedes ne F1 tarihi, ne de spor araçlar tarihi bakımından Ferrari’nin yanına bile yaklaşamaz. Hadi hepsini geçtim Mercedes’in elindeki paranın konuyla ne alakası var?

      1. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
        07.MEHMET.FERRARİ

        Birde mercedes’in yol otomobillerin de reno motoru kullanıyor.bazi modellerinde

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Günah keçisi sıralama formatı olmuş galiba. Sıralama önceki formatta olsa da aynı sonucun çıkacağı açıktı. Ferrari ve diğerleri yine lastik harcamak istemeyecekti. Bence format çok da kötü değil, her şeyin sorumlusu buymuş gibi hunharca eleştirilmesine anlam veremedim. İnsanlar F1’in bu durumunu bir şeylere mal etmek istiyor, en güncel konu da bu olduğundan herkes buna yükleniyor. Onu Mercedes’e bütün imtiyazları vermeden önce düşüneceklerdi.

    Son seansta uygulanmasını ben de saçma buldum fakat ilk 2 seans için uygulanabilir bir sistem gibi duruyor. Seans sonlarında gereksiz oluşan trafik ve engelleme durumlarının önüne de geçilebilir bu şekilde. Çünkü şansı olmadığını bile bile turlayan pilotlar oluyordu. Bence bu açıdan da faydalı olabilir. Tabi sistemin açığı sarı bayrak veya kırmızı bayrakta her şeyin mahvolması durumu fakat aslında hedeflenen şey gridin biraz karışması. Yani biraz işin piyangoya dönmesi. 2005 Japonya sıralama turlarını herkes hatırlar. Orada yağmurun bazı pilotlara denk gelmesinden dolayı grid karışmış, sonunda da tarihin en iyi yarışlarından biri olmuştu.

    Mercedes araba satsın diye F1 bu hale geldiğinden ve mevcut formül devam ettikçe dominasyon da çok değişmeyeceğinden işte böyle gridi karıştırma denemeleri yapılıyor.

    Diğer konulara gelirsek güç dengesi olarak bana göre ilk 3 yarışa bakılmalı önce. Bir de tabi Avrupa sezonu açılışında her şey meydana çıkar. McLaren’ın durumu ümit verici, yarışta puanlar için yarışacaklardır, Toro Rosso’ların gerilemesini bekliyorum. Ferrariler iyi start alırsa yarış için şansları var. Red Bull neden bu kadar vasattı anlam veremedim. Sonuçta motor pisti değil. Williams motor avantajının sonuna geldi, bundan sonra bir şey yapamazlar.

  15. SchumacherFerrari avatarı
    SchumacherFerrari

    Maksimum hızlar

  16. Çok fazla yorum okudum ve bende birşeyler yazayım dedim. mercedes iyi çok iyi adamlar işini iyi yapıyor. ama bu sıralamaların gerçekçi olduğunu düşünmüyorum çünkü ferrari ilk tur sonrası mercedesleri geçemeyeceğini anlayınca ve toro rossolarında kendilerine yetişemeyeceğini görünce boşa piste çıkıp lastik harcamak yerine lastik saklamayı tercih ettiler. aradaki farkın 0,8 olmadıgını ama 0,4den de düşük olmadığını düşünüyorum.

    Avustralyanında tam anlamıyla kıyaslama yapılacak bir pist olmadığıda bir gercek. ama suda bır gercek kı mercedes suan sıralamalarda ( bırkac yarıs tamamlanmadan yarıs temposundakı fark hakkında yorum yapmak bana mantıksız gelıyor ) 0,4 0,5 sn farkla onde.

    Asıl bana ılgınc gelen ferrari toro rosso farkı. sebebi strnın şasi anlamında ferrarıden ıyı oldugnu bılıyoruz bu strnın ıyı ıs cıkardıgını bılıyoruz o zaman bu zaman farkının sebebı motor mu yada soyle sorayım ferrarı 2015 motoruna gore 2016da 0,8 sn mı yakaladı. tabı bunu boyle sığ bır şekilde karsılastırmakta bır hata f1de bır cok degıskenın etkılı oldugunu bılırken. ama ferrarıden daha ıyı sasıye sahıp bır takımın avustralya gıbı bır pıstte son versıyon 2015 ferrarı motoruyla 0,8 sn fark yemesı kı ıkıncı haklarda ferrarının bı mıktarda gelısebılecegını dusunursek bu fark gercekten ılgınc geldı bana. ferrarı ya kıs döneminde motorda ıyı bırseyler buldu yada sasıde ıyı atılım yaptı.

    Tabi ferrari için aslında bütün takımlar için gelişim kıstası mercedes olmalı. mercedesten daha fazla gelişim göstermeli takımlar. mercedes yine gelişmiş ve iyi iş çıkarmışlar gibi duruyor tabi yarıs performansı ıkı takım ıcınde krıtık olacak yarısta farkın bu kadar olmayacagı ama mercedesın yıne baskın bır performans gösterecegı kanısındayım. pıst sartlarına gore bazı yarıslarda ferrarının cok daha yakın yada onde olduu haftalarıda muhakkak göreceğiz tabı sezonun ılk 3-4 yarısı her zaman kapalı kutudur. hersey 3-4 yarıs sonra ve analızın daha temız ve dogru yapılabılecegı pıstlerde ortaya cıkacaktır.

    NOT: Bazı arkadaşların bazı takım ve pilotlarla fazla alaycı konuşmasını doğru bulmuyorum. her zaman yorum yapmam ama bütün yorumları okuyan bır kullanıcıyım. fakat futbol kafasıyla ve fanatizmle yapılan yorumları fazla sığ bulduğumu söylemeden edemeyeceğim. evet her şekilde burada şakalar yapılır gülünür eğlence amacıyla tiye alınır bunun olması gerektiğini düşünüyorum. ama bazı arkadaşların bunun dozunu kaçırdığını bazı postların altına 10 farklı yorumla sürekli bir dalgaya alma alay etme yerme aşağılama çabası içerisinde oldukları hissiyatı yaratıyor. ve bu tür olaylar her takıma yada pilota değil belli takım ve pilotlara yapılıyor. bu arkadaşların desteklediği takım yada pilotlar hakkında bir yorum yapıldığında ise çok hızlı reaksiyon gösterip agresifleşebiliyorlar. daha dikkatli olunması gerektiği düşüncesindeyim. hepimiz öncelikle FORMULA 1 severiz.

  17. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Mercedes ve Hamilton’a tebrikler. Ferrari’nin sezon boyunca sürdüreceği gelişimi takip etmek lazım. Daha ilk sıralamalardan ve yarışlardan kesin ifadelerle konuşamamak lazım. Zira geçen sene Ferrari, Avustralya’da Mercedes’in 30 saniye gerisindeyken, Malezya’da Mercedeslerin 8 saniye önünde yarışı kazandı. Umarım her yarış olmasa bile güzel rekabetlere ve mücadelelere tanıklık edebileceğimiz iyi bir sezon olur. Sıralamaları izleyemedim ama sıralama tablosuna bakınca bir Alonso taraftarı olarak, beni bulunduğumuz yer fazlasıyla memnun etti. Sezon içerisinde daha iyi performanslar çıkaracağımıza yürekten inanıyorum.

  18. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    1 ve 2 arasındaki fark pek değişmemiş gibi duruyor,geri kalan makas açılmış, Mercedes’in bir bildiği olmasa yeni lastikleri testlerde kullanırlardı, yanılmıyorsam onlarla tur atmadılar, belki attılar da yine bizim haberimiz sonradan olacak!!!

  19. Karanlık Lord avatarı
    Karanlık Lord

    Ferrari ve Sebastin 2. turu atsa fark 0.4 saniye olacaktı.Arka grupla olmuş fark 1 saniye Ferrari motoru Mercedes motorunu yakalamış.Fark şaside james alisson bakalım neler yapacak.Yarın vettelin mercedesleri geçip pi ğögüsleyeceğini düşünüyorum.

  20. Blitzen Benz avatarı

    Beyoğlu’ndaki patlamada hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.Yaralılara acil şifalar diliyorum.

    1. Allah rahmet eylesin. Allahtan yaralılara acil şifalar diliyorum
      bunu da yazmaktan kaçamıyorum padişahım sen çok yaşa
      şakşakçı takımları yarın muhtarlara alkışlar

    2. Onur Gentas avatarı

      Allah rahmet eylesin, yaralılarada acil şifalar diliyorum.

    3. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.

  21. İzlemeye bile değmeyecek bir sezon. Şampiyon belli. Ferrari yarın korkunç bir fark yer. BAri yarış yapıp boşa küresel ısınma yapmasınlar. şampiyon belli ikinci de belli. şampiyon hamilton ikinci rosberg. ferrari newey gelmeden gelişemez, allison yeterince iyi değil.

  22. Bence bu yorumlar yarın tamamen değişecek. Tahmin yarışmasında da belirttiğim üzere ( 😀 ) Vettel olmadı Kimi bu yarışın galibi olur. Bu yarışta öyle olmasa bile bu sene Merso çok zorlanacak. Geçen senelerde geriye düşse bile tur bindirir gibi geçerek önlere geliyordu. Bu sene geriye düşse öyle gelebilir mi ? İMkanı yok. Bu sene hem yakın mücadeleden hem de Rosberg’in Ham’ın gerisinde üçüncü bi yıl istememesinden kaynaklı merso hataları bekliyorum. Umuyorum. İstiyorum.

  23. McLaren beklediğimizden çok daha iyi görüntü verdi. Yarışta ilk 6 da bitirebileceğini düşünüyorum. En büyük mutluluğum ferrarinin yine balon haberlerinin ortaya çıkması oldu. Savunan arkadaşlara söylüyorum hepsinin yüz ifadelerine bakın kabus görmüş gibiler. Alonsunun kariyerinin düşmesinin en büyük sebebi ferrari ve bir kaç seneye kadar vettel de ayrılmak istiyorum diyecek bir yere yazın bunu.

  24. Cenkodocunko avatarı

    2015 ferrari motoruna ragmen toro rossonun ferrariden 0.8 geride olmasi ya ferrarinin 2016 motorunun beklendigi kadar gelismedigi yada ferrarinin sasi anlaminda beklenen atilimi yapamadigini gosteriyor rekabet ve guzel bi sampiyonluk yarisi hayallerimiz yine suya dustu gibi sezonun ilerleyen kisminda ne olur bilinmez ama pek de bir sey degismez heralde

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Ne olmasını bekliyordunuz anlamadım 0.8 saniye demek yarış sonu aradaki farkın 1 dakika dan daha fazla olması demek zaten (trafik geçişler vs).

      Ki Torro Rosso küçümsenicek bir takım değil nihayetinde.Adamlar geçen senede gayet istikrarlı idiler.

      2015 Ferrari motoru ile 2016 ferrari motoru beygir anlamında çok değişen bir husus yok.Motorun gelişimi sadece beygir modunda dönmez farklı parametreleri vardır.Zaten kısıtlı motor gelişimi mevcut yoksa sınırsız gelişim olsa Ferrari zaten liderliği bırakmaz o yüzden motordan çok fazla ultra güç çıkıcak diye bir kaide yok.Önemli olan makul güçte araç stabilmi hızlımı hızını aero parçalardan alır F1 araçları yoksa geçen sene Williams Mercedesten daha hızlı gözüküyordu ama araç ilk 5 e zar zor yerleşiyordu.Şimdi mantıken Mercedesin motoru dahamı güçsüz oluyor ?

      O yüzden Ferrarinin gelişmesi gereken alan motor değil şasi o gücü verimli kullanıp hıını motorla değil yağ gibi akıp gidebilicek rüzgara direnci en düşük yol tutuşu zımba gibi olucak çıkışlarda kontra yapmayacak bir araçla gitmesi gerekiyor.

      Tabi birde lastil mevzusu var var oğlu var bir ton parametre var motor en son nokta.

  25. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    Aslında hemen karamsarlığa kapılmamak gerekir.Lakin şuda bir gerçek Mercedes ilk temelini attığında aracın bunun üzerine koyarak geldi dikkatinizi çekti ise Hamilton ve gizli lastik testi muhabbeti çıktığından beri şasiye odaklanırsanız esasında o temelden farkının hala olmadığını görebilirsiniz.Yani aracın temeli ve lastik yemeği bırakması akabinde gelişim hızı bu düzeye getirdi bu adamları.Yoksa 1 senede Schumi döneminde çatır çatır set kalmayana kadar biten lastiklere ne olduda 20 tur kullandıktan sonra bir 20 tur daha atabilicek düzeye geldi yukardan ilham gelmedi herhalde mühendislere.

    Şimdi rekabet varmı yok.Ha burda çoluk çocuk Vettel egoları ile tatmin edebilir Ferrari ilede alay edebilir neticede yeni izlemeye başlamış ergenler topluluğu ama F1 artık zevk vermiyor buna çok az kişi sitede sitem edip gözlüyor evet F1 artık bitiyor bu çok açık takımlara sırayla verilen imtiyazlar kapalı kapılar arkasında dönen oyunlar ve biz izleyicileri sabahın 6 sında ekrana kilitleyip hayır bu senede Mercedesin senesi diyerek rekabetin olmayacağının mesajını vermek.Ferrari evet gelişti geçen sene 1.4 saniyelık fark bugün 0.5 lerde burda Ferrari iyi iş çıkarmamış diyemeyiz gayet de iyi iş çıkarmış ama dediğim gibi o lastik testleri sonrası buna uygun Mercedes için uygun olan kurallar sayesinde Mercedes ne kadar hamurlar değişsede Pirellinin kimyasını gayet iyi çözmüş durumda hangi lastiği yaparsa yapsın adamların temeli o lastik yeme noktasını geçtiğinden hem nazik davranıyor hem aero hemde motor yönünden iyi iş çıkarıyorlar.

    Bu sene Renault a uygulanan (kütle amortisör tarzı)olay uygulanabilir bir anda FIA Mercedeste hileli bir parça bahanesi ile kuralları değiştirebilir (oyuncak oldu ya artık kafasına göre kural yazıp değiştiriyorlar).Yarışa renk getirmeleri için benim düşünceme göre 3-4 yarış böyle baskınlıkta giderse FIA duruma el koyucak sonuçta bu sene en az %40 kayıp daha yaşanır ve çoğu insan izlemez.İzlenmeyen organizasyona ne gelmez para gelmez sponsor gelmez.Bunlar gelmez ise ne olur Bernie delirir.

    Bu sene gerçekten Mercedesi engelleyecek bir hamle FIA dan bekliyorum sadece 3-4 yarış böyle devam etsin yeter.

    1. nazmiduman34 avatarı

      Genel olarak güzel yorum ama kafama yatmayan bir konu var; Bu gizli lastik testinin araçta dönüm noktası olduğunu kabul ediyorum da, bütün başarının sırrının bu olduğu düşüncesini mantığım kabul etmiyor. Bu gizli lastik testinde altı üstü 1000 km yol yapıldı, bu takımın mühendisleri bu 1000 km lik testte gelecek 2-3 seneye damgasını vuracak bir aracın sırrını keşfedebildiyseler(ki ben böyle olmadığını düşünüyorum) bu dominasyon çok çok uzun yıllar devam edecek demektir. Niye böyle diyorum çünkü adamlar artık 1000 değil 6000 km test yapıyorlar, 1000 km test ile 2-3 seneye damga vurabiliyorlarsa 6000 km test ile neler yapabileceklerini varın siz düşünüm.

  26. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Mgp ve Ferrari arasındaki farkı gören Alonso taraftarları 😀 (mizah içerir)

  27. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    @Rambo 😀

  28. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    yanlış oldu doğrusu bu olacak tı admin bi el at 😀 @abdullah-celik 😀

    1. Luis garcia abad avatarı
      Luis garcia abad

      Ahahahaha 😀

    2. bu baya bomba olmuş 🙂

  29. zaten saçma sapan motor ve kurallar koydular. yeni seyirci çekecek pilot da yok. kaç aydır doğru dürüst takip etmedim .bakalım sezon nasıl olacak. alonso gerilerde sevmesem de rekabetçi olunca seyir zevki oluyordu.aynı şekil kimi geçen sezon saçma sapan hatalar ve arızalar yaşadı .şuan bu pilotların gerilerde olmasından sebep izlenmesi zevksiz olan f1 daha da zevksiz oluyor. bu sezon farklı olur umarız. ayrıca ilk sıralamalardan sonra hemen konuşmamak lazım işler farklı boyuta gidebilir yada rekabet artabilir

  30. Luis garcia abad avatarı
    Luis garcia abad

    Orta grupta kıyamet kopacak bu sene

  31. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Takım analizlerim:

    Mercedes: Beklendiği gibi yine en hızlı takım. Sampiyonluğun tek favorisi. Şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz.

    Ferrari: Beklenen adımı atabilmiş gibi görünmediler bugün. Farkı koruyor Mercedes. Sezon içinde ne yapabilirler bilemiyorum ama Mercedes’i yakalamaları zor olacak.

    Williams: 3 yıldır aynı araçla yarıştıkları için gelişim haddinin sonuna geldiler. Motor iyi olsa da şasi artık eskisi kadar iyi değil rakiplerine göre. 3.lük ellerinden gidebilir.

    Red Bull: Beklendiği gibi orta sıralarda yarışacaklar. Motor gücünün önemini yitirdiği yarışlarda ve anlarda belki öne çıkabilirler.

    McLaren: Gelişme var ama hala yeterli değil. Sonlardan orta sıralara geldik. Sezon içi gelişime göre hala en hızlı 3. araç olabilirler iddiam sürüyor.

    Toro Rosso: Bomba gibi başladılar. Hem motor hem de şasi iyi. Motor güncellemesi almayacak olmaları handikapları. Rakiplerinin durumuna göre pozisyonları belli olacak. Ama sezonu ilk 5 içinde bitirecekleri büyük ihtimal.

    Force India: Onlarda da büyük sürpriz yok. Geçen yıl bıraktıkları yerdeler. Her yarış puan için yarışacaklar.

    Renault: Orta gruba uzaklar. Özel şartlarda puan alabilirler. Onun dışında ilk senelerinde büyük bir beklentim yok Renault’dan.

    Sauber: Bu bütçeyle bu kadar. Puan mücadelesi vermeleri zor. Fırsat bulurlarsa puan alabilirler.

    Haas: Hazır çorba bozuk çıktı. 😀 Şaka bir yana zaten beklenen bir durumda. Bu sezonu büyük oranda geriden seyredecekler.

    Manor: Mercedes motoruna geçmek onlara birşey kazandırmamış. Çok geride kaldılar yine. Bu sezonda Q2 ve puan imkansız.

  32. Tyler Durden avatarı

    Hamilton pole turunu attiginda Arrivabene’nin yüz ifadesi herseyi anlatiyordu.Bence Ferrari mercedesin bu kadar domine edecegini beklemiyordu.Bazı arkadaşlar yarış daha yakın olur falan demiş ama kendi adıma 2008’den beri o yakın yarışın hızlısının ferrari olmasini bekliyorum ama olmuyor.Sıralama sonrası kavruk arkadaş güle oynaya seksi tur gibi absürd yorumlar yaparken Vettel’in bozuk suratı kendi adıma üzücüydü. Picasso tablosu gibi takım olduk hep bisey eksik.Aero olsa motor yok motor olsa şasi yok yarış hizi iyi olsa tek tur kötü.Hakkaten bıktım artık.Ilk yarıs olsada Sezondan beklentim sıfır.Ve artik umut edecek heveste kalmadı

  33. iyisiyle kötüsüyle 2016 f1 sezonu hayırlı olsun…
    sıralamalara takılmayın fazla tek tur performansı ile yarış performası bir değil yarın için lastik istikrarı herşeyi belirleyecektir.tek turda mercedes ferrari farkı 0.2 sn değil ama 0.6 sn dende fazla değil ferrrai geçen yıl tek turda burda 1.4 sn geri kaldı bu kadar karamsar olmaya gerek yok.benim için tek sürpriz toro rosso oldu geçen yıla ve 2015 motoruna rağmen çok iyiydiler ben bunu beklemiyordum açıkçası.

    bu senenin geçen yıllara göre daha fazla mücadaleci geçeceğine inanıyorum. fferrari mercedesle liderlik için mücadele edecektir. toro rosso,redbull,williams,force india,mclaren ve renault orta grupta birbirlerine yakınlar ve bu orta grubun mücadelesi sezona renk katacaktır.

  34. McLaren Manor ile yarışıyor diye dalga geçenleri şimdi görmek istiyorum. 2015 motorunu verip küçümsediğin takım ensende bitiyor böyle işte 🙂 Pilotlar da çaylak ha.

  35. FA 14Sulonso avatarı

    Volkan Konak – Cerrahpaşa dinleyin tifosiler 😀

    1. Sunu siteye admin yaptiniz ya ben ne diyim

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        yok artık 🙂

      2. Sitenin ölümüne eleştirmenlerinden size soruyorum, @14sulonso‘yu nereye admin yapmışız?

        1. FA 14Sulonso avatarı

          Birak abi bosver 2 gun anlatim yaptirdiniz ya ettigim yardimi hemen admin yaptiniz bilmem ne diye laf ediyorlar. @abdullah-celik

  36. az once hava durumuna baktigimda Melbourne’un gunesli 24 derece oldugu goruluyordu. Pist sicakliginin 38-40 civarinda olacagini dusunursek Ferrari iyi bir atilim yapabilir. Umarim yarin en kotu 2.oluruz.

  37. Sezon başından her şey belli. Ferrarinin yakınlaştığı ortada ama hata yapmadıkça Mercedes şampiyonluğu kaybetmez. McLaren ime üzülüyorum olmamız gereken yerde değiliz. Yeni sıralama q3 te uygulanmasa daha mantıklı olabilir önceki q1 ve q2 de aksiyon katıyor biraz daha sanki. O kadar geriye gitti ki F1 seneye halo da gelirse f1 i bırakmak için bayağı müsait bir ortam oluşturuldu kendi adıma.

  38. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    FERRARİ yarin inşallah kazanır dicem de biraz zor ama yinede izlicem yarisi

  39. Yusuf Hitay avatarı

    farklar cidden yüksek. bu pist motoru ön plana çıkaran bir pist değil, aynı şekilde aerodinamik gücün aman aman ortaya çıktığı bir pist de değil.

    eğer mercedes motor olarak veya şasi olarak üstünse fark sonraki pistlerde açılabilir.

    tabii bir sürü değişken var, lastik çeşitleri ve hava sıcaklığı. görelim bakalım neler olacak.

    izlemedim ama tahmin edebiliyorum, sıralama formatı ve emre tilev’ in değişmesi gerekiyor.

  40. james key i ferrariye almak bu kadar zor mu?

    1. @Feanor35F1 Hiç istediler mi ki Key’i 🙂 Ben Sauberdeyken baya başarılı buluyordum Key’i son 2 senede baya aştı kendini Torro Rosso’da.Ferrari’den önce McLaren’in almasını isterim açıkcası.

      1. Mclaren de yeterince adam var 😀 siz hondaya adam bakın 😀

  41. Nedense alonso taraftarları alonso yerine ferrari hakkında yorum yapmış hep 😀

    1. Ya abi ne bekliyorsunuz mclaren zaten kötü durumda 1.lige oynucak halimiz yok hayir ne yorum yapabiliriz ki orta siraya gelmisiz iste baskada bir sey yok. Olay merco ile ferrari arasinda birakin artik alonso muhabbetini gözünüzü seveyim :))

      1. Siz ferrariye takılıyorsunuz, biz de alonsoya, ne var bunda. Amaç eğlenmek değil mi 😀

      2. SchumacherCarmichael avatarı
        SchumacherCarmichael

        Tamam da sizde Ferrariye sallamayın bu kadar.Araba yapmamayı bilmemek mi?(Önceki yorumunuza cevap olarak) Farkındaysanız son yıllarda zaten en iyi şasi RedBull da buna ek olarak son iki yıldır Toro Rosso şasi olarak mükemmel iş çıkartıyor ama bu Ferrari nin kötü iş çıkardığı anlamına gelmez.(Amacım laf atmak yada kızdırmak değil sadece tartışmak)

        1. İste bunu diyorum toro rosso o butceyle nasil şasi yapiyor ferrari yapamiyor buna kiziyorum ben. Redbullu gectim toro rosso resmen ders veriyor ferrariye bende tartisiyorum zaten 🙂

          1. SchumacherCarmichael avatarı
            SchumacherCarmichael

            Kesinlikle haklısın bence griddeki herkese ders veriyorlar adamlar 2015 motoru ile 2 takım hariç herkesi geçti 2016 motoru olsa artık neler yaparlardı… Birazda bütçe değilde mühendislik dehası var burada James Key büyük işler yapıyor. ama Allisondan ümitsiz değilim :))))

  42. SchumacherCarmichael avatarı
    SchumacherCarmichael

    Ferrarinin son turu atmaması açık bir şekilde lastik saklama stratejisi ama fark 0.5 – 0.6 civarı gözüküyor.Yarın soğuk hava olursa Ferrarinin yaklaşması büyük sürpriz olur ki görünen imkansız. Rosberg yarın startta Hamilton hata yapmazsa ilk virajda arkasında kalır ama ilk viraj sonrası uzun düzlük muamma olur bence.(Ama startta yardım olmayacak pit duvarından ki geçen sene Macaristan ve İngiltere örneği var.).Sıralama formatı Q1 hariç tam olarak rezalet ki geri sayıınm son saniyeleri içinde olunan hızlı turlar niye sayılmadı saçma sapan birşey olmuş hiçbirşey biz seyirciler ve takımlar dahil anlamadık sistemi.McLaren geçen senenin üstüne koymuş ama yeterli değil.Renault beklediğim gibiydi fazlası çıkmazdı sezon başlangıcı için.Force İndia 9 ve 10 u garanti görünce mantıklı bir hamle yaptı bence çıkmayarak.Williams aracın üstüne geçen seneden beri birşey koymamış bu kış çok net, zaten fazlası beklenirmiydi bence hayır.

  43. Beyler bunu tifosiciler icin söylüyorum. Bakin ferrari tam bir fiyasko. Çünkü araba yapmayi bilmiyorlar gordunuz mu kucucuk toro rosso 2015 motoruyla ne yaptu ? Guncel 2016 motoru redbullda olsa redbull mercoyla kapisir mi kapismaz mi ? HERKES BUNU DÜŞÜNSÜN ÖNCE. alonso zamaninda da böyleydi saside iyi degiller.

    1. ForzaFerrari avatarı

      Mclaren araba yapmayı biliyor mu?Biliyorsa biz ilk 10 da Mclaren aracı göremiyoruz.Yarası olan gocunur boşuna gocunmayın.Siz yarın Mercedes den kaç tur yersiniz onun hesabını yapın önce.

  44. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    En güzel sıralama sistemi 1 önceki yarışın sonucuna göre çıkılan ve tersten atılan tek turlu sistemdi. Bu bunakların istediği süpriz sonuçlar oluyordu ara ara. Yarışa gelecek olursak hava ve pist koşulları Mercedes’e yaramış olabilir. Burada fark 0.5 ise sezon boyunca ortalama 0.3-0.5 arası piste ve havaya göre değişir. 1 yarışla belli olmaz ama daha iyi bekliyordum. Bekleyip görecez.

    Seneye güzel araçlar gelecek diye bekliyoruz ve rekabet umuyoruz. Halo diye bir saçmalık çıkıyor. Hayır Indycar, Champcar, alt serilerde bu sistem gelmiyor da neden F1 de geliyor? Kafasına parçalar gelen Dan Wheldon’dı, iğrenç hale getirilen F1 oluyor. Tabiki kimseye bişey olmasın ama neden her türlü saçmalık F1 de? 2009 da bu saçmalıklar yaşanmasaydı F1 şu anda deli gibi izleniyor olurdu.

    Moto GP’ye bakmamayı düşünen varsa bile bu hafta baksın. Ordaki rekabeti görün. Ducati düzlükte 2 3 km hız kazanabilmek için kanatçık getirmiş motoruna. Pilotları koruyan tulumları dışında hiç bir şey yok.

    Kızılaca kıyamet yarın kopacak. En ufak bir pist dışına çıkmada ciyak ciyak, avazı çıktığı kadar bağıracağına eminim. Komik bir yarış olacak.

  45. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Sonunda Ferrari’ciler gerçeği gördü. Mühür falan basmak çok zor yine geçen yıl ki gibi 2-3 galibiyet alırsınız o kadar. Ben Mercedes’in ilk yarış musluklarını kısacağını düşünüyordum ama yarın musluğu baya açacaklar belli oldu. Sıralama formatı için herkes ile aynı fikirdeyim bende izlerken pek bir şey anlamadım ? son olarak Mclaren gayet iyi 12-13 beklenenden iyi bir sonuç. Yarın puanlar kazanabiliriz. Saçmalıklar yağmur kaza falan olursa podyum bile olabilir.

  46. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Geçen sene yarışta 40 saniye fark sıralamada 1 saniye fark vardı. son hakkı kullanmadığımız için 0.8 saniye fark gerçekçi değil ki avustralya mercedesin bize göre en iyi olacağı pistlerden biri karalar bağlamaya gerek yok ama fark 0.2 saniyeden çok daha fazla 0.4-0.5 gibi kapanmaz değil mercedes zaten limitlerde ama şampiyon olma ihtimalimiz gerçekçi olalım maalesef yok.toro rosso neler yapıyor 2015 motoru ile insanın canı yanıyor.bu arada alocuların sevinçten ağzı kulaklarına varmış bu çok saçma kendi başarısızlığına üzülmek yerine başkalarının başarısızlığına sevinmek acizlik göstergesidir.

    1. Hala alonsoculara salliyorsun insanlar eğleniyor napcaklar oturup aglicaklar mi ? Herkes istiyor fark kapansin rekabet olsun ama olmayinca geriye eglenmek kaliyor.

    2. Aslında en büyük acizlik söyleyecek bir şeyiniz olmadığı için bize saldırmak olabilir.

  47. Sıralama formatından bugün haberim oldu 🙂 Ellerine! sağlık iyi etmişler formatın içine. Ben değişen bir şey olmayacağını tahmin etmiştim sene başında keza öyle de oldu.Fark tahmin ettiğim noktalarda.
    Ferrari motoruna geçen toro rossoların gücünü görünce ferrari nin araç dizaynı konusunda aero ve mekanik olarak iyi olmadığını söyleyebilirim.Kaldı ki toro rosso güncel motoru kullanmıyor sanırım.(yanlışsam düzeltin). Geçen seneden farkı olmayan bir sezon daha f1 fanlarını bekliyor.Ferrari 2017 de beklenen performansa ulaştı ulaştı aksi halde ayrılık haberleri ayyuka çıkar ki inşallah öyle olur.Bu f1 zihniyetinin acilen ölmesi gerek.

  48. adamlar boş piste bayrak salladı abi, 4 dk kala rai araçtan çıktı şaka mıdır nedir

  49. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Merco verdi elimize yolladı bahane aramasın tifosiler.Vettelin sıfatı her şeyi anlatıyor.
    Allison ve ekibi şampyinoluk mücadelesindeyiz artık demi ”basın tekmeyi”

    Yarından sonra sadece akademik kariyerimle meşgul olucam sağlıcakla.

  50. 7 sene boşa gidecekti.

  51. MichaelJackson [RedBull RB12] avatarı
    MichaelJackson [RedBull RB12]

    Rezalet ötesi.2015’ten bile beter bu yıl.Arkadaşlar aklı olan pazar günleri öğleden sonrasını bu spor için ziyan etmez.Gidin gezin tozun tüm gün.. Akşam gelir tekrarını izlersiniz vallahi değmez artık.

    Yeni sıralama formatınızı top yapıp -sektireyim- sizin. Q3’ün bitimine 3 dakika kalmasından sonra araba çıkmadı piste resmen.Damalı bayrak boş piste sallandı inanılmaz bir rezillikti.Yemin ederim F1 izlemeye yeni başlayıp şunu izlesem ”bu ne abi anlamadım ben noldu şimdi” diye sorup bir daha da izlemezdim.(Bence bu cümlem çok hafif kaldı ama anladınız siz.)

    Bakın görün bu böyle devam etsin sezon ortasına kalmaz %30-40 seyirci kaybı yaşanır.2017’de halo gelsin o zaman tahmin bile edemiyorum boş piste oynarlar herhalde.

    Ferrari patlamış hiç böyle bir fark beklemiyordum.Yani 3-4 olurlar ama 0.3-0.4 falan diyordum yarışta kapatırlar belki diye.Yüzünden düşen bin parçaydı hepsinde zaten başta Vettel olmak üzere.

    Mclaren beklenenden iyiydi güzel gelişmeler de kaydederek Avrupa sezonunda iyi yerlerde olacaklardır. buna sevinebildim sadece en azından belki bir şey becerebilirler ilerleyen zamanda.

    Yarın farklı bir şey beklemeyin , ümitlenmeyin. Ama Mercedes şu tabloyu görünce muhtemelen kısacak biraz kendisini tepkileri azaltmak için.Çünkü hem spor rezalet durumda hem de inanılmaz dominasyon var çok fazla seyirci kaybederler yoksa.Ama takım ve pilotlarda şampiyonun kimin olacağı belli şimdiden.Onları da yazmaya gerek yok.

    Yarın en azından orta grupta falan biraz mücadele olabilir çünkü oralar bayağı karışık.Ondan zevk almaya bakarız.İlk 4’ün sıralaması bile belli.

  52. bence buyuk konusmadan yarını bekleyin derim

  53. Bazılarının beklemediği ben,m beklediğim gibi Mercedes yine önde farkın azalacağını ummuştum ancak değişen birşey yok gibi.

    Melborne tam bir ölçüt olmaz net tablo için 2-3 yarış beklemek gerekir ancak görülen köyde kılavuz istemiyor.

    Redbull 3 yarış sonraki ve canada güncellemeleri sonrasındaki duruma göre ilerleme gösterecek ama görülen o ki bu 1.lik değil Ferrariyle 2.lik yarışa ancak yetecek.

    Mclaren de gelişmiş ancak extrem durumlar hariç sezonun ilk yarısında podyum mümkün gözükmüyor.
    Toro rosso sezonun ilk yarısında süpriz sonuçlar alabilir.

    Diğerleri de zaten figuran olarak takılacaklar

  54. Tifosiler bu kadar umutsuzluğa kapılmayalım. Tamam fark beklediğimizden fazla ama son seansta ferrari ikinci turu atmadı. Bence fark 0.8 değil de 0.4-0.5 arası bir zaman. Yarın yarışta daha iyi bir ferrari olucağını düşünüyorum.

  55. sıralama formatının saçmalığından dolayı birçok takım çok erken bırakmak zorunda kalıyor bu da farkın bu kadar çok gözükmesine neden oluyor, yine 2015 gibi ferrari malesyada kazanabilir, Avustralya havanın serin olması, ve yeni sıralama formatının etkisiyle Mercedesi çok önde gibi gösteriyor, göründüğü kadar olmayacaktır. McLaren geçen seneye göre evet yaklaşık 1 sn gelişmiş fakat bu hız düzenli puan almayı sağlayacakmı göreceğiz…Diğer bir konu hamilton rosberge karşı nekadar üstün olduğunu ve dilediği zaman onu nasıl ezebileceğini gösterdi…

  56. O degilde rambo nerde mühür nerde 😀

    1. Teknoloji gelişti artık mühür yok elektronik imza var 😀

      1. Hahha bu çok iyiydi işte 😀

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Hacı dur daha yarın var. Mühürleri saklıyoruz 😀

      1. Usta kendimizi kandirmayalim ya bende isterim ferrari gelissin cekisme olsun cunku ikinci pilotum kimi. Ama mercedes resmen dalga geciyor herkesle yok böyle bir sey 🙂

  57. Yahu eskiden herkes serbest yarışırdı sıralamalarda son ana kadar ne olacağını bilemezdik anlık lider değişirdi sonra q1 q2 q3 çıktı hadi o da idare ederdi ama bu hiç olmamış arkadaş sıralamaların en zevkli olduğu anlarda kimse piste çıkmadı ferrari pes etti resmen.

    Farklara gelince yarın yarışta farkın bu kadar olmadığını göreceğiz bence hem bir sürü değişken var lastik yakıt hata yapma gibi ben yarınki yarıştan umutluyum geçen sene de ilk sıralamada çok fark vardı ve yarışta aslında öyle olmadığını gördük hatta Ferrari farkı baya azaltmıştı bir ara. Ayrıca Rosberg ve Hamilton’un çok iyi birer sıralama pilotu olduklarını da unutmamak gerekiyor.

    Ben her şeye rağmen yarınki yarıştan ve sezondan Ferrari’den ve Redbull’dan umutluyum Mclaren’im de gelişmiş ama yetersiz artık 2017’ye inşallah.

  58. bu arada bir sıralama geride kaldı. yarış hızları ne alemde bilmiyoruz. geçen senelerde soğuk havanın Ferrari’ye yaramadığını biliyorken, farkı şimdiden söylemek anlamsız geliyor. bence Çin ve Malezya’dan sonra bir şeyler netleşir. Barcelona ise zurnanın öttüğü yer olur. Mühür falan bunlar zaten boş işti. daha erken bir şeyler konuşmak için. zevkli bir sezon olsun, Lewis kazansın 🙂

  59. Alonso Ferrariden ayrıldığına çok pişman olmuş.Kenarda köşede saçını başını yoluyormuş.

    Çakma Ferrariciler : Alonso gitti takım yenilendi.Alonso bu takıma bişey vermiyordu.Şimdi yeni başkan , yeni patron , yeni adanmış pilot , yeni araç , yeni süspansiyon ve mührü basacaz.

    Alonso: Ferraride değişen bişey yok.

    Çakma Ferrariciler : Vettel geldi takımı etrafında topladı takıma iyi geri bildirimler veriyor..Raikkonen de motivasyon yükseldi , Alonsonun baskısından kurtuldu. Bu seneki araç tam Raiye göre ve şanssızlık yaşamazsa siler süpürür.

    Alonso : Yine de değişen bişey yok..

    ..
    ..
    ..
    devam eder gider.

    1. Haha 😀 Ben en çok şu pilotun aracı geliştirme mevzusuna gülüyorum.

    2. Yapma yapma tifosiler gelir simdi biz azinligiz burda 😀

    3. Siz de haklısınız tabi elde Ferrari’den başka malzeme kalmadı yiyin ağam yiyin.

      Alonsoya gülsem mi ağlasammi?Adam bu sene de tur yemeye devam edecek, ama sizin için’bu önemli değil.Önemli olan Ferrari aman ha iyi olmasın.İşte Alonso yıllarında ki mantık da aynen’buydu.Kimse iyi’olmasın sadece ben iyi’olayım.

      1. +1 😀

      2. Erendost arkadaşım önceki yazılarımda da yazdım kimiye sempati kurmaya başladım yaşlı kurt. oylamada kim şampiyon olur dediğinde kimi yazdım.
        ama sende Alanso ya biraz saygı duy arkadaşım

        1. duymaya 🙂
          Abdullah bey düzeltirseniz sevinirim

      3. Ne bekliyorsun mclarenle ilgili ne yorum yapilabilir orta siradayiz bu kadar olay mercoyla ferrari arasinda. Ayrica Sezon öncesi alonso aractan anlamiyor geri bildirim yapamiyor vettel oyle degil, vettel en iyisi, en guzeli vettel, en yakisiklisi vettel, vettel kral, vettel reis diyip duran biz degiliz insanlar eglenmesine bakiyor cocuk gibi davranip yorum yapmayin.

      4. Sen Alonso’yla oyalanana kadar kendi takımına bir bak. Toro Rosso’nun çaylakları eski motorla sizi geçmesin. Manor manor manor domuz araç domuz araç… Ne oldu ? Büyük konuşmamak gerekiyor bazen. 😉

  60. Luis garcia abad avatarı
    Luis garcia abad

    Üzülmeyin vettel çok iyi gelistirecekmis arabayı

  61. Umutlar gelecek yıla kaldı sanırım,yarışta pist koşulları (serin hava)Mercedes e avantaj sağlar.Kaza veya sıradışı bir durum olmaz ise herkese geçmiş olsun.

  62. Eger Bahreyn’e kadar bu siralama formati kalkmazsa 2005 Amerika’da Michelin lastiklilerin yaptigi gibi bir protesto yapilmalidir. F1 belki ama belki izleyicisiz gider ama arabasiz gitmez.

  63. Mc1aren-HAM1LTON avatarı
    Mc1aren-HAM1LTON

    Sıralama formati = Otur sıfır
    Son saniye bayrak sallanirken pistte arac olmamasi utanc verici, pol kazanan bile sevinmiyor.

    Emre tileve gelince, sadece ekranda o an gozuken goruntuleri sesli anlatiyor. Hangi pilot hangi lastikte bilgi yok. Ara sektor dereceleri bilgi yok, araclarin guc dengesinden de haberi yok (Hamilton grosjeani gecti dedi ya la). Telafuzu ve verdigi yanlis kural ve magazinsel bilgiler rezalet (Charlie pilotlara ideal cizgiden gidin yoksa kizarim demis, Aslinda olan apexlerde 4 teker birden pisti terkederse o tur derecesi silinir muhtemelen) Bu sekilde olursa Serhani cok arariz. Gunumuzde F1 sunucusu biz sıkı takip edenler gibi yurtdisinda butun pilot, yabanci basin, F1 analizcileri hesaplarini ve yazilarini takip edicek. Bu tip ince ayrintilari seyirciye ileticek. Muhtemelen ingilizcesi de iyi degil ve basin toplantilarini da aninda ceviremeyecek. İsallah susar da en azindan biz dinleriz.

    Kisacasi 20 senedir F1 takip etmesem beni ceken hicbirsey olmazdi ve izlemezdim. O yuzden dunya geneli taraftar kaybi cok normal.

  64. Mühürcü ekibi hayaller hayatları yaşıyor şu an 🙂 Ferrari araç felan yapamaz geçin bu işleri o kadar imkanla yapabildikleri bu işte.

    Mercedes istediği kadar yaklaşabilirler ancak..

  65. Yalnız bütün F1 caiması top yekün sıralama formatına saydırıryor. Bu sistemi önerip getirenlerin beti benzi atmıstır. Beter olsun salak herifler. 5 yasındaki cocuk yapmaz bu sistemi beee

  66. Yarışı görmek lazım….

  67. dizi izler gibi boş boş baktım ekrana sıralamalar boyunca. kimin ne yaptığını, ne yapmaya çalıştığını, ne yapması gerektiğini anlayan varsa bana da anlatsın lütfen.

    f1 yönetiminin içinde bir sabotör olmalı. nasıl içine daha iyi ederiz diye kış boyu birileri düşünmüş demek ki. ama takdir ettim, ancak bu kadar öldürülebilirdi, yarıştan bile daha zevkli geçen sıralama formatı. elinize sağlık kuş beyinliler.

    kısaca sıralamaya da değinirsek, öncelikle geçen yılın boyalısı williams’ın gittiği gideceği bu olsa gerek. felipe q2 turunun da üstüne 0,2 saniye daha düşürdü ama bu kadar. o da felipe’nin suyunu sıkması sonucu. araç bitik vesselam.

    2 hafta önceki rosberg’in “ferrari önümüzde olabilir” başlıklı yemlemesi haberine yaptığım yorumda
    1. hamilton’un M lastik ile attığı tura,
    2. mercedes’lerin 1 tur bile SS ya da US lastikle tur atmadıklarına dikkat çekmiş ve rosberg’in yaptığının basit bir yemleme olduğunu belirtmiştim.

    o gün bazı benden daha fazla ferrari’yi sevdiğini düşünen -bazı- arkadaşlar, taraftarlığı bırakıp fedailiğe soyunmuşlar ve benim ferrari sevgimi bile sorgulayarak yaptığım yorumu artniyetli olarak göstermek istemişlerdi.

    aha işte.
    halep ordaysa arşın burda.
    yorumum orada, sonuçlar burada.
    bazı ferrari fedailerine selamlar.
    aradaki farkın büyüklüğüne sizden daha çok üzüldüm.
    farkımız, benim ferrari sevgisi taşımam, sizin fedai olmanız.

    1. hayret alonso yu boş geçmişsin:)

  68. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    2005’te sıralamaları 2’ye bölmüşlerdi. 7 yarış sonra kaldırdılar. Toto Wolff ve Christian Horner şimdiden yeni formatı eleştirmiş. Öyle görünüyor ki bu format kaldırılıp eski formata dönülecek. Gridde de yoğun eleştiri ve şikayet varmış.

  69. Yine F1 başındaki ahmakların bulduğu sıralama formatı mı desem yoksa F1’deki farklara mı değinsem ne desem bilemedim.

    Sadece şunu yazıcam geçen sene Monza 1. antrenmanlarda bir şey yazmıştım onu buraya koyuyorum.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/120661-2015-italya-gp-1-antrenman-hamilton-lider.html

    1. Mercedesin enerji geri dönüsümünde bi katekulle mi var diyorsunuz ? Banada biraz bi haltlar var diyorum bu aracata. 2. ve 3. sektörde vermisiz turu

      1. Ben bu sisteme motor demeye dilim varmadığı için batarya demiştim o zaman. Enerji sistemiyle alakası yok.

        Yarış simülasyonunda neler yaptılar stintlere bakmadım ama umarım orada iyilerdir. Yoksa 2.-3. sektörde kaybetmiş olsa ne olur. Lastik sakladılar ama Ferrari farkı en az 0.4 ya da 0.5 saniye. Yani ne desem bilmiyorum. Ferrari gelişse Mercedes yerinde saymayacak. Yani Ferrari’nin daha fazla gelişmesi lazım. Onu da ne kadar başarabilecekler görücez.

        1. sıralamarda hic sansımız yok orası kesin zaten , tek umut bu pist aramızdaki farkın en cok oldugu 2 3 pistten biri gecen sene. diger yarıslardada durum aynı seyrederse yandık

          1. 3-4 yarışa kim ne durumda çıkar kokusu. İspanyadan sonrada böyle devam ederse sezonu at çöpe gitsin.

    2. Arkadaşlar Mercedesin termal verimliliği çok iyi nerden aklımda kaldı hatırlamıyorum ama termal verimliliği %49 civarında yani kullanılan ısının yarısını enerjiye dönüştüre biliyorlar bu da inanılmaz bir verimlilik demek.Ayrıca Ferrari geçen sene sıralamalarda 1.4 saniye yedi bugün 0.8. Ham ve Ros gibi 2 set değil tek set kullandılar son seansta bence fark 0.5 saniye sıralamalarda. Birde dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama araç çok iyi yola oturuyor ne Rai nede Vettel hiç kontra vermeden gittiler bence biraz sabredelim kolay değil dominant takımı yenmek.

      1. katılıyorum +1 bu pist bize uymuyor ama gelismisiz baya gecen sene göre

      2. Aracın daha iyi yola oturması büyük ihtimal ön süspansiyonun değişmesinden kaynaklanıyor. Bende fark ettim baya temiz gidiyor araç ama olay tek aracın yola oturmasıyla bitmiyor maalesef. Bir kaç yarış sonra neler olacak görücez artık.

  70. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Asıl komedi yarın olacak. Farkı pek kestiremedik ama 0.5 sanırım,sonra Ferrari bıraktı. Bu pistte ve saçma sistemde bişey anlaşılmadı. Anladığım tek şey Ricciardo Ferrari ye gelmiş.

    Gutuoroz ve Kıvliyat’In mücadelesi nefes kesecek.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      According to Seb
      -we should be a bit closer in race pace. But so far it is the same song as last year.
      -there is a lot of potential in the car. That is what McLaren said after they launched a dog of a car.
      -the season is long. Yep, it is going to be long for non Merc fans

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Dükkanı kapatalım demiş yani… 3. Antremanda umutlanmıştım ama fark 0.5 ten hallice 0.6 gibi..

      2. ben sadece ilk cümleyi görmüstüm :D. ben mercedesin aracında okdar büyük fark yaratacak durum görmüyorum. Bu motorda var bi katakulle kimse çözemiyor.

        1. kompresör motajında kata külle var

          1. nabza göre beygir veriyor adamlar yapcak bisey yok

  71. Mercedes’in testlerdeki “Ferrari çok yakın hatta önde” açıklamalarına inanan varmıydı ki ? İzleyici toplamaya çalıştılar ve şimdi herkesle dalgalarını geçtiler. Fark 0.8 olmasa bile rahat 0.5 saniye var. Bu senenin sürprizleri Toro Rosso, McLaren ve Renault. 2015 sezonunun benzerini izleyeceğiz sanırım. Sıralama formatını da hiç beğenmedim. Tur atacak adam pite gelip bırakıyor böyle iş mi olur ?

  72. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Ferrari açıkçası araç yapmayı da bilmiyor. Bakın Red Bull kadar demiyorum Toro Rosso kadar bile iyi araç yapsalar kafa kafaya oynayabilirlerdi.

    3 hafta önce yaptığım analizde de belirttiğim üzere yarın yarışa bakıp sonra izlemeyeceğim.

    Kim ne derse haklıdır. Aldo Costa’ya tebrikler. Aldo Costa’yı Ferrariden gönderenler de gün yüzü görmesin.

    Motor farkından ziyade, mekanik farktır bu. Araç mükemmelliğinin kanıtıdır. Ted Kravitzlerin, onun ağzına bakan ben gibilerin çuvalladığı farktır bu. Yarışta hadi heyecan olsun diye fark yarı yarıya düşsün 0.4 saniye 60 turda 24 saniye fark yapar. O da heyecan olsun diye oluşan suni farktır. Gerçek fark 35-40 saniyedir.

    Gridin hiçbir tarafında da heyecan kalmamışa benziyor. olsa bile mühim değil. F1 seyircileri 1.lik mücadelesi izlemek istiyordu bu olmadı.

    3.lük ve podyum puan savaşına oynamaktan iyi diyen varsa izleyebilir. Ama yeteri kadar podyum gördük. Lastik avantajı teorileri de bu sabah çökmüştür. %49.5 alan Akp’nin karşısında muhalifler ne duruma düştüyse bu sabah Mercedes karşısında aynen o duruma düşmüşüzdür. 😀 Sonuçları başarı sayıyorum diyen biri de elbet çıkabilir.

    Kimse dalga geçmeden ben teslim olayım; benim 3. antrenmandan sonra yaptığım tahminler de özellikle Ferrari adına çökmüştür.

    F1’i yarın sabahtan sonra kaosla başbaşa bırakıyorum. 1. takım 2. takım ve 3. takım hiç bu kadar keskin ayrılmamıştı. Raikkonen’in bazı sorunları sayesinde 3. takım yakın gözüküyor ama onlarda 0.7 saniye falan uzak.

    1. Aldo Costanın ağını çılar saniye sadise… (bende cok kızgınım bu konuda)
      Torro Rossodan James Keyi almamız lazım. Simone Resta ile bu işler olmaz. Newey gelmiyorsa o haric ne kadar iyi adam varsa alınmalı.

  73. Sezon başında Mercedes’le çok kapışamayacağımızı gösteriyor sanırım bu sıralamalar. En azından Avrupa Sezonuna gelip de şu ön kanat ve burunu daha iyi hale getirmeden işimiz oldukça zor, ama olmayacak bir şey değil. Her zaman olduğu gibi bize yine Forza Ferrari!

    Bu arada aylardır burada “Müghür basığcaz müghür basığcaz” diye ileri geri konuşup kendince gaz verdiğini sanan bir arkadaş vardı acaba o ne düşünüyor sıralamadaki fark hakkında?

    1. Basinda mi 😀

    2. Hocam güldürme şimdi beni 😀 Bu sene Mercedes’le şampiyonluk yarışına girebilecek bir takım varsa (bakın girebilecek diyorum şu haliyle ferrari fersah fersah geride bu konumdan) o da Ferrarimiz’dir. Ve aracın şu haliyle hem şasi hem motor olarak oldukça gelişmesinin lazım geldiği açıkça görüldü bugün ve bu gelişimler Avrupa sezonuna kadar sürer bence, o yüzden o zamana kadar farkı kapattık kapattık öbür türlü mühür basmayı beklediğimiz Mercedes mührü bize basacak 😀

      Bu arada sen Alonsocusun sanırım siz de baya toparlanmış gibi görünüyordunuz n’olacak sizin durum yarın? 😉

  74. Ferrari ile fark 0.8 sn değil.Mercedes ikinci hakkını kullandığı için bu kadar fark oluştu.Sıralama 0.4 0.5 yarıstaki farkı yarın göreceğiz.Yarışta Ferrarinin kullanacağı ekstra lastiği var.Mercedes bütün güncellemeleri getirmiş.Ferrari de pek güncelleme yoktu gibi gördüm ben.

    Bunun dışında testlerde boş depo kasan forceindia sponsor anlaşması yapmaya çalışıyormuş.Mclaren yine bir facia.

    Tek umut yine Ferrari, yarınki yarışta ilk pite kadar Hamilton Ferrarilere 10 sn üstü fark atarsa geçmiş olsun deriz.Ancak Ferrariler 5 6 sn üstüne çıkmasına izin vermezler ise şampiyona herşeye açık.

    Soğuk pistler Mercedes için biçilmiş kaftan, sıcaklık ne kadar artarsa bu Ferrari ye o kadar yarayacak.

    1. Luis garcia abad avatarı
      Luis garcia abad

      Ufo getirsin bütün taraftarlar Yoksa işiniz zor

    2. “Tek umut yine Ferrari, yarınki yarışta ilk pite kadar Hamilton Ferrarilere 10 sn üstü fark atarsa geçmiş olsun deriz.Ancak Ferrariler 5 6 sn üstüne çıkmasına izin vermezler ise şampiyona herşeye açık”
      eğer fark 10 sn olursa birileri için 7 sene boşa gitmiş olacaktı. o şahıs/Alanso kumar oynadı kumarı kazandı. jukkayı biraz daha doldurdu.

  75. Bunu görmek içinmi sabahın köründe kalktık dedirten büyük bir hayal kırıklığı oldu.Rekabetin olmadığı bir motor sporunun kime ne faydası olabilir ki.Taktik v.s Hamilton ın hiç bir sey yapmasına gerek yok.3 yarış ara versin yarışmasın bu tarihe geçecek kadar limitleri belirsiz araçla gene Rosberg in önünde sampiyon olur.Zaten aksi halde Hamilton ın odaklanacağı başka malum alanlar olmazdı o kadar rahat.Yeni sıralama formatı ise F1 nereye gidiyor sorusunu büyük puntalarla sordurur cinsten.

  76. Fia’nın hemen sıralama turu formatını değiştirmesi lazım+Yayıncı kuruluşun Emre Tilev yerine Serhan Acar’ı ı getirmesi lazım bi hafta sonu zevkimiz vardı onu da mahvettiniz

  77. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Berbat bir sıralama formatı ile geçen senenin benzeri bir yıl olacağının resmi ortaya çıkmış oldu. Pist yapısı ve hava sıcaklığı nedeniyle lastik durumları ne olur bilinmez ama yarıştaki tempoda böyle olursa şampiyonu yine başından belli bir sezonu açmış olduk.. Böyle giderse sene sonuna kadar takip etmemi gerektirecek pek de bir şey kalmayacak ortada..

  78. Ferrariler sırf lastik saklama adına bir tur daha atmayı düşünmediler galiba. Sanki moralleri de çok bozuk gibiydi. İzleyici için çok can sıkıcı bir durum. kimsenin son ana kadar bir biri ile rekabet edemediği bir sıralama formatı ortaya çıkmış… Ah ah. nerede o 2000 yılında Spa’daki Hakki vs Shumi mücadelesi. Bir Şumi alır dı polu 0.1 lik farklarlar bir Hakkinen. Adamlar hem de her piste çıkışında derecesini biraz daha geliştirirlerdi. Yarıştan zevkli olurdu sıralamaların son dakikaları.

  79. Bu sıralama turundan daha büyük saçmalık Halonun gelmesiyle olacak

    Daha bu birşey değil

    Benim için gerçek motor sporu motogp dir hiç değilse heyecan var.Bu 75 lik dedelerin kendi kafalarına göre verdiği hiçbir karar bu sporu ileriye götürmez.

    3 tane korkak tavuk istedi diye 75lik dedeler F1 tarihinine yüz karası olarak geçecek sistemi getirince F1 o zaman bitecek.

  80. Sıralama turlarının bize görüntü yansıması böyle oldu. E. Tilev

  81. Karamsarlar doluşmuş gene. O farkı da yedircez mercedes’e. Siz raadolun. Ama bu yeni sıralama formatı gerçekten mallık. O hıyarın adı neydi, Charles Whiting midir nedir, “insanların izlemesini bekleyin, ön yargılı olmayın” gibi bir şey demişti. Acaba görür mü bu suratları? Allah’ın morukları.

    1. ferronun rakibi kendisi. kendi içinde vet ile rai birbiriyle yarışıyor. Ferronun rakipleri görüldüki force india ve williams. bu ne be 3. bölümde resmen korkak tavuk gibi kaçtılar, mücadele edemediler mercedes ile. Tam fiyasko.

    2. Yav hala o farki yedircez diyorsunuz adamlar herkesle dalga geciyor.

      1. O zaman Hamilton’a verelim kupayı, boşuna dünyayı dolaşıp masraf yapmasınlar bro. Yani ilk sıralama turundan kararı vermiş bazı arkadaşlar. İyi sezonu iptal etsinler, yazsınlar Mercedes’e bir şampiyonluk daha. Bu sezon daha sıkı mücadele olacak grilerle. Sürprizlere açık bir sezon. Ama bu sıralama formatı cidden berbatmış. İzlemeden yorum yapmak istemedim geçen haftalarda ama neyse işte. İzleyiciler ne kadar beğenmezse bir şeyi, o şey Formula 1’de o kadar kalıcı oluyor.

        1. Keske dedigin gibi olsa

  82. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Fark yarım saniye iken son turu atmamış ve garajda beklemişiz. Fark sıralamada aynı görünüyor. Kimse tahmini kesin yapmıyor sen 1 sn dediysen o senin yorumun millet de kendince çıkarım yapıyor. İddia etmek ayrı şey kesin kanaat ayrı şey. Milletin yüzünü merak etmeyin herkes kendi işine baksın. Bu yorumlar biraz da spora rekabet gelmesinin istenmesinden.

    Mercedesleri polede bekliyordum ama açıkçası ben de daha az fark beklerdim. Sıfır lastikle son turu atsaydık muhtemelen yarım saniye civarı olurdu ancak sorun değil.

    Sıralama formatına gelirsek tıpkı dediğimiz gibi çıktı. Uzun bir pit kuyruğu ve ilk dakikalarda deli dana gibi dolanan araçlar. Ölümüne bir yarış tam bir piyango. Neticede Mercedes çok rahat kazandı.

    Yarınki yarışa gelecek olurak farkın çok daha az olacağını ve çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Kazanma şansımız bile olabilir sc,yağmur,rakip arızası kaza vb ihtimalleri de düşünürek ve yarış performansımıza inanarak. Tebrikler Lewis ve Mercedes başarılar Ferrari

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Bir de bu araç gözüme lansmandan beri aynı geldi. Sıfır update. Ne kış testleri ne burda. Bunu da unutmamak lazım

    2. vettel cok iyimser ve umutlu konusmus yarın icin. Lastikler icin cıkmamıs zaten . derece gelistirsede pole olamayacagı icin manasız olurdu. Ferrari gelmeden önce sıralamarda degilde yarısta mercedesi gözüne kestirdigini beyan etmisti. ben yarın icin cok umutluyum. Ama teknik kadro güclemdirilmeli. James Keyi almalıyız. Simone resta ile olmuyor bu iş.

      1. Sen Vettel in yüz ifadesini gördün mü bunları derken? Adamın karadeniz de gemileri batmış gibiydi:D

        1. Gördüm 😀 umudumuz şaban bozma 😀

  83. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    En büyük sürpriz Ferrari oldu. 0,2 sn fark var, SS’lerle daha hızlı derken resmen patladılar.

    Mercedes sürekli yiyor bizi Ferrari büyük tehdit diye.

    Seneye kurallar değişecek işler değişebilir ama bu sezon Mercedes yine rahat rahat kazanacak.

    D-Smart falan da almaya gerek yok artık. Bu F1 için RTL’den devam.

  84. Hahahahahaha komedi programı izlemiş kadar eğlendim.

  85. kavruğa tebrikler. lastik seçiminde doğru lastikleri seçtiğini söylemiştim. strateji olarakta kafası çalışıyormuş. zaten 2 set mediumu ne diye seçtiler onu da anlamamıştım.
    McLaren’e de tebrikler. beklediğimden iyi çıktı.
    sıralama formatını beğenmedim. milletin kullanacağı lastikler zaten belli iken,adamların elinden strateji seçeneğini almış oldu. tek iyi tarafı ise, öndeki takımlar lastik saklama riskini alamadı. gerçi ilerleyen zamanda bunu da yapacaklardır.
    bakalım yarın yarış nasıl olacak. zevkli bir yarış izleriz umarım.

  86. FA 14Sulonso avatarı

    Emre Tilev’e de helal olsun. 1 saat içinde nasıl içine edilir çok güzel gösterdi bize.

    Riççiyardo, Palmır, Fehırlayn, Alonzo, Kıvyat, Gutoerez, Ramon Grojan

    Ricci’ye Ferrari pilotu demesi, sektörlere segment demesi ve daha neler neler… Bunlar sadece aklımda kalanlar.

    1. O adam doğan medyada 10 senedir falan var , futbol maçları anlatımını da beceremez at yarışı gibi anlatır , böyle bi adam niye tutuluyor özel sektörde anlamam var demekki torpili tutuyorlar .

    2. kısacası adam sıcsın diye yayına bırakmıslar , onun sucu degil malesef hersey ters ülkede.

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Şu Digiturk kalan sezonu alsın başka birşey istemiyorum. Emre Tilev bir de bu işi ilk ben yaptım diye hava atıyordu. Böyle anlatıyorsa yazık. Sesi kapat izle en mantıklısı. Yada dili değiştir ve sadece sesleri duy.

    4. Görüntü yansıması neydi ya?

    5. bir ara sekman diyordu. Segment gene iyi. Yansıma göstermedi,süper soft lastiklere sert demesi,ferrarici raikkonen ve hakeza…

  87. Mühürcüler nerdesiniz, 0.8 saniye olmuş fark. Mercedes sizden daha çok gelişmiş, tebrikler. 😀

    Yeni sıralama formatı berbat ötesi. 4 dakika kala pole pozisyonu belli oldu. Böyle rezillik görmedim hayatımda.

    Birde Emre Tilev denilen arkadaş var. Açık ve net söylüyorum, ben daha iyi sunardım. Adam basın toplantısını bile çeviremeyecek kadar kötü. McLaren-Mercedes demesinimi sayayım, Ricciardo’ya Ferrari’ci demesinimi sayayım, süper yumuşak lastiklere sert lastik demesinimi sayayım…

    Her neyse Mercedes bu sezonu da süpürür. Bu zaten çok bariz belli oldu.

    Umarım şu spikeri de değiştirirler bir sonraki yarışa…

  88. böyle rezil bir q3 daha görmedim görmeyizde daha ins. Tez terk etmeliler bu salakca formatı.
    Mercedes ferrari farkı 0.5 0.6 sn. Son kere cıksa bu farka inecekti. Hala büyük fark malesef. 2. ve 3. sektörde kaybetmisiz 0.7 sn civarı , cekis veya vites oranlarının etkisi büyük bence. daha sıkı calısmamız lazım yoksa mercedes show devam eder. yarısta daha iyi olucaz görüceksiniz yarın.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Katılıyorum kesinlike

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Aslında hemen hemen her sektörde eşit farklarla kaybedilmiş. 1. sektör 0.239 Hamilton hızlı; 2. Sektör 0.223 saniye Hamilton hızlı. Son sektör 0.376 saniye Hamilton hızlı. İnanılmaz bir tur atmış. Tüm zamanların Avustralyada atılan en iyi turu olabilir. Zaman turunu hesaba katmadan sürüşe göre konuşuyorum.

      3 Sektörde alınabilecek maksimum 0.350 saniye vardı. Böyle düşününce 0.5 saniye çok uçuk fark değil ama Mercedes sanılanın aksine gayet iyi lastik koruyor ve uzun sürüşlerde de iyi. Ön tarafa köklü bir güncelleme gelmeden bu fark o bahsedilen 0.2’lere hiç düşmez. 0.2’lere düşmeden de yarış kazanmak çok zor. Anca hata kollarsın savaşamazsın.

      O ön kanadı baştan sona değiştirmeleri lazım. Burnun daha kısalması lazım. Lazım da lazım. Formula 1 iyice mühendislik şampiyonası oldu. Benim gibi sıradan insanlar bile kafa yora yora, her gün aynı şeyleri okuya okuya çakma mühendis oldu. Valla kafa yormaya değmiyor. Umutlanmaya hiç gelmiyor. Umarım bir mucize olur, bu ilk yarışa özgü hazırlıksızlık olarak kalır.

      1. Simone Resta ile olmaz bu iş , daha cesaretli yenilikci biri lazım aero departmanın başına.

  89. Tek kelime ile berbattı. Bahreyn’de bu saçmalık olmamalı.

  90. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Rezillik. Bu sistemde pilotların sürekli tur atması lazım heyecan için. Piyango gibi adeta. Alonso içerideyken 2 pilot çıktı tur attı adam eleme bölgesinde bile değilken elendi. Son seansı söylemeye bile gerek yok. Teşekkürler FIA. Her geçen yıl Formula 1’i daha fazla öldürüyorsunuz. Milletçe alkışlıyoruz.

  91. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Sistem tam bir fiyasko. Ferrari son seansta zorlamadı ama fark 0.5 gibi. Yarına lastik sakladılar ama bunların hiç bir önemi yok. Ne önemli derseniz? Oda bize işkence çektiren Emre Tilev!!!!

    1- Sınırsız futbol muhabbeti.
    2- Avustralya hakkında karman çorman muhabbetler.
    3- Sıralama formatında yaşanan muhteşem komik anlar. Rüya gören pilotlar.
    4- Süre geri sayarsan gereksiz heyecanlanmalar, yerli yersiz çığlıklar.
    5- Replay de ani heyecanlanmalar ve farkına varamamlar.
    6- Q3’e kalan herkese ( kuru havada) eşit şans verme

    7- En çok güldüğüm ise Alonso’ydu. Elendimi? Evet.. Kaderine razımı? Belkide? Kaskınımı çıkarıyor? Sanırım. Sinirlimi? Galiba…..

    8- Gereksiz gereksiz phh phh şeklinde gülmeler.
    9-Sıralama formatını bir övme iki yerme.

    Şimdide İsimler ve yanlışlar

    1- Pascal’a kim MSC olmaz Ralf olur dedi? ATMASYON.
    2- Lewis bir anda Mclaren’e gitti geldi.
    3- Massa tenisçiler gibi strateji yaptı
    4- Raikkonen bu yaşta gençleri tokatladı, ey be heyytt
    5- Rrrrrrrçiyyyyardo Ferrari ye geldi, resmi açıklama olur yakında
    6-Daniil KIVLİYAT güne damga vurdu.
    7- Pilotlar Apet noktasını kaçırıp durdu…..

    Birde yarın bilgi verecekmiş…..

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Okurken sinirlendim. İzlesem kalp krizi geçirirdim herhalde. 😀

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Hiç bir şeyi doğru düzgün anlatamadıki 😀

      2. bir ara mercedes aracında yenilikler var araçta birçok özel kamera var dediydi 😀

    2. yemin ediyorum okurken gözüm karardı ya

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Asıl rezillik yarın olacak.. Ciyak ciyak bağırır her şeye yarın.

    3. Bu nedir ya, izlesem gülmekten ölürdüm heralde 😀

    4. Farkettiniz mi 4-5 defa telsiz konuşması oldu onları bile söyleyemedi. Ama en çok güldüğüm konu koptum valla Massanın geç çıkmasını tenisçilere bağlaması abi Nasıl bir kafa ya :))))

  92. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Bu sistem çok adam yer : ) her geçen gün yeni bir icatla geliyor, yılan deliğe giremeyince kıçına çalı bağlar derler, F1 yönetimi de aynısını yapıyor. Mercedes sezonu domine eder,izlemeye değmez. Ferrari çıksa turunu geliştirir miydi meçhul, 0,5’den fazla olduğu ortada 0,8 ekstra tur ile geldi, bu farkla yarışta pek bir numara olmaz, önde tek gezinirler.

  93. bu yeni sıralama fikrini kim ortaya attıysa fia onu kovmalı.pilotların hiç memnun olmadığı suratlarından belli oluyor.Tilev in yayını nasıldı izleyen var mı?

  94. Sıralama Turları’nın içine nasıl ederiz diye kafa yorsalar ancak bu kadar olurdu.Tebrikler FIA!!!

    Ayrıca yarışı D Smart tan izledim. Adam elinden geldiğince bişeyler anlatmaya çalışıyor ama malesef olmuyor. Sürekli hatalar,hatalar. Serhan Acar gerçekten kaliteyi çok üstlere taşımış.O olmadan olmaz bu iş.

  95. Hepsi oturmuşlar bu f1 i nasıl geriye götürebiliriz diye anlaşmışlar. Hiç bir heycan yok. Çok saçma

  96. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    mercedes_ferrari_0.8saniye_tecavüz.mpeg

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Eheh 😀

    2. Kardeşim çok erken ümitsizliğe kapılıyorsunuz yav. Tamam haklısınız 10 senedir Ferrari ve Mclaren bizi bu hale getirdi. Karamsar yaptılar bizi ama bu sene Ferrari’nin üstünü hemen çizmeyin evet Mercedes önde ama ilk yarış ve ilk pist hava koşulları vs kaynaklı bu denli büyük fark olduğunu düşünmüyorum ben.

  97. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Testlerden beri soylenen gecen yıldan daha çok rekabet olacağı Merc ve Ferrari’nin daha yakin olacagi laflari tamamen insanları kandirmak için, ilgiyi arttirmak için yapilan bir reklam calismasiymis onu görmüş olduk. Artik yayini kim alirsa alsin, kim anlatim yaparsa yapsin bir önemi yok benim açımdan. Artik son 3 dk kala boşalan bir pist ve sıralama turlarında boş piste sallanan bir damali bayrak var hayırlı olsun

  98. Luis garcia abad avatarı
    Luis garcia abad

    Çok yakınız 0.2 sn yakınız söyle ucacaz böyle kacacaz diyenlerin yüzünü merak ediyorum

    1 sn civarında demiştik topa tutmuslardi

    Mclaren için fena başlangıç değil sanıyorum ispanyadan sonra düzenli q3 mücadelesi verirler

    Acil Serhan acar ın gelmesi lazım.emre tilev çok hata yapıyor , isimleri yayarak söylemesi kulakları rahatsız ediyor, saçma sapan bilgilere boğuyor.bana ne gronun eşinden nerede doğduğundan sen lastikleri Söyle sektör zamanlarindan haber ver

    1. donnie darko avatarı

      O degil de kimse mor olan lastikleri sevmedi heralde kimse tercih etmiyor dedigi anda bir tebessum geldi yuzume.:)

  99. Bu sıralama formatı bi sonraki yarış kaldırılmazsa f1 tarihe karışmıştır benim için heriflerin amacı herhalde f1 geliştirmek değil nasıl ortadan kaldırırız içine ederiz diye düşünüyorlar sabah sabah tepemi attırdılar ya…

  100. Yeni sıralama formatı eskisinden de beter.

    Bu arada fark 0.2 sn diye analiz kasan yabancı yazarlar iyi çuvalladı.

    Mclarenin biraz hızlanıp orta gruba doğru gelmeye çalışması dışında 2015ten farklı hiçbirşey yok.

  101. yeni sistem berbat olmuş süre azalınca derecesini iyileştiremeyeceğini düşünen bazı pilotlar piste çıkmadan elenmeyi bekliyor, 17 sezondur izliyorum ilk kez son seansın bitmesine 4-5 dk kala hiç bir pilotun pol için mücadele etmediğini ilk kez gördüm, damalı bayrak resmen boş piste sallandı ki bu f1 adına rezalettir bence, sistemi getiren zeki arkadaşlara tebriklerimi iletiyorum 🙂

  102. McLaren olarak orta gruba yerleştiğimizi görmek beni mutlu etti. Ama bu mutluluğum Q3’e kadar sürdü. Mercedes son turlarında yine dalga geçti herkesle. Ferrari ile fark 0.8 sn :/

  103. sacma salak bir sistem. verilmeyen lastiklerden dolayi tur atilamiyo. aynisi mclarenlere de ferrarilere de oldu. sacma sapan bir sistem. umarim hemen eskisini getirirler.

  104. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Sezon berbat başladı mercedesin hız farkı bariz ortaya çıktı sıralamada onun dışında yeni sıralama formatı iptal edilmeli tur atmaya cıkan pilot eleniyor saçmalık.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Sizde yine gelişim var . Yarış performansı önemli tahminen ilk 10 a girersiniz . Ama ferrari yarış temposunda ne yapacak merak ediyorum ?

    2. Yapma soyle seyler 😀

  105. Tebrik edelim. Schumacher’in 2004’deki hızlı turundan hızlıydı sıralamalarda HAM. Rekoru kırabilecekler mi bakalım, ama formsuz diyenlere cevabını verdi.

  106. ForzaFerrari avatarı

    Geçen senekinden daha sıkıcı bir sezon bizi bekliyor. Mercedes farkı daha da açmış. Bu motorlar tarihe gömülmeden bu fark 10 yıl da geçse kapanmaz. Williamsın düşüşü ve torro rossonun hafif yükselişi dışında hiçbir fark yok mc laren de kaldığı yerden devam ediyor.

  107. F1’in bir avuç beceriksiz tarafından yönetildiğinin açık göstergesi olan sıralama turunu izledik. Millet resmen turunu atıp garajda elenmeyi bekledi. Heyecan hiç yoktu. Farkların büyük olması da herkesin olaya “hak” olarak bakıp bir daha piste çıkmaması. Yani bu seans 1 hakkımız var, kullanıyoruz ve nerede olduğumuza bakıyoruz gibisinden.

  108. Mücahid Eşiyok avatarı
    Mücahid Eşiyok

    bu sıralama formatını acilen iptal etmeliler. 3 dakika kala sıralama belliydi. heyecan falan kalmadı bu formatta

  109. Galiba 2015in devamı olacak.. 🙂

  110. Yeni sıralama formatı yeni saçmalık işte f1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir