Red Bull, Aston Martin ile Kendi Motorunu Mu Yapacak?

yazar:

kategori:

Red Bull’un kendi motorunu yapacağı iddiaları yine ateşlendi.

Avusturyalı ekip perşembe günü Aston Martin ile sponsorluk anlaşması imzaladığını açıklamıştı.

2017 yılında rekabetçi bir motora sahip olmaması halinde Formula 1’den ayrılabileceğini söyleyen Red Bull, kendi motorunu üretmeye hazırlanıyor olabilir.

AMuS’un haberine göre Red Bull bu proje için eski Cosworth patronu Alex Hitzinger‘i düşünüyor ki bu isim Red Bull’a hiç yabancı değil.

Öte yandan Jean Pierre Jabouille’ye göre eğer böyle birşey gerçekleşirse bu Renault için büyük bir darbe olur.

73 yaşındaki eski F1 pilotu “Şasiyi ve motoru değerlendirmek adına Renault’un Red Bull’u tutması çok önemli” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Aston Martin ile Kendi Motorunu Mu Yapacak?” için 5 yanıt

  1. Blitzen Benz avatarı

    Son tanıttıkları Db11’in bütün elektronik aksamını Mercedes üretiyor.Hatta Amg üretimi V8 motorlarda bu araçlarda yerini alacak.Yeni tanıttıkları turbo V12’yi bilmiyorum.Ama eski V12’lerini o zamanki sahip Ford geliştirmişti ve Köln’deki fabrikasında üretiliyordu.
    Cosworth veya başka bir üreticiyi satın alıp üretim yaptırabilirler.Başka türlü Aston’un F1 motoru üretebileceğini sanmıyorum.

  2. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Aston Martin Pahalı araç segmentinde önde gelen firmalardan birisi ve benim şahsi kanaatim böyle bir riske gireceklerini düşünemiyorum…

  3. Kimse tutmuyor ellerinden yapabiliyorlarsa yapsınlar,motor yapmak o kadar kolay bir iş değil,Honda iki yıldır Renault üç yıldır uğraşıyor sonuç ortada,Ferrari bile gelişimin sınırlı olduğu ortamda ne kadar yaklaştığı malum,öyle kolay değil ama umarım ikna ederler Aston Martin i.

  4. Red Bull Renault sayesinde 4 sene motor konusunda kafa rahat bir şekilde şampiyon oldu ve sadece aerodinamiye kastı. Şimdi pabucun pahalı olduğunun farkında. Kimse enayi değil, onca para harcayarak geliştirdiği motoru başkası şampiyon olsun diye vermez. Red Bull’un kendi motorunu yapması lazım. Yoksa daha rekabetçi olmaları zor.

  5. ferrari redbull’a motor verseydi. Hem ferrari motoru şampiyonluk alabilirdi hemde ferrari için bir referans olurdu.

    Ferrari şampiyonluk potasına girdiği sene redbulla verdiği motoru kısardı.

    böyle bir şansı teptiler. toro rossonun yaptıklarını görünce. redbull ne yapardı 2016 motoruyla diye düşünmemek elde değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir