Takım Patronları Yeni Sıralama Sistemine Karşı Birleşti!

yazar:

kategori:

2016 Formula 1 sezonunun Avustralya’da gerçekleştirilen ilk sıralama seansının ardından takım patronları hemfikir olmayı başardılar.

Yeni sezonun başlamasına bir kaç hafta kala elemeli sıralama sisteminin devreye girdiği duyuruldu. Pilotlar buna karşı olduklarını açıklasalar da kural koyucular onlar gibi düşünmediler ve takımlar da yeni sisteme destek verdiler.

Ancak bugün ilk kez kullanılan sistem, en başından itibaren yanlış olduğunu kanıtladı. Özellikle son seansta pilotlar tek tur atarak pitte beklediler.

Bernie Ecclestone “Bu fikir FIA’nındı. Onları değişiklik için ikna edersek değiştiririz. Ya da tüm takımlar hem fikir olursa değiştirebiliriz.” demişti.

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier “Takımlar arasında görüşmeler olduğu doğru ve takım patronları 3. seansın çalışmayacağını açık bir şekilde belirttiler ancak biz yönetim kurulu değiliz.”

“Teknik olarak istediğiniz şeyi bir kaç günde değiştirebilirisiniz. Bir şekilde e-oylama, faks ya da e-posta ile oylama olmalı. Bu şekilde F1 Komisyonu üyeleri fikirlerini belirtebilsinler.”

“Herkes karar verirse, hemfikir olunursa bu başarılabilir. Açıkçası hemfikir olabilecek miyiz bilmiyorum. Bazıları bu formata şans vermek isterse o zaman hem fikir olamayız ve bir şeyi değiştiremeyiz.” dedi.

Red Bull’dan Christian Horner “Öncelikle taraftarlardan ve seyircilerden özür dilemeliyiz çünkü sıralamalar böyle olmamalı.”

“Niyetimiz anlamlıydı ancak işe yaramadığını kabul etmeliyiz. Başaramadık ve bunu hızlı bir şekilde çözmeliyiz.”

“Benim kişisel görüşüm gelecek yarışta önceki sisteme dönmemiz çünkü bugün gördüklerimiz F1 için iyi değil.”

“Hata yaptığımızı kabul etmeliyiz ancak hızlı tepki vermeli ve hızlı bir şekilde değiştirmeliyiz. Ellerimizi kaldırıp kesinlikle hata yaptığımızı kabul etmeliyiz. Organizatörler için yapıldı. Onlara daha iyi şov sunmaya çalıştık ve ne yaptığımızı anlamıyorum.”

“Buna katılmayan olursa şaşırırım. Denedik ve çalışmadı. Bunu Bahreyn’de çözelim.” dedi.

Williams’tan Claire Williams “Bazı sorunlar var. Ne yapmak istediğimize karar vermeden önce neler olduğuna bakmalıyız. Bu formatta mı değişiklik yapmalı yoksa eskisine mi dönmeli bunu söylemek için çok erken. Ancak 3. seansın son dakikalarında araçların piste çıkmadığını görmek harika değildi.” dedi.

Williams’tan Pat Symonds “Kişisel olarak tek bir şeye bakarak karar vermemeliyiz. Bir tanesini gördük ve neyin yanlış olduğunu görebildik.”

“En yanlış olan şey 3. seansın son dakikalarıydı. Bana kalsa ben 1. ve 2. seansı bu şekilde tutardım.”

“Ancak sıralamaların sona ermemesi için 3. seansı eskisine çevirirdim. Tam olarak eskisine dönüş yapmazdım.” dedi.

Renault’dan Cyril Abiteboul “Aşırı tepki vermemeliyiz. Yaşananları incelememiz lazım.”

“Kesin olan şey var ki o da 3. seansın açık bir şekilde olmadığı. Bazı zeki insanlar daha öncesinde 3. seansın çalışmayacağını söylemişti. Bu yüzden belki 1. ve 2. seansı aynı tuttuğumuz geçici bir yol bulabiliriz. Dürüst olmak gerekirse içeriden baktığımızda gerçekten heyecanlıydı.”

“Canlı bir spordayız. Bazı hatalar yapıyoruz ve geri dönmemiz lazım. Bahreyn’den önce tek bir elementi, 3. seansı değiştirmek için oylama yapabiliriz.”

“Herkes 3. seansın değişmesi yönünde oy kullanacaktır ancak direkt olarak eski sisteme dönmeyi düşünmemeliyiz. Biraz da olsa duygularımızı kontrol altında tutmalıyız.” dedi.

Force India’dan Otmar Szafnauer “İlk düşüncelerim 1. ve 2. seansın iyi olduğu ve sadece 3. seansın eskisine dönmesi yönündeydi.”

“Daha öncesinde hibrit sistemi düşünmüştük ancak her nedense işe yaramadı. Ancak şu anda en iyisi dönüş yapmak.”

“Bunun olmasını gerçekten istiyorsanız faks oylaması gibi şeyler var. Biraz zaman alacak ancak 3. seans değişecek.” dedi.

Mercedes’ten Toto Wolff “Hata yaptığımızı düşünüyorum. Oldukça iyi olan bir sıralama formatımız vardı. Durumu biraz karıştırmak isteyince sonucu böyle oldu.”

“Açık bir seçim var, o da eskisine dönmek. Kurallarda her şey belli.”

“Yeni bir format icat etmek istiyorsak dikkatlice düşünmeliyiz. Şovu arttırmaya çalışırken gözümüzü kapatmamalıyız. Önemli olan bu. Bu süreçte iyi düşünmeliyiz.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Takım Patronları Yeni Sıralama Sistemine Karşı Birleşti!” için 8 yanıt

  1. Bu sistem tamamen saçmalık, tamamen eskisine dönmek varken hala son bölümü düzeltelim diyorlar. Eskiden ilk ona kalmak için zorlayan pilotları izlemek bile keyifliydi. Bu sistemde herkes bir tur atıp garaja çekildi. Problem sadece son bölümde değil tüm sistemde…

  2. İlk iki seans niye böyle kalıyor? Yağmurlu havalarda, Spa gibi uzun pistlerde, sarı bayrak durumlarında ne olacak peki? Baştan aşağı saçma sapan bir sistem.

  3. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Aslına bakarsanız az önce bir karara vardım. Sistem kötü değil,F1 de rekabet yok. Az önce Moto GP’de sıralama turlarını izleyeniniz oldumu bilmiyorum. Lorenzo tam pole aldı derken son saniyelerde Rossi, Vinales ve Iannone, Lorenzo’dan daha iyi 3 sektör ile geldiler ve 4.sektörde zaman kaybettiler. Pole alan Lorenzo ile 5. Sıradaki Rossi arasında 0.275 fark vardı. 2 takımın ve 3 pilotun çekişmesinin garanti olduğu seride, 3-4 tane bu pilotları zorlayacak, 2-3 tanede süpriz yapabilecek pilot ve 2 tane de süpriz yapabilecek yada zafer kazanabilecek takım var. Yani rekabet üst düzeyde. Mercedes’i zorlayacak tek takım Ferrari, oda ortalama 0.500 geride şu an. Hangi sistem uygulanırsa uygulansın bir heyecan olmaz. ( Yarış için erken)

    Yani F1’de sorun sadece sistem değil. F1’de rekabet yok.

  4. Bence eleme mantığı güzel ama bilmiyorum bir yerlerde eksiklik var. Q1’den sonra sistem çuvalladı.

  5. İlk 2 seansi yine böyle yapip 3. Seansi eskisi gibi yapmak çok mantikli geldi bana.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Niye ilk iki seansı böyle yapıyorsun? Yapacaksan hep yap yada hiç yapma. Tamamen absürt bir sistem. 10 yıldır zaten eski format başarıyla uygulanıyordu. Hep dedim sıralama turuyla alakası yok yarışların zevksiz geçmesinin

      1. Zaten ilk iki seansta herkes süper yumuşak lasitkleri bitirdiği için bu saçma sistem yüzünden son seansta kalan tek sıfır hamurlarınıda kullanmadılar. İlk iki seansı böyle tutarsınız lastikler yine yetersiz olucak son seansta yine tek tur atılıcak sadece bu tur sonlara doğru atılır ancak tek fark o olur.

      2. Q1 eskisi gibi kalsin ilk 2 seans boyle yapilsin diyorum ben en mantiklisi o gibi cunku.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir