Alonso Korkunç Kazadan Yaralanmadan Kurtulmayı Başardı

Fernando Alonso, 2016 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya GP’de Haas pilotu Esteban Gutierrez ile yaşadığı temas sonucunda geçirdiği korkunç kazadan yara almadan kurtulmayı başardı.

3. virajda Gutierrez ile 19. sıra için mücadele eden Alonso,  Gutierrez’in frene biraz erken basmasıyla onun sol arka tekerleğine vurdu.

Bu temas sonucunda Alonso’nun aracı önce sol bariyerlere vurdu ve daha sonra havalanıp takla atarak ilerideki bariyerlere girdi.

Ters dönmüş vaziyetteki aracından çıkmayı başaran Alonso ilk başta sekiyor gibi göründü ancak daha sonra normal bir şekilde yürümeye başladı.

Kaza sonucunda iki pilot kucaklaşırken Alonso tedbir amaçlı tıbbi merkeze götürüldü. Bir şey olmadığının anlaşılması üzerine Alonso garaja döndü.

Kazadan sonra kırmızı bayraklar sallandı ve o süreçte pist temizlendi.

İzlemek için tıklayınız

 

 


Yorumlar

“Alonso Korkunç Kazadan Yaralanmadan Kurtulmayı Başardı” için 15 yanıt

  1. çok geçmiş olsun bu tip kazalar kimsenin başına gelmez umarım matador u ayakta görmek güzeldi.

    guti biraz sola kırar gibi yapıp alo da frenajı biraz kaçırınca kaza mutemeldi..

  2. Alonso’nun enkaz haline dönen aracı görünce, bu nasıl olmuş lan dedim.Sonra Alonso’yu sağlam görmek rahatlattı.Bu kadar büyük bir kazadan sonra biraz tirsabilir.Kaza gerçekten çok büyüktü.Geçmiş olsun diyelim.

    Parantez açarsak, bu kaza Alonso gibi bir pilotun yapacağı bir kaza değil.Ferrari’yi kafasından silmeli artık ve işine bakmalı.Hala çok dağınık, geçen sene de dağınıktı bu sene de aynı şekilde devam ediyor.Orada Gutiye vurmasa muhtemelen dışarı uçacaktı frenajı kaçırıp.

  3. Alonsomania avatarı

    Herkes mucize demiş ya. O kokpit sağlamlığını kolay kırılan karbon fiberleri boşa geliştirmiyor adamlar. Mucize den çok bilim bana göre

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hadi geçmiş olsun matador 🙂

  5. 1 yildir gecis yapmamis adamin milimetreleri hesaplamasi cok ironik

    1. Kimi’nin motoru hala soğumamış anlaşılan.

    2. FA 14Sulonso avatarı

      Raikkonen’den her yaris gecis gorduk de biz mi bilmiyoruz?

  6. hktn_ferrari avatarı

    korkuttun bizi diaz..

  7. Alonso uzun sure gecis yapmadigi icin kurallari biraz hice saydi estaban’in frenaj noktasinda araci sol tarafa goturerek yuksek hizda br kazaya neden oldu alonso. Estaban o anda sola kirmasi gayet normal viraji almak icin Alonso orda cok dikkatsiz acemi gibi davrandi ayni kazayi gecen yil
    Verstappen yapmisti monacoda. Herseye ragmen kazadan sonra cok uzuldum ama Alonsoyu ayakta gorunce rahatladim. Gecmis olsun

  8. Kaza çok fenaydı çok şükür o araçtan sağ salim kendisi çıkabildi.

  9. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yemin ederim havada aracı görünce resimdeki pozisyonda Alonso’nun öldüğünü düşündüm. gerçekten Allah korudu.

  10. Bence mucize. Arabanın son halini gördüğüm de sadece kokpit kalmıştı. Herşey paramparça olmuş. Halo yine gündeme gelecektir bu kaza sonrasında. Alo’nun da verilmiş sadakası varmış 🙂

  11. Araç kıç tarafından kuma dalmasa daha kötü şeyler olabilirdi. Neyse ki bir şey olmadı Alonso’ya. İlk izlediğimde Alonso frenajı biraz kaçırmış, Gutierrez de gereksiz yere sola hamle yapmış gibi geldi.

  12. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Kazayı az önce izledim. Resmen bir mucize, iyi ki iki pilotta da hiçbir sıkıntı yok.. Umarım Alonso tamamen iyidir..

  13. çok korkunç bir kazaydı, yığın haline gelen araçtan alonsonun kendi imkanlarıyla çıkması büyük bir olay, neyse ki hiçbir sorun çıkmadı. Alonso ve McLarenin şansızlığı tam gaz devam ediyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir