Haas “Ferrari Olmadan Bu Sonuç İmkansızdı”

yazar:

kategori:

Haas’ın Takım Patronu Gunther Steiner, çıktıkları ilk Formula 1 yarışı olan Avustralya GP’de puan kazanmalarında Ferrari’nin etkisinin büyük olduğunu kabul ediyor.

Şasisini Dallara’ya yaptıran ancak izin verilen tüm parçaları Ferrari’den alan Amerikalı ekip Haas, bugün Grosjean ile Avustralya’da 6. olarak büyük bir başarı elde etti.

Steiner “Ferrari olmadan bunu başaramazdık. Olamazdı.”

“Biz diğer yeni takımlar gibi yapmayacağımızı söylemiştik. Öyle olsaydı 5-6 sene puansız yarışırdık. O zaman da kim olursa olsun parası ve heyecanı biter.”

“Bu sistemin çalıştığını söylemek konusunda temkinli konuşacağım çünkü bu sonucu tekrarlamamız lazım. Henüz bir yarış tamamladık. Araç orada, orta grupta ve şu anda her şey olumlu.”

Grosjean’ın performansı için Steiner “Kendi üstüne düşen her şeyi yaptı. Mükemmel seviyede performans gösterdi.” dedi.


Yorumlar

“Haas “Ferrari Olmadan Bu Sonuç İmkansızdı”” için 11 yanıt

  1. Al şirketine CEO yap bu adamı. Sonuç odaklı ve mantıklı bir adam.

  2. bu sezon grosjean için kimi raikkönen’den boşalacak olan ferrari 2.pilotluğu koltuğunu kapma mücadelesi olacaktı ve mücadeleye müthiş bir başlangıç yaptı.

  3. Çok fazla abartmayın çok iyi olduklarını düşünmüyorum,Williams,Forceİndia çok kötü göründüler bu yarışta.

    1. diğerlerinin kötü olduğu günde iyi olmak önemli zaten.

  4. yorumum bazılarına ters gelebilir, ama bana göre haas’ın 6.lığı, sauber’in 15.liğinden, manor’un sonuncluğundan daha değerli değildir kesinlikle.

    müşteri takımı olabilirsin, motor vites kutusu gibi ileri teknoloji ürünü malzemeleri üreticiden tedarik edebilirsin. ama uydu takımı olayını bu derece ileri bir çizgiye taşırsan, sana haas değil, beyaza boyanmış ferrari çakması derim ve asla saygı duymam bir izleyici olarak. o beğenmediğin son sıra süpürücüsü manor bile gözümde daha değerli olur, en azından verdiği emekle bile.

    bu arada asla grosjean’ın emeğini de gölgelemek istemem. hatasız sürüşünü yaptı ve harika bir sonuç aldı. pilot olarak.
    hepsi bu.

    1. Katılıyorum ancak rekabetçi olmak için giren bir takım ya hazır bir takımı satın alıp gireceklerdi yada böyle bir şey yapacaklardı. Yaptıkları mantıklı ama saygı duyulacak bir durum yok ortada haklısın Grosjean’ın performansı dışında.

    2. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      yan sanayi Ferrari, Ferraricik 🙂

      1. sizler takım sahibi olsanız böyle bir şansınız olsa baştan başlamayı mı seçerdiniz yoksa haas’ın yaptığını mı ?

        1. Alpay Rüzgar avatarı
          Alpay Rüzgar

          ben işin espirisndeyim ama günümüz için konuşursak HAAS tarzı girişi denerdim yada eski kurulu takımı satın almayı (Force India ve Red Bull’un yaptığı gibi)

    3. Kusura bakma da, öyle siteme böyle takımlar gelir. Hayvanoğlu gibi paralar dönüyor. Yakında sadece Mercedes ile Ferrari yarışacak. 5’er araçtan.

    4. Kapitalist düzendeki işçi bakış açısıyla bakıyorsun olaya. İşçilere sorsan kendileri çalışıyor parayı patron kazanıyor. Patrona sorsan kendisi sayesinde işçiler para kazanıyor. Bu nereden baktığına göre haklının değiştiği bir durum. Eğer sen F1’e girmek isteyen birisi olsaydın emin ol Haas gibi girerdin. Adamlar işi kitabına göre yaptı ve karşılığını aldı. Açıkçası bu benim Haas’a, 7. senesinde olan Manor’dan daha çok saygı duymamı sağlıyor. Gridin sonunda olmanın ne spora katkısı var ne de takıma. Profesyonel olmak önemli, şerefli sonuncu değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir